Sylwia K Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 [quote name='Sylwia K'] z ta łapką to nie nowość, już wcześniej o tym pisałam... a zmiany faktycznie się pomniejszyły...
kosu32 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Sama nie wiem ... Może rzeczywiście tak jak pisze Dzika-Figa szukać bezpośrednio dla małej jakiegoś DS. Sasza to prawdziwa przylepa - i to Jej główny atut. A kto mógłby napisać jakiś ładny tekst dla Niej ??? Taki łapiący za serce. Można później zrobić wyróżnione Allegro... Dziewczyny, co Wy na to? Macie jakieś sugestie, propozycje?
kosu32 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 [quote name='Dogo07']Sylwia, a może jakiś krótki ale ładny tekst o suni, taki jak ułożyłaś dla Rudzika :) ? I danych do kontaktu potrzeba. A wiadomo ile ta sunia ma latek ? Dogo07 Sasza jest już starszą sunieczką. Tekst do ogłoszeń mile widziany - może jakoś przerobię ten który pisałam wcześniej do Allegro dla Rudzika.
Sylwia K Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 wieczorem prześle jej nowe fotki dziewczynie, która się nią interesowała. Zobaczymy co odpisze.
kosu32 Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Dziewczyny Co robimy z Saszą ??? Może jednak jakieś Allegro wróżnione dla Niej warto by było zrobić ... Takie o smutnej starości, albo o staruszkach psach które wciąż chcą być kochane ... Kto moż napisać jakiś ładny tekst - co ???
kosu32 Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 No cioteczki - co z Wami ??? Zaglądajcie do Saszy. Nadałam temat tekstu do Allegro jednej mojej zaprzyjaźnionej "poetce". Pokzuj się kochana przylepko :)
obraczus87 Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 kosu32 u mnie w portfelu wyjatkowa bieda, ale moge opłacic wyróznione allegro.
kosu32 Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 obraczus87 Dzięki że zaglądasz do małej. Co do stanu finansów to mogę przybić z Tobą piątkę i założyć jakieś stowarzyszenie - np pod wdzięczną nazwą: "wciąż za mało na koncie" Dzięki za ewentualną ofertę wsparcia przy Allegro. Dla mnie teraz rzeczą najistotniejszą jest by "cos się działo" na wątku i przez to Sasza na nowo wzbudziła sobą zainteresowanie.
Dzika_Figa Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Jestem, przeprszam, chorowałam ostatnio. Przypominam, że Sasza ma 63 złote u mnie na koncie, więc allegro jest z czego opłacić.
koss Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 kosu32 napisał(a):No cioteczki - co z Wami ??? Zaglądajcie do Saszy. Nadałam temat tekstu do Allegro jednej mojej zaprzyjaźnionej "poetce". Pokzuj się kochana przylepko :) ANIU - napiszę tekst - wiesz,ze bardzo kocham stare psy ( ..nio i młodą Ciebie).daj mi ze 2- 3 dni , ale proszę napisz mi : ile ma lat, wzrost, choroby i podejrzenia z nimi zwiazane,obyczje, stosunek do psów, kotów, dzieci - całą prawdę :roll:, śliczne allegro robi Tomcug - moze do Niej napisać????
kosu32 Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Dzika_Figa napisał(a):Jestem, przeprszam, chorowałam ostatnio. Przypominam, że Sasza ma 63 złote u mnie na koncie, więc allegro jest z czego opłacić. Witaj w klubie chorowitek :) Mnie też dorwało i siedzę na zwolnieniu. Głośno zastanawiam się jak wypromować Saszę - z Niej jest taka kochana sunieczka :) Jestem pewna że da człowiekowi wiele radości, tylko zastanawiam się jakiego domku dla Niej szukać. Sasza nie jest już podlotkiem. Dużym plusem jest to że lgnie do człowieka - lubi jego bliskość.
