Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No i w końcu do Was trafiłam :)
Chłopak bardzo labradorkowaty, ale moim skromnym zdaniem nawet ładniejszy, taki bardziej dziczkowy ma kolorek.
Daj jakieś barfowe fotki, pokaż jak się łobuz do mięcha cieszy :evil_lol:

Jeśli chodzi o barfowe odchudzanie to potwierdzam - moja suka z chorą tarczycą (co czyni odchudzanie żałośnie niewykonalnym procesem) sporo schudła, a właściwie nie tyle schudła, co przelewające się sadło magicznym sposobem zamieniło się w mięśnie :hmmmm:
Ewa&Duffel, mielonych kości też nie ruszy? A jak nie masz możliwości mielić, to spróbuj barfu z Primexu; to gotowa mielona mieszanka, w mrożonych porcjach.

• Replies 295
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

NATKA - właśnie się zastanawiam czyj upór wygra, bo jego jest chyba większy ;)

Martens - witamy, witamy :lol: No jest trochę labkiem, a trochę czymś innym i zastanawiam się czym - jak myślisz? Uwielbiam ten jego kolor - ale nie pomyślałam żeby nazwać go dziczkowy :evil_lol:
Właśnie TZ gdzieś zabrał aparat, ale wezmę jakiś inny i zarejestruję kilka posiłków - z dedykacją dla Ciebie :p

Dobra, zmykam do pracy, gdzie mogę sobie tylko wszystko czytać, a niestety nie mogę nic pisać, bo nie da się zalogować na dogo w żaden sposób :shake:

Posted

Teraz kilka fotek Dinusia i wielkiej kości, którą dostał na urodziny :lol: Kość miała służyć do pogryzania na najbliższe pół roku, bo była naprawdę duża, a już połowy nie ma ;)

Pierwsze próby zrobienia zdjęcia wyglądały dokładnie tak:

Potem poszło już trochę lepiej ;)

Super oko :evil_lol:

Posted

[quote name='Martens']A to taka kość specjalna niebrudząca; nie to co te barfowe :evil_lol:
Jakoś nie mam ostatnio okazji zrobić jakichś fajnych fotek brudzących :eviltong: Ale się poprawię ;)

A teraz mam dwa stare zdjęcia, sprzed kilku tygodni, a może nawet miesięcy. Przyjrzyjcie im się dobrze, bo na końcu będzie zagadka :p

Posted

To teraz zagadka: dlaczego Dino miał kiedyś czarny nos, a od kilku tygodni (co widać na tych fotach z urodzinową kostką) ma brązowy? Coś mu się przekolorowało :roll:

P.S. To jest taka zagadka, że ja nie znam odpowiedzi, żeby potem nie było :cool1:

Posted

Ja się nie znam ale czytałam, że niektórym rasą np owczarkom podhalańskim sezonowo odbarwiają się noski, może Twój też tak ma :hmmmm: a może doszedł do wnioku, że w takim kolorku bardziej mu do twarzy???

Posted

Jakiś pomysł to jest, bo akurat ten brązowy nos ma od kiedy jest zimniej... Ale też może to być akurat przypadek :roll: No nie wiem, ale śmieszy mnie taki kameleon :evil_lol:

Posted

To sobie zobacz jak mój pies wyglądał jak był szczeniakiem - na początku kluska jasnosrebrna z czanym pyszczkiem i uszkami, potem jak był młodzikiem zaczął w brązy wpadać dopieto póżniej dostał takiego koloru sierści jak powinien - wilczastej, a i tak po każdym wylinieniu jest najpierw prawie czarny, a potem jak podszerstek odrasta robi się znacząco jaśniejszy, żeby znowu przybrać normalną wilczastą sierść - A TY SIĘ NOSEM PRZEJMUJESZ :diabloti:

Posted

[quote name='NATKA']To sobie zobacz jak mój pies wyglądał jak był szczeniakiem - na początku kluska jasnosrebrna z czanym pyszczkiem i uszkami, potem jak był młodzikiem zaczął w brązy wpadać dopieto póżniej dostał takiego koloru sierści jak powinien - wilczastej, a i tak po każdym wylinieniu jest najpierw prawie czarny, a potem jak podszerstek odrasta robi się znacząco jaśniejszy, żeby znowu przybrać normalną wilczastą sierść - A TY SIĘ NOSEM PRZEJMUJESZ :diabloti:

Ok ok, już się nie przejmuję :eviltong: Po prostu mnie to zaintrygowało ;) Zaraz pooglądam sobie Twojego lwa :p

[quote name='QQk']Witam.
http://img406.imageshack.us/img406/2682/img1104yo.jpg - smakuje mu :diabloti:

A z nosem to różnie bywa, podobno im pies bardziej biszkoptowy tym większe cyrki z kolorem nosa, zmienia się zima - lato :cool1:

Witamy :lol: O, czyli może po prostu będzie mu się tak zmieniał wraz z temperaturą. Śmiesznie :cool1:

Posted

ja gdzieś czytałam, że to kwestia pigmentu, że latem od słońca się wzmacnia. :cool3:
Axel też normalnie ma czarnego kinola, a na zimę robi się miejscami taki hm.. wątrobiany. :eviltong:

Posted

Też słyszałam, że noski odbarwiają się czasem na zimę, ewentualnie od jedzenia z plastikowej miski, ale to teoria z jakiejś dziwnej książki o psach.

Moje suczydło latem robi się bardziej żółte, a na zimę jaśniejsze, kremowe - to chyba kwestia tego że jej więcej podszerstka wyrasta, a jest on biały :)

Posted

[quote name='ladybird']Ok ok, już się nie przejmuję :eviltong: Po prostu mnie to zaintrygowało ;) Zaraz pooglądam sobie Twojego lwa :p

Witamy :lol: O, czyli może po prostu będzie mu się tak zmieniał wraz z temperaturą. Śmiesznie :cool1:

"Dlaczego u niektrych labradorw występuje różowy nos?
Zdarza się to dosyć często. Zjawisko to nazywamy zimowym lub śnieżnym nosem. Większość żółtych labradorów ma czarny nos latem , zimą im różowieje. Ma to miejsce co roku. Jest to zjawisko niewytłumaczalne. Występuje ono również u psów rasy hasky i malamutów. W okresie zimowym można "poprawić"' kolor nosa podając psu tartą marchewkę. "

źródło:
LABRADOR.pl

Posted

NATKA napisał(a):
Co tam u kameleonka słychać :p

A rozrabia po swojemu oczywiście i nosek brązowy wciąż ma ;) Jakieś foty może kiedyś będą, ale coś ostatnio czasu brak :roll:

Posted

Na foty poczekam co by nie trwało to wieki :diabloti:
A wracając do tematu noska to zauważyłam, że tak samo ma bealgle - to tak zaobserwowane na przykładzie Laufiego.