Romka Posted June 4, 2011 Author Posted June 4, 2011 Myślę,że to dobre wiadomości...gminy:Bielawy i Łyszkowice podpisały z naszym schroniskiem umowy...psiaki z tych gmin będą wyłapywane i przywożone do schroniska w Łowiczu...nareszcie...dotychczas wyłapywane psiaki były przewożone do schronisk poza powiatem...niektóre były w schronisku Wojtyszki...oby tylko schronisko wytrzymało...już w tej chwili nie ma gdzie umieszczać psiaków...boksy pełne... Quote
Donata Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 Dzisiejsze spacery.... Na spacerze dzisiaj byly: Falko, Telma, Miki, Grei, Misiek, Borys,Rufus, Smyk, Leon, Słodzik, Franek, Ares, Karol, Lobo, Brenda, Tośka- 16 psiaków, Po dziedzińcu biegały: Tośka, Suri, 2 Czarodzieje Może pominęłam któregoś z psiaków proszę mnie poprawic to uzupełnię.... Quote
edzia.71 Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 [quote name='Donata']Dzisiejsze spacery.... Na pacerze dzisiaj byly: Falko, Telma, Miki, Grei, Misiek, Borys,Rufus, Smyk, Leon, Słodzik, Franek, Ares, Karol, Lobo, Brenda, Tośka- 16 psiaków, Po dziedzińcu biegały: Tośka, Nika. Może pominęłam któregoś z psiaków proszę mnie poprawic to uzupełnię.... Nuka nie biegała po dziedzińcu.Za to Suri i Czarodzieje trochę powariowali. Quote
carlos0101 Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 Witam! Podziwiam to co robicie dla tych piesków i oby tak dalej!!!! Z miłą chęcią jeśli tylko znajdę chwilę czasu a znajdę na pewno dla naszych piesków ze schroniska przyłącze się do waszej inicjatywy ratowania i postaram się pomóc jak tylko będę mógł. POZDRAWIAM wszystkie wolontariuszki i osoby chcące pomóc.Piękna inicjatywa Quote
Romka Posted June 4, 2011 Author Posted June 4, 2011 carlos0101 napisał(a):Witam! Podziwiam to co robicie dla tych piesków i oby tak dalej!!!! Z miłą chęcią jeśli tylko znajdę chwilę czasu a znajdę na pewno dla naszych piesków ze schroniska przyłącze się do waszej inicjatywy ratowania i postaram się pomóc jak tylko będę mógł. POZDRAWIAM wszystkie wolontariuszki i osoby chcące pomóc.Piękna inicjatywa Witaj Carlos...mam nadzieję,że tak jak deklarujesz będziesz przyjacielem naszych psiaków...i wolontariuszek...:razz:;):lol: Quote
kajkoowa Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Zapraszam do Luck'iego. http://www.dogomania.pl/threads/208998-Lucky-nieśmiały-delikatny-mix-border-collie-szuka-domu Quote
mamanabank Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 [quote name='carlos0101']Witam! Podziwiam to co robicie dla tych piesków i oby tak dalej!!!! Z miłą chęcią jeśli tylko znajdę chwilę czasu a znajdę na pewno dla naszych piesków ze schroniska przyłącze się do waszej inicjatywy ratowania i postaram się pomóc jak tylko będę mógł. POZDRAWIAM wszystkie wolontariuszki i osoby chcące pomóc.Piękna inicjatywa Witamy i dziękujemy! Jak mówi dobry znajomy ;-) gonimy dopóki żywi... To wszystko dla nich, tych małych i dużych, kudłatych i nie, młodych, a zwłaszcza starych. Quote
mamanabank Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 To był wspaniały tydzień, na szczęście się już kończy, ale na koniec (tfu, tfu), żeby nie było za lekko ganiałyśmy z Romką po wsi szukając trzech dwumiesięcznych suczek, zapadły się pod ziemię. Znalazłyśmy jedną, jeśli się pojawią pani, która zgłaszała bezdomne suczki ma do nas zadzwonić. A to jest nasza jedynka, dzisiaj jedzie do DT do Warszawy. Jest duża jak na takiego malucha, bardzo przyjazna, trochę wystraszona, śpi całe popołudnie. http://foto.onet.pl/2u7p4,0wkkgssw05wr,qy588,u.html#qy57d Quote
Donata Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 A co dzisiaj w schronisku? Możemy podać ktore psiaki biegaly , dodam na wykaz..... Quote
wielebny Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Po dzisiejszym rekonesansie w schronisku mam kilka piesków na oku. Z tych kilku trzeba wybrac jednego.Ciężko będzie. Quote
Figafiga Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Zapraszam do FRIDY http://www.dogomania.pl/threads/209029-FRIDA-%C5%9Bliczna-sunia-ON-potrzebuje-domku?p=17011021#post17011021 Quote
Figafiga Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Czy to piesek czy suczka??ma wątek?? bo mam zdjecia. Quote
