Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Psy schroniskowe za każdym razem pokazują człowiekowi jak są mu wdzięczne za nowe życie. Może Bandulek właśnie tak okazuje Tobie swoje szczęśćie, a może obudził się w nim wielki pieszczoch :p

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pitty napisał(a):
Pani Wando , widze godzine 3:37 rano. :sleep2::ghost_2::loveu: Mam nadzieje , ze nie sypia Pani zle.

Oj Pitti, raczej dobrze bym spała tylko brak czasu. Dlatego i tu tak mało się wpisuję choć wątek śledzę. Wypycham pieski do ludzi

Posted

Staruszek Bary-ratujmy jego zycie!

Dopiero pare dni temu go odkrylam.Taki biedny.Nikt na watek od paru dni nie zaglada.:-(Przez przypadek jakos trafilam.Nie mam pojecia , jak sie link podaje.Mowie Wam , pojecia o komputerach nie mam.Az wstyd.:oops:

Posted

A teraz troche o naszym blondynie...

Pojechalismy z psami troche za miasto,w pola.Mamy pare takich miejsc , gdzie naprawde jest fajnie.O 16.00 godzinie ogromny tam ruch.Psow wiecej prawie niz drzew , ale te laki sa ogromne , wiec tloku nie ma!Mojego meza bardzo kusilo , zeby Bandiego spuscic ze smyczy , ale ja nie mialam jeszcze odwagi.Dzisiaj kupilam ta 15 -sto metrowa linke.Jutro chce zrobic test.Na polach okazalo sie , ze Bandi ma nature koparki.Nie interesuje go zabawa czy rzucane przeze mnie patyki.Tworzy w tym wzgledzie idealna pare z Chania , bo ona ma w sobie jakas domieszke psa mysliwskiego i nic poza szukaniem myszy jej nie interesuje.Na codziennym spacerze udaje mi sie czasem ja czyms innym zainteresowac , ale jak tylko jestesmy w terenie-psa nie ma.Bandi wcale nie zachowywal sie jak senior.Bardzo entuzjastycznie przystapil do kopania w miejscu , ktore juz zaczal jakis poprzednik.Kopal , wyrywal duze kepy zebami (!-resztka zebow, :lol:) i co jakis czas sie do nas usmiechal wystawiajac jezor czarny od ziemi.Tak przyjemnie bylo go obserwowac. W taka mizerna pogode tylko kawy brakuje!Oni moga tak godzine jedna dziure "meczyc".

Posted

[quote name='Pitty']Staruszek Bary-ratujmy jego zycie!

Dopiero pare dni temu go odkrylam.Taki biedny.Nikt na watek od paru dni nie zaglada.:-(Przez przypadek jakos trafilam.Nie mam pojecia , jak sie link podaje.Mowie Wam , pojecia o komputerach nie mam.Az wstyd.:oops:

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=11581&page=26&highlight=Bary

Rzeczywiscie chwyta za serce historia Barusia.
jak on dlugo jest na dogomanii ,a w schronisku to dopiero....
A on przeciez taki maly.

Brakuje niesteta Takich ludzi jak Ty Pitty, z sercem i miejscem dla staruszka.

Posted

Jezeli chodzi o odzywianie , Bandi prezentuje typowy gust meski , czyli: MIESO ,MIESO I JESZCZE RAZ MIESO!
Chanie karmie caly czas karma sucha i z puszki, ale dodaje tez ryz lub warzywa.Gotowane lub surowe ( tarte jablko lub marchewka itd).Chania nawet surowe marchewki w calosci zjada.Jast prawie "wszystkozerna".Postanowilam sprobowac dawac warzywa Bandiemu.Pokroilam w kostke marchewke,jablko.korzen pietruszki; krotko zagotowalam,dodalam zelatyna (na Bandusia stare kostki:loveu:).Na drugi dzien dodalam do karmy z puszki.Po 5 minutach wchodze do kuchni , a Bandi: mieso wyjedzone,miska blyszczy wylizana a obok ....piramidka z warzyw ( do czysta oblizana).:evil_lol::evil_lol::evil_lol:Trzeba mu przyznac,facet wie czego chce!Oczywiscie , Pitulska czekala juz w pozie polujacej pantery , zeby dobrac sie do tych warzyw.Nie poddalam sie.Dzisiaj podusilam je drobniej widelcem i jeszcze dokladniej zmieszalam z miesem.Zjadl wszystko.I frytke dalam mu sprobowac.Tez zjadl , ale bez wielkiego entuzjazmu.

