DAGA1505 Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Madi Od jakiegoś czasu na os. Piastów Śl. błąkała się sunia ze szczeniakiem. Szczenię ktoś zabrał i sunia została sama. Nocą już jest zimno więc suni potrzebne jest schronienie i człowiek do kochania. Sunia jest psem średniej wielkości, umaszczeniem i rodzajem sierści przypomina sznaucera olbrzyma lecz jest znacznie niższa, weterynarz określił jej wiek na ok. 5 lat. Jest psem dobrze wychowanym, reaguje na komendy, jest grzeczna i radosna. Trochę obawia się dzieci, dorośli są od razu jej przyjaciółmi :) Boi się wchodzić do pomieszczeń, ale to powoli ustępuje (być może ktoś ją trzymał w zamknięciu). Szukamy dla suni cierpliwego, wyrozumiałego człowieka i domu "na zawsze", może być dom z ogrodem, kojcem i budą - bo sunia świetnie sprawdzi się jako strażnik terenu.Sunia jest zaszczepiona i odrobaczona,weterynarz określił jej wiek na 5 lat. Zadzwoń: 501 172 514 lub napisz maila: amicus.glogow@wp.pl Quote
DAGA1505 Posted October 22, 2009 Author Posted October 22, 2009 Skarbie do góry niech Cię ktoś wypatrzy! Quote
Agata17 Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Podbijam do góry ;) Madi,trzymaj się :) Quote
DAGA1505 Posted October 23, 2009 Author Posted October 23, 2009 Niestety jeśli do niedzieli nikt się nie zainteresuje trafi do naszego Azylu:-(... Obecnie przebywa na działce u koleżanki lecz zaczeła sobie robić wycieczki do sąsiednich działek...które są ogrodzone kolczastym drutem to nie jest bezpieczne miejsce:shake: Quote
Agata17 Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Ludzie,mobilizujmy się-Madi potrzebuje naszej pomocy ... Quote
DAGA1505 Posted October 23, 2009 Author Posted October 23, 2009 Nasza kochana p Prezes zabrała dziś Madi do siebie:loveu:Niestety tylko na tydzień pużniej trafi do Azylu.Mamy więc tydzień.Poznałam dziś samą zainteresowaną jest wspaniałym psem może nieco zagubiona ale przemiła,tak ślicznie na mnie patrzała:oops: Quote
Drzagodha Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Madi naprawdę świetnie sprawdzi się w roli stróża domu. Nikt obcy nie wejdzie na teren niezauważony ;) Sunia trochę boi się ruchliwych ulic, ale zaczyna się przełamywać. Chętnie aportuje i lubi być drapana po brzuszku. Będzie wspaniałym przyjacielem. Jako, że sunia była przez dłuższy czas pod moją opieką, chętnie odpowiem na wszystkie pytania z nią związane. ;) Kontakt: mail: ajga@op.pl tel: 667 096 617 lub tutaj na forum :) Quote
Agata17 Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Fajnie :) Jest nas coraz więcej :) Mam nadzieję , że Madi się uda :) Podbijam do góry :) Quote
Drzagodha Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Wyczesałam dzisiaj Madi, a Pani Prezes zabiera ją chyba w tym tygodniu do psiego fryzjera ;) po wizycie na pewno wrzucę nowe zdjęcia suni :) Myślę, że warto napisać, że sunia całkiem nieźle dogaduje się zarówno z psami jak i kotami ;) Także nie powinno to być przeszkodą w nowym domu :) Quote
Agata17 Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Madi w nowym wcieleniu ? :) Musimy to zobaczyć . Na pewno będzie wyglądać świetnie ;) Czekam na zdjęcia :) Quote
DAGA1505 Posted October 27, 2009 Author Posted October 27, 2009 Drzagodha dobrze że jesteś;) znasz Madi najlepiej Ciekawa jestem jak malutka będzie wyglądać po wizycie w salonie już teraz jest taka śliczna Quote
Drzagodha Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Dom dla Madi pilnie potrzebny! Sunia jest bardzo tolerancyjna i cierpliwa. Myślę, że wbrew przypuszczeniu nadałaby się do domu z dziećmi. Niestety coraz częściej widać smutek w jej pięknych orzechowych oczach :( Każdy spacer i zabawa z sunią przynosi jej jednak mnóstwo radości. Może ktoś zechce dać jej więcej powodów do radości? Quote
Drzagodha Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Pierwszą noc spędziła u mojego znajomego, później była u mnie na działce, a od tygodnia u Pani Prezes w hotelu ;) tylko umowa była, że sunia zostanie tam do niedzieli, a to już pojutrze.... Quote
DAGA1505 Posted October 31, 2009 Author Posted October 31, 2009 Jutro Madi trafi do Azylu... :-( Quote
Agata17 Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Byłam dzisiaj w azylu - Madi nie widziałam . Może jej się upiecze :multi: Quote
DAGA1505 Posted November 2, 2009 Author Posted November 2, 2009 ale tu cisza nikt się nie zainteresował Madi.... Quote
Agata17 Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Musimy mieć nadzieję albo liczyć na cud... Quote
Drzagodha Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 No bo Madi jeszcze w hoteliku narazie :) na szczęście... Dzisiaj byłam z nią u psiego fryzjera ;) jutro zrobię jej nowe zdjęcia to wrzucę ;) Quote
DAGA1505 Posted November 6, 2009 Author Posted November 6, 2009 a ja widziałam:eviltong:Ślicznie wygląda myśle że zdjęcia dziś uda się wkleić Dzagodhie.Tylko czy to pomoże w szukaniu domku?:shake: Quote
Agata17 Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Pewnie (niestety) upłynie trochę czasu,ale nie możemy tracić nadziei . Zróbmy to dla Madi :D Bo myślę,że na to zasługuje :) Kochana z niej istotka ;) Quote
Recommended Posts