Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To rozwiązuje dylemat, Drago już wcześniej zgłoszony na ten termin do Wilna. A pomysł świetny, naprawdę... szkoda że w przeddzień terminu nie zmieniali...:mad:

• Replies 140
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W ten weekend, 11-12 marca w Wilnie jest 2x CACIB i klubówka terierów. I zgłoszenia zamykały się w pierwszym terminie w grudniu, więc chyba trudno oczekiwać, że wybierzemy klubówkę polską...:shake:

Posted

no właśnie, też bym jechała do Wilna, gdybym sie nie zagapiła z pierwszym terminem :roll: . Ciekawe dlaczego zmienili ten termin. Co takiego straszliwego się stało. :shake:

Posted

Pszym nie wiadomo dlaczego tak sie stalo ..... ALe termin dosc nieszczesliwy .nie dosc ze WIlno to jeszcze Graz wtedy jest a ja bede siedziec w Jaroslawiu - no to ciekawe ile terierow bede miec na ringu tam :( przy takim ukladzie

Posted

No faktycznie, nieszczesliwie sie stalo. Nawet dla tych, ktorzy nie planuja zagranicznych wojarzy, ja na przyklad chcialam byc na obu tych wystawach, a tak wybiore Wloclawek - raz, ze klubowka, dwa blizej.
Czy taka zmiana terminu jest tak latwo "zmienialna"? Bo przeciez, terminaz wystaw jest zatwierdzany na caly rok i powinno sie trzymac scisle tych dat, rozumiem zeszloroczna warszawska miedzynarodowke, ale to wyjatek potwierdzajacy regule:roll:

Posted

pszym napisał(a):
Proponuję puknąć się w głowę. Jak miożna robić klubówkę w tym samym terminie co 2xCACIB i klubówka na Litwie???:crazyeye:

tak naprawdę to ta litewska to nie klubówka a specjalistyczna organizowana przez klub... ale wg mnie rzecz jest nie w zmianie daty, a w tym, ze u nas klub ani nie ma stałego terminu - chodziażby miesiąca, ani nie jest to wystawa, na ktorą sa zapraszani wybitni specjaliści... Niestety poza nazwą nie ma w naszych klubówkach nic prestiżowego:shake:

Posted

Ten nasz klub pokazal po raz koljeny swoje prawdziwe oblicze:-(
Po pierwsze i tak niefortunne treminy wystaw klubowych pod koniec zimy!!!Nie wszystkie terriery mieszkaja w bloku i mozna je wytrymowac w lutowe mrozy a wlasciwie styczniowe!!!!!!
Po drugie obsada sedziowska od lat niestety malo interesujaca.Juz pisalam 3 lata z rzedu oceniali nas sedziowie z bylego ZSRR a teraz Czech (pisze o AT)
Zmian termin tak nagle tez sczerze mowiac pieprzy cala idee z trymowaniem tydzien w ta czy tamta to roznica jednak.
Inna sprawa...w wiekszosci karjow klubowa wystawa to wystawa prestizowa.Zostac Zwyciezca Klubu moze pies osoby nalezacej do Klubu.W przypadku wlascicieli zagranicznych nalezy oplacic wiec skladke (czyli sa dodatkowe pieniadze dla klubu).U nas nie..przyjezdza kto chce i wywozi tytuly niejako za frico.
NAsz klub umarl dawno dawno temu a klubowka to tylko podskoki wywolane ruchami tektonicznymi:-((.
Czas to moze zmienic jakos???
Szkoda III grupy w sumie jednej z najlepszych wizytowek naszej kynologii........

Posted

Kluby terrierów w innych krajach działają dość pręznie,a u nas ? Nawet strona klubu terriera w Polsce się nie chce otworzyć, nie wspominam już o aktualizowaniu danych..............:shake:

Posted

Fuka napisał(a):
tak naprawdę to ta litewska to nie klubówka a specjalistyczna organizowana przez klub...

Racja Fuka, pomyłka z mojej strony - to jest Lithuanian Terrier Show, a nie klubówka. Sorry za błąd. Ale i tak wybieram Wilno...

Posted

Popieram Aluzję - termin w marcu jest tragiczny i nie tylko dla tych psów mieszkających na dworzu. Myślicie, że psom przebywającym w mieszkaniach to jest tak ciepło jak wyjdą na dwudziestostopniowy mróz? Takie wypieszczone piecuchy to dopiero szybko łapią różne infekcje. Dzisiaj musiałam zamówić ciucha psu, bo za chwilę nie będzie miała sierści. No i kto teraz z nią będzie wychodził? przecież ludzie na widok dużego psa w kubraczku posikają się ze śmiechu. Ale zapowiadają jakieś obrzydliwe mrozy a moja ma na dodatek cieczkę, więc nie może biegać.
A poza tym lubię sobie ponarzekać. Ja w ogóle nie miałam jechać, ale mnie Czapla namówiła.

Posted

Fakt, nie wszystkim moze pasowac nowy termin klubowki. Nie wiem dlaczgo akurat wybrali 12 marca, ale wg mnie powodem zmiany terminu jest smierc Elke Peper - odeszla 8 stycznia....

Posted

[quote name='Nitencja']Utaap srawa jest taka ze 5 marca na hali ma byc podobno mecz koszykowki .
Zartujesz! To DLATEGO przesuneli termin?! To wczesniej nie bylo wiadomo, ze tego dnia ma byc wystawa?!:crazyeye: :madgo:
Rece opadaja:grab:...i nie tylko...

Posted

Utaap jesli chodzi o niektorych kierownikow szefow boisk czy hal ......... :mad: to ja sie nie wypowiadam.
NIestety tu Prezes Wloclawskiego Zwiazku nie mial innego wyjscia -sila wyzsza.

Posted

Sila wyzsza,,,,,gdyby termin klubowki byl plus/minus staly..to i latwiej byloby negocjowac hale z wyprzedzeniem.
Swoja droga az sie prosi podziekowac kierownictwu hali...widac i tak sporo kasy maja.Wspolczuje szczerze mowiac organizatorom.Wszystko skupi sie na nich.
Gdyby wystway klubowe byly np w maju ...mozna byloby pieknie na dworze sie pokazac.
Takie treminy jak marcowa to rewelacja dla szpicow.
Z drugiej strony tak siedze i mysle..moze czas przestac narzekac a zaczac cos konkretnie robic??
Zawsze przed klubowka byly sympozja.Czas by to reaktywowac.Wiele mozna ustalic ,wiele zmienic ,wiele zostawic.
Pod rozwage przyszlym organizatorom.
p.s swoja droga jaki jest klucz przyznawania oddzialom klubowek???

Posted

pewnie nie ma klucza tylko się daje tym których się lubi :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
zawsze tak jest ;)
pewnie oddział już się stara parę lat o klubową tzn. pisma poszły a tu zero odpowiedzi............. podpadziocha ??????klubowi teriera???:cool3::cool3:
trza się uśmiechać może i inni je dostaną :evil_lol::diabloti:

• 2 weeks later...
Posted

Widzieliście nową ekipę?

Marina Gierasimowa - Rosja

Frantisek Polehna - Czechy
Svetlana Shevchenko - Ukraina
Rita Kadike-Skadina - Łotwa
Olga Dolejsova - Czechy

Posted

[quote name='Fuka']Widzieliście nową ekipę?

Marina Gierasimowa - Rosja

Frantisek Polehna - Czechy
Svetlana Shevchenko - Ukraina
Rita Kadike-Skadina - Łotwa
Olga Dolejsova - Czechy

F. Polehna (hod. Star Franke) dostanie foksy - to pewne.