Donata Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 Są jeszcze 3 szczeniaczki,małe zagubione kulki,porzucone na targowicy...ech ludzie,ludzie...:shake:[/QUOTE] Tak własnie slyszalam, że na Bratkowicach ( obok ogródków dzialkowych) też bylo porzucone szczenię w kartonie, znalazł pan tego malucha tuz przed tym ulewnym deszczem i zaniósł do lecznicy. Z tego co wiem to na targowicy sprzedawał szczeniaki jakis facet z małą dziewczynką i widocznie te nie sprzedane powyrzucał w róznych częściach miasta. Bardzo edukacyjne zachowanie ojca w stosunku do swojego dziecka - taka "porcja wrażliwości " powieli w niej stosunek do zwierząt przeniesiony z rodziców. Czy takie przykłady zachowań ludzkich nie powinny byc przedmiotem postepowań karnych? Quote
Romka Posted July 12, 2011 Author Posted July 12, 2011 Donata napisał(a):Są jeszcze 3 szczeniaczki,małe zagubione kulki,porzucone na targowicy...ech ludzie,ludzie...:shake: Tak własnie slyszalam, że na Bratkowicach ( obok ogródków dzialkowych) też bylo porzucone szczenię w kartonie, znalazł pan tego malucha tuz przed tym ulewnym deszczem i zaniósł do lecznicy. Z tego co wiem to na targowicy sprzedawał szczeniaki jakis facet z małą dziewczynką i widocznie te nie sprzedane powyrzucał w róznych częściach miasta. Bardzo edukacyjne zachowanie ojca w stosunku do swojego dziecka - taka "porcja wrażliwości " powieli w niej stosunek do zwierząt przeniesiony z rodziców. Czy takie przykłady zachowań ludzkich nie powinny byc przedmiotem postepowań karnych? Jak najbardziej... A teraz zapraszam na wątek Alfa: http://www.dogomania.pl/threads/211057-Szorstwkow%C5%82osy-Alf-czeka-na-domek?p=17244371#post17244371 Quote
Romka Posted July 12, 2011 Author Posted July 12, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/211061-Mini-porzucona-suczka?p=17244597#post17244597 Mini zaprasza... Quote
Romka Posted July 14, 2011 Author Posted July 14, 2011 CZY MOGĘ PROSIĆ O ALLEGRO DLA NODIEGO?Mamanabank,tylko Ty potrafisz! Quote
Donata Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Psy oczekujące na spacer w ten wekend: A najbardziej potrzebuja wyjscia ( od 2-ch tygodni) te psiaki: Brenda, Lobo, Tajga, Riko, Miki, Falco, Nuka, Zoska, Harry, Ronald. Musimy to uwzglednic w nastepny weekend. Koniecznie... Quote
Romka Posted July 15, 2011 Author Posted July 15, 2011 [quote name='Donata']Psy oczekujące na spacer w ten wekend: A najbardziej potrzebuja wyjscia ( od 2-ch tygodni) te psiaki: Brenda, Lobo, Tajga, Riko, Miki, Falco, Nuka, Zoska, Harry, Ronald. Musimy to uwzglednic w nastepny weekend. Koniecznie... Falko pewnie już w domu...ale co do reszty to może jutro uda się wziąć je na spacer...;) Quote
Romka Posted July 15, 2011 Author Posted July 15, 2011 Laki jutro wraca do schroniska z nieudanej adopcji...do domu idzie Mila. Quote
Romka Posted July 15, 2011 Author Posted July 15, 2011 Karmel,Refleks i Hera wrzucone na bazarek ogłoszeniowy: http://www.dogomania.pl/threads/209150-Zako%C5%84czony-gt-OG%C5%81OSZENIA-45-za-5z%C5%82-oraz-AKTUALIZACJA-na-karm%C4%99?p=17261788#post17261788 POTRZEBUJĄ TERAZ ALLEGRO,KARMEL SZCZEGÓLNIE!P.Marek ze schroniska prosi o zajęcie się Karmelem,jest psiakiem,który musi siedzieć sam w boksie...prośba schroniska by jak najszybciej znależć mu dom! Quote
Paula03 Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Szczeniaczki: Lucky już w schronisku, byłam z nim na spacerze, wszystko zaraz na wątku napisze. Mila pojechała do domu! :multi: Quote
Paula03 Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Jest jeszcze jedne pies w schronisku, nie mam zdjęć, jutro się zrobi. Quote
Donata Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 W sobotni weekend na spacerze były nastepujące psiaki: Barry, Deki, Leon, Tajga, Semir, Riko, Lobo, Lampo, Brenda, Miki, Rupert, Tramp, Lucky, Igor, Kiko- a więc 15 psiaków, trochę za mało ale sezon urlopowy i mniej wolontariuszek w schronisku. Ale za to miałyśmy pomoc ze strony Pana, który wcześniej adoptował schroniskowego psa - pomógł nam wyprowadzić 3 duże i silne psiaki. Wielkie dzięki a może ktoś ze śledzących nasze wątki zechce nam pomóc w weekendy przy wyprowadzaniu psów na spacer? Psiaki żebrzą swymi oczyma i łapkami o spacery...........dla nich to tak wiele być na swieżym powietrzu, wąchać świeże ślady, załatwic się poza schronem a dla Ciebie to tylko 2 godziny spacerów w otoczeniu lasu i wody. Przyjdż , zobacz a przekonasz się że warto pomagać... Quote
