zakla Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 O Lidce wiem, ale jeszcze nie wiadomo jak bedzie jechac ;) A ja wlasnie dla Milo chce sie tam pojawic:cool3: Quote
jborowy Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 [quote name='Nitencja']Masz racje klasa baby powinna byc na klubie ale organizatorzy nie wzieli tej klasy pod uwage i jej nie ma. Za granica na wszystkich wystawach jest klasa baby i to niewazne jakiej rangi jest wystawa.\ I bardzo dobrze, wystawa jest w Polsce, nie tak znowu daleko od Torunia i żadne BABY nie będą tam rządzić. O występach przy rurach też mowy nie będzie. Zwłaszcza, że jadę z Panią Borową. To ma być wystawa psów (terierów, nawet rosyjskich, choć czarnych) ale nie bab. Zdecydowanie nie. Quote
UTAAP Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 [quote name='jborowy']\ I bardzo dobrze, wystawa jest w Polsce, nie tak znowu daleko od Torunia i żadne BABY nie będą tam rządzić. O występach przy rurach też mowy nie będzie. Zwłaszcza, że jadę z Panią Borową. To ma być wystawa psów (terierów, nawet rosyjskich, choć czarnych) ale nie bab. Zdecydowanie nie. :cool3: :lol: :eviltong: :lol: Quote
nikit1 Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 Fritz napisał(a):hmmm Nitencjo czyli ze szczeniakiem malym jak nasze mozna na ta wystawe udac sie jedynie w celu oswajania sie z tego typu sytuacjami?hmmm bo podejsc i walczyc, w szranki stanac nie wyjdzie bo nie ma klasy baby:P a Misha by chciala sie posocjalizowac sie z sedziami:P:loveu: :evil_lol: Możesz wziąc pieska, tylko musisz mie ze sobą jego książeczkę z aktualnym szczepieniem p. wścielkiźnie. Quote
Nitencja Posted February 20, 2006 Author Posted February 20, 2006 Według regulaminu wystaw - jest zakaz wchodzenia na teren wystawy z psem niezgloszonym. Quote
nikit1 Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 Nitencja napisał(a):Według regulaminu wystaw - jest zakaz wchodzenia na teren wystawy z psem niezgloszonym. W takim razie zakaz ten nie jest restrykcyjnie przestrzegany bo w Gdańsku było kilka "bejbików" ;) Moja koleżanka np. pzyszła z 3 miesięcznym goldenem. Quote
Nitencja Posted February 20, 2006 Author Posted February 20, 2006 Zalezy od organizatorow to fakt. A z drugiej strony po co ryzykowac? Z reszta ta hala jest tak mala ze mozna sobie znalezc inne wystawy oswajania psow z wystawami. Quote
aga_ostaszewska Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 Fritz: Tamta hala jest makabryczna... mała, a psów dużo... makabryczny hałas! Ja specjalistką nie jestem, ale malucha bym tam nie zabierała, zarówno ze względu na to, że możesz nie zostać wpuszczona, jak i warunki tam panujace. Quote
Flaire Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 [quote name='aga_ostaszewska']Fritz: Tamta hala jest makabryczna... mała, a psów dużo...No, tu powinno być troszkę luxniej, bo będą tylko teriery. Ale my z agą_o włocławka i tak nie lubimy, prawda, Aga? ;-) Quote
aga_ostaszewska Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 [quote name='Flaire']No, tu powinno być troszkę luxniej, bo będą tylko teriery. Ale my z agą_o włocławka i tak nie lubimy, prawda, Aga? ;-) Nie lubimy i to bardzo... :angryy: Piwa brak, kaszanki brak... Grunt to to, że była tam fajna ekipa i dość smaczne naleśniki! Ps. Ale za to wróżka tam była (Eliza się nazywała) :cool3: Nie wiem, czy pamietasz Flaire, ale juz wtedy Eliza powiedziała... "zobaczysz Aga, długo to nie potrwa" i co... sprawdziło się :multi: Quote
Fritz Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 A dzieki za rady.:) To znaczy ze nie mam sie po co pchac tam ,a szkoda bo to blisko stosunkowo. Ps. Hmm to nawet piwo jest na takich wystawach i zarcie?i wrozki na dodatek! Niezle:D Quote
