Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 256
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sama nie wiem ...
Może rzeczywiście tak jak pisze Dzika-Figa szukać bezpośrednio dla małej jakiegoś DS.
Sasza to prawdziwa przylepa - i to Jej główny atut.

A kto mógłby napisać jakiś ładny tekst dla Niej ???
Taki łapiący za serce.
Można później zrobić wyróżnione Allegro...

Dziewczyny, co Wy na to?
Macie jakieś sugestie, propozycje?

Posted

[quote name='Dogo07']Sylwia, a może jakiś krótki ale ładny tekst o suni, taki jak ułożyłaś dla Rudzika :) ?
I danych do kontaktu potrzeba.

A wiadomo ile ta sunia ma latek ?

Dogo07

Sasza jest już starszą sunieczką.
Tekst do ogłoszeń mile widziany - może jakoś przerobię ten który pisałam wcześniej do Allegro dla Rudzika.

Posted

Dziewczyny

Co robimy z Saszą ???

Może jednak jakieś Allegro wróżnione dla Niej warto by było zrobić ...
Takie o smutnej starości, albo o staruszkach psach które wciąż chcą być kochane ...
Kto moż napisać jakiś ładny tekst - co ???

Posted

No cioteczki - co z Wami ???
Zaglądajcie do Saszy.
Nadałam temat tekstu do Allegro jednej mojej zaprzyjaźnionej "poetce".

Pokzuj się kochana przylepko :)

Posted

obraczus87

Dzięki że zaglądasz do małej.
Co do stanu finansów to mogę przybić z Tobą piątkę i założyć jakieś stowarzyszenie - np pod wdzięczną nazwą: "wciąż za mało na koncie"

Dzięki za ewentualną ofertę wsparcia przy Allegro. Dla mnie teraz rzeczą najistotniejszą jest by "cos się działo" na wątku i przez to Sasza na nowo wzbudziła sobą zainteresowanie.

Posted

kosu32 napisał(a):
No cioteczki - co z Wami ???
Zaglądajcie do Saszy.
Nadałam temat tekstu do Allegro jednej mojej zaprzyjaźnionej "poetce".

Pokzuj się kochana przylepko :)

ANIU - napiszę tekst - wiesz,ze bardzo kocham stare psy ( ..nio i młodą Ciebie).daj mi ze 2- 3 dni , ale proszę napisz mi : ile ma lat, wzrost, choroby i podejrzenia z nimi zwiazane,obyczje, stosunek do psów, kotów, dzieci - całą prawdę :roll:, śliczne allegro robi Tomcug - moze do Niej napisać????

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
Jestem, przeprszam, chorowałam ostatnio. Przypominam, że Sasza ma 63 złote u mnie na koncie, więc allegro jest z czego opłacić.

Witaj w klubie chorowitek :)

Mnie też dorwało i siedzę na zwolnieniu. Głośno zastanawiam się jak wypromować Saszę - z Niej jest taka kochana sunieczka :) Jestem pewna że da człowiekowi wiele radości, tylko zastanawiam się jakiego domku dla Niej szukać. Sasza nie jest już podlotkiem. Dużym plusem jest to że lgnie do człowieka - lubi jego bliskość.

Posted

koss napisał(a):
ANIU - napiszę tekst - wiesz,ze bardzo kocham stare psy ( ..nio i młodą Ciebie).daj mi ze 2- 3 dni , ale proszę napisz mi : ile ma lat, wzrost, choroby i podejrzenia z nimi zwiazane,obyczje, stosunek do psów, kotów, dzieci - całą prawdę :roll:, śliczne allegro robi Tomcug - moze do Niej napisać????

koss

I LOW JU - i Ty to wiesz :)

Sasza to starsza Pani. W pysku w uzębieniu duże braki ... Sądze że ma około 10 lat - jak nie więcej, ale upewnię się przy kolejnej wizycie w schronisku. Sięga do połowy uda (patrz na zdjęcia zamieszczone na 15 stronie wątku). Ostatnio dowiedziałam się że jak trafiła do schroniska, była w beznadziejnym stanie. Co do chorób to gołym okiem widać że problemy skórne Jej nie oszczędzały (dla porównania zdjęcia z pierwszej strony wątku). Teraz jest już o wiele lepiej. O Jej zdrowiu niestety nie jestem w stanie powiedzieć nic więcej. Z psami dogaduje się dobrze - jest spokojną Panią. Jak wyglądają relacje z kotami i dziećmi nie wiem i nie jestem w stanie sprawdzić, ale mogę tylko domyślać się patrzać na Jej całokształt, że to ugodowa sunieczka.

Posted

Dzika Figa - jednak pieniazki zebrane z allegro cegielkowego przydadza sie :) super! Moze warto byloby zrobic Niuni tez wyróznione gumtree ??

Trzeba Niuni pomóc, trzeba wziąc się porządnie za promowanie małej...

