kasia_r Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Witam, w zeszłym tygodniu, akurat kiedy było załamanie pogody, wichura i padał okropny śnieg, byłam w Sosnowcu na szkoleniu. Czekając na pociąg, poszłam na spacer i trafiłam na bazarek koło Sosnowiec Plaza. Widziałam tam sunię czarną, lekko szorstkowłosą, małą (tak pod kolano). Chudzinka szukała jedzenia. Ale nie to jest najstraszniejsze. Sunia ma bardzo przerzedzoną sierść (łyse placki, przez włosy widać skórę). Mrozów nie przeżyje... Poleciałam do budy z mięsem, gdzie właścicielka powiedziała mi jeszcze o jednym starym psiaku z chorą skórą, którego właściciel umarł a pies znalazł się na bruku. Dziewczyny, ja nie byłam w stanie nic zrobić. I nadal nic nie zrobię... Czy ktoś, kto mieszka w okolicy, mógłby się troszkę rozejrzeć za psiakami? Może sunia była tam jednorazowo, a może przychodzi w poszukiwaniu jedzenia? Jak myślicie, czy w schronisku będzie jej lepiej? Może jak ktoś z was ją namierzy, można będzie jej pomóc. Zdjęć nie mam... Quote
Ambra Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 porozgladam sie tylko co dalej? do schroniska je zawiezc? Amikat jotka wypowiedzcie sie! Quote
Vannes Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Ja mieszkam koło. Będę się rozglądać tylko co jak zobaczę i powiedzmy że dam radę go złapać? Kto by dał transport?:evil_lol: Quote
Lucy* Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Ambra napisał(a):porozgladam sie tylko co dalej? do schroniska je zawiezc? Amikat jotka wypowiedzcie sie! w schronisku z chorobą skóry raczej długo nie pożyją, tam nie ma środków na leczenie Quote
Doda_ Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 kasiu, przepraszam, wylecialo mi to z glowy! Bylam ale psa nie widzialam.. mozliwe ze w tym czasie byl gdzie indziej.. trzeba tam znowu jechac najlepiej codziennie i byc moze znajdziemy ją. Tylko co z nią pózniej zrobić? schron czy hotelik, dt ? nie wiem czy miałaby lepiej w schronie, nie znam sosnowieckiego ale moze ktos bedzie wiedzial jak w tutejszym schronie jest :shake: Quote
Doda_ Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 vannes, ja pomoge w transporcie. Tylko ze dokad by ją zawiezc? Quote
Ambra Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Lucy* napisał(a):w schronisku z chorobą skóry raczej długo nie pożyją, tam nie ma środków na leczenie to tylko lecznica lub dt wchodzi w gre? napiszcie o przniesienie wątku bo sosnowiec nie jest w swietokrzyskim tylko w śląskim!! Quote
Doda_ Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 wiec schron odpada.. niestety nie znam wolnego tymczasu :placz: musimy coś wymyślec.. Quote
kasia_r Posted October 22, 2009 Author Posted October 22, 2009 Dziewczyny, ale szybka odpowiedź. Dziękuję :Rose: Właśnie myślałam o osobach, które mieszkają niedaleko, bo jeździć tam specjalnie nie ma sensu. Zwłaszcza, że suka mogła być tam jednorazowo albo gania od śmietnika do śmietnika w różnych porach. Pani z budy mięsnej udzieli informacji dot tego starszego, bezzębnego psiaka (jeśli ma gdzie spać - tzn jakaś buda, kąt - to może go nie ruszać?) Ja go nie widziałam, znam temat tylko od tej kobitki. O suni Pani chyba niewiele powie... my nie zdążyłyśmy pogadać, musiałam przerwać i lecieć za suką... a potem na pociąg... Dziewczyny, nienawidzę podróżować... zawsze wypatrzę jakąś bidę a nie mam jak pomóc. Doda, wielkie dzięki za odzew i za poszukiwanie. Quote
Vannes Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Doda pw. Tak, a co myślicie o Brynowie? Może hotelik na Brynowie by ich przyjął? Quote
Vannes Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 kasia_r napisał(a): Pani z budy mięsnej udzieli informacji dot tego starszego, bezzębnego psiaka (jeśli ma gdzie spać - tzn jakaś buda, kąt - to może go nie ruszać?) Nie no jeśli ma jaką chorobę skóry to moze lepiej nie. A kiedy ty tam byłaś? Quote
kasia_r Posted October 22, 2009 Author Posted October 22, 2009 Vannes napisał(a):. A kiedy ty tam byłaś? byłam 14.10 w środę. A do tej pory miałam trudności z dogo (zresztą mam i teraz...) Quote
kasia_r Posted October 22, 2009 Author Posted October 22, 2009 Ambra napisał(a): napiszcie o przniesienie wątku bo sosnowiec nie jest w swietokrzyskim tylko w śląskim!! no zaaferowałam się, że w miarę działa mi dogo. Zaraz poproszę o przeniesienie. Dziewczyny, może najpierw namierzyć sunię a dopiero potem kombinować lokum, bo głowy nie dam, że sukę się odnajdzie :shake: Quote
Vannes Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Aha. Nie no spoko. Mam nadzieję ze tam jeszcze będzie. Będę się starała chodzić tam regularnie. Ale.... Ja dzisiaj szłam przec centrum co prawda do heliosa, ale to niedaleko nie było psiaka. Ale może będzie bliżej plazy. Będę mieć oczy dookoła głowy. Quote
kasia_r Posted October 22, 2009 Author Posted October 22, 2009 Vannes napisał(a):Aha. Nie no spoko. Mam nadzieję ze tam jeszcze będzie. Będę się starała chodzić tam regularnie. Ale.... Ja dzisiaj szłam przec centrum co prawda do heliosa, ale to niedaleko nie było psiaka. Ale może będzie bliżej plazy. Będę mieć oczy dookoła głowy. ślicznie dziękuję p.s. ja trafiłam na bazarek na tyłach plazy (szłam od dworca). A Sosnowca w ogóle nie znam :oops: Quote
Vannes Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Ja tam byłam. Wczoraj? Nie było żadnego psiaka ;< Quote
Doda_ Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Vannes moze sie gdzies schował? pytalas kogos? trzeba by tam chodzic co pare dni, moze zauwazylibysmy psa.. Quote
Vannes Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Nie pytać nie pytałam, ale mogę tam pójśc jeszcze jutro. Quote
Doda_ Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 [quote name='Vannes']Nie pytać nie pytałam, ale mogę tam pójśc jeszcze jutro.[/QUOTE] swietnie :loveu::multi: Quote
Kisiaraf Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Ja mieszkam bardzo blisko Plazy, ale psiaka nie widuje..... Będe miała oczy szeroko otwarte..... Quote
kasia_r Posted October 29, 2009 Author Posted October 29, 2009 Dziękuję ślicznie dziewczyny :loveu: tak, jak mówiłam. Sunia albo była tam jednorazowo albo przylatuje od czasu do czasu w poszukiwaniu resztek. Szkoda mi jej bardzo. Zimy nie przeżyje... :-( nie w tym stanie... Quote
Doda_ Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 I jak tam, dziewczyny?? czy ktoś zauwazył psa?? Quote
kasia_r Posted November 2, 2009 Author Posted November 2, 2009 [quote name='Doda_']I jak tam, dziewczyny?? czy ktoś zauwazył psa??[/QUOTE] chyba nie, bo cisza.... :shake: Quote
Kisiaraf Posted November 3, 2009 Posted November 3, 2009 Tak jak pisałm jestem blisko ale niestety psiulki nie widziałam Quote
Recommended Posts