Paula03 Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 My będziemy dzisiaj w schronisku, zaraz wyjeżdżamy, chyba będzie z nami Kati... Ale mama będzie jej pilnować :) Quote
Donata Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 W niedzielne przedpołudnie na spacerze łącznie z kąpielą w stawie były nastepujące psiaki: Misiek, Rufus, Easy, Kleks, Fiona, Rebus, Refleks, Hera, kaśka, Reks, Smyk, Laska, Telma, Samba, Karol, Karmel - lącznie 16 psiaków. Na dziedzińcu biegały: Uzi, Lolek, Pianka, Nodi, Rafik- 5 psiaków Dzisiaj również miałyśmy wsparcie ze strony Pana- który nam pomógl z psiakami b. zywymi. Prosimy częsciej o taką pomoc. Jest to zdecydowanie za mało w stosunku do potrzebujących psiaków - chociaż raz w tygodniu nasze psiaki powinny byc na spacerze i to minimum musimy im zapewnic. dllatego też ponawiamy apel do osob chętnych połączenia 2 godzin tygodniowo na cel użyteczny z przyjemnym. Zapraszamy... prosimy o kontakt na PW. Quote
Romka Posted July 17, 2011 Author Posted July 17, 2011 [quote name='Donata']W niedzielne przedpołudnie na spacerze łącznie z kąpielą w stawie były nastepujące psiaki: Misiek, Rufus, Easy, Kleks, Fiona, Rebus, Refleks, Hera, kaśka, Reks, Smyk, Laska, Telma, Samba, Karol, Karmel - lącznie 16 psiaków Na dziedzińcu biegały: Uzi, Lolek, Pianka, Nodi, Rafik- 5 psiaków Dzisiaj również miałyśmy wsparcie ze strony Pana- który nam pomógl z psiakami b. zywymi. Prosimy częsciej o taką pomoc. Jest to zdecydowanie za mało w stosunku do potrzebujących psiaków - chociaż raz w tygodniu nasze psiaki powinny byc na spacerze i to minimum musimy im zapewnic. dllatego też ponawiamy apel do osob chętnych połączenia 2 godzin tygodniowo na cel użyteczny z przyjemnym. Zapraszamy... prosimy o kontakt na PW.[/QUOTE Przyłączam się do prośby Donaty,nawet w środku tygodnia można wyprowadzać psiaki...zapraszamy wszystkich wolontariuszy,godzina czy 2 tygodniowo to naprawdę bardzo mało pod warunkiem,że tego chcemy... Quote
Romka Posted July 17, 2011 Author Posted July 17, 2011 [quote name='Paula03']Ten nowy psiak: Na pewno zgubiła się komuś...plakaty ze zdjęciami suczki widziałam na słupach ogłoszeniowych...te plakaty nie pochodziły od właściciela suczki,pochodziły raczej od towarzystwa opieki nad zwierzętami lub osoby,która znalazła suczkę. Quote
Romka Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 Uśmiechnięte pyszczydło Atosa w nowym domu: ...reszta zdjęć na wątku psiaka.Będą następne! Quote
Romka Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 I jeszcze szczęśliwe pyszczydło Mili tuz przed opuszczeniem schroniska; Quote
kajkoowa Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Przedstawiam Wam Mambusia :) A tutaj świeżutki, dzisiejszy Lakutek, którego postanowiłam jeszcze raz przetestować na koty, tak z ciekawości. Chociaż wiadomo, w schronisku psy zazwyczaj zachowują się inaczej niż w domu. Egzamin zdany na 5+ Więcej wkleję na jego wątek. Quote
mamanabank Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Nieprawdopodobne! A Mambuś jest bardzo Mambowy!!! Ile szczeniąt jest w schronisku? Czy macie jeszcze zdjęcia? Warto dodać info na pierwszą stronę. Quote
uczeń czarnoksieżnika Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 mamanabank napisał(a):Nieprawdopodobne! A Mambuś jest bardzo Mambowy!!! Ile szczeniąt jest w schronisku? Czy macie jeszcze zdjęcia? Warto dodać info na pierwszą stronę. Szczenięta są trzy, próbowaliśmy je dzisiaj ze sobą połączyć ale niestety, mambo jest typem jedynaka, jak narazie :D. Jest Mambo, Zack i Kodi( nie wiem czy dobrze to zapisałem). Kaja ma fotki i filmik :D Quote
uczeń czarnoksieżnika Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Nie wiem czy dobrze zapamiętałem, zack jest po lewej kodi po prawej :D Quote
Paula03 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Nie jestem pewna ale to się pisze Cody :) Ile może mieć Mambuś? Quote
kajkoowa Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 [quote name='uczeń czarnoksieżnika'] Nie wiem czy dobrze zapamiętałem, zack jest po lewej kodi po prawej :D Cody to en jaśniejszy :) Mambuś na oko nie więcej niż trzy miesiące. Ale nie będzie spory, pewnie do kolana. Quote
Recommended Posts