Donata Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 Podziwiam to co robicie dla tych piesków i oby tak dalej!!!! Z miłą chęcią jeśli tylko znajdę chwilę czasu a znajdę na pewno dla naszych piesków ze schroniska przyłącze się do waszej inicjatywy ratowania i postaram się pomóc jak tylko będę mógł. POZDRAWIAM wszystkie wolontariuszki i osoby chcące pomóc.Piękna inicjatywa Miło nam bardzo i czekamy na pomoc osób rozumiejących problem zwierząt porzuconych i nie tylko...... oraz chcących pracowac na rzecz wspomagania ich adopcji przez odpowiedzialnych ludzi. Quote
kajkoowa Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 [quote name='Figafiga']Czy to piesek czy suczka??ma wątek?? bo mam zdjecia. Pies, Deki . Quote
kajkoowa Posted June 5, 2011 Posted June 5, 2011 [quote name='Figafiga']A wątku nie ma??! Ma!!! http://www.dogomania.pl/threads/208334-DEKI-%C5%9Bliczny-kud%C5%82aczek-my%C5%9Bla%C5%82-%C5%BCe-zostanie-w-domu-na-zawsze-a-trafi%C5%82-do-schroniska...?p=16937517#post16937517 Quote
sylwiaso Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 To ja dziś daje ogłoszenie.w gazecie o psiakach może ktoś zadzwoni! Quote
Romka Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 [quote name='Donata']A co dzisiaj w schronisku? Możemy podać ktore psiaki biegaly , dodam na wykaz..... Donato,już podaję z pewnym opóznieniem,bo jak piszemy wyżej dzień był trudny...nawet w nocy...ale o tym póżniej...w niedzielę na spacerze były:Laska,Reks,Tosia,Igor,Hera,Refleks,Paula i Irys,Karmel,Szarik i Telma...na dziedzińcu były:Suri i Karol ,obydwa psiaki były wyczesywane,biegały po dziedzińcu:Uzi,Lolek i Figuś...kto pamięta jeszcze inne psiaki? Quote
Romka Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 wielebny napisał(a):Po dzisiejszym rekonesansie w schronisku mam kilka piesków na oku. Z tych kilku trzeba wybrac jednego.Ciężko będzie. Wielebny,zapraszamy w sobotę,będziemy wyprowadzać psiaki,poznasz je bliżej,zobaczysz jakie są...i wtedy wybierzesz sobie psiaka,który będzie do Ciebie pasował...ale MUSI MIEĆ LEPSZE WARUNKI NIŻ W SCHRONISKU!Jak poznasz psiaki to lepiej zrozumiesz ich potrzeby i sam pomyslisz o tym jak stworzyc psu jak najlepsze warunki... Quote
Romka Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 To ja przypomne Wam jak wyglada suczka z Kalenic: Teraz jest bezpieczna i ma na imie Fiolka.Przed szkołą w Kalenicach został jeszcze jeden bezdomny psiak i suczka...oba psiaki dokarmiane są przez panią,która mieszka niedaleko szkoły.Suczkę trzeba koniecznie wysterylizować... Quote
Romka Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 No i na koniec tego cholernego tygodnia,rozchorował się Dziadeczek Mamanabank...a ona akurat pojechała do Warszawy z małą suczką z Kalenic...ja jak zwykle w takich przypadkach była niańką dla psiego i ludzkiego przychówku Mamanabank...no i w nocy Gacek zaczął robić coopę z krwią...o 12 30 pojechałam z nim do lekarza,został na całą noc w lecznicy pod kroplówką...dopiero rano można było odebrać go z lecznicy...teraz już jest dobrze...a zapomniałam,że rano uratowałam pisklę kawki...moje psy je wywąchały,a rodzice małej kawki tak skrzeczały,jakby obdzierano je ze skóry...mała kawka znalazła się w bezpiecznym miejscu na murku sąsiedzkim...a stare kawki nadal wrzeszczały na moje psy... Na drugi dzień rano... zgłoszono nam małego szczeniaka,który na szczęście znalazł dom...co za tydzień... A to jest Gacuś,psiak w ewidencji schroniska ,w domu tymczasowym u Mamanabank...to informacja dla nowych na forum: Tak,tak Gacuś jest już bardzo stary...no i co z tego...teraz dopiero jest kochany...ktoś wyrzucił go na Błoniach...leżał w trawie... Quote
Donata Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 To dobrze że po tym jak go potraktowali jego opiekunowie znalazł go dobry czlowiek i zapewnia milosc i opiekę....... To jest najgorsze że tych nieokrzesanych ludzkich istot jest naprawdę duzo i tak trudno jest ogarnąć wszelkie zlo jakie spotyka te niewinne zwierzeta. Czasami brak słów aby te odczucia przelać na słowo pisane... Quote
Romka Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 Zapraszam do Pusi: http://www.dogomania.pl/threads/209110-PUSIA-male%C5%84ka-mikrosuczka-z-wielkim-guzem-na-brzuchu?p=17020805#post17020805 Quote
kajkoowa Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 A w schronie jest nowy psiak, właściwie to sunia - prawdziwa Bella, chociaż to imię pasuje mi tylko do psiaków dużych. Jest złota, w typie pyrka o odmianie face rase, nieduża, max 50 cm w kłębie, bardzo wesoła i przytulaśna. Quote
Recommended Posts