kosu32 Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 koss napisał(a):ANIU - napiszę tekst - wiesz,ze bardzo kocham stare psy ( ..nio i młodą Ciebie).daj mi ze 2- 3 dni , ale proszę napisz mi : ile ma lat, wzrost, choroby i podejrzenia z nimi zwiazane,obyczje, stosunek do psów, kotów, dzieci - całą prawdę :roll:, śliczne allegro robi Tomcug - moze do Niej napisać???? koss I LOW JU - i Ty to wiesz :) Sasza to starsza Pani. W pysku w uzębieniu duże braki ... Sądze że ma około 10 lat - jak nie więcej, ale upewnię się przy kolejnej wizycie w schronisku. Sięga do połowy uda (patrz na zdjęcia zamieszczone na 15 stronie wątku). Ostatnio dowiedziałam się że jak trafiła do schroniska, była w beznadziejnym stanie. Co do chorób to gołym okiem widać że problemy skórne Jej nie oszczędzały (dla porównania zdjęcia z pierwszej strony wątku). Teraz jest już o wiele lepiej. O Jej zdrowiu niestety nie jestem w stanie powiedzieć nic więcej. Z psami dogaduje się dobrze - jest spokojną Panią. Jak wyglądają relacje z kotami i dziećmi nie wiem i nie jestem w stanie sprawdzić, ale mogę tylko domyślać się patrzać na Jej całokształt, że to ugodowa sunieczka.
obraczus87 Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Dzika Figa - jednak pieniazki zebrane z allegro cegielkowego przydadza sie :) super! Moze warto byloby zrobic Niuni tez wyróznione gumtree ?? Trzeba Niuni pomóc, trzeba wziąc się porządnie za promowanie małej...
Dzika_Figa Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Ja gumtree nie umiem robić... raz próbowałam i nic mi z tego nie wychodziło. Musicie kogoś znaleźc zdolniejszego, a ja prześlę pieniądze
obraczus87 Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Dzika_Figa napisał(a):Ja gumtree nie umiem robić... raz próbowałam i nic mi z tego nie wychodziło. Musicie kogoś znaleźc zdolniejszego, a ja prześlę pieniądze Ja zrobie gumtree, ale jak bedzie tekst ;) koszt to 15zł za 2 tygodnie wyróznienia......
koss Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 [FONT=Times New Roman]..." UNDE MALUM ?"[/FONT] [FONT=Times New Roman]Skad zło ?[/FONT] [FONT=Times New Roman]Jak to skąd ?[/FONT] [FONT=Times New Roman]Z człowieka, tylko z człowieka....jeszcze raz ..z człowieka[/FONT] [FONT=Times New Roman]T. Rózewicz[/FONT] [FONT=Times New Roman]Chcesz posłuchać , opowieści starej umierającej na samotność Saszy.....[/FONT] [FONT=Times New Roman].....Opowie Ci, jak z miłoscią słuzyła swojemu Panu, jak rozpoznawała jego kroki posród wielu innych, jak patrzyła wiernie w te ludzkie, ukochane oczy, jak zawsze stała tuż obok – aby Mu pomóc, strzec, pilnowac. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Świat był wtedy inny, bezpieczny, znajomy – przytulny jak własne posłanie. [/FONT] [FONT=Times New Roman]To było tak dawno....Sasza była wtedy młoda, ładna,zdrowa i silna, przyjemnie pachniała, miała miekką ,ślniącą sierść...[/FONT] [FONT=Times New Roman]Dzisiaj ma przeszło 10 lat ..jest stara, posiwiała jej mordka, gorzej widzi, sierć nie błyszczy, ma kłopoty skórne, trudniej jej się poruszać – miała złamana łapkę , niezbyt ładnie pachnie....i JEST ABSOLUTNIE SAMA .[/FONT] [FONT=Times New Roman]Świat nie jest juz przyjazny, ani znajomy...[/FONT] [FONT=Times New Roman]Umiera w nim na samotność, na zdradę na porzucenie....te śmiertelne choroby zabijają Saszę niczym nowotwór., nie pomaga jej buda, posiłek ona potrzebuje ........Człowieka.