Doda_ Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Dzisiaj na spacerze znalazłam mlodego golebia, bo dziób ma lekko rozowy, nie mialam pojęcia dlaczego nie fruwa, był caly mokry, ma piórka. Wzielam.. ale on chyba jest chory i wydaje mi sie ze na salmonelle.. bo glowe przekreca tzn dziob ma u gory a oczy na dole na podlodze i tak chodzi z glowa po podlodze, raz upadl i wstal, jakby nic poszedl dalej. jest ciekawski ale nie reaguje na widok pszenic i proso. Nie wygląda na chorego, nie siedzi 'puszczysty' jak to maja chore ptaki, chodzi i ciagle dziubie. Ale jak drapię mu 'ramiona' jakby, to dziubie i zaraz glowe przekreća, po kilku sekundzie wszystko wraca do normy. Co robic w takiej sytuacji? wyjdzie z tego? podobno jesli wyjdzie z tego to juz nigdy nie bedzie fruwać... Quote
Wet-siostra Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Tak,jak Ci pisałam na gg-wszystko się okaże.Noc może być decydująca... Trzymam kciuki za małego.Miejsce jest już zarezerwowane. Quote
aka_nina Posted November 18, 2009 Posted November 18, 2009 Też kiedyś znalazłam gołębia chorego- miał za mało lotek, żeby móc polecieć, wzięłam go do weta potem do domu, rodzice mi kazali go wyrzucić ale się zbuntowałam i wyleczyłam. I też nie chciał wcale jeść, weterynarz dał jakieś witaminki w zastrzyku, słabo pamiętam co jeszcze, chyba jakąś maść. Okazało się, że jakaś wrona go podziobała. Tobie też życzę powodzenia :) Quote
Wet-siostra Posted November 18, 2009 Posted November 18, 2009 Gołąb jest już od jakiegoś czasu u mnie.Nie jest zbyt dobrze,ale żyje.Karmię go i poję.Weterynarz stwierdził zmiany pneurologiczne i nerwowe,najprawdopodobniej pourazowe.Sugerował"humanitarną eutanazję"... Quote
Wet-siostra Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 Gołąb ma się całkiem dobrze.Wyprostował się,je i pije samodzielnie,próbuje fruwać. :-) Pióra ładnie odrosły. Jak dobrze pójdzie,wkrótce dołączy do stada. Quote
Wet-siostra Posted February 26, 2010 Posted February 26, 2010 Gołąb dziś poszedł do stada.Już się całkiem prosto trzymał,jadł i pił samodzielnie,próbował latać i tęsknił za towarzystwem. Ciekawe,jak go przyjmie reszta stada... Zobaczymy. Ale już nie był szczęśliwy sam,więc to było jedyne rozwiązanie. Quote
Wet-siostra Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Wszystko w porządku.Byłam dziś na działce sprawdzić,jak Dodek radzi sobie w nowym miejscu. Już się zadomowił. Ćwiczy skrzydła i próbuje latać.Nawet mu o wychodzi,był już na górnej półce. Jeszcze trochę i będzie latał tak dobrze,jak reszta stada. Quote
Wet-siostra Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Mój podopieczny ma się super.Dołączenie go do stada było strzałem w dziesiątkę.Trochę się wahałam,czy sobie poradzi,ale widzę,że radzi sobie wyśmienicie. Potrafi już wyjść na dach,a że wyjście jest dość wysoko oznacza to,że latanie idzie mu coraz lepiej.:-) Quote
Doda_ Posted March 12, 2010 Author Posted March 12, 2010 wet bardzo się cieszę !!! a jak z tymi piórkami? odrosły ? Quote
Wet-siostra Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 Tak,jest już całkowicie opierzony.Mam jego najnowsze zdjęcia,ale nie mam jak Ci wysłać,bo są na starym laptopie,który jest zepsuty... Jak go naprawię wyślę Ci maila. Quote
Wet-siostra Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Najnowsza wiadomość: Dodek znalazł sobie dziewczynę... :-) Quote
Wet-siostra Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Miłość jest zawsze piękna... :-) Doda,wysłałam Ci zdjęcia na maila.Możesz wstawić kilka na wątek,jak potrafisz,ja na nowym dogo nie umię. Quote
milcia17 Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 wet - Doda rzadko wchodzi, mozesz mi wyslac to wkleje ;) milkusia16@wp.pl Quote
Doda_ Posted March 27, 2010 Author Posted March 27, 2010 Gołab ma piekne imie :D ale superlaske ma haha bardzo sie ciesze ze jest juz razem z innymi golebiami. Quote
Wet-siostra Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Doda_ napisał(a):Gołab ma piekne imie No,wiesz...Nie miałam za bardzo wyboru...W końcu przyjechał od Ciebie,a Ty masz nick Doda... ;-) Dodek ma się dobrze,dołączenie go do stada było najlepszym,co mogłam zrobić. Być może wkrótce zostanie tatusiem... Quote
Wet-siostra Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 To leży w gestii założycielki wątku... :-) Quote
Doda_ Posted April 6, 2010 Author Posted April 6, 2010 tytul już zmieniam! Wet- pewnie, ze zostanie tatusiem! juz niedlugo! ha ha Quote
Recommended Posts