Marlenka-Ganja:) Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 Zimny zmrok nad schroniskiem zapada, Kraty wrogo się szczerzą w ciemności. Przytul bracie swojego sąsiada Może kiedyś nam przyjdzie żyć prościej? Czy pamiętasz? Dom ciepły, radosny, Pełna miska, rąk zapach znajomy? Wielu z nas nie doczeka tej wiosny. Wielu z nas na most wejdzie tęczowy. Tutaj obok, za ścianą, ktoś płacze - Szczenię głodne, bez brata, bez mamy. Czy możemy tak zniknąć bez śladu? Schroniskowy nam los niepisany! Zimny zmrok już zapada nad nami, Kto nas wyrwie z tej matni schroniska? Czy usłyszy ktoś nasze wołanie? My czekamy, z nadzieją, na przystań… http://www.fundacja-dogs.prv.pl/ Nasza fundacja zajmuje się zbieraniem pieniędzy, które co stałą ilość czasu będą przekazywane na wybraną przez nas miejscówkę. Nasza fundacja to ludzie głównie związani z forum.dogs.pl, ale także nowi członkowie, którzy zechcieli nam pomóc. Mamy nadzieję, iż nasze starania zostaną nagrodzone i biedne zwierzęta otrzymają pomoc, której tak bardzo potrzebują. Quote
Marlenka-Ganja:) Posted December 14, 2005 Author Posted December 14, 2005 Podrzuce temat do góry żeby wszyscy przeczytali:) No to HOP Quote
Pokahontas Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 hmn... a może troche więcej na temat fundacji :wink: ze strony za wiele nie wynika... chyba że jest jeszcze w czasie aktualizacji. Kiedy powstaliście i co już zrobiliście? Quote
Marlenka-Ganja:) Posted December 14, 2005 Author Posted December 14, 2005 Powstaliśmy całkiem niedawno, działamy okolo 2 tygodnie:D Pomysł o fundacji zrodził się na forum.dogs pod koniec listopada. Słowa zamieniły się w czyny, pomogła nam pani Teresa(savik) która ma juz doświadczenie w takich sprawach, wibuca zrobił stronkę:) Na początku postanowiliśmy pomóc schronisku pani Wahl, oczywiście jak zbierzemy pewną kwotę pieniędzy bo narazie pieniążków mamy za mało żeby pomóc:( Trwa konkurs na maskotke fundacji jak ktoś jest utalentowany plastycznie to prosimy o wysyłanie prac (e-mail na jaki należy przysyłać prace podany jest na stronce) Oto historia maskotki (pieska ze schroniska pani Wahl:)): Warszawa - październik - Stare Miasto przy Barbakanie snuje się wielki czarny nieprawdopodobnie skołtuniony pies puli. Jestem tu tylko na parę godzin - nie podejmuję w związku z nim żadnych kroków - nie wiem czy jest samotny, czy po prostu wypuszczony przez właściciela. Boguszyce - grudzień - pola zasypane śniegiem. Rano na terenie posesji, za ogrodzeniem na białym tle czarna kula - posuwa się wolno z wysiłkiem. PULI! Wraca tamten obraz spod Barbakanu. Nie możliwe, żeby mógł przeskoczyć ogrodzenie. 3 godziny usuwania kołtunów. Już nakarmiony, już nazywa się Dino - odżywa i pięknieje, ale jest przeraźliwie smutny i samotny. Boi się psów i ludzi. Tylko na mnie czeka i cieszy się na każdą chwilę bliskości, na każdą pieszczotę. Warszawa - marzec - lecznica weterynaryjna. Ja z chorym psem - młode małżeństwo z psem PULI! Mówie: u mnie też jest taki; chciałbym znaleźć mu dom, jest taki nieszczęśliwy. Oboje chórem: "My nie możemy go wziąć!!! Nawet nie zmieściłby się do samochodu; nasz zajmuje cały tył." Mówię, że tylko sobie marzę. Miesiąc później - telefon do schroniska: "Kupiliśmy większy samochód, tamten i tak był za mały. Zmieści się jeszcze jeden pies. Weźmiemy Dino." Quote
MałGośka Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Marlenka-Ganja:) napisał(a):Powstaliśmy całkiem niedawno, działamy okolo 2 tygodnie:D Pomysł o fundacji zrodził się na forum.dogs pod koniec listopada. Marlenka - żartujesz? :o Od końca listopada nie minął nawet miesiąc (no chyba, że mówisz o zeszłym roku ;) ) - a Wy juz 2 tygodnie działacie? :o Jak to możliwe? W takim szoku jestem - bo naszą Fundację Zwierzyniec tworzyłyśmy ponad pół roku, a jakby zliczyć czas od pierwszych podejść do stworzenia statutu - to ponad rok... Fakt, że nie miałyśmy NIKOGO kto by się na tym znał i sprawa się strasznie przeciągała przez błedne informacje jakie otrzymywałyśmy - ale w dwa tygodnie stworzyć fundację to dla mnie...nieprawdopodobne :o Wow :D Quote
Marlenka-Ganja:) Posted December 14, 2005 Author Posted December 14, 2005 Nie żartuje jak chcesz się dowiedzieć po kolei jak powstała fundacja to zapraszam http://forum.dogs.pl/viewthread.php?tid=23706 od pomysłu do czynów:) Quote
