Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zgadzam się z Zosią. Cokolwiek jakkolwiek by się nie działo - Bandi to szęśliwy starszy Pan, ma Was :loveu:
Mam nadzieję, że powolutku, spokojnie z tego wyjdziecie, żeby jeszcze mógł cieszyć się waszą miłością :loveu:
Przesyłamy moc ciepłych myśli i czekamy na wieści

Posted

Nie znam sie na chorobach , ale nie jestem pewna , czy on wytrzyma taki koktail z lekarstw.Kortyzon nie wplywa zbyt dobrze na nerki , a bandusiowe nie sa zupelnie zdrowe.Nie chce zeby sie meczyl.Oczy nadal poruszaja sie w lewo i prawo.Bardzo ciezko mu sie orientowac , jezeli w ogole cos widzi w tej chwili.

Posted

I ta przechylona glowka.Zal patrzec. To taki nagly cios.Wczoraj bylo wszystko w normie.Szalal na dworze; ciagnal smycz nawet , czego narmalnie nie robi.A dzisiaj...:-(

Posted

Musze sie "wziasc w garsc" i przestac plakac , bo prawie nic nie widze,takie mam juz oczy zapuchniete.Sama sobie dodaje otuchy pieknym wierszem Edwarda Stachury "Prefacja".Oto fragment:

Zaprawde godnym i sprawiedliwym

Slusznym i zbawiennym jest

Smiac sie glosno

Plakac cicho

Deszcz ustaje sady kwitna

I tego trzymac sie trzeba

Zaprawde godnym i sprawiedliwym

Slusznym i zbawiennym jest

Isc i padac

Z-padlych-wstawac

Przeszla wojna

Wstaje trawa

I tego trzymac sie trzeba

Posted

Może potrzeba czasu aż leki zaczną działać.
Biedny chłopak miał nieciekawe życie aż go nie dojrzałaś wśród tej masy nieszczęść. Osiągnął piękny wiek, jest kochany i otoczony troskliwą opieką.
Trzymajcie się kochani.

Posted

Pitty kochana - jesteś przy nim, to jest najważniejsze.
Trzeba czasu żeby się sytuacja wyklarowała. Bądźmy dobrej myśli.
Banduś jest bezpieczny. Zyczę Wam spokojnie przespanej nocy.

Posted

Noc minela spokojnie.Bandi tylko pare razy wyszedl ze swojego poslania , ale to normalne.Dzisiaj rano bardzo sie ucieszyl na moj widok.Machal ogonem jak wariat i domagal sie pieszczot.Nawet wykonal swoja specjalna figure tzn. glowa i przednie lapki leza na podlodze , a zadek stoi (:p). Oczy pulsuja zdecydowanie mniej niz wczoraj , ale nadal ma problemy z utrzymaniem rownowagi.Apetyt na razie nie wrocil, wody tez nie chce.

Do lekarza idziemy o 10.00 godzinie.

Posted

Bandus dostal kolejne zastrzyki.Jeden z kortyzonu , drugi z jakis witamin.Nawet nie wiem juz dokladnie.Spi teraz.Chanie zostawilam na korytarzu , zeby Bandus mial spokoj.

Wetka powiedziala , ze jezeli w przeciagu najblizszych 3-4 dni sytuacja sie nie poprawi , to nie ma sensu go dluzej meczyc:placz:Stwierdzila , ze trudno przewidziec , co sie stanie , bo niektore psy z tego wychodza , a inne nie.Trzeba jednak wziasc pod uwage Bandiego wiek i inne problemy zdrowotne , krotko mowiac : ciezko bedzie.:placz:

Posted

Nie dowiedzialm sie u wetki niczego , o czym sama nie myslalam wczoraj.Ale zaklinam Bandusia , mowie mu do ucha: nie poddawaj sie , masz byc zdrowy,nie zostawiaj pani samej.

:placz::placz::placz:

Posted

Apetyt nadal nie wrocil. Po powrocie zjadl trzy male ciasteczka.Mam nadzieje , ze ich nie zwroci.Jezeli do jutra nie zacznie jesc i pic (!) ,to dostanie kroplowke.

Posted

Mimo wszystko , w poczekalni bardzo interesowaly go inne psy.Wstal ,poszedl w ich kierunku , obwachiwal - wykorzystal nawet sytuacje i uciekl w kierunku wyjscia.:p:loveu:

Posted

Bylam z Bandusiem na krotkim spacerku.Byl bardzo zainteresowany , wszystko obwachiwal , jak zawsze.Zalatwil sie nawet.Oczywiscie ma klopot z orientacja i utrzymaniem rownowagi.To tragicznie wyglada.Serce mi po prostu peka!!:placz:Mialam mala nadzieje , ze bedzie po tym spacerze spragniony i napije sie wody , ale niestety nie chcial.To juz 36 godzin bez plynu!