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Człowieka, który jej już nie zdradzi, nie opuści, nie zawiedzie, nie porzuci....będzie przy niej w te ostatnie lata...[/FONT] [FONT=Times New Roman]Sasza jest " owczarkopodobną" suczką średniej wielkosci , bardzo łagodna,( wobec zwierząt równiez), zrezygnowana, ale w obecności człowieka podczas tych 5 minut- kiedy poświęca się jej uwagę .... , ładnieje z chwili na chwilę ., ubywa jej lat – gotowa jest pozwolić zrobic sobie wszystko ........jest wtedy CZYJAS - MA SWOJEGO CZŁOWIEKA., a swiat na ten moment – jest jak sprzed laty...[/FONT] [FONT=Times New Roman]Pamiętajmy , los starych ludzi , jak i starych psów jest taki ...podobny, i my i one w ten czas potrzebujemy tej drugiej dłoni – na równi z chlebem i powietrzem [/FONT] [FONT=Tahoma]kontakt w spawie adopcji : [/FONT] [FONT=Tahoma]- Kosu wpisz- kontakt , coś nabroiłam:shake: i dostałam po łapach ...a ten tel. znalazłam na pierwszej stronie [/FONT]
Sylwia K Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 nie nazywam sie ania poza tym nikt nie zapytał czy można podawac mój tel...
koss Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 A allegro - mam pisac do mojej Tomcug- ona mnie nigdy nie zawiodła, kocha staruszki na równi ze mną , zapłacę za wyróżnioonw allegro - tylko takie ma sens- ale proszę Aniu porób fotki to podstawa - ZAWSZE FOTKA, POTEM TEKST - ZRÓB JEJ TAKIE SZCZYPIĄCE W SERCE..., ok - znalazłamfajne fotki suni , ale napiszcie mi czy ruszać sprawę allegro - nie chcę dostać po uszach - ;)
obraczus87 Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 KOSS sprawę allegro bardzo proszę załatw po swojemu ;) czekamy na link do allegro :) Niunia MUSI znaleźć w końcu swojego człowieka!!!
kosu32 Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 [quote name='obraczus87']Dzika Figa - jednak pieniazki zebrane z allegro cegielkowego przydadza sie :) super! Moze warto byloby zrobic Niuni tez wyróznione gumtree ?? Trzeba Niuni pomóc, trzeba wziąc się porządnie za promowanie małej... Za wyróżnionym Allegro i Gumtree jestem jak najbardziej na TAK !!! Tylko muszę teraz na spokojnie poczytać tekst. Rozumiem że Gumtree zrobi obraczus87 a Allegro Tamcung przy udziale koss - tak?
kosu32 Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 koss Dziękuję Ci za pomoc. Jak zawsze mogę liczyć na Ciebie - to bardzo budujące. Dzis już nie dam rady, ale jutro wieczorem wstawię na wątek Twój tekst po małej korekcie i zaproponuję zdjęcia jakie warto zamieścić do ogłoszeń na Gumtreer i Allegro. Kontakt do ogłoszeń damy na mnie. Dziewczyny - fajnie że jesteście :) Sasza jest wyjątkowym psem który zasługuje na wyjątkowy dom.
obraczus87 Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 [quote name='kosu32']koss Dziękuję Ci za pomoc. Jak zawsze mogę liczyć na Ciebie - to bardzo budujące. Dzis już nie dam rady, ale jutro wieczorem wstawię na wątek Twój tekst po małej korekcie i zaproponuję zdjęcia jakie warto zamieścić do ogłoszeń na Gumtreer i Allegro. Kontakt do ogłoszeń damy na mnie. Dziewczyny - fajnie że jesteście :) Sasza jest wyjątkowym psem który zasługuje na wyjątkowy dom. Kosu32 dokładnie tak - ja zrobie gumtree :) dla Kochanej Saszy :)
Recommended Posts