Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

04.12.09. - BABETKA W SWOIM DOMU!!!!:loveu:Dzięki Laimie, Opiekunce Babetki, Anasharowi i Reyes!!!

DZIĘKUJEMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!

26.10.09 - sunia już u Laimy!!!!:loveu:
Ze schroniskowej klatki, trafiła do domu, gdzie jest otoczona troskliwą opieką.
Maleństwo ma 1.5 roku, może 2 lata.

NOWE ZDJĘCIA NA STRONIE 5!!!!!!

Wydatki:

Za badanie, odpchlenie, odrobaczenie, lek osłonowy na śluzówkę jelit + 2 zastrzyki (w tym antybiotyk - ma podwyższoną temp.) 45 zł.
Szeleczki i smycz - podarunek od Laimy.
Convelescence -8 PLN
Wizyta u weterynarza 27, 28, i 30.10 - 40 PLN
badanie lab. - 15 PLN
tabletki osłonowe na jelita -5PLN
Bactrim - 12 PLN
Furagin - 15 PLN

Wpływy:

100 pln - Z KONTA KATOWICKIEGO.
15 PLN z mojego bazarku

Saldo

-25 PLN

• Replies 535
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W poniedziałek Laima zabiera małą do siebie na DT!!!! :loveu: :loveu: :loveu:
Trzymajcie kciuki.
Imię kruszynka otrzyma, jak Laima ją zobaczy.

Mała jest w klatce na korytarzu.
Sama. I jest jej przynajmniej ciepło.
To wiadomości od Maciaszka.:loveu:

Posted

:)
Mam nadzieję, że jej nasze koty nie zjedzą.
Liczę na to, że choć staruszka, znajdzie się dla niej dom; w Krakowie jest sporo starszych osób-miłośników psów. Zobaczymy.

Czy ona była odrobaczana, czy do końca kwarantanny nic się psu nie podaje, jeśli nie ma konieczności?

Przy okazji przypomnę to, co pisałam na transportowym: Mogę rano zawieźć zwierzaka z Krakowa do Katowic, a mniej więcej ok. 13 z Katowic do Krakowa.

Posted

Nie wiem czy była odrobaczana. Najczęściej odrobacza się i szczepi pod koniec kwarantanny, ale może jej już podali tabletę?

Jeszcze raz dziękuję Ci za dt dla babulinki! :loveu: :loveu:

Posted

kurcze nie może jej ktos zabrać do tego poniedziałku?? ja już dzowniłam do mojego męża ale dostałam pozwolenie na przetrzymanie jej tylko w garażu :angryy: błagam zabierzcie ją na te 2 dni do ciepełka...

Posted

Iwona213, a jeśli umówicie się, że tylko do poniedziałku przed południem? Ja ją na pewno odbiorę (niech to będzie moja mała ekspiacja za sparaliżowaną kotkę...).

Posted

myślałam ze uda mi się go namówic na te 2 dni, ale uciął szybko nie i koniec, wiem że nic nie wskuram. Nie chciał wcale psów a mamy 3 więc wiem jak on reaguje na słowo kolejny pies...

a co do paralityczki, mam nadzieje że jednak kiedyś trafi do Ciebie, chociaż zdrowie Twojego dziecka jest najważniejsze... więc wszystko rozumiem...

Posted

__Lara, nie ma imienia - miałam wymyślić w poniedziałek, jak ją zobaczę, ale jeśli masz jakąś nietuzinkową propozycję..... :razz:

Może zaproponujcie odrobaczenie przed odebraniem (ja odrobaczę na wszelki wypadek domowy zwierzyniec), zaszczepię ją już w Krakowie.

Posted

Mi się Babetka kojarzy z książką Siesickiej "Ludzie jak wiatr".
Moja ulubiona kiedyś.

No, to jak się zdecydujesz na Babetkę, to daj znać, Laima.

A Ty psinko, wytrzymaj jeszcze dwa dni..
Potem już będzie ciepły kocyk i dużo miłości!

Posted

SLiczna babunia!:loveu:

mam nadzieje ,ze przetrwa do poniedzialku.
uda sie!
moglabym ja przetrzymc do poniedzialeczku ale mam dwa nieszczepione jeszcze szczeniorki w domu....

Posted

Może ktoś mógłby ją przetrzymać do poniedziałku do ok. 10-11 przed południem (niestety nie mogę być po południu)?
Będę samochodem, podjadę bez problemu.

Niech będzie Babetka. :)

Posted

Laima napisał(a):
Napiszcie po schroniskowym spotkaniu jak się ma Babetka.
I nawet nie straszcie, że może nie dotrwać do poniedziałku.

Spokojnie :) siedzi sama w kojcu, w budynku, wiec zimno jej nie jest. Nawet nie wyglądała na bardzo przerażoną, patrzała z zaciekawieniem jak przechodziliśmy. Nie ma głośno, bo jest z dala od psich boksów. Obok nie był jamnik brązowy, ten to dopiero wrzeszczał :-( ale uspokoił się potem jak poszliśmy. Myślę, że nic jej się nie stanie. Niedaleko ma jedynie towarzystwo kotków ;) więc jej coś zamiauczeć może co jakiś czas ;)

Dziewczyny potrzebujemy pilnie kogoś do wizyty z Katowic.
Domek dla Boguszyckiego owczarka niemieckiego. Im szybciej tym lepiej. Znacie kogoś?

A jaka konkretnie ulica, dzielnica?

Posted

Wizyta przedaopdycjna na Giszowcu (już napisałam dziewczynom, żeby się kontaktowały z Gisic).

Laimo, sunia jest w lepszej formie. Troszkę odżyła i odzyskała radości życia. Jak przy niej byłam przez chwilę to mnie zaczepiała i wariowała z kocykiem, który ma w klatce ;).
Była odrobaczana, ale nie jest zaszczepiona! I nie zostanie na razie, bo ma biegunkę. Poza tym nie chce jeść od 2 dni... Nic więcej się nie dowiem. Wet będzie w schronie dopiero w poniedziałek (nawet nie wiem czy z rana czy popołudniu, bo oni różnie przyjeżdżają).