Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie , mam 8 miesięcznego kundelka , można powiedzieć od małego . Niestety mam z sunią ciągły problem , niestety nie może się od uczyć siusiać w domu ..... wychodzi 4 razy dziennie na spacery a i tak ze dwa razy dziennie sika w przedpokoju . I to jak jesteśmy w domu , jak jest sama to nie siusia,,, co zrobić z tym , 8 miesięcy to już za długo na sikanie w domu.....:-(

Posted

Może , aczkolwiek jest tak że od rana do po południa ładnie trzyma i nie siknie to co jest potem ...? i często jest tak że po spacerze ( tam się załatwia oczywiście ) po godzinie , pół nieraz zrobi w domu .......:shake:

Posted

Roni, a może to ma związek z hormonami skoro to jest suczka? Bo moja Tośka ostatnio zaczęła się załatwiać dużo częściej niż jeszcze 2-3 tygodnie temu i weterynarz powiedział, że ma to związek z dojrzewaniem i samo minie :)Więc wyprowadzam ją często i czekam :)

Posted

To taki strzał w ciemno, bo nie wiem jak zachowujecie się w stosunku do suni i jakie macie metody wychowawcze, ale załatwianie się nie musi też wynikać ani z problemów fizjologicznych, ani hormonalnych. Może mała jest tak podekscytowana i uszczęśliwiona waszą obecnością, że dlatego zdarza jej się siknąć? Albo z kolei czuje się przytłoczona, np.ostrym tonem głosu, gwałtownym zachowaniem ludzi, i w ten sposób wyraża uległość.

To pierwsze co przyszło mi na myśl, kiedy napisałeś, że psiak nie sika w domu kiedy jest zostawiana sama, a jedynie w waszej obecności.

Posted

Widzisz , psinka ma u nas dobrze , leży u córki w pokoju przeważnie łazi sobie po mieszkaniu na spokojnie i po prostu idzie idzie i tak wygląda jakby szła do toalety sika i idzie z powrotem się położyć , jakby niby nic...... sika w zasadzie w jedno miejsce , przed drzwi młodszej córki .... która zresztą (uprzedzę) lubi psa....

• 2 months later...
Posted

Możliwe że suczka jest przed pierwszą cieczką i próbuje znaczyc teren...

Dziwne, że sika np. pół godziny po spacerze - może za krótko z nią chodzicie? Suczka podczas spaceru powinna wysikać sie kilka razy, żeby opróżnić do końca pęcherz.