Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mam pytanko do wszystkich ;)

moj yorczek ma sucha siersc na koncach

poradzcie co robic?

moze ktos moglby mi jakis dobry szampon polecic? :wink:

z gory dzieki

Posted

Stynka:

A czy używasz olejku norkowego??? Bo jeżeli nie to możliwe że to powód suchej sierści. koniecznie napisz coś więcej.

A co do szamponu to polecam Iv San Bernard Zielone jabłuszko naprawdę świetny szampon!!!

No i oczywiście napisz coś więcej o swoim yorku miło będzie poznać kolejnego yorko-posiadacza

P.S. Do szczegółowych informacji na temat yorków zapraszam na forym grupy 3- terierów do zaczytania tematów pielęgnacja małego yorczka i tam paru jeszcze ciekawych skąd możesz dowiedzieć się wielu interesujących rzeczy o tych pieskach :wink:

Posted

czesc

no wlasnie olejek norkowy :( w tym problem ze moj yorczek strasznie nie znosi tego zapachu (mam olejek norkowy w sprayu), dlatego bardzo rzadko go stosuje, czasem natluszczam mu koncowki olejkiem. Uzywamy szamponu i odzywki dla yorkow firmy Gottlieb - taki dostalam od hodowcy. Moze sprobuje tego jablkowego ;)

A co do mojego psiaka to wabi sie Karmelek bo jest taki slodki :D no i wlasnie skonczyl 6mies. Strasznie rozpieszczony i rozbrykany.

Tak wygladal jeszcze niedawno:

karmelek.jpg

teraz stoja mu uszy ;D

Posted

Stynka:

Twój Karmelek- prześliczny :D

A co do ojeku norkowego to nie można go stosowac zbyt często. A co do zapachu to moje pieski też za nim nie przepadają ale aż takiego z tym problemu nie mam, może się przyzwyczaiły :-? A tak wogóle to co ile kąpiesz psiaka??? Ja moje kąpie raz w tygodniu i zarówno po jak i przed kąpielą stosuje olejek norkowy :wink: A gdzie kupiłaś swego pieska??? co do wiemienionego szamponu to pierwszy raz słysze tę markę :-?

Posted

Yorkies - dzieki ze mi powiedzialas o tej grupie ;), jakos nie zauwazylam jej wczesniej ;) gapa jestem, i dzieki za odpowiedz ;)

Karmelka kapie nie rzadziej niz co 2tyg, a olejek przestalam stosowac po kilku razach :fadein: , ale moze sproboje znowu, moze przed spacerem... bo na dworze tak by mu zapach pewnie nie przeszkadzal. Ja tam nie wiem ale jesli ten zapach dla mnie jest taki ostry i nieprzyjemny to az sie boje pomyslec jak piesek go odbiera.

A z tym szamponem to wlasnie ja tez nigdzie indziej sie z nim nie spotkalam. Mysle ze sproboje tego co mi polecilas, o ile go znajde ( jaka jest cena tego szamponu?)

Pieska kupilam w Lublinie (sama mieszkam pod Wawa) od bardzo milej pani ;) w zasadzie to byl jej pierwszy miot yorkow :) nie byla wiec to jakas wielka hodowla, ale pieski mialy calkiem dobre warunki :)

Posted

Stynka:

Nie ma sprawy :wink:

Co do olejku to nie mam pojęcia o co chodzi bo dla mnie jego zapach jest nawet przyjemny :wink: Może zalezy od firmy :-? No nie wiem. A przed spacerkiem jego stosowania raczej nie polecam. Ja godzinę przed kąpielą dokładnie natłuszczam pieskom sierść potem gdzy minie godzina kąpie psiaki suszę suszarką i dokładnie czeszę no i na koniec natłuszczam i w tygodniu go raczej nie używam bo co za dużo to niezrdowo. No i na wygląd sierści nienażekam ładnie się błyszczy i układa, nie ma kołtunów :wink: A co do szamponu to kosztuje około 40 zł nie wiem dokładnie bo ja też mieszkam pod wawą :wink: a że w moim mieście nie ma dobrego sklepu zoologicznego na zakupy muszę jeździć do Wawy i zazwyczaj kupuję sporo rzeczy za jednym razem i dokładnych cen wszystkich produktów nie znam :oops:

Pozdrawiam :angel:

• 1 year later...
Posted

[quote name='cialkens']Na tej aukcji na Allegro http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=1167350 można kupić kosmetyki Jean Pierre Hery w baaaardzo niskeij cenie. Sam je kupuję, więc mogę je Wam polecić. Są baaardzo dobre. Moje pieski są zadowolone :D

To już jest lekka przesada, zebys sie reklamowal w kazdym poscie. Wystarczyloby to raz napisac, a zapewniac Cie ze kazdy, a przynajmniej wiekszosc by to przyczytala, a tak to uwazam jak Gosia, ktora Ci pisala w innym poscie ze odbierzemy to jako reklamy co jest niedozwolone, a tak swoja droga to ja kupilam litrowy szampon w zool VPL z JPH za 87 zl wiec dalej uwazasz ze cena za 200 ml 22zl jest atrakcyjna?

Posted

tak tak, nasz nowy "kolega cialkens" to człowiek wykorzystujacy forum do bezpłatnego reklamowania swojego innteresu. Jest juz na forum 7 jego postów - zgadnijcie czego dotyczą? A co do cen to jak kupuje 1 litrowe opakowanie to mi wychodzi po 13 zł za 200ml a jak kupuje na spółke z kimś 5 litrowe opakowanie to mi wychodzi coś około 8 zł za 200 ml . Naturalnie nie kazdem potrzeba 5 litrów ale w moich sklepach jest 200 ml po 28 zł wiec podobna cena do tej na allegro + przesyłka - nie wspomne o orginalnym opakowaniu.