Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pies Wolny napisał(a):
Wychodził, wchodził ten tak, ten nie - pogubiłem się, ale podoba mi się ta robota :loveu:

Chodzi o to ,zeby wolontariusze przychodzący np w niedziele wiedzieli na biezaco, ktore psiaki byly juz w sobote więc kolej na inne. Muszą być psiaki równo trktowane w miare oczywiscie naszych możliwosci czasowych i kadrowych a z tym jest nie najlepiej, ale jakoś sobie radzimy. Oby nie było gorzej.

Posted

o tak, baaaardzo proszę. Ja wolę jechać do niej i polatać z nią po łące...
Oddam kasę za ogłoszenia... i zdjęcia zrobię ładne, choć te co Maja ma też są fajne :)
Romcia....?

Posted

bahlsa napisał(a):
o tak, baaaardzo proszę. Ja wolę jechać do niej i polatać z nią po łące...
Oddam kasę za ogłoszenia... i zdjęcia zrobię ładne, choć te co Maja ma też są fajne :)
Romcia....?

Jaką kasę bahlsa:mad:...już wklejam tylko dajcie mi tekst i zdjęcia powiedzcie które...:lol:

Posted

Figafiga napisał(a):
Są wolne miejsca na bazarku Romka pisała, więc daje propozycję.A Ty Bahlsa lataj po łące :-)

Figuś, wybierz według uznanania(znasz się na tym)zdjęcia ,które przemówią najbardziej do miłośników rasy...wstaw na wątku Majki...zaraz tam lecę...

Posted

Romka napisał(a):
Zobaczcie na wątku Riko jest mój tekst do ogłoszeń...POPRAWCIE INO SZYBKO I WRZUCAM NA BAZAREK!

Może byc , troszke zmian ( na wątku) i niech leci...

Posted

Dziś wracałam z pracy przez miasto...w pobliżu Os.Reymonta spotkałam psa,którego widziałam razem z Mamanabank na Osiedlu Tkaczew...pies podobny do naszej Samby,młody,pręgowany i bardzo ufny...rozmawiała z nim jakaś starsza pani,dama w starym stylu,kapelusz ,rękawiczki,koronkowy żabot i torebka do ręki...powiedziała mi,że ludzie przeganiają psa ale ona daje mu jeść bo wie,że psy...to są nasze duże,które przychodzą na ziemię...
Opowiedziała mi także historię bezdomnego psa,który kiedyś mieszkał przy katedrze...podobno siadał jak słyszał organy i dzwony,słuchał też mszy...pewnego dnia pojechał z pielgrzymką do Częstochowy i już nie wrócił,ludzie zostawili go tam...niesamowite spotkanie!!!!
Dałam pani swój nr telefonu,jak uda jej się zwabić psiaka do klatki ma do mnie zadzwonić...

I drugie spotkanie z bezdomnym psem...na rogu Browarnej i Zduńskiej...tuż przed zakrętem w Browarną leżał na ulicy mały prawie łysy kundelek ze szpiczastą mordką.Leżał w cieniu i nie zwracał uwagi na jadące samochody...jeden z jadących samochodów zamiast zatrąbić przejechał tak blisko psiaka,że otarł mu łapkę...pies i tak już kulejący,podniósł się z wysiłkiem i uciekł...chudy,przerażony ,samotny...ludzie przecież to są nasze dusze,jak powiedziała mi dziś starsza pani.
Widziałam go potem na ulicy...obszczekiwał go jakiś pies...bezdomniak dawał mu sygnały uspokajające,stanął bokiem,opuścił łepek...a potem uciekł z podwiniętym ogonem...
Trzeba go koniecznie odnależć i przywieżć do schroniska jest w fatalnym stanie fizycznym...

Posted

[quote name='Romka']Dziś wracałam z pracy przez miasto...w pobliżu Os.Reymonta spotkałam psa,którego widziałam razem z Mamanabank na Osiedlu Tkaczew...pies podobny do naszej Samby,młody,pręgowany i bardzo ufny...rozmawiała z nim jakaś starsza pani,dama w starym stylu,kapelusz ,rękawiczki,koronkowy żabot i torebka do ręki...powiedziała mi,że ludzie przeganiają psa ale ona daje mu jeść bo wie,że psy...to są nasze duże,które przychodzą na ziemię...
Opowiedziała mi także historię bezdomnego psa,który kiedyś mieszkał przy katedrze...podobno siadał jak słyszał organy i dzwony,słuchał też mszy...pewnego dnia pojechał z pielgrzymką do Częstochowy i już nie wrócił,ludzie zostawili go tam...niesamowite spotkanie!!!!
Dałam pani swój nr telefonu,jak uda jej się zwabić psiaka do klatki ma do mnie zadzwonić...

I drugie spotkanie z bezdomnym psem...na rogu Browarnej i Zduńskiej...tuż przed zakrętem w Browarną leżał na ulicy mały prawie łysy kundelek ze szpiczastą mordką.Leżał w cieniu i nie zwracał uwagi na jadące samochody...jeden z jadących samochodów zamiast zatrąbić przejechał tak blisko psiaka,że otarł mu łapkę...pies i tak już kulejący,podniósł się z wysiłkiem i uciekł...chudy,przerażony ,samotny...ludzie przecież to są nasze dusze,jak powiedziała mi dziś starsza pani.
Widziałam go potem na ulicy...obszczekiwał go jakiś pies...bezdomniak dawał mu sygnały uspokajające,stanął bokiem,opuścił łepek...a potem uciekł z podwiniętym ogonem...
Trzeba go koniecznie odnależć i przywieżć do schroniska jest w fatalnym stanie fizycznym...[/QUOTE]
Wracałam z pracy na moich oczach pracownicy schroniska zabrali do schroniska tego dużego,pręgowanego psiaka,którego widziałam wczoraj ze starszą panią...był przestarszony,podobno spał przy ulicy 5 godzin...
W lecznicy jest podobno także psiak,któremu wczoraj ktoś przejechał po łapie...no to mamy 2 nowe psiaki w schronisku...jednego na pewno...

Posted

[quote name='mamanabank'] Zwierzętom będzie lepiej? Sejm o ochronie zwierząt
2011-06-29, ostatnia aktualizacja 2011-06-29 17:32

Dostałam dziś projekt z uzasadnieniem mam go... na coś przydała się ta konferencja...;)ustawa wchodzi podobno 1 września.Łańcuch tylko na 12 godzin...tylko jak udowodnić,że pies stoi przy budzie na łańcuchu ponad 12 godzin...:shake:

Posted

Reks,pies,który ma już właściela,znów uciekł z domu i wrócił na swoje stare miejsce na jednym z Osiedli...ale to nie wszystko pogryzł jakiegość człowieka...człowiekowi grożą bolesne zastrzyki...jak zawsze dostanie po głowie psiak...zamiast właściciel...co za nieodpowiedzialność...w schronisku mówiliśmy na niego Gonzo,pamiętacie?
Pies uciekł z domu po roku...i jak zawsze przyszedł na spacer do miasta...

Posted

I ja ,jak zawsze skrzynka kontaktowa:p...przed chwilą był u mnie :crazyeye:pan ,którego pogryzł Gonzo...dałam numer do schroniska,pan potrzebuje zaświadczenia,ze pies był szczepiony...mogłam mu tylko zaręczyć,ze był szczepiony na pewno...jak wszystkie psiaki w schronisku...reszta nie należy już do mnie.Gonzo pewnie będzie na obserwacji...oj,psiaku coś Ty zrobił...