Posted

Serce to jedno ,a miejsce to drugie.Ja zaluje bardzo , ze juz nie mieszkam w domu.Moj maz mial dom z ogrodem i dwoma duzymi garazami.Jeden garaz z zadaszeniem, drugi bez.Dom byl duzy , z pietrem, do tego ogrod...Idealnie.Jeszcze bym na pewno jakas bidule mogla przygarnac.Szkoda.:placz:

Posted

Milej soboty zyczy zmokniety blondyn.Chyba nic dzisiaj ze spaceru (na 15-sto metrowej "wolnosci")nie bedzie .Wyszlismy na poranny spacerek, a Pitulska zaraz uszy w dol,siku i ciagnela do domu.Pada deszcz.
Mam potrzebe napisania o moim wujku , ktory bardzo mi pomaga i tez czasami z psami wychodzi na spacer.Chania go po prostu uwielbia. I chociaz on nie ma pojecia o dogo - bardzo mu dziekuje:Rose:

Posted

Wczoraj po poludniu pojechalismy znowu w teren. Wyprobowalam dluga linke.To dobra rzecz.Najpierw zaczepilam tez Chanie , ale poniewaz Bandi biega blisko niej linka zaczela sie platac.Puscilismy wiec Chanie luzem , a Bandi zyskal kolejne 15 metrow (razem 30).Biegal swobodnie , ale nie oddalal sie bardzo daleko. Co chwile sprawdzal gdzie jestesmy.W przeciwienstwie do Chani , ktora dorwala sie do dziury i zostawala wiele metrow w tyle.Troche mnie to zdenerwowalo.Wiadomo , chce zeby sie wyszaleli , ale ostatecznie to ma byc spacer a nie stanie w miejscu. Moze ktos ma dla mnie rade , odciagac ja od kopania , czy cierpliwie czekac.Zaznaczam ona zostaje "kilometry" w tyle.Bandi jest zaciekawiony widzac inne psy.Chce sie przywitac , powachac , ale przewaznie zaraz biegnie dalej.Wczoraj tylko w jednym przypadku widzialam , ze nie podobaly mu sie proby pokazania przez innego psa przewagi.Zachowal spokoj , ale slyszalam ciche mrukniecie. Ten drugi zaakceptowal , ze Bandi nie ma ochoty na "walke" i oddalil sie. Po drodze doszlo do pierwszego , malego stresu z moim mezem.Kupilismy siatke oddzielajaca bagaznik samochodu od siedzen,bo oni ciagle wskakiwali do przodu.Niestety wczoraj Bandi dalej probowal ,mimo siatki.Oczywiscie zaplatal sie w nia i zerwal.Maz sie zdenerwowal.:madgo: Moze bardziej na mnie , ze nie zareagowalam od razu.Wytlumaczylam mu , ze przeciskanie sie na tyl samochodu w trakcie jazdy nie jest zbyt rozsadne, a przeciez Bandi nie moze wiedziec , ze zle robi, jezeli mu tego nikt nie pokazal.W drodze powrotnej usiadlam z tylu i "wciskalam" mu glowe do bagaznika przy kazdej probie wyjscia.Pitulska tez nie jest uszczesliwiona nowym "wiezieniem".Dramatychnie wsadzila ryjek pomiedzy oczka siatki i patrzyla na mnie "cierpiacym" wzrokiem.:shocked!:Nie ma litosci.:cool1:Tam naprawde wygodnie maja.Cieply kocyk , caly bagaznik dla siebie. Mezowi powiedzialam , ze nie moze zapominac: Bandi wielu rzeczy pewnie nigdy nie robil i nie mial szansy sie nauczyc.

Posted

Pitty powiem Ci ze sama nie wiem jak sobie poradzic z pracami kopalnymi psiakow i chetnie sie tego dowiem:)
a Bandi przez ten czas co jest u Was wybiegal sie juz chyba bardziej niz przez cale zycie,,,nadrabia zaleglosci:loveu:

Posted

Po tej 1,5 godz. nie sprawial tez wrazenia bardzo zmeczonego.Jak na swoj wiek naprawde ma super kondycje. Moj maz stwierdzil , ze on sie na pewno dopiero rozkreci i bede miala trudnosci , zeby go dogonic ! Staram sie jak najczesciej wychodzic. Niech rozwija miesnie tylnich lap , ktore teraz nie sa zbyt mocne.Czasem traci przez to rownowage.

Posted

Hej ho no to sto lat :klacz: :laola:

Pijemy Wasze zdrowie kochana rodzinko
:BIG::BIG::BIG:
:drinking::drinking::drinking::drinking::drinking::drinking::drinking::drinking::drinking::drinking::drinking::drinking::drinking::drinking::drinking::drinking::drinking::drinking::drinking::drinking::drinking::drinking::drinking::drinking::drinking:

Posted

Nie wiem ,czy to Was tez intersuje , ale produkt uboczny przewodu pokarmowego zaczyna nabierac wyczekiwana konsystencje.W koncu cos twardego!(hi, hi) Bardzo mnie to cieszy , bo martwilam sie caly czas , ze Bandyta codziennie je trawe.Wiadomo ,sam najlepiej wie , kiedy akurat trawy potrzebuje , jednak ta czestotliwosc mnie martwila.Niestety nie przytyl jeszcze ani grama.