Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Podroz faktycznie dluga byla.Nie wiem ile km ma trasa Hannover-Poznan-Gliwice.Najtrudniejsza byla droga z Gliwic do Poznania.W drodze do Gliwic pociag byl prawie pusty , a w drodze powrotnej:grab:pelno ludzi.

Sandrunia , podalam w poscie linke do pieska , ktory czeka w schronisku i jeszcze nie znalazl swojego domu.

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nowe badanie krwi Bandiego wykazalo , ze ma niedoczynnosc tarczycy.Pani weterynarz zapisala kolejne tabletki Forthyron 200.Przez pierwsze dwa tygodnie pol tabletki / dwa razy dziennie ; pozniej cala tabletka /dwa razy dziennie.Pozniej trzeba znowu powtorzyc badanie krwi.Zastanowilo mnie , czy taki mix z trzech lekarstw jest wskazany w jego wieku. Wetka stwierdzila , ze proszek na nerki tylko je wspomaga , a tabletki na kosci nie wywoluja u Bandyty rozwolnienia lub wymiotow ,czyli dobrze je znosi.Poza tym mozna regulowac dawke (podajemy teraz tylko 1/4).

Musze poczytac troche o tej niedoczynnosci , bo mam braki w tej dziedzinie.

Posted

[quote name='Pitty']Podroz faktycznie dluga byla.Nie wiem ile km ma trasa Hannover-Poznan-Gliwice.Najtrudniejsza byla droga z Gliwic do Poznania.W drodze do Gliwic pociag byl prawie pusty , a w drodze powrotnej:grab:pelno ludzi.

Sandrunia , podalam w poscie linke do pieska , ktory czeka w schronisku i jeszcze nie znalazl swojego domu.

Juz tam zagladam.
Musze siedziec w wyrku bo mam powazne problemy z cewka moczowa.
W niedzile wyladowalam w szpitalu,biore antybiotyk,ale czuje ze nadazl mnie boli.
W poniedzialek badanie moczu i zobaczymy co dalej.
Juz tam zerkam

• 4 weeks later...
Posted

Dlugo sie nie odzywalam , bo czasami nie wytrzymuje tego smutku i psich nieszczesc i musze na pare dni zrobic przerwe.Ta bezsilnosc mnie dobija...Zaczelam regularnie grac w totka - z nadzieje , ze wygram i bede mogla wiecej pomoc niz w tej chwili.Niedawno byla tutaj w Niemczech kumulacja - 17 milionow euro.Marzenia....:p:shake:;)

Bandus czuje sie dobrze.Nawet troszeczke przytyl ( w koncu!!!).Raz ma dni lepsze , raz gorsze.Jak kazdy staruszek.Znosze i wnosze go po schodach , zeby sie nie meczyl.Przyzwyczail sie juz do tego.Bez protestow siada i czeka az wezme go na rece.Kompletnie zawladnal moim sercem , jest taki kochany.:loveu::loveu::loveu:

Moze nasz watek jest troche nudny , ale nic specjalnego sie nie dzieje.Ciesze sie kazdym dniem i staram spedzac z nim jak najwiecej czasu.Tylko na Chanie trzeba troche uwazac i pilnowac zeby moja milosc i uwaga byly rowno rozdzielone , bo w innym przypadku robi glupstwa , zeby koniecznie zwrocic na siebie uwage: np. przewraca kubel na smieci i rwie caly papier na male kawalki.

Posted

Pitty to wcale nie nudny wątek, właśnie takie historie jak Bandyty, Szarika czy Aksy dają mi siłę tu być i za to Wam dziękuję :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Czesc Seaside!!!!
Pewnie , mnie tez na nowo podnosza szczesliwe zakonczenia , ale zawsze "cos tam dzwoni" w glowie : to tylko kropla w morzu cierpienia tych zwierzat.

Posted

Wczoraj ciocia przywiozla mi z Polski pare gazet.W jednej z nich jest artykul o Violecie Villas.Niestety nie mam zadnych informacji co sie z nia dalej stalo/dzieje.Czy ktos moze napisac ?

Posted

Mnie ostatnio praca skutecznie odgania od netu.... zaglądam na chwilę i nie mam nawet czasu pisać :( A co dopiero mówić o skutecznym działąniu typu wklejanie po stronach ogłoszeń :oops:

• 1 month later...
Posted

Pitty melduje sie wsrod zywych.

Mam nadzieje , ze jeszcze jakies Ciotki nam z Bandim zostaly , a jezeli nie ...to sama jestem sobie winna.

Mam nadzieje , ze mialyscie udane lato i chociaz troche urlopu.

Posted

Bandyta czuje sie dobrze.Przytyl jeszcze troche.Ten pies jest cudowny.Uwielbiam , kiedy podchodzi i przytula sie do mnie.Teraz wiem , ze jest szczesliwy i tez mnie kocha.

Chociaz pare tygodni temu pokazal tez , ze naprawde bandyta z niego.Zwial z domu.Przezylam 1,5 h strachu i czarnych scenariuszy , co sie moze stac.Udalo mu sie jakos otworzyc furtke , ktora zbudowalismy i po prostu poszedl na spacerek.:angryy::-(Jezdzilismy z Willim po calej okolicy rowerami.Ja zaplakana i roztrzesiona.Nie wiem , co bym zrobila , jakby cos mu sie stalo.
A dla Bandusia chyba za krotki byl spacer w tym dniu i wybral sie na jeszcze jeden.:shake:Znalazlam go na naszej codziennej trasie , chyba juz wracal do domu.Jakis cud , ze nie wpadl pod samochod. Przebiegl przez ulice!!!:shake:

Posted

Zosia4 napisał(a):
Zostały, zostały.
Pitty - a ile ten Twój Bandi waży ? Tak na oko to jest kawał psa, jak dajesz radę go dźwigać ?

Ostatnio byl wazony w czerwcu , mial 26 kg.Teraz pewnie bedzie wiecej.No coz , to prawie polowa mnie.

Posted

Wracajac do ucieczki...Zmartwilo mnie jeszcze cos - Bandusiowa reakcja.Jak tylko go zobaczylam , zaczelam biec w jego kierunku , a on sie przestraszyl i zaczal uciekac.Znowu wbiegl na ulice.Zlapalam go w koncu , doprowadzilam do chodnika , ale Bandi chyba myslal , ze chce go bic.Przestraszyl sie i skulil na ziemi.:shake:

Posted

karusiap napisał(a):
ciocia Pitty ma sile:)
oj Bandus a Ty nie rob takich zartwo jak samotne spacery,czlwoiek naparwde strachu sie naje w takich sytuacjach....

A ja naprawde naleze do osob , ktore staraja sie przewidziec wszystkie ewentualne zagrozenia i zapobiegac im.Juz nawet rodzina kpi ze mnie , ze "panikara i jak stara baba".