Avaloth Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Na Chestera wołam tym co mi aktualnie przyjdzie do głowy :D a najczęściej Krowa bądź Krów, Aniele, Pies, Dziadu, Pepa/Pepiś Quote
Jami Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Sucz jedna zwie sie Emi. Wołam na nią Emo, Emosz, Emoszwil, Emoszek, Emisia lub jakie tam inne mi przyjdą do głowy :D Czasami Brzydul, Brzydal, Mudzin. Druga zwie się Pusia i jest nazywana Pusz, Buszmen, Puszi, Pusi itd Quote
Smile of Red Witch Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Akira została Aki i teraz każdy na nią tak woła ;) pełną wersję imienia używamy bardzo rzadko ;) mój TZ woła na nią Babinka, Rudzielec, Zmorka Quote
Ana04 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Oficjalnie nazywa się Aza, ale częściej wołam na nią Azor, Azorex, Azoruś, Azuś, Mała, Futro, Sierściuch, Krowa :p Quote
marra Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Bobek tak naprawdę nazywa się Diana i jest suką :D Diana wpisane jest tylko w książeczce, na codzień używamy Bobek a zdrobniale to: Bobi, Bob, Bogumił :D, Bobina, Bąbel, Bobiszcze a teraz ksywy : Tłuściuoch, Maniuniek, Maniek, Kudłaty, Obrzydlistwo, Psiur, Mysz, niewdzięcznica, Maślanka(jak robi maślane oczaka podczas miziania), Misia, Mały Cud, Słodki Miodek, Ptyś Malinowy... wiecie co czasu mi nie starczy żeby powymieniać :P a Dżok to : Dżoki, Dżorcz, Dżon, grubas :D Quote
Koma Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Oprócz wszelakich zdrobnień od 'Koma' przeważnie pojawiają się takie określenia jak- ryjku, myszko, maleństwo, paskudo, pręgusie, krowo i wiele innych ;) Quote
mistwalker1006 Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 ma na imie Yuka a wolam Yuki, Yuk Yuk, Siersciuch Futrzak, Kudlaty Quote
M@d Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Ja na swojego wołam zawsze po przyjściu z pracy ... Oddajmojekapcie :evil_lol: Quote
Ola164 Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Ja mam dwa psy i wołam na nie tak: na Twardziela na ogół Twardy, Twarduś, Misiu i Pieszczochu :loveu: na Korke: Korniszon, Korkostrzał, Korku, Kor, Korbek, Korek, Zając, Smrodek, Łobuz, Brzydal i Kundel :loveu: Quote
Oscar Patric Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 więc u mnie leci tak:Oski,Oskulek,Kiniu,Kiciuś,Kotek,Książe,Stachu,Heniek albo najczęściej używane Oscar Nie:lol::lol::lol::lol: Quote
terierfanka Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 Moja: pełne imię Ariza, zdrobnione przez nas do Azi a wołamy Azucha, Zucha, Azuszek, Zuszek, Azor albo "ty gadzie" ewentualnie pieszczotliwie "Gadziuszku" ;) Quote
Igiełka Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 Coraz więcej ciekawych imion -psiaki są wspaniałe. Quote
kbk Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 Mika, Miku z akcentem na u, Miko, Miki, Mikita, Mikuta, Mikita Chruszczow, Chruszczow, Mysza, Myszka, Myszeńka, Myszeita, Malutka, Ślicznotka, Małpa, Piesz, Suka. :] Quote
Sybel Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Moi mają sporo zdrobnień i ksywek. Feliks reaguje na: Felek, Felicjan, Felicjański, Felicjusz, Fel, Kartofel, Ziemniak, Pyr, Pampuch, Pampuszek Filip zaś na: Filipe, Filipinek, Filipiński, Szmatek, Bambuch, Czarnuszek, Smrodek. Razem: Chłopaczki, Pasożyty, Śmierdziele, Smrodki Magiczne słowa: piłeczka, ciasteczko, chcesz, chodź, ciacho, idziemy, jedziemy Sokolinki, dom, siku, siczku, ciacho (na wszystkie reagują baaardzo entuzjastycznie i zawsze wiedzą, o co chodzi :) ) Quote
malajka Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 moja reaguje na przynieś piłe, czasem jak sie wykurla na łózku i pościel jest wybałuszona to wołam ją i mówie ;kto mie to zrobił?! wtedy psica biegnie z machajacym ogonem i zaczyna sie obskakiwanie :wygląda to jakby chciała powiedziec: a weź to olej, choć potańczymy :) Quote
Sybel Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 A ja włąsnie mam nową nazwę: Tyfus, Tyfusek, Zaraza :] I wiecie co? Jest do wzięcia, od zaraz (no, prawie), do wglądu tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/192612-M%C5%82ody-Tyfus-Kaktu-szuka-domu-i-prosi-o-pomoc-w-og%C5%82oszeniach Quote
Sybel Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Njus o Tyfusie. Został :D Moja siostra i jej chłopak się zdecydowali, że nie oddadzą. Tak więc Tyfus u siostry jest Tyfus, a u jej chłopaka Stefan. A w ogóle miał być Ziggy Stardust na cześć Bowiego, ale nie wiem, jak postęp. Quote
limonka97 Posted September 18, 2010 Posted September 18, 2010 moja sucz tak jak autorki tematu wabi się Diuna :wow: wołamy na nią Diun, Diunek, Debil xD Quote
Mamuśka_3 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Mój Bambi zazwyczaj jest Bamboocha :p Quote
zozolina Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Mój rudzielec została nazany po prostu Mikrus,wołamy na niego rudy,mały lub najczesciej Mikuś !!:p:cool3: Quote
Recommended Posts