Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Myślę,że to dobre wiadomości...gminy:Bielawy i Łyszkowice podpisały z naszym schroniskiem umowy...psiaki z tych gmin będą wyłapywane i przywożone do schroniska w Łowiczu...nareszcie...dotychczas wyłapywane psiaki były przewożone do schronisk poza powiatem...niektóre były w schronisku Wojtyszki...oby tylko schronisko wytrzymało...już w tej chwili nie ma gdzie umieszczać psiaków...boksy pełne...

Posted

Dzisiejsze spacery....

Na spacerze dzisiaj byly:
Falko, Telma, Miki, Grei, Misiek, Borys,Rufus, Smyk, Leon, Słodzik, Franek, Ares, Karol, Lobo, Brenda, Tośka- 16 psiaków,
Po dziedzińcu biegały: Tośka, Suri, 2 Czarodzieje

Może pominęłam któregoś z psiaków proszę mnie poprawic to uzupełnię....

Posted

[quote name='Donata']Dzisiejsze spacery....

Na pacerze dzisiaj byly:
Falko, Telma, Miki, Grei, Misiek, Borys,Rufus, Smyk, Leon, Słodzik, Franek, Ares, Karol, Lobo, Brenda, Tośka- 16 psiaków,
Po dziedzińcu biegały: Tośka, Nika.

Może pominęłam któregoś z psiaków proszę mnie poprawic to uzupełnię....
Nuka nie biegała po dziedzińcu.Za to Suri i Czarodzieje trochę powariowali.

Posted

Witam!
Podziwiam to co robicie dla tych piesków i oby tak dalej!!!! Z miłą chęcią jeśli tylko znajdę chwilę czasu a znajdę na pewno dla naszych piesków ze schroniska przyłącze się do waszej inicjatywy ratowania i postaram się pomóc jak tylko będę mógł.
POZDRAWIAM wszystkie wolontariuszki i osoby chcące pomóc.Piękna inicjatywa

Posted

carlos0101 napisał(a):
Witam!
Podziwiam to co robicie dla tych piesków i oby tak dalej!!!! Z miłą chęcią jeśli tylko znajdę chwilę czasu a znajdę na pewno dla naszych piesków ze schroniska przyłącze się do waszej inicjatywy ratowania i postaram się pomóc jak tylko będę mógł.

Witaj Carlos...mam nadzieję,że tak jak deklarujesz będziesz przyjacielem naszych psiaków...i wolontariuszek...:razz:;):lol:

Posted

[quote name='carlos0101']Witam!

Witamy i dziękujemy! Jak mówi dobry znajomy ;-)
gonimy dopóki żywi...

To wszystko dla nich, tych małych i dużych, kudłatych i nie, młodych, a zwłaszcza starych.

Posted

To był wspaniały tydzień, na szczęście się już kończy, ale na koniec (tfu, tfu), żeby nie było za lekko ganiałyśmy z Romką po wsi szukając trzech dwumiesięcznych suczek, zapadły się pod ziemię. Znalazłyśmy jedną, jeśli się pojawią pani, która zgłaszała bezdomne suczki ma do nas zadzwonić.
A to jest nasza jedynka, dzisiaj jedzie do DT do Warszawy.
Jest duża jak na takiego malucha, bardzo przyjazna, trochę wystraszona, śpi całe popołudnie.

http://foto.onet.pl/2u7p4,0wkkgssw05wr,qy588,u.html#qy57d

Posted

Miło nam bardzo i czekamy na pomoc osób rozumiejących problem zwierząt porzuconych i nie tylko...... oraz chcących pracowac na rzecz wspomagania ich adopcji przez odpowiedzialnych ludzi.

Posted

[quote name='Donata']A co dzisiaj w schronisku?

Możemy podać ktore psiaki biegaly , dodam na wykaz.....
Donato,już podaję z pewnym opóznieniem,bo jak piszemy wyżej dzień był trudny...nawet w nocy...ale o tym póżniej...w niedzielę na spacerze były:Laska,Reks,Tosia,Igor,Hera,Refleks,Paula i Irys,Karmel,Szarik i Telma...na dziedzińcu były:Suri i Karol ,obydwa psiaki były wyczesywane,biegały po dziedzińcu:Uzi,Lolek i Figuś...kto pamięta jeszcze inne psiaki?

Posted

wielebny napisał(a):
Po dzisiejszym rekonesansie w schronisku mam kilka piesków na oku.
Z tych kilku trzeba wybrac jednego.Ciężko będzie.

Wielebny,zapraszamy w sobotę,będziemy wyprowadzać psiaki,poznasz je bliżej,zobaczysz jakie są...i wtedy wybierzesz sobie psiaka,który będzie do Ciebie pasował...ale MUSI MIEĆ LEPSZE WARUNKI NIŻ W SCHRONISKU!Jak poznasz psiaki to lepiej zrozumiesz ich potrzeby i sam pomyslisz o tym jak stworzyc psu jak najlepsze warunki...

Posted

To ja przypomne Wam jak wyglada suczka z Kalenic:

Teraz jest bezpieczna i ma na imie Fiolka.Przed szkołą w Kalenicach został jeszcze jeden bezdomny psiak i suczka...oba psiaki dokarmiane są przez panią,która mieszka niedaleko szkoły.Suczkę trzeba koniecznie wysterylizować...

Posted

No i na koniec tego cholernego tygodnia,rozchorował się Dziadeczek Mamanabank...a ona akurat pojechała do Warszawy z małą suczką z Kalenic...ja jak zwykle w takich przypadkach była niańką dla psiego i ludzkiego przychówku Mamanabank...no i w nocy Gacek zaczął robić coopę z krwią...o 12 30 pojechałam z nim do lekarza,został na całą noc w lecznicy pod kroplówką...dopiero rano można było odebrać go z lecznicy...teraz już jest dobrze...a zapomniałam,że rano uratowałam pisklę kawki...moje psy je wywąchały,a rodzice małej kawki tak skrzeczały,jakby obdzierano je ze skóry...mała kawka znalazła się w bezpiecznym miejscu na murku sąsiedzkim...a stare kawki nadal wrzeszczały na moje psy...
Na drugi dzień rano... zgłoszono nam małego szczeniaka,który na szczęście znalazł dom...co za tydzień...
A to jest Gacuś,psiak w ewidencji schroniska ,w domu tymczasowym u Mamanabank...to informacja dla nowych na forum:

Tak,tak Gacuś jest już bardzo stary...no i co z tego...teraz dopiero jest kochany...ktoś wyrzucił go na Błoniach...leżał w trawie...

Posted

To dobrze że po tym jak go potraktowali jego opiekunowie znalazł go dobry czlowiek i zapewnia milosc i opiekę.......

To jest najgorsze że tych nieokrzesanych ludzkich istot jest naprawdę duzo i tak trudno jest ogarnąć wszelkie zlo jakie spotyka te niewinne zwierzeta.
Czasami brak słów aby te odczucia przelać na słowo pisane...

Posted

A w schronie jest nowy psiak, właściwie to sunia - prawdziwa Bella, chociaż to imię pasuje mi tylko do psiaków dużych. Jest złota, w typie pyrka o odmianie face rase, nieduża, max 50 cm w kłębie, bardzo wesoła i przytulaśna.