Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No my mamy całą litanię a więc zaczynając od rezydentki :
Shilla - Shillunia, Sheila, Shilka, Dzidzia, Babeczka, Shillulka, Aniołek, Tosia, Antosia, Antonina, Tośka
Seth - Setuś, Antoniusz, Antek, Secik, Antoniuszek, Aniołek, Diabeł, Kotlet, Potwór,
Joshi - Joshinka, Joshka, Malutka, Milka, Diabeł, Dzieciak
Keysha - Keyshunia, Keyla, Dzidzia, Double Milka, Diabeł

i na tyle ..no chyba że mi się coś przypomni

• Replies 150
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

darunia-puma napisał(a):
debilu??????????????

Częściej Atos,ale drugie imie to debil :diabloti:
Często też reaguję na Pindzia:shake:Ale to już nie moja szkoła:eviltong:,znajomi go tak nauczyli jak wyjechałam na 2 dni :roll:

Generalnie Atos ma wiele imion przez całe swoje życie : Misiek,Antek,Antosław,Debil,Białas,Pindzia,Atosisko,Kretyn,Śmierdziel,Tosław,Tosiek,
I ostatnio popularne u nas w domu : Pierdzioch :evil_lol:

Posted

Tanga - Pynia, Perełka, Perełcia, Córka, Pituś, Wariat.
inni mawiali na nią: Cegła, Czekoladka, Twixi.

Łapa - Łapiszon, Szonek, Córeczka, Dureń, Hodowla Myszy.
inni: Małpa, Okurwieniec.

Zwracając się do obu na raz używam nazw - Córki, Dziewczynki.
a z ust innych ludzi, którzy mają doczynienia z parką, słyszę zazwyczaj: "ZEJDŹCIE ZE MNIE!!!!", "NIE SKACZ!!!" albo "ZABIEŻ JE!!!" :diabloti:

Posted

Greven napisał(a):
Tanga - Pynia, Perełka, Perełcia, Córka, Pituś, Wariat.
inni mawiali na nią: Cegła, Czekoladka, Twixi.

Łapa - Łapiszon, Szonek, Córeczka, Dureń, Hodowla Myszy.
inni: Małpa, Okurwieniec.

Zwracając się do obu na raz używam nazw - Córki, Dziewczynki.
a z ust innych ludzi, którzy mają doczynienia z parką, słyszę zazwyczaj: "ZEJDŹCIE ZE MNIE!!!!", "NIE SKACZ!!!" albo "ZABIEŻ JE!!!" :diabloti:

Dobrze, że nie "RATUN... AAAARGHHHH!!!" :evil_lol::evil_lol: O, córeczki też u mnie się pojawiają :cool1:

Posted

zmierzchnica napisał(a):
Dobrze, że nie "RATUN... AAAARGHHHH!!!"

Dzieci potrafią działać zespołowo, są wtedy przerażająco skuteczne :diabloti:

Zaskoczyć, naskoczyć, podeptać, przycisnąć i zalizać pitbullim zwyczajem, a na mordach i w oczach "kocham cie kocham cie kocham!".

Jeśli chodzi o przezwiska, to przypomniało mi się, jak moja sąsiadka, kobietka już starsza, długo nie mogła spamiętać (a może dosłyszeć), że Tanga to nie Danka :evil_lol: Inne psy też przerobiła po swojemu, np. Gizmo to był Dyzma (ewentualnie To Białe Brzydkie, Świnia... chodzi oczywiście o bullteriera ;) ), Axa - Maks, Koks - Maks, Weron - Nero, Junior - Niunia (tu szczególnie utrafiła, 32 kg mieszaniec pitbulla z amstaffem).

Imiona koni w ogóle nie zapadają jej w pamięć, więc cylkicznie mamy Siwego, Grubego, Ogierka, Gniadą / Gniadego, Tę Dużą, Malutkiego, Kasztana, Chudą, Kulawego itd.

Posted

mijakimi napisał(a):
hihihi świniopasie - niezłe
natomiast przypomniało mi się jak się na moją złoszczę mówię ty łajzo

Tak właściwie, to świniopsie (połączenie psa i świnki) ;)

Gdzieś to usłyszałam i tak mi się spodobało, że natychmiast przechrzciłam moją dabi :)
Wg mnie to bardzo pieszczotliwa ksywka, a ile różnych odmian można wymyślić: świniopsiaczek, świniopelek,świniosunia, świnioczek, itp.
Najgorsze jest to, że zaczynam na nią tak mówić także na spacerach i ludzie jakoś dziwnie na mnie patrzą :)
Ale najważniejsze, że Dabi się podoba :):)

Posted

Ja mam pieska o imieniu Bobbi. Pieszczotliwie wołam do niego: bobsi, bobulek, bobson, bobaczek lub prosiaczek.mniej pieszczotliwie :diabloti: gamoniu, łobuzie i pędraku :)

Posted

Greven napisał(a):
Dzieci potrafią działać zespołowo, są wtedy przerażająco skuteczne :diabloti:

Zaskoczyć, naskoczyć, podeptać, przycisnąć i zalizać pitbullim zwyczajem, a na mordach i w oczach "kocham cie kocham cie kocham!".

Jeśli chodzi o przezwiska, to przypomniało mi się, jak moja sąsiadka, kobietka już starsza, długo nie mogła spamiętać (a może dosłyszeć), że Tanga to nie Danka :evil_lol: Inne psy też przerobiła po swojemu, np. Gizmo to był Dyzma (ewentualnie To Białe Brzydkie, Świnia... chodzi oczywiście o bullteriera ;) ), Axa - Maks, Koks - Maks, Weron - Nero, Junior - Niunia (tu szczególnie utrafiła, 32 kg mieszaniec pitbulla z amstaffem).

Imiona koni w ogóle nie zapadają jej w pamięć, więc cylkicznie mamy Siwego, Grubego, Ogierka, Gniadą / Gniadego, Tę Dużą, Malutkiego, Kasztana, Chudą, Kulawego itd.

Słodkie :loveu::loveu:

No, moja babcia podobnie, zapamiętała imię tylko spanielki mojej cioci - Luna. Tak więc Luka to Luna, Chibi to "ta druga", a dokładniej "ten drugi" (bo po co uwzględniać płeć, skoro to tylko psy?), a Frotek - "po co wam trzeci pies?!" :diabloti: