Sajko Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 To rozwiązuje dylemat, Drago już wcześniej zgłoszony na ten termin do Wilna. A pomysł świetny, naprawdę... szkoda że w przeddzień terminu nie zmieniali...:mad: Quote
Roksana Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 a bo w tym terminie jest Wilno, tak? :shake: Quote
Sajko Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 W ten weekend, 11-12 marca w Wilnie jest 2x CACIB i klubówka terierów. I zgłoszenia zamykały się w pierwszym terminie w grudniu, więc chyba trudno oczekiwać, że wybierzemy klubówkę polską...:shake: Quote
Roksana Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 no właśnie, też bym jechała do Wilna, gdybym sie nie zagapiła z pierwszym terminem :roll: . Ciekawe dlaczego zmienili ten termin. Co takiego straszliwego się stało. :shake: Quote
pszym Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 Proponuję puknąć się w głowę. Jak miożna robić klubówkę w tym samym terminie co 2xCACIB i klubówka na Litwie???:crazyeye: Quote
Nitencja Posted January 16, 2006 Author Posted January 16, 2006 Pszym nie wiadomo dlaczego tak sie stalo ..... ALe termin dosc nieszczesliwy .nie dosc ze WIlno to jeszcze Graz wtedy jest a ja bede siedziec w Jaroslawiu - no to ciekawe ile terierow bede miec na ringu tam :( przy takim ukladzie Quote
czapla Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 No faktycznie, nieszczesliwie sie stalo. Nawet dla tych, ktorzy nie planuja zagranicznych wojarzy, ja na przyklad chcialam byc na obu tych wystawach, a tak wybiore Wloclawek - raz, ze klubowka, dwa blizej. Czy taka zmiana terminu jest tak latwo "zmienialna"? Bo przeciez, terminaz wystaw jest zatwierdzany na caly rok i powinno sie trzymac scisle tych dat, rozumiem zeszloroczna warszawska miedzynarodowke, ale to wyjatek potwierdzajacy regule:roll: Quote
Fuka Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 pszym napisał(a):Proponuję puknąć się w głowę. Jak miożna robić klubówkę w tym samym terminie co 2xCACIB i klubówka na Litwie???:crazyeye: tak naprawdę to ta litewska to nie klubówka a specjalistyczna organizowana przez klub... ale wg mnie rzecz jest nie w zmianie daty, a w tym, ze u nas klub ani nie ma stałego terminu - chodziażby miesiąca, ani nie jest to wystawa, na ktorą sa zapraszani wybitni specjaliści... Niestety poza nazwą nie ma w naszych klubówkach nic prestiżowego:shake: Quote
Aluzja Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 Ten nasz klub pokazal po raz koljeny swoje prawdziwe oblicze:-( Po pierwsze i tak niefortunne treminy wystaw klubowych pod koniec zimy!!!Nie wszystkie terriery mieszkaja w bloku i mozna je wytrymowac w lutowe mrozy a wlasciwie styczniowe!!!!!! Po drugie obsada sedziowska od lat niestety malo interesujaca.Juz pisalam 3 lata z rzedu oceniali nas sedziowie z bylego ZSRR a teraz Czech (pisze o AT) Zmian termin tak nagle tez sczerze mowiac pieprzy cala idee z trymowaniem tydzien w ta czy tamta to roznica jednak. Inna sprawa...w wiekszosci karjow klubowa wystawa to wystawa prestizowa.Zostac Zwyciezca Klubu moze pies osoby nalezacej do Klubu.W przypadku wlascicieli zagranicznych nalezy oplacic wiec skladke (czyli sa dodatkowe pieniadze dla klubu).U nas nie..przyjezdza kto chce i wywozi tytuly niejako za frico. NAsz klub umarl dawno dawno temu a klubowka to tylko podskoki wywolane ruchami tektonicznymi:-((. Czas to moze zmienic jakos??? Szkoda III grupy w sumie jednej z najlepszych wizytowek naszej kynologii........ Quote
PARSONRK Posted January 16, 2006 Posted January 16, 2006 Kluby terrierów w innych krajach działają dość pręznie,a u nas ? Nawet strona klubu terriera w Polsce się nie chce otworzyć, nie wspominam już o aktualizowaniu danych..............:shake: Quote
pszym Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Fuka napisał(a):tak naprawdę to ta litewska to nie klubówka a specjalistyczna organizowana przez klub... Racja Fuka, pomyłka z mojej strony - to jest Lithuanian Terrier Show, a nie klubówka. Sorry za błąd. Ale i tak wybieram Wilno... Quote
Wojenka Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Wrrr...kiedy będzie wiadomo kto sędziuje jaką rasę? Quote
Jonquil Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Popieram Aluzję - termin w marcu jest tragiczny i nie tylko dla tych psów mieszkających na dworzu. Myślicie, że psom przebywającym w mieszkaniach to jest tak ciepło jak wyjdą na dwudziestostopniowy mróz? Takie wypieszczone piecuchy to dopiero szybko łapią różne infekcje. Dzisiaj musiałam zamówić ciucha psu, bo za chwilę nie będzie miała sierści. No i kto teraz z nią będzie wychodził? przecież ludzie na widok dużego psa w kubraczku posikają się ze śmiechu. Ale zapowiadają jakieś obrzydliwe mrozy a moja ma na dodatek cieczkę, więc nie może biegać. A poza tym lubię sobie ponarzekać. Ja w ogóle nie miałam jechać, ale mnie Czapla namówiła. Quote
PARSONRK Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Jonquil napisał(a): A poza tym lubię sobie ponarzekać.. Faktycznie :cool3: :evil_lol: Quote
UTAAP Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 Fakt, nie wszystkim moze pasowac nowy termin klubowki. Nie wiem dlaczgo akurat wybrali 12 marca, ale wg mnie powodem zmiany terminu jest smierc Elke Peper - odeszla 8 stycznia.... Quote
Nitencja Posted January 18, 2006 Author Posted January 18, 2006 Utaap srawa jest taka ze 5 marca na hali ma byc podobno mecz koszykowki . Quote
UTAAP Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 [quote name='Nitencja']Utaap srawa jest taka ze 5 marca na hali ma byc podobno mecz koszykowki . Zartujesz! To DLATEGO przesuneli termin?! To wczesniej nie bylo wiadomo, ze tego dnia ma byc wystawa?!:crazyeye: :madgo: Rece opadaja:grab:...i nie tylko... Quote
Nitencja Posted January 18, 2006 Author Posted January 18, 2006 Utaap jesli chodzi o niektorych kierownikow szefow boisk czy hal ......... :mad: to ja sie nie wypowiadam. NIestety tu Prezes Wloclawskiego Zwiazku nie mial innego wyjscia -sila wyzsza. Quote
Aluzja Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 Sila wyzsza,,,,,gdyby termin klubowki byl plus/minus staly..to i latwiej byloby negocjowac hale z wyprzedzeniem. Swoja droga az sie prosi podziekowac kierownictwu hali...widac i tak sporo kasy maja.Wspolczuje szczerze mowiac organizatorom.Wszystko skupi sie na nich. Gdyby wystway klubowe byly np w maju ...mozna byloby pieknie na dworze sie pokazac. Takie treminy jak marcowa to rewelacja dla szpicow. Z drugiej strony tak siedze i mysle..moze czas przestac narzekac a zaczac cos konkretnie robic?? Zawsze przed klubowka byly sympozja.Czas by to reaktywowac.Wiele mozna ustalic ,wiele zmienic ,wiele zostawic. Pod rozwage przyszlym organizatorom. p.s swoja droga jaki jest klucz przyznawania oddzialom klubowek??? Quote
scottieserwis Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 pewnie nie ma klucza tylko się daje tym których się lubi :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: zawsze tak jest ;) pewnie oddział już się stara parę lat o klubową tzn. pisma poszły a tu zero odpowiedzi............. podpadziocha ??????klubowi teriera???:cool3::cool3: trza się uśmiechać może i inni je dostaną :evil_lol::diabloti: Quote
Fuka Posted February 2, 2006 Posted February 2, 2006 Widzieliście nową ekipę? Marina Gierasimowa - Rosja Frantisek Polehna - Czechy Svetlana Shevchenko - Ukraina Rita Kadike-Skadina - Łotwa Olga Dolejsova - Czechy Quote
foxydoxy Posted February 2, 2006 Posted February 2, 2006 [quote name='Fuka']Widzieliście nową ekipę? Marina Gierasimowa - Rosja Frantisek Polehna - Czechy Svetlana Shevchenko - Ukraina Rita Kadike-Skadina - Łotwa Olga Dolejsova - Czechy F. Polehna (hod. Star Franke) dostanie foksy - to pewne. Quote
gryffindor Posted February 2, 2006 Posted February 2, 2006 Z tego co wiem to na 100% Svetlana Shevchenko - Ukraina - yorki Rita Kadike-Skadina - Łotwa - westie Quote
Recommended Posts