Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

altacarya pochwała z ust p. Chwalibóg liczy sie bardziej niż tytuły. Toż to znawczyni, jak ona chwali to tylko skakać z radości i zasuwać na inne wystawy, do innych, może bardziej kompetentnych sędziów.:lol:

• Replies 140
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

altacarya napisał(a):
...Mł.Zwyc.Klubu i BOB - norwich terrier (suka) DOBROCHNA ALTA CARYA Zamlicze ...

Dobrochnie gratuluję zwycięstwa B.O.B. Szkoda, że jednak nie było naszego BAJO-BONGO. Miał to być jego ostatni występ w klasie championów. Następny planowaliśmy na światowej już w weteranach. Jednak w domu i szczeniaki i staffinka świeżutko po operacji kolana, trzeba było zostać, więc i Maks nie pojechał. Trochę szkoda i żal...

altacarya napisał(a):

... Nie wiem niestety czemu sędzie Marina Gierasimowa nie przyznala żadnego tytulu w rasie cairn terrier (a bylo nas 3). Moze nie lubi cairnów ;)) ...

Tym bym się nie przejmowała. Nasza Ninka w występie przecież solowym zdobyła tytuł Zwycięzcy Klubu, CWC, lokatę I i ... srebrny medal. Trochę tam ktoś nie bardzo wiedział co tam w tych arkuszach ocen wpisywać.

Posted

Pani Kasiu - tak jakoś wyszło :) Zwłaszcza, że teraz mamy cztery młode suki do pokazania (te dwie powyżej i dwie córki Nilsa) a może jeszcze jakiś inny zwierz...Ale na szczeście nie jesteśmy jedynymi zainfekowanymi.

Posted

altacarya, to ile Wy macie teraz piesków? Te które znam to tak z pamięci: Tobi i Nils chłopaki, i dziewczyny po kolei: Layla, Gafa:multi::lol::multi:, Julka:hand: , Dora, Karik, Ronja, Dobrochna. I trzy młodsze cairniczki?

Posted

Gratuluje dobrej pamięci.Ano, rzeczywiście stado się nam rozrosło :) Nils w zeszłym roku dochował się 14-rga dzieci ( z tego u nas mieszkają MArysia i Gaja) a do tego dojechała do nas młoda Hjohoo'ska Adela (pokazana we Włocławku), no i Ronya nosi teraz pod sercem kolejne pokolenie a Karik już powoli się żegna ze swoimi dzieciakami. Poza tym niewystawiane Fendek i Britta. Ruch jak w ulu...
Ale co do Waszych czworonogów z sortis to też się już pogubiłam..
PS Dzisiaj była sesja zdjęciowa młodziaków i część efektów już można oglądać na naszej stronie.

Posted

swallow napisał(a):

nie wiem moze Ibolya bedzie wiedziec :-)

Ibolya wstaw fotke Tequilli Venator Magnus bo ja nie mam

Witaj Swalow. Ja też typuję, że ten piesek to Shogun Venator Magnus, na poprzednich zdjęciach był Shogun w takiej właśnie obróżce. Dlatego myślę, że to on.
Fotki samej TEQUILII Venator Magnus nie mam, niestety.
Oto zdjęcie pary hodowlanej. Na pierwszym planie jest TEQUILLA, a za nią jej braciszek TYSON Venator Magnus.

I jeszcze UMBRA Venator Magnus

Swalow miło było z Tobą pogawędzić we Włocławku. Mam nadzieję, że zdecydowałaś się na Nowy Dwór. Ja będę bez Czardasza. Jadę głównie towarzysko, mam nadzieję na zrobienie wielu fajnych fotek i na spotkanie wielu fajnych ludzi. Do zobaczenia. Gdyby się okazało, że jborowy przyjedzie, to obiecuję obfotografować Asika z każdej możliwej strony!!!

Posted

Nitencja napisał(a):
hmm Ibolya jakim cudem miala to byc UMBRa jesli nie byla wcale wystawiana ?? Po mojemu to moze byc tylko Tyson.

No TYSON to napewno nie jest, bo to jest suczka ;)
A napisałam, że UMBRA, bo tak było zgłoszone, pisałam wg. katalogu: DERBY 2004 SUKI - nr kat. 325 UMBRA Venator Magnus.
Ale, jak piszesz, że nie była wystawiana, to to może być tylko TEQUILLA.
Tylko czy to tak można wystawić w derby suczkę nie zgłoszoną do derby?
Pozdro.

Posted

Ibolya Możesz mnie oświecić, co to jest to derby? Myslałam, że to tki BIS na klubówce, ale to nie może tak być bo do BIS-u nikt nie zgłasza tylko wybierają. Nie wiem, co to derby?

Posted

Derby to konkurs dla piesków urodzonych w roku kalendarzowym poprzedzającym wystawę z podziałem na pieski i suczki. Tutaj nie do końca tak było, przeważnie derby się organizuje pod koniec roku, tutaj to był początek następnego. Każdy może zgłosić pieska lub suczkę na derby.

Posted

Ja swojego psa zglaszalam do DErby na wystawie :) wiec Ibolya mozna . :) NIe ma musu ze psy musza byc juz zapisane . Mozna zglosic sie w dniu wystawy i tez zglosic swoj akces