MonikaP Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Marlenko, z linku, który podałaś nic nie wynika. Nie pisz, proszę, o fundacji, skoro jej nie ma. Quote
Marlenka-Ganja:) Posted December 14, 2005 Author Posted December 14, 2005 Jak to nie ma przejzyj jeszcze raz wszystko nie mówie żebys to czytala bo 17 stron to za dużo ale chociaz przejzyj dokladniej. Napisałam już że to jest od pomysłu do czynów:) I zapraszam na http://www.fundacja-dogs.prv.pl/ :) Quote
MonikaP Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Tak? A możesz podać, kiedy dokładnie fundacja została wpisana do KRS? ;-) Quote
Aniawrr Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Ludzie błagam zerknijcie czasem do słownika, przepraszam, nie ejstem złośliwa, tylko czasami włos mi się jeży na głowie. Quote
Marlenka-Ganja:) Posted December 14, 2005 Author Posted December 14, 2005 fundacja-dogs@o2.pl napisz i spytaj sie wszystko o co chcesz Quote
Marlenka-Ganja:) Posted December 14, 2005 Author Posted December 14, 2005 O co ci chodzi? Przeczytaj posty savika... Quote
MonikaP Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Nie muszę ich czytać, chociaż to oczywiście zrobiłam ;-). Chętnie bym za to przeczytała Wasz, tzn. fundacji Dogs - statut. Możesz mi podesłać link? Quote
Aniawrr Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Pomiając statut - na miłość boską kto robił Wam a stronę - menu we Flashu nic nie załatwia :o :o :o :o jak już coś robic to porzadnie... Quote
Marka Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Marlenka - udało Ci się pomóc jednemu psu i myślisz, że zrobi to nas nas takie wrażenie, że zaczniemy sypać kasą?! A Ty ją wpłacisz na jakąś "miejscówkę" :o Wiesz ile my tu mamy takich "miejscówek"? Chyba pomyliłaś adresy... :roll: PS. A ile Ty masz lat, dziecko? Quote
Marlenka-Ganja:) Posted December 14, 2005 Author Posted December 14, 2005 Dział brzmi psy w potrzebie myślałam że tu udzielicie pomocy. Quote
Marlenka-Ganja:) Posted December 14, 2005 Author Posted December 14, 2005 Marka napisał(a):Marlenka - udało Ci się pomóc jednemu psu i myślisz, że zrobi to nas nas takie wrażenie, że zaczniemy sypać kasą?! A Ty ją wpłacisz na jakąś "miejscówkę" :o Wiesz ile my tu mamy takich "miejscówek"? Chyba pomyliłaś adresy... :roll: PS. A ile Ty masz lat, dziecko? o co ci chodzi jakiemu psu? Quote
Marka Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Dział brzmi psy w potrzebie myślałam że tu udzielicie pomocy. my nic innego tu nie robimy - dlatego - może Wy nam pomożecie? (jeśli nie możecie inaczej niż finansowo - to przejrzyj tutejsze wątki - wystarczy tylko te, które mają w tytule potrzebne wsparcie finansowe - i już nie będziecie potrzebowali zakładać żadnej fundacji - pomożecie bardzo skutecznie!) Quote
Marlenka-Ganja:) Posted December 14, 2005 Author Posted December 14, 2005 Marka nie obrażaj mnie nie kpij ze mnie. Quote
Marka Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 A czym ja Cię obrażam?!!! sugestiami, że mogłabyś nam pomagać bez tworzenia jakiś "fundacji"? :o Może poświęć trochę czasu i poczytaj wątki w tym dziale dogomanii i przekonaj się najpierw czym się tu zajmujemy - przekonasz się, że "przynosisz drewno do lasu"... :niedowia: Quote
Sylka Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 Powiem tak, wasza misja fundacji odrzuca na dzien dobry. Nie moze tak byc ze fundacja pomagajac psom skupia sie tylko na szukaniu kasy. Szukanie pieniedzy jest zawsze efektem tzw. wedlug mnie dodatkowym, wazniejsze jest szukanie domow, zbiorki np. w szkolach nie potrzebnych rzeczy dla schronisk, wszelka forma reklamy bezpanskich psow, wolontariat w roznym tego slowa znaczeniu. Tak wygladaja powazne fundacje i tylko one sie utrzymuja. Wiele osob na dzien dobry, w ogole nie da wam pieniedzy, bo jestescie nowa fundacja, NIEZNANA, nie ma na razie niczego do przedstawienia czym sie wykazaliscie do tej pory, przynajmniej na stronie tego nie ma. A ludzie ktorzy daja pieniadze, musze wiedziec ze cos dana organizacja robi, zrobila. Tak samo nie ma statutu na stronie, co dla mnie jest dziwne. Sama egida doradztwa prawnego nie wystarczy, aby sie uwiarygodnic. Quote
Recommended Posts