Wet-siostra Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Może będą,na razie dzieci są jeszcze w jajkach... ;-) Quote
Wet-siostra Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Nie będzie dzieci...Któryś z gołębi potłukł jajka... :-( Quote
Wet-siostra Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Z wielką przyjemnością przedstawiam Wam dzieci Dodka. %20%20Uploaded%20with%20ImageShack.us" class="ipsImage" alt=""> Uploaded with ImageShack.us %20%20Uploaded%20with%20ImageShack.us" class="ipsImage" alt=""> Uploaded with ImageShack.us Wzięłam je do domu na odkarmienie. Quote
Wet-siostra Posted June 18, 2010 Posted June 18, 2010 Twojego Dodka też byś nie poznała... ;-) Następnym razem spróbuję go złapać w obiektyw. Quote
Doda_ Posted June 18, 2010 Author Posted June 18, 2010 wet - bardzo się ciesze ze pojechał do Ciebie. Czekam na zdjecia. Quote
zawijas83 Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Witam , Przed moim oknem na drzewie gołębie założyły gniazdo , złożyły jajka i wykluły się młode. Cały czas doglądaliśmy z okna jak sobie radzą aż pewnego dnia moja mama wracając ze sklepu zauważyła , że jeden z młodych leży na chodniku i jest cały pokaleczony. Wzięła kobiecina go do domu , bo się jej żal ptaszka zrobiło. Następnie była wizyta u weterynarza i powrót do domu. Gołąbek jeszcze nie lata i jest karmiony , cały problem na tym , że kompletnie nie mamy pojecia jak się nim opiekować - zero wiedzy o gołębiach. Poczytałem w necie i robimy jakieś papki ale nie wiem czy to jest odpowiednie jedzenie aby prawidłowo się rozwijał i nabierał sił. I tu pojawia się moja prośba o poradę co mu podawać , jak często i ile tego jedzenia. w domu jest od tygodnia i wygląda już lepiej niż przed " ratunkiem " ale mam obawy co do dobrego odżywiania. Bardzo proszę :crazyeye: Quote
Wet-siostra Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Sposób karmienia zależy od wieku malucha...Jeśli jest jeszcze bardzo malutki,musisz mu robić specjalną mieszankę.Jeśli jest już starszy wystarczy,że będziesz go karmić ziarnem i poić wodą (ja poiłam strzykawką). Gołębie jedzą pszenicę,kukurydzę,groszek,słonecznik... Szczegółowe porady jak wykarmić małego gołębia znajdziesz na moim wątku o gołębiach.Zapraszam do lektury. http://www.dogomania.pl/threads/108133-Go%C5%82%C4%99bie. Quote
Recommended Posts