Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Drogie łowickie cioteczki! Rejestrujcie się na FB, bo to naprawdę bardzo ułatwia kontakty między psiarzami. Dekiemu zrobiłem tam już wczoraj wydarzenie, ma wystawione przez lilk_ę wyróżnione allegro, które także na FB jest udostępniane. Można też założyć profil psiakom z Łowicza z galerią fotek (moim znajomym np. jest Schronisko w Kaliszu, tylko to musiałaby zakłądać osoba, która ma bezpośredni dostęp do psiaków łowickich. Dekiego tż ktoś wrzucił na naszą klasę. Wprawdzie nasza klasa znacznie straciła swoją popularność, ale a nuż? Pozdrawiam cieplutko, chyba już wakacyjnie...:lol:

Posted

[quote name='Donata']Sobotnie spacerki

Dzisiaj na spacerze byly nastepujące psiaki:
Falco, Kiko, Telma, Figaro, Miki, Misiek, Laska, Borys, Karmel, Smyk, Rupert,, Reks, Leon, Brenda, Tramp, Jantar, Tośka, Antośka, Karol, Deki- lącznie 20 psiaków.

Nie wychodziły: Edzia, Rafik, Figuś, Grei, Rufus , Kaśka, Nodi, Zośka, Paula, Tajga, Słodzik, Franek, Ares, Lobo, Hera, Refleks, Lolek, Uzi, Suri, Kleks, Fiona, Rebus, Irys, Elmo, Pianka, Serwus, Igor,Easy, Samba, Nuka, Harry, Ronald, Bary.

Biegały: Semir, Kirke.

Proszę mnie uzupełnić gdybym któregoś pominęła.Wczoraj na pewno był na spacerku Laki,Refleks chyba także Rufus.Biegał Figuś,Lolek,Uzi.

Dziś wyszły:Rafik,Grej,Kaśka,Nodi,Pianka,Tośka,Smyk,Rebus,Suri.Biegały po dziedzińcu:Suri(oprócz spaceru,było czesanie),Kleks,Fiona,Samba,Nuka i Tośki oraz maleństwa Pesteczka i Pusia a także Semir.
Chyba najbardziej poszkodowane są:Barry,Easy,Irys,siedzi cały czas w budzie oraz Rufus i Paula.

Posted

Zgłaszam p.doktor,różne przypadłości naszych psiaków,sprawdzcie czy czegoś nie zapomniałam:
1.Kiko,otarcie na prawym biodrze,nie pozwala się dotknąć,
2.Kirke,złuszczająca się skóra,
3.Nowy onek,frustracja,która powoduje,że goni własny ogon,
4.Figaro,nadal boli go łapa,
5.Irys,rana na prawym biodrze,
6.Antosia,ucho,nie pozwala się dotknąć...prawdopodobnie dostała w ucho od Nuki.
CO JESZCZE,ZANIM ZAWIADOMIĘ?

Posted

Reasumujac wczoraj i dzisiaj wychodzi, że na spacerze weekendowym nie były:

Edzia, Słodzik, Zoska, Bary, Paula, Tajga, Franek, Lobo, Hera, Ares, Fufus, Irys, Serwus.

Musimy ich uwzględnic w pierwszej kolejności w następny weekend.

A propos szkoda Iryska,że taką ma traumę mieszkając razem z Igorem, stąd pewnie ta rana na biodrze a czy nie udało by sie go gdzieś przenieśc , żeby troszke odżył od tego towarzysza?

Posted

[quote name='Romka']Zgłaszam p.doktor,różne przypadłości naszych psiaków,sprawdzcie czy czegoś nie zapomniałam:
1.Kiko,otarcie na prawym biodrze,nie pozwala się dotknąć,
2.Kirke,złuszczająca się skóra,
3.Nowy onek,frustracja,która powoduje,że goni własny ogon,
4.Figaro,nadal boli go łapa,
5.Irys,rana na prawym biodrze,
6.Antosia,ucho,nie pozwala się dotknąć...prawdopodobnie dostała w ucho od Nuki.
CO JESZCZE,ZANIM ZAWIADOMIĘ?

Antoska miała zaschnięta krew na uchu.
Jeszcze mówiłam o Trampie. Zawsze kiedy z nim wychodziłam i robił siku to piszczał

Posted

edzia.71 napisał(a):
Jeszcze mówiłam o Trampie. Zawsze kiedy z nim wychodziłam i robił siku to piszczał

Ok,już to zgłaszam...dziękuję za uzupełnienie...

Posted

[quote name='Donata']Reasumujac wczoraj i dzisiaj wychodzi, że na spacerze weekendowym nie były:

Edzia, Słodzik, Zoska, Bary, Paula, Tajga, Franek, Lobo, Hera, Ares, Fufus, Irys, Serwus.

Musimy ich uwzględnic w pierwszej kolejności w następny weekend.

A propos szkoda Iryska,że taką ma traumę mieszkając razem z Igorem, stąd pewnie ta rana na biodrze a czy nie udało by sie go gdzieś przenieśc , żeby troszke odżył od tego towarzysza?
Donato,wejdz na wątek Igora...próbujemy temu zaradzić...

Posted

edzia.71 napisał(a):

Edzia ma na myśli oczywiście Serwusa ;)

Posted

Kaja10014 napisał(a):
Edzia ma na myśli oczywiście Serwusa ;)

O holender,już wysłałam...zaraz poprawię...imię dla owczarka wymyślcie...