Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 140
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Nitencja']Masz racje klasa baby powinna byc na klubie ale organizatorzy nie wzieli tej klasy pod uwage i jej nie ma. Za granica na wszystkich wystawach jest klasa baby i to niewazne jakiej rangi jest wystawa.\

I bardzo dobrze, wystawa jest w Polsce, nie tak znowu daleko od Torunia i żadne BABY nie będą tam rządzić. O występach przy rurach też mowy nie będzie. Zwłaszcza, że jadę z Panią Borową.
To ma być wystawa psów (terierów, nawet rosyjskich, choć czarnych) ale nie bab. Zdecydowanie nie.

Posted

[quote name='jborowy']\

I bardzo dobrze, wystawa jest w Polsce, nie tak znowu daleko od Torunia i żadne BABY nie będą tam rządzić. O występach przy rurach też mowy nie będzie. Zwłaszcza, że jadę z Panią Borową.
To ma być wystawa psów (terierów, nawet rosyjskich, choć czarnych) ale nie bab. Zdecydowanie nie.
:cool3: :lol: :eviltong: :lol:

Posted

Fritz napisał(a):
hmmm Nitencjo czyli ze szczeniakiem malym jak nasze mozna na ta wystawe udac sie jedynie w celu oswajania sie z tego typu sytuacjami?hmmm bo podejsc i walczyc, w szranki stanac nie wyjdzie bo nie ma klasy baby:P
a Misha by chciala sie posocjalizowac sie z sedziami:P:loveu: :evil_lol:

Możesz wziąc pieska, tylko musisz mie ze sobą jego książeczkę z aktualnym szczepieniem p. wścielkiźnie.

Posted

Nitencja napisał(a):
Według regulaminu wystaw - jest zakaz wchodzenia na teren wystawy z psem niezgloszonym.

W takim razie zakaz ten nie jest restrykcyjnie przestrzegany bo w Gdańsku było kilka "bejbików" ;) Moja koleżanka np. pzyszła z 3 miesięcznym goldenem.

Posted

Fritz: Tamta hala jest makabryczna... mała, a psów dużo... makabryczny hałas! Ja specjalistką nie jestem, ale malucha bym tam nie zabierała, zarówno ze względu na to, że możesz nie zostać wpuszczona, jak i warunki tam panujace.

Posted

[quote name='aga_ostaszewska']Fritz: Tamta hala jest makabryczna... mała, a psów dużo...No, tu powinno być troszkę luxniej, bo będą tylko teriery. Ale my z agą_o włocławka i tak nie lubimy, prawda, Aga? ;-)

Posted

[quote name='Flaire']No, tu powinno być troszkę luxniej, bo będą tylko teriery. Ale my z agą_o włocławka i tak nie lubimy, prawda, Aga? ;-)
Nie lubimy i to bardzo... :angryy: Piwa brak, kaszanki brak... Grunt to to, że była tam fajna ekipa i dość smaczne naleśniki! Ps. Ale za to wróżka tam była (Eliza się nazywała) :cool3: Nie wiem, czy pamietasz Flaire, ale juz wtedy Eliza powiedziała... "zobaczysz Aga, długo to nie potrwa" i co... sprawdziło się :multi:

Posted

A dzieki za rady.:) To znaczy ze nie mam sie po co pchac tam ,a szkoda bo to blisko stosunkowo. Ps. Hmm to nawet piwo jest na takich wystawach i zarcie?i wrozki na dodatek! Niezle:D

Posted

No nie wiem, czy ten Płock się uda, ale myślę o tym, żeby Lotka zadebiutowała w szczylach w Płocku. Ale to zależy, jak będzie wtedy wyglądała. A w młodziezy może w Toruniu... No i to też zależy.

Posted

Flaire napisał(a):
A skąd jesteś?

My z agą_o lubimy Toruń, prawda, aAga ;-) ? A ja w tym roku chcę też sprawdzić Płock.

Mi rowniez podoba sie Torun ale zawsze go mijam tylko po drodze nad morze ,musze kiedys na jakis dluzszy spacerek z Mishka moze :) .Jestem z Michalina kolo Wawy od strony praskiej .To w Toruniu jakas wystawa sie szykuje?

• 3 weeks later...
Posted

Witajcie,
Czytam o tym przemycaniu piesków na wystawę i jednemu sie dziwię.
Prawa ustanawia Związek czyli wszyscy czlonkowie maja jakis glos, w tym sa wystawcy, hodowcy i pryszli wystawcy. Czy nie moznaby zmienic jakos tego zakazu? Każdy wystawca wie doskonale, że szczeniaka trzeba oswajac z wystawami by potem pieknie sie na ringu prezentował. Przecież mozna by stworzyc taki niby ring dla szczeniaków, bez sędziego, tylko miejsce, i przyszli wystawcy tam próbowaliby oswajac swoje pieski. Pieski oczywiscie zaszczepione, odrobaczone, słowem zdrowe, a opłata - tylko wstęp.
Jestem w tych sprawach laikiem ale , co lezy u podstaw tego zakazu? Dlaczego właściwie, pies nie wystawiany nie ma prawa wstepu na wystawę? Cały czas mówie o psach z aktualna książeczka zdrowia, bo to oczywiste.

Posted

borsaf, wydaje mi sie,ze zakaz mial zapobiegac przed powstawaniem niepotrzebnego tlumu na wystawie bo juz same wystawiane psy stanowia bardzo liczna grupe zwierzat w jednym miejscu. Tutaj poprostu nie pomyslano o mozliwosci oswajania szczeniat.
Uwazam, ze to bardzo dobry pomysl:multi: zeby szczeniaki z rodowodem zaszczepione i odrobaczone mogly wejsc na wystawe i przebiec sie po specjalnym ringu, jednoczesnie oslu****ac z halasem i zaznajamiajac z calym zgielkiem:grins: