Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Doznałam dziś szoku..... głupota ludzka nie zna granic!!!!!!!!

Byłam u mojej koleżanki....
powiedziała mi ze ze jej sąsiadka ma małą pekinke na sprzedanie.od razu zainteresował mnie ten temat:mad:
poszłyśmy.....
sunia ma ok.5 miesiecy, kupiona na rynku w Płońsku za 300 zł:angryy:
mieszka w łazience bo "sika w mieszkaniu". łazienka cała zasiakna,śmierdzi tam jak nie wiem co. sunia tez cala w moczu, do spania ma tylko maly kocyk-też mokry w sikach:shake:
"jak ją wykapie to siedzi z nami w pokojach ale niie chce mi sie jej ciagle kapac,raz na tydzień"
"sprzedałabym ją za 500 zł-bo za 300 zł kupiona niby ale juz zaszczepiona jest i je dobra karme a to kosztuje" na pytanie jaka karme-" pedigripała":-(

"wolałabym ja sprzedac a jak nie sprzedam to zaszczenie. bo jej juz sie chce-skacze na noge....":angryy:

błagam o pomoc dla sunieczki:bigcry:

mam zdjęcia małej- nie umiem wrzucić:oops:

Posted

Czy naprawdę warto bawić się w wykupywanie i dać zarobić tym sk***? Nie lepiej wejść z policją i zabrać biedactwo w trybie interwencji, a tym bezmózgom założyć sprawę o znęcanie i zaniedbanie?

Posted

w naszym powiecie w ciągu kilku ostatnich lat nie odnotowano żadnej kary ani sprawy o znęcanie się nad zwierzętami..... policja ma to gdzieś.

swoja drogą czy policja uzna za znęcanie się to że pies mieszka w domu tylko że w łaznience? że jest zaszczepiony? że dostaje jesc? i ze chcą ją rozmnażać? chyba nie.....:shake:

Posted

paranoja ... nie wiem czy sie smiac czy plakac...
pomyslalby kto ze jak juz wyda 300 na psa to bedzie o niego dbal...:shake: (na zasadzie dbania o inwestycje chociaz)

ale gratuluje fajnej atmosfery w lazience... nie latwiej bylo 300 zostawic w kieszeni i samemu sobie nasikac??:roll: noi psiak mozeby wpadl w lepsze rece...

ludzie to debile :mad:

Posted

Zarobi na psie i bedzie chciala wiecej oredzej czy pozniej.

Trzeba sprobowac go wykrasc, zglosic do Strazy dla Zwierzat albo probowac w jakis inny sposob byle nie dawac pieniedzy. To jej nic nie nauczy tylko zacheci jeszcze bardziej!

Posted

no to niestety ja nie mam możliwości wkraść się tym ludziom do łazienki i zabrac psa:roll:
to jest młode małżeństwo i ich piewrszy pies.powiedziała że gdyby wiedziała że szczeniaki tyle sikaja to by go nie kupiła i ze zaluje bo teraz ma problem aby go sprzedać.a jak nie sprzeda to zacznie rozmnażać bo "ona taka ładna jest" i "na szczeniakach chociaż zarobi"

a co zgłoszę do Straży Dla Zwierząt? że chcą ja rozmnażać? ze ją trzymaja w łazience?-jak to udowodnić skoro jest wpuszczana do pokoju i kuchni?

Posted

Madallena i Ulaa maja racje, nie wolno im placic... to ich pierwszy pies, lepiej zeby mieli z nim jak najwiecej problemow to nie zdecyduja sie na nastepne, a jesli na tym sie wzbogaca to moze ich to zachecic do czestszego rozmnazania...:shake:

sprobuj zadzwonic do strazy i powiedz co widzialas,w jakich warunkach pies zyje, bo zaszczana lazienka to na pewno nie psie eldorado....
moze w strazy ci cos doradza... ?:roll:

Posted

za to że łazienka jest zasikana zabiora im psa? sunia nie jest wychudzona,ma przystrzyzona sierść,kąpią ją raz w tygodniu żeby nie śmierdziała brzydko mówiąc.....biedna mała:roll:

Posted

nawet na zdjęciu widac że kocyk jest żółty od moczu małej:shake:
zdjęcia niezbyt wyrazne-trudno ja uchwycic było....biegała po całej łazience i się cieszyła ze mną. pobrudziła mnie całą bo łapki miała mokre. biedactwo:-(

Posted

nie da sie kobiecie przetłumaczyć, że osiem szczeniaków to sto razy większy problem niż jeden? skąd się biorą tacy ludzie? zamknąć psa w łazience i jeść spokojnie kolację, oglądać film?

Posted

Rozmnożenie suki to najpierw koszt krycia, a potem takie samo sikanie, tylko np. razy 5 i przez co najmniej 6 tyg. Zakładająć, ze ktoś kupi małe, a jesli nie, to kolejne miesiące lania całego stadka. Jesli nie wytrzymują sikania przez jednego psa, to co dopiero mówic o następnych? Maluchy zasadniczo tylko spią, kupkaja i siusiają. Może postraszyć ją widmem możliwości cesarki ( u nas na nocnym dyżurze 850 zł), płatności przy kryciu. Bez szczepień pewnie nikt ich nie kupi, bo ludzie, jak płaca, to wymagają. Może takie argumenty odwiodą ją od rozmnażania i zachecą do sprzedazy suni za rozsądną cenę. Mozna dodać, że kto jej kupi za takie pieniądze zasikaną sunię?

Posted

Pekińczyki często mają cesarki i problematyczne, trudne porody z powodu dużych główek u szczeniąt...

Mogą stracić i sukę i "zarobek" w jej brzuszku...

Reasumując - jaka fundacja/stowarzyszenie działa najbliżej miejsca zamieszkania psychopatów, by przeprowadzić interwencję?

Życie to już wystarczający powód do odebrania psa.

Art. 6, ust. 2, pkt. 6 Ustawy o Ochronie Zwierząt:
10) utrzymywanie zwierząt w niewłaściwych warunkach bytowania, w tym
utrzymywanie ich w stanie rażącego niechlujstwa oraz w pomieszczeniach
albo klatkach uniemożliwiających im zachowanie naturalnej pozycji;

Posted

najbliższa fundacja to Straż Dla Zwierzat w Wawie.........jakieś 70 km od nas.

nie,to nie jest rodzina patologiczna- w sensie że nie pija,itp. bo normalni nie są....młode małżeństwo z rocznym dzieckiem. mieszkania czyste, ładnie urządzone.
eh a myślicie że nie próbowałam im wybić z głowy pomysłu o rozmnażaniu suni?:mad:
żadne argumenty do nich nie docierają...
powiedziała że "jak znajdzie kupca to wykapie sunie,wyczesze. przygotuje książeczkę"-bo ponoc szczepiona:roll:
"jak jest z nami w domu to jest grzeczna. ani razu nie nasiakała nam w pokoju.i do dziecka też jest delikatna"

przeraża mnie to że za jakiś czas w tej łazience mogą z nią siedzieć szczeniaki....:-(

Posted

Piękna ta Niunia.. Szkoda takiego życia dla niej.. Trzeba ją za wszelką cenę stamtąd wydostać.. Nie umiem Ci podpowiedziedzieć gdzie szukać pomocy.. Popatrz na mapę dogo.. A może EMIR by coś poradziła :oops: Podnoszę do góry, tym ludziom to naprawdę nie wystraczy :mad::mad::mad: Co za głupie towarzystwo.. Ciekawe jak ktoś ich odwiedzii wejdzie do łazienki.. Przecież powinni sunię nauczyć, żeby nie załatwiała się w domu i ruszyć tyłki żeby ją wyprowadzić ..I oni by roszkę zdrówka złąpali i talii przy okazji :angryy:
Podnosze do góry.. Uratujmy tę psinkę pliss...

Posted

A nie boicie się, że jak się tę suczkę wykupi za 500 zł, to te mądrale-właściciele kupią następną za 300 zł i będą czekać na następny zysk?
Choć, z drugiej strony, nie wiem, jak młodym ludziom z rocznym dzieckiem mogą w ogóle takie rzeczy przychodzić do głowy... :diabloti:

Posted

Fibi, spróbuj pogadać z tą babeczką. Powiedz jej tak:
1. Że jeśli teraz ma kłopot ze sprzedaniem tej suni, to niech pomyśli, jaki kłopot może mieć ze sprzedaniem szczeniaków? A jeśli psiaków urodzi się 8 sztuk, a ich nie sprzeda, to będzie miała już nie jeden, a kilka kłopotów do zaszczepienia, wykarmienia, itd.
2. Powiedz jej jeszcze, że skoro jeden szczeniak tak sika, niech sobie wyobrazi teraz 8 szczeniaków sikających i kupkających w tej łazience, ten syf i smród i tak przez 2 miesiące. Lub dłużej, jeśli psiaki się nie sprzedadzą.
3. Powiedz jej też, że trudno jej będzie sunię sprzedać, bo brudna, bo nie nauczona czystości, a kto kupi psa, aby mu siusiał w całym mieszkaniu.
4. Na koniec dodaj, że takie małe psiaki żyją po 15 lat i dłużej i że to kawał czasu na opiekowanie się psem.

Może, jak jej obrzydzisz rozmnażanie suki i uświadomisz, że sunia nie jest dużo warta, a jest z nią kłopot i będą kłopoty, to może zgodzi się ją oddać za friko, aby tylko uniknąć owych kłopotów.

Posted

przepraszam że dopiero ale zajęcia na uczelni do 19stej.

zadzwonie jutro do koleżanki i mysle ze wybierzemy sie tam jeszcze raz-może jakimś cudem uda sie odwiesc ta dziewczyne od checi rozmnażania małej:angryy: ????
a jesli by sie udalo jakims cudem to co dalej?:roll: oddac raczej jej nie oddadza.chociaz moze..... bo ich podejscie jest takie "zeby jak najszybciej sie pozbyc tego psa bo gdyby wiedziala ze to taki klopot to by nie kupiła"
ehh ciezka sprawa- ja nie znam "grafiku" dziewczyny- a jesli akurat w dzien odwiedzin strazy bedzie wykapana i w pokoju.....?:roll: bo tak jak pisalam robia to czasem