Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

resurgam napisał(a):
Potwierdzam,
na Chorwacji byłam 3 razy, w tym na europejskiej i nic nie sprawdzali.
Ale obowiązuje paszport, bo niegdyś dowiadywałam się o zasadach wjeżdżania z psami w "ichnim" ośrodku informacji turystycznej, który jest w Warszawie.

Ale europejska nie jest na Chorwacji tylko na Słowenii :) a to Unia więc zero granic !!!

• Replies 200
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mailowałam z klubem i powiedzieli że tydzień przed będzie wiadomo na jakim ringu odbędzie sie klubówka dla IX grupy ( a odbywać sie bezie na terenie wystawy EDS) dlatego podejrzewam że również wtedy będą podane ringi na EDS

Posted

U mnie się wyjazd posypał (chyba że znajomi znajdą dla mnie miejsce..) a musze być na dwa dni :((( Mam klubówke w środe i Euro w czwartek - czy jakaś duszyczka ma wolne miejsce ???
Jestem z Warszawy

Posted

Ja znlazłam takie informacje tygodniowa 15 euro, miesięczna 30 euro roczna 95 euro ;) a informacje pochodzą : http://www.skionline.pl/stacje/?co=samochod&co2=teksty&id_newsa=96
no a oprócz Słowenii dochodzi Austria no i albo Czechy albo Słowacja zależy jaką kto drogę wybrał ;)
Tam winietki w podobnych opłatach .Ale podobno Parking na Euro ma być free of charge to trochę eurosów w kieszeni zostanie ;)

Posted

Quirk napisał(a):
Ja jadę na klub w środę i euro w czwartek.
Wyjeżdżam w nocy z poniedziałku na wtorek.
Zadzwoń lu napisz,miejsce się znajdzie.

Dorota

Super bardzo dziękuję!! Jeszcze czekam na ostateczną decyzje moich znajomych, jeśli nie uda mi się tam to na pewno skorzystam z waszej pomocy i się odezwę!!
Wielkie dzięki!!

Pozdrawiam
Klaudia

Posted

Jest juz plan sedziowania ale taki dosc dziwny

albo ja nie moge sie odnalezc

asty sedziuje 3 sedziow

American staffordshire terrier (baby,puppy,junior,veteran) - LAPANJA Mirja (SLO)

American staffordshire terrier (adult females) - KAVČIČ Marija (SLO) BOB

American staffordshire terrier (adult males) - KAZLAUSKAITE Ramune (LV)

a na piatek znalazłam w tym planie tylko 1...

Posted

Mam zarezerwowane dwa pokoje w okolicach Celje (2 i 3 osobowy). Pokoje są na 2 noce od 28 do 30 września.
Gdyby ktoś chciał skorzystać to podaję namiary!

Jeśli ktoś chce skorzystac to bardzo prosze o taką informację w tym watku- żeby nie zdarzyło się tak, że chetnych bedzie wiecej niz pokoi.

Szanowni Państwo Marta Szeląg,
Dziękujemy za Państwa rezerwację dokonaną przez booking.com. Prosimy wydrukować to potwierdzenie i okazać je w momencie zameldowania.
Niniejszym potwierdzamy następującą rezerwację.

booking.com numer rezerwacji 164331762 Kod PIN 5547 Państwa imię i nazwisko Marta Szeląg Państwa adres mailowy irviers.kennel@gmail.com Jak anulować lub zmienić rezerwację?
Mogą Państwo zmienić lub anulować swoją rezerwację za pomocą samoobsługowego narzędzia online - Moja Rezerwacja :
https://secure.booking.com/mybooking.html?bn=164331762;pincode=5547

Państwa rezerwacja
Informacje o hotelu
Hotel Vila Pekre Adres Lackova 158
Limbuš (Maribor), 2341
Słowenia Numer telefonu +38640459698 Faks +38626131192 E-mail info@vila-pekre.si Informacje dla podróżujących Aby otrzymać szczegółowy opis dojazdu prosimy przejść do http://www.booking.com/directions.pl.html?id=164331762 Szczegóły rezerwacji
Przyjazd wtorek, 28 września 2010, zameldowanie 13:00 – 00:00 Wyjazd czwartek, 30 września 2010, wymeldowanie 07:00 – 11:00 Strona hotelu http://www.booking.com/hotel/si/vila-pekre.html?aid=304142;label=postbooking_confemail Liczba 1 pokój
Ogólna suma € 110.00 Uwaga: dodatkowe opłaty (np. za dodatkowe łóżka) nie zostały automatycznie wliczone w całkowity koszt pobytu Pokój 1, Pokój Dwuosobowy

dla 2 osób/osoby
(dla niepalących)

Imię i nazwisko Gościa Marta Szeląg Przyjazd 2010-09-28 Wyjazd 2010-09-30 Data 28/09 29/09 Cena (€) 55 55 Wyżywienie:

• Śniadanie w formie bufetu wliczono w cenę pokoju.

Podatki:

• 20 % VAT jest wliczony w cenę.
  • Opłata za obsługę nie obowiązuje.
  • Podatek miejski/turystyczny w wysokości 1,01 EUR za osobę, za dobę jest wliczony w cenę.

Opłata za anulowanie rezerwacji czasu miejscowego:

• do 25 września 2010 23:59
  • [CEST] : € 0
  • od 26 września 2010 00:00
  • [CEST] : € 55

Suma za pokój
€ 110.00

Szanowni Państwo Marta Szeląg,
Dziękujemy za Państwa rezerwację dokonaną przez booking.com. Prosimy wydrukować to potwierdzenie i okazać je w momencie zameldowania.
Niniejszym potwierdzamy następującą rezerwację.

booking.com numer rezerwacji 151890686 Kod PIN 3214 Państwa imię i nazwisko Marta Szeląg Państwa adres mailowy irviers.kennel@gmail.com Jak anulować lub zmienić rezerwację?
Mogą Państwo zmienić lub anulować swoją rezerwację za pomocą samoobsługowego narzędzia online - Moja Rezerwacja :
https://secure.booking.com/mybooking.html?bn=151890686;pincode=3214

Państwa rezerwacja
Informacje o hotelu
Hotel Hotel Leonardo Adres Leonova ul. 18
Slovenska Bistrica, 2310
Słowenia Numer telefonu +38628050710 Faks +38628050735 E-mail leonardo@siol.net Informacje dla podróżujących Aby otrzymać szczegółowy opis dojazdu prosimy przejść do http://www.booking.com/directions.pl.html?id=151890686 Szczegóły rezerwacji
Przyjazd wtorek, 28 września 2010, zameldowanie po 12:00 Wyjazd czwartek, 30 września 2010, wymeldowanie przed 11:00 Strona hotelu http://www.booking.com/hotel/si/leonardo.html?aid=304142;label=postbooking_confemail Liczba 1 pokój
Ogólna suma € 164.00 Uwaga: dodatkowe opłaty (np. za dodatkowe łóżka) nie zostały automatycznie wliczone w całkowity koszt pobytu Pokój 1, Pokój Trzyosobowy

No extra beds possible.
dla 3 osób/osoby
(dla niepalących)

Imię i nazwisko Gościa Marta Szeląg Przyjazd 2010-09-28 Wyjazd 2010-09-30 Data 28/09 29/09 Cena (€) 82 82 Wyżywienie:

• Śniadanie w formie bufetu wliczono w cenę pokoju.

Podatki:

• 20 % VAT jest wliczony w cenę.
  • Opłata za obsługę nie obowiązuje.
  • Podatek miejski/turystyczny w wysokości 0,83 EUR za osobę, za dobę nie jest wliczony w cenę.

Opłata za anulowanie rezerwacji:

• do 26 września 2010 23:59
  • [CEST] : € 0
  • od 27 września 2010 00:00
  • [CEST] : € 82

Suma za pokój
€ 164.00

Posted

A moja mała właśnie dostała cieczkę. Ktoś się orientuje, czy mogę ją w Celje wystawić? Na stronie wystawy nic nie pisze.
Przewidzieć tego nie mogłam, bo to pierwsza cieczka, w dodatku wszędzie pisze, że ta rasa dojrzewa późno, obstawiałam na grudzień-luty dopiero. Spray i tabletki zaaplikowane, jak ręką ujął nasz pies się nią przestał interesować. No, ale to nic nie znaczy. Co do sumienia to mam mieszane uczucia, bo kasy w to władowałam tyle (opłacona wystawa, hotel, winiety), że mnie chyba szlag trafi, więc na ten temat nie będę dyskutować. Interesują mnie tylko kwestie "prawne".
Jakie są przepisy w innych krajach? Niemcy, Austria, Czechy, Słowacja? Ktoś się orientuje? Mam 5 wystaw opłaconych przez najbliższe trzy tygodnie, a ta mi dupką kręci :-(

Posted

atij napisał(a):
Dzięki za info. Ze słoweńskiego związku kynologicznego odpowiedzieli błyskawicznie (mimo, iż nieczynny), że można. Ufff...

Wydrukuj sobie tę odpowiedź i zabierz - na wszelki wypadek

Posted

[FONT=Century Gothic]My już w domu. Organizacyjnie klubówka rewelacja, Europejska troche gorzej.. Gratulacje dla wszystkich któzy dotarli, wygrali czy przegrali :) Dla samych widoków Słowenii warto było pojechać...

z doniesionych wyników, wczoraj - BOB w Bulmastiffach dla Młodzieżowego Zwycięzcy Europy 2010 - HOUDINI THE GREAT is Dvariskiu (wł. Grazina Chmelevskaja, Katarzyna Piórkowska)

a dzisiaj z ringu Petit Bassetów -

PRET-A-PORTER Pangea - I dosk, CAC, CACIB - Zwyc. Europy 2010
POMPADOUR Pangea - I dosk, CAC, Res.CACIB
MACHIAVELLI Pangea - I dosk, Zwyc. Europy Weteranów 2010, Best Veteran w Rasie

:multi::multi::multi:
[/FONT]