Flaire Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 A skąd jesteś? My z agą_o lubimy Toruń, prawda, aAga ;-) ? A ja w tym roku chcę też sprawdzić Płock. Quote
aga_ostaszewska Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 Flaire napisał(a):My z agą_o lubimy Toruń, prawda, aAga ;-) ? A ja w tym roku chcę też sprawdzić Płock. Toruń jest the best! Mówisz, że teraz podbijamy razem Płock :cool3: Quote
Flaire Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 No nie wiem, czy ten Płock się uda, ale myślę o tym, żeby Lotka zadebiutowała w szczylach w Płocku. Ale to zależy, jak będzie wtedy wyglądała. A w młodziezy może w Toruniu... No i to też zależy. Quote
aga_ostaszewska Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 Będziemy kombinowały... i kaszankę chrupały :multi: Quote
Fritz Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 Flaire napisał(a):A skąd jesteś? My z agą_o lubimy Toruń, prawda, aAga ;-) ? A ja w tym roku chcę też sprawdzić Płock. Mi rowniez podoba sie Torun ale zawsze go mijam tylko po drodze nad morze ,musze kiedys na jakis dluzszy spacerek z Mishka moze :) .Jestem z Michalina kolo Wawy od strony praskiej .To w Toruniu jakas wystawa sie szykuje? Quote
jborowy Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 [quote name='Fritz'] Hmm to nawet piwo jest na takich wystawach i zarcie?i wrozki na dodatek! Niezle:D Wszystko tam jest i nawet można z psami przyjechać: Quote
Fritz Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 hihihihi Hotel jak widze na wlasna odpowiedzialnosc wlascicieli:P:P pozdrawiam Quote
zadziorny Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Flaire napisał(a): My z agą_o lubimy Toruń, prawda, aAga ;-) ? A moherowe berety już macie :evil_lol: :cool3: ;) Quote
aga_ostaszewska Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 zadziorny napisał(a):A moherowe berety już macie :evil_lol: :cool3: ;) Dla nas to pestka! I o berety sie postaramy :eviltong: Quote
jborowy Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 Fritz - co się tyczy zakazu wstępu dla psów, to przecież, nie ma sprawy: Quote
Fritz Posted February 21, 2006 Posted February 21, 2006 hihihi ale to duuzy piesek !Przemycimy pod kurtka:P Quote
borsaf Posted March 9, 2006 Posted March 9, 2006 Witajcie, Czytam o tym przemycaniu piesków na wystawę i jednemu sie dziwię. Prawa ustanawia Związek czyli wszyscy czlonkowie maja jakis glos, w tym sa wystawcy, hodowcy i pryszli wystawcy. Czy nie moznaby zmienic jakos tego zakazu? Każdy wystawca wie doskonale, że szczeniaka trzeba oswajac z wystawami by potem pieknie sie na ringu prezentował. Przecież mozna by stworzyc taki niby ring dla szczeniaków, bez sędziego, tylko miejsce, i przyszli wystawcy tam próbowaliby oswajac swoje pieski. Pieski oczywiscie zaszczepione, odrobaczone, słowem zdrowe, a opłata - tylko wstęp. Jestem w tych sprawach laikiem ale , co lezy u podstaw tego zakazu? Dlaczego właściwie, pies nie wystawiany nie ma prawa wstepu na wystawę? Cały czas mówie o psach z aktualna książeczka zdrowia, bo to oczywiste. Quote
UTAAP Posted March 10, 2006 Posted March 10, 2006 borsaf, wydaje mi sie,ze zakaz mial zapobiegac przed powstawaniem niepotrzebnego tlumu na wystawie bo juz same wystawiane psy stanowia bardzo liczna grupe zwierzat w jednym miejscu. Tutaj poprostu nie pomyslano o mozliwosci oswajania szczeniat. Uwazam, ze to bardzo dobry pomysl:multi: zeby szczeniaki z rodowodem zaszczepione i odrobaczone mogly wejsc na wystawe i przebiec sie po specjalnym ringu, jednoczesnie oslu****ac z halasem i zaznajamiajac z calym zgielkiem:grins: Quote
zadziorny Posted March 10, 2006 Posted March 10, 2006 O qrcze :crazyeye:. Znowu czujny cenzor wypipkował niewinne słowo :shake: :mad: :diabloti: Quote
Recommended Posts