Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,

w zeszłym tygodniu, akurat kiedy było załamanie pogody, wichura i padał okropny śnieg, byłam w Sosnowcu na szkoleniu. Czekając na pociąg, poszłam na spacer i trafiłam na bazarek koło Sosnowiec Plaza.
Widziałam tam sunię czarną, lekko szorstkowłosą, małą (tak pod kolano). Chudzinka szukała jedzenia.
Ale nie to jest najstraszniejsze. Sunia ma bardzo przerzedzoną sierść (łyse placki, przez włosy widać skórę). Mrozów nie przeżyje...

Poleciałam do budy z mięsem, gdzie właścicielka powiedziała mi jeszcze o jednym starym psiaku z chorą skórą, którego właściciel umarł a pies znalazł się na bruku.

Dziewczyny, ja nie byłam w stanie nic zrobić. I nadal nic nie zrobię...

Czy ktoś, kto mieszka w okolicy, mógłby się troszkę rozejrzeć za psiakami? Może sunia była tam jednorazowo, a może przychodzi w poszukiwaniu jedzenia?

Jak myślicie, czy w schronisku będzie jej lepiej? Może jak ktoś z was ją namierzy, można będzie jej pomóc.

Zdjęć nie mam...

Posted

Ambra napisał(a):
porozgladam sie tylko co dalej? do schroniska je zawiezc? Amikat jotka wypowiedzcie sie!

w schronisku z chorobą skóry raczej długo nie pożyją, tam nie ma środków na leczenie

Posted

kasiu, przepraszam, wylecialo mi to z glowy!
Bylam ale psa nie widzialam.. mozliwe ze w tym czasie byl gdzie indziej.. trzeba tam znowu jechac najlepiej codziennie i byc moze znajdziemy ją.
Tylko co z nią pózniej zrobić? schron czy hotelik, dt ? nie wiem czy miałaby lepiej w schronie, nie znam sosnowieckiego ale moze ktos bedzie wiedzial jak w tutejszym schronie jest :shake:

Posted

Lucy* napisał(a):
w schronisku z chorobą skóry raczej długo nie pożyją, tam nie ma środków na leczenie

to tylko lecznica lub dt wchodzi w gre?

napiszcie o przniesienie wątku bo sosnowiec nie jest w swietokrzyskim tylko w śląskim!!

Posted

Dziewczyny, ale szybka odpowiedź. Dziękuję :Rose:

Właśnie myślałam o osobach, które mieszkają niedaleko, bo jeździć tam specjalnie nie ma sensu. Zwłaszcza, że suka mogła być tam jednorazowo albo gania od śmietnika do śmietnika w różnych porach.

Pani z budy mięsnej udzieli informacji dot tego starszego, bezzębnego psiaka (jeśli ma gdzie spać - tzn jakaś buda, kąt - to może go nie ruszać?) Ja go nie widziałam, znam temat tylko od tej kobitki.

O suni Pani chyba niewiele powie... my nie zdążyłyśmy pogadać, musiałam przerwać i lecieć za suką... a potem na pociąg...

Dziewczyny, nienawidzę podróżować... zawsze wypatrzę jakąś bidę a nie mam jak pomóc.

Doda, wielkie dzięki za odzew i za poszukiwanie.

Posted

kasia_r napisał(a):

Pani z budy mięsnej udzieli informacji dot tego starszego, bezzębnego psiaka (jeśli ma gdzie spać - tzn jakaś buda, kąt - to może go nie ruszać?)

Nie no jeśli ma jaką chorobę skóry to moze lepiej nie. A kiedy ty tam byłaś?

Posted

Ambra napisał(a):

napiszcie o przniesienie wątku bo sosnowiec nie jest w swietokrzyskim tylko w śląskim!!

no zaaferowałam się, że w miarę działa mi dogo. Zaraz poproszę o przeniesienie.

Dziewczyny, może najpierw namierzyć sunię a dopiero potem kombinować lokum, bo głowy nie dam, że sukę się odnajdzie :shake:

Posted

Aha. Nie no spoko. Mam nadzieję ze tam jeszcze będzie. Będę się starała chodzić tam regularnie. Ale.... Ja dzisiaj szłam przec centrum co prawda do heliosa, ale to niedaleko nie było psiaka. Ale może będzie bliżej plazy. Będę mieć oczy dookoła głowy.

Posted

Vannes napisał(a):
Aha. Nie no spoko. Mam nadzieję ze tam jeszcze będzie. Będę się starała chodzić tam regularnie. Ale.... Ja dzisiaj szłam przec centrum co prawda do heliosa, ale to niedaleko nie było psiaka. Ale może będzie bliżej plazy. Będę mieć oczy dookoła głowy.

ślicznie dziękuję

p.s.
ja trafiłam na bazarek na tyłach plazy (szłam od dworca). A Sosnowca w ogóle nie znam :oops:

Posted

Dziękuję ślicznie dziewczyny :loveu:

tak, jak mówiłam. Sunia albo była tam jednorazowo albo przylatuje od czasu do czasu w poszukiwaniu resztek. Szkoda mi jej bardzo. Zimy nie przeżyje... :-( nie w tym stanie...