Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Są jeszcze 3 szczeniaczki,małe zagubione kulki,porzucone na targowicy...ech ludzie,ludzie...:shake:[/QUOTE]

Tak własnie slyszalam, że na Bratkowicach ( obok ogródków dzialkowych) też bylo porzucone szczenię w kartonie, znalazł pan tego malucha tuz przed tym ulewnym deszczem i zaniósł do lecznicy. Z tego co wiem to na targowicy sprzedawał szczeniaki jakis facet z małą dziewczynką i widocznie te nie sprzedane powyrzucał w róznych częściach miasta.
Bardzo edukacyjne zachowanie ojca w stosunku do swojego dziecka - taka "porcja wrażliwości " powieli w niej stosunek do zwierząt przeniesiony z rodziców.
Czy takie przykłady zachowań ludzkich nie powinny byc przedmiotem postepowań karnych?

Posted

Donata napisał(a):
Są jeszcze 3 szczeniaczki,małe zagubione kulki,porzucone na targowicy...ech ludzie,ludzie...:shake:

Tak własnie slyszalam, że na Bratkowicach ( obok ogródków dzialkowych) też bylo porzucone szczenię w kartonie, znalazł pan tego malucha tuz przed tym ulewnym deszczem i zaniósł do lecznicy. Z tego co wiem to na targowicy sprzedawał szczeniaki jakis facet z małą dziewczynką i widocznie te nie sprzedane powyrzucał w róznych częściach miasta.
Bardzo edukacyjne zachowanie ojca w stosunku do swojego dziecka - taka "porcja wrażliwości " powieli w niej stosunek do zwierząt przeniesiony z rodziców.
Czy takie przykłady zachowań ludzkich nie powinny byc przedmiotem postepowań karnych?
Jak najbardziej...
A teraz zapraszam na wątek Alfa:
http://www.dogomania.pl/threads/211057-Szorstwkow%C5%82osy-Alf-czeka-na-domek?p=17244371#post17244371

Posted

Psy oczekujące na spacer w ten wekend:

A najbardziej potrzebuja wyjscia ( od 2-ch tygodni) te psiaki:

Brenda, Lobo, Tajga, Riko, Miki,

Falco, Nuka, Zoska, Harry, Ronald.

Musimy to uwzglednic w nastepny weekend. Koniecznie...

Posted

[quote name='Donata']Psy oczekujące na spacer w ten wekend:

A najbardziej potrzebuja wyjscia ( od 2-ch tygodni) te psiaki:

Brenda, Lobo, Tajga, Riko, Miki,

Falco, Nuka, Zoska, Harry, Ronald.

Musimy to uwzglednic w nastepny weekend. Koniecznie...
Falko pewnie już w domu...ale co do reszty to może jutro uda się wziąć je na spacer...;)

Posted

W sobotni weekend na spacerze były nastepujące psiaki:

Barry, Deki, Leon, Tajga, Semir, Riko, Lobo, Lampo, Brenda, Miki, Rupert, Tramp, Lucky, Igor, Kiko-
a więc 15 psiaków, trochę za mało ale sezon urlopowy i mniej wolontariuszek w schronisku.

Ale za to miałyśmy pomoc ze strony Pana, który wcześniej adoptował schroniskowego psa - pomógł nam wyprowadzić 3 duże i silne psiaki.

Wielkie dzięki a może ktoś ze śledzących nasze wątki zechce nam pomóc w weekendy przy wyprowadzaniu psów na spacer? Psiaki żebrzą swymi oczyma i łapkami o spacery...........dla nich to tak wiele być na swieżym powietrzu, wąchać świeże ślady, załatwic się poza schronem a dla Ciebie to tylko 2 godziny spacerów w otoczeniu lasu i wody.

Przyjdż , zobacz a przekonasz się że warto pomagać...

Posted

W niedzielne przedpołudnie na spacerze łącznie z kąpielą w stawie były nastepujące psiaki:

Misiek, Rufus, Easy, Kleks, Fiona, Rebus, Refleks, Hera, kaśka, Reks, Smyk, Laska, Telma, Samba, Karol, Karmel
- lącznie 16 psiaków.

Na dziedzińcu biegały: Uzi, Lolek, Pianka, Nodi, Rafik- 5 psiaków

Dzisiaj również miałyśmy wsparcie ze strony Pana- który nam pomógl z psiakami b. zywymi. Prosimy częsciej o taką pomoc.

Jest to zdecydowanie za mało w stosunku do potrzebujących psiaków - chociaż raz w tygodniu nasze psiaki powinny byc na spacerze i to minimum musimy im zapewnic. dllatego też ponawiamy apel do osob chętnych połączenia 2 godzin tygodniowo
na cel użyteczny z przyjemnym.

Zapraszamy... prosimy o kontakt na PW.

Posted

[quote name='Donata']W niedzielne przedpołudnie na spacerze łącznie z kąpielą w stawie były nastepujące psiaki:

Misiek, Rufus, Easy, Kleks, Fiona, Rebus, Refleks, Hera, kaśka, Reks, Smyk, Laska, Telma, Samba, Karol, Karmel
- lącznie 16 psiaków

Na dziedzińcu biegały: Uzi, Lolek, Pianka, Nodi, Rafik- 5 psiaków

Dzisiaj również miałyśmy wsparcie ze strony Pana- który nam pomógl z psiakami b. zywymi. Prosimy częsciej o taką pomoc.

Jest to zdecydowanie za mało w stosunku do potrzebujących psiaków - chociaż raz w tygodniu nasze psiaki powinny byc na spacerze i to minimum musimy im zapewnic. dllatego też ponawiamy apel do osob chętnych połączenia 2 godzin tygodniowo
na cel użyteczny z przyjemnym.

Zapraszamy... prosimy o kontakt na PW.[/QUOTE
Przyłączam się do prośby Donaty,nawet w środku tygodnia można wyprowadzać psiaki...zapraszamy wszystkich wolontariuszy,godzina czy 2 tygodniowo to naprawdę bardzo mało pod warunkiem,że tego chcemy...

Posted

[quote name='Paula03']Ten nowy psiak:

Na pewno zgubiła się komuś...plakaty ze zdjęciami suczki widziałam na słupach ogłoszeniowych...te plakaty nie pochodziły od właściciela suczki,pochodziły raczej od towarzystwa opieki nad zwierzętami lub osoby,która znalazła suczkę.

Posted

Przedstawiam Wam Mambusia :)

A tutaj świeżutki, dzisiejszy Lakutek, którego postanowiłam jeszcze raz przetestować na koty, tak z ciekawości. Chociaż wiadomo, w schronisku psy zazwyczaj zachowują się inaczej niż w domu. Egzamin zdany na 5+
Więcej wkleję na jego wątek.

Posted

mamanabank napisał(a):
Nieprawdopodobne!
A Mambuś jest bardzo Mambowy!!! Ile szczeniąt jest w schronisku? Czy macie jeszcze zdjęcia? Warto dodać info na pierwszą stronę.

Szczenięta są trzy, próbowaliśmy je dzisiaj ze sobą połączyć ale niestety, mambo jest typem jedynaka, jak narazie :D. Jest Mambo, Zack i Kodi( nie wiem czy dobrze to zapisałem). Kaja ma fotki i filmik :D

Posted

[quote name='uczeń czarnoksieżnika']

Nie wiem czy dobrze zapamiętałem, zack jest po lewej kodi po prawej :D
Cody to en jaśniejszy :)

Mambuś na oko nie więcej niż trzy miesiące. Ale nie będzie spory, pewnie do kolana.