aga kom Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Czy możecie podpowiedzieć,które z karm na poziomie nutry,acany itp.mają najdrobniejsze krokieciki?Chodzi mi o jedzonko dla 4 mies.chihuahua.Jest to pies znajomej,obecnie na royalu mini,który powoduje u psa drapanie.Nie mam doświadczenia z takimi maleńkimi pieskami i chrupkami,wiec zwracam się do was....:loveu::loveu::loveu: Pozdr.Aga Quote
Hawanka Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 aga kom napisał(a):Czy możecie podpowiedzieć,które z karm na poziomie nutry,acany itp.mają najdrobniejsze krokieciki?Chodzi mi o jedzonko dla 4 mies.chihuahua.Jest to pies znajomej,obecnie na royalu mini,który powoduje u psa drapanie.Nie mam doświadczenia z takimi maleńkimi pieskami i chrupkami,wiec zwracam się do was....:loveu::loveu::loveu: Pozdr.Aga Mam ten sam problem z moim Hawańczykiem (7 miesięcznym):roll:Też go karmie royalem ale zaczoł sie drabać i raz na tydzień zawsze rano zdarzało mu sie ulewać po tłustym royalu.Moja pani weterynarz powiedziała ze jest to przypadłość małych Ras ...Wiec mi poleciła eukanube jest drobna i dobrej jakości dodatkowo daje Hilsa ale Hils ma duże kuleczki.Wiec podsumując polecam Eukanube:p Quote
inecita Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Hej, Miałam ten sam kłopot z jamnikami, teraz sa juz dorosłe i mam większy wybór, ale pamiętam, że: W ogóle nie chciały gryźć Eukanuby (głodowały 2 tygodnie!!!), Hillsa, Orijen, a i Acanę niechętnie i tylko po namoczeniu Srednio lubiły Brita ale granulki były małe Najbardziej lubiły Royal Canin Mini, RC dla jamników (dla chihuahua też są tylko nie wiem czy dla juniorów) i RC sensitive (tez nieduże granulki). Lubiły tez bardzo Bento Kronen ale potem zobaczyłam ze ma w składzie sól i się wystraszyłam. tutaj kiedyś można było zobaczyc jakie są chrupki niketórych marek ale dzis widzę ze jest jakas przerwa serwisowa??? http://www.dogfoodanalysis.com/dog-food-index-a.html [quote name='aga kom']Czy możecie podpowiedzieć,które z karm na poziomie nutry,acany itp.mają najdrobniejsze krokieciki?Chodzi mi o jedzonko dla 4 mies.chihuahua.Jest to pies znajomej,obecnie na royalu mini,który powoduje u psa drapanie.Nie mam doświadczenia z takimi maleńkimi pieskami i chrupkami,wiec zwracam się do was....:loveu::loveu::loveu: Pozdr.Aga Quote
inecita Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Hawanka napisał(a):Mam ten sam problem z moim Hawańczykiem (7 miesięcznym):roll:Też go karmie royalem ale zaczoł sie drabać i raz na tydzień zawsze rano zdarzało mu sie ulewać po tłustym royalu.Moja pani weterynarz powiedziała ze jest to przypadłość małych Ras ...Wiec mi poleciła eukanube jest drobna i dobrej jakości dodatkowo daje Hilsa ale Hils ma duże kuleczki.Wiec podsumując polecam Eukanube:p O której Eukanubie mówisz? Ja próbowałam moim dawac eukanubę dla jamników i jakąs inną dla aszczeniaków i była porażka :( Quote
inecita Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 [quote name='aga kom']Czy możecie podpowiedzieć,które z karm na poziomie nutry,acany itp.mają najdrobniejsze krokieciki?Chodzi mi o jedzonko dla 4 mies.chihuahua.Jest to pies znajomej,obecnie na royalu mini,który powoduje u psa drapanie.Nie mam doświadczenia z takimi maleńkimi pieskami i chrupkami,wiec zwracam się do was....:loveu::loveu::loveu: Pozdr.Aga http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=35392 Quote
Hawanka Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 inecita napisał(a):O której Eukanubie mówisz? Ja próbowałam moim dawac eukanubę dla jamników i jakąs inną dla aszczeniaków i była porażka :( Ja mówie o Eukanubie Puppy&Junior small :razz: Dobra jest tez bo przez 3 lata karmiłam mojego dorosłego psa Eukanuba Adult small Odnośnie eukanuby typowo dla Jamników znam z wypowiedzi np znajomych co maja jamniki ze psy nie tolerują tej karmy a zwykła eukanube tak :p Quote
dzasta Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Bardzo drobne granulki ma Pro Plan dla małych ras. Moja Yoreczka chętnie ją jadła jak była na przemian z RC Mini Junior i ze RC starter. Quote
aga kom Posted October 21, 2009 Author Posted October 21, 2009 Wielkie dzięki za wszelkie sugestie.Mam nadzieje,że uda się coś zwierzowi dopasować,jak widziałam ten rozmiar szczęk,to w sumie jak u świnki morskiej:diabloti:.Dział z fotkami karm oczywiście przejzałam. Kiedyś sama miałam problem z drapaniem u jednego ze swoich cavalierów,ale po przejściu na acanę grassland,mam święty spokój z tego typu przypadłościami.Generalnie wybieram zawsze karmy,które nie mają zbyt wielu składników typu zboza,kukurydza,gluten,ryż jako główny składnik itp.Wcześniej karmiłam caviśka nutrą gold,ale po dokupieniu drugiego psa musiałam z niej właśnie zrezygnować. Pozdr.Aga Quote
Recommended Posts