Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kaho napisał(a):

Maleństwo, znacznie 'pomniejszone' i odpicowane przez Doginke :razz: :loveu: stało się psem 'pościelowym' - ciężko ją wypędzić z łóżka:mad:. Teraz to nawet bluzy polarowe, swetry itp. są u mnie w domu 'zagrożone' bo mała ściąga je i ładuje się w sam środek :evil_lol: - chyba jednak muszę zainwestować w 'kubraczek':razz:.

Śliczna jest :loveu: kubraczek na wiosne??
My też mieliśmy iść doprawadzić sie do porządku ale w związku z "ażurowym psem" chyba bedziemy musieli z tym trochę poczekać :/

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Qurcze, co jest z Dogo - posty mi giną :angryy::mad:.

Kokosek napisał(a):
Śliczna jest :loveu:
:loveu:
Kokosek napisał(a):
kubraczek na wiosne??

No właśnie :shake: - chętnie bym się z tym wstrzymała (dla mnie pies to nie lalka), ale jak tak dalej pójdzie to mała zrujnuje mi całą weekendowa garderobę :diabloti:.

Kokosek napisał(a):
My też mieliśmy iść doprawadzić sie do porządku ale w związku z "ażurowym psem" chyba bedziemy musieli z tym trochę poczekać :/

Idzie wiosna (I hope), więc nawet nie będziesz musiała długo tego odkładać :cool3:- choć Kokos i bez tego jest cudny :loveu:.

Posted

kaho napisał(a):

:loveu:
No właśnie :shake: - chętnie bym się z tym wstrzymała (dla mnie pies to nie lalka), ale jak tak dalej pójdzie to mała zrujnuje mi całą weekendowa garderobę :diabloti:.

Ja kupiłam na zimę i ... miał o na sobie raz przez 10 minut :D

kaho napisał(a):
Idzie wiosna (I hope), więc nawet nie będziesz musiała długo tego odkładać :cool3:- choć Kokos i bez tego jest cudny :loveu:.

Dzięki :loveu: wygląda jak czarna kulka kłaków, a strzyżenie będzie przełożone ze względu na rany i szwy :(

Posted

Kokosek napisał(a):

..a strzyżenie będzie przełożone ze względu na rany i szwy :(

Hola, hola, jakie rany, jakie szwy :crazyeye:- co sie stalo:shake: - pisz wiecej:mad:i wymiziaj Kokoska ode mnie:loveu:.

Posted

Znalezione w internecie - do poczytania:cool3::
[FONT=Verdana]"Zidentyfikowano nową chorobę prawdopodobnie wirusową, która atakuje właścicieli psów. Rozwija się ona od dłuższego czasu, ale dopiero od niedawna została opisana. Epidemiolodzy wyróżnili trzy etapy tej choroby: [/FONT]
[FONT=Verdana]PIERWSZE STADIUM [/FONT]
[FONT=Verdana]· myślisz, że wystawa psów do 500 km od domu jest "tuż za rogiem" [/FONT]
[FONT=Verdana]· cieszysz się, że wstajesz o 4 rano, aby nakarmić swego psa [/FONT]
[FONT=Verdana]· sprawia Ci radość codzienne czesanie psa [/FONT]
[FONT=Verdana]· nie możesz sobie przypomnieć jak to było, kiedy miałeś tylko jednego psa [/FONT]
[FONT=Verdana]DRUGIE STADIUM [/FONT]
[FONT=Verdana]· najważniejszym wyznacznikiem do kupna nowego auta jest to ile się do niego zmieści psów; [/FONT]
[FONT=Verdana]· kiedy chcesz kupić lub wybudować dom myślisz jak duża ma być działka dla Twoich psów; [/FONT]
[FONT=Verdana]· karma dla Twoich psów jest ważniejsza niż jedzenie dla Twojej rodziny; [/FONT]
[FONT=Verdana]· wolisz iść z psem do weterynarza, niż leczyć własne dolegliwości [/FONT]
[FONT=Verdana]· nie masz pieniędzy, a ciągle wystawiasz psy [/FONT]
[FONT=Verdana]· masz więcej zdjęć swoich psów niż zdjęć rodziny [/FONT]
[FONT=Verdana]· wasze życie towarzyskie jest dostosowane do terminarza wystaw [/FONT]
[FONT=Verdana]TRZECIE STADIUM [/FONT]
[FONT=Verdana]· rano wstajesz i stwierdzasz, że wieczorem dzieci zamknąłeś do kojca, a psy są w Twoim łóżku [/FONT]
[FONT=Verdana]· znasz imię, przydomek, rodowód każdego swojego psa, ale nie poznajesz gości /okazuje się, ze ten facet to szwagier - Twój w dodatku [/FONT]
[FONT=Verdana]· dzieciom nie wolno biegać po podwórku - bo to zmęczy psy [/FONT]
[FONT=Verdana]· tak długo jeździsz na różne wystawy, że nie wiesz, w jakim mieście teraz jesteś [/FONT]
[FONT=Verdana]· chwalisz rodzinę słowami "dobry pies" [/FONT]
[FONT=Verdana]· rodzina mówi "my albo psy" - wybierasz psy... [/FONT]
[FONT=Verdana][FONT=Verdana]Reflektując nad tym tematem, wpadłam na pomysł, by zaproponować jeszcze czwarte stadium. [/FONT]
[FONT=Verdana]Miałoby ono brzmieć tak: [/FONT]
[FONT=Verdana]- pewnego dnia stwierdzasz, że trzy stadia choroby masz już za sobą i zaczynasz uważać, że ten stan nie jest chorobą, tylko właśnie dopiero stałaś/stałeś się człowiekiem NORMALNYM [/FONT]
[/FONT]

[FONT=Verdana]MASZ OBJAWY?[/FONT]
[FONT=Verdana]Załóżmy, że znajdujesz się na drugi etapie tzw. chronicznym. Co możesz poradzić? Chyba nic, bo psy są jej nosicielami. Jedynym wyjściem by złagodzić jej objawy jest stały kontakt z innymi ofiarami. Spotkać je można z reguły na każdej wystawie. Są tam również nieświadome jej istnienia potencjalne ofiary, które niczego nie podejrzewając słuchają chętnie swoich pociech: "Mamo, Tato kupcie mi szczeniaczka...!"[/FONT]

[FONT=Verdana]Wg mnie świetne :thumbs:.[/FONT]

Posted

Ja poki co kwalifikuje sie do jedynki:cool3:, ale zauwazam niektore symptomy juz z dwojki - juz sie boje :evil_lol::evil_lol::evil_lol:.