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
Ja gumtree nie umiem robić... raz próbowałam i nic mi z tego nie wychodziło.
Musicie kogoś znaleźc zdolniejszego, a ja prześlę pieniądze

Ja zrobie gumtree, ale jak bedzie tekst ;) koszt to 15zł za 2 tygodnie wyróznienia......

Posted

[FONT=Times New Roman]..." UNDE MALUM ?"[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Skad zło ?[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Jak to skąd ?[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Z człowieka, tylko z człowieka....jeszcze raz ..z człowieka[/FONT]
[FONT=Times New Roman]T. Rózewicz[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Chcesz posłuchać , opowieści starej umierającej na samotność Saszy.....[/FONT]
[FONT=Times New Roman].....Opowie Ci, jak z miłoscią słuzyła swojemu Panu, jak rozpoznawała jego kroki posród wielu innych, jak patrzyła wiernie w te ludzkie, ukochane oczy, jak zawsze stała tuż obok – aby Mu pomóc, strzec, pilnowac. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Świat był wtedy inny, bezpieczny, znajomy – przytulny jak własne posłanie. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]To było tak dawno....Sasza była wtedy młoda, ładna,zdrowa i silna, przyjemnie pachniała, miała miekką ,ślniącą sierść...[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Dzisiaj ma przeszło 10 lat ..jest stara, posiwiała jej mordka, gorzej widzi, sierć nie błyszczy, ma kłopoty skórne, trudniej jej się poruszać – miała złamana łapkę , niezbyt ładnie pachnie....i JEST ABSOLUTNIE SAMA .[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Świat nie jest juz przyjazny, ani znajomy...[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Umiera w nim na samotność, na zdradę na porzucenie....te śmiertelne choroby zabijają Saszę niczym nowotwór., nie pomaga jej buda, posiłek ona potrzebuje ........Człowieka.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Człowieka, który jej już nie zdradzi, nie opuści, nie zawiedzie, nie porzuci....będzie przy niej w te ostatnie lata...[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Sasza jest " owczarkopodobną" suczką średniej wielkosci , bardzo łagodna,( wobec zwierząt równiez), zrezygnowana, ale w obecności człowieka podczas tych 5 minut- kiedy poświęca się jej uwagę .... , ładnieje z chwili na chwilę ., ubywa jej lat – gotowa jest pozwolić zrobic sobie wszystko ........jest wtedy CZYJAS - MA SWOJEGO CZŁOWIEKA., a swiat na ten moment – jest jak sprzed laty...[/FONT]

[FONT=Times New Roman]Pamiętajmy , los starych ludzi , jak i starych psów jest taki ...podobny, i my i one w ten czas potrzebujemy tej drugiej dłoni – na równi z chlebem i powietrzem [/FONT]

[FONT=Tahoma]kontakt w spawie adopcji : [/FONT]
[FONT=Tahoma]- Kosu wpisz- kontakt , coś nabroiłam:shake: i dostałam po łapach ...a ten tel. znalazłam na pierwszej stronie [/FONT]

Posted

A allegro - mam pisac do mojej Tomcug- ona mnie nigdy nie zawiodła, kocha staruszki na równi ze mną , zapłacę za wyróżnioonw allegro - tylko takie ma sens- ale proszę Aniu porób fotki to podstawa - ZAWSZE FOTKA, POTEM TEKST - ZRÓB JEJ TAKIE SZCZYPIĄCE W SERCE..., ok - znalazłamfajne fotki suni , ale napiszcie mi czy ruszać sprawę allegro - nie chcę dostać po uszach - ;)

Posted

[quote name='obraczus87']Dzika Figa - jednak pieniazki zebrane z allegro cegielkowego przydadza sie :) super! Moze warto byloby zrobic Niuni tez wyróznione gumtree ??

Trzeba Niuni pomóc, trzeba wziąc się porządnie za promowanie małej...

Za wyróżnionym Allegro i Gumtree jestem jak najbardziej na TAK !!!
Tylko muszę teraz na spokojnie poczytać tekst.
Rozumiem że Gumtree zrobi obraczus87 a Allegro Tamcung przy udziale koss - tak?

Posted

koss

Dziękuję Ci za pomoc. Jak zawsze mogę liczyć na Ciebie - to bardzo budujące.
Dzis już nie dam rady, ale jutro wieczorem wstawię na wątek Twój tekst po małej korekcie i zaproponuję zdjęcia jakie warto zamieścić do ogłoszeń na Gumtreer i Allegro. Kontakt do ogłoszeń damy na mnie.

Dziewczyny - fajnie że jesteście :)
Sasza jest wyjątkowym psem który zasługuje na wyjątkowy dom.

Posted

[quote name='kosu32']koss

Dziękuję Ci za pomoc. Jak zawsze mogę liczyć na Ciebie - to bardzo budujące.
Dzis już nie dam rady, ale jutro wieczorem wstawię na wątek Twój tekst po małej korekcie i zaproponuję zdjęcia jakie warto zamieścić do ogłoszeń na Gumtreer i Allegro. Kontakt do ogłoszeń damy na mnie.

Dziewczyny - fajnie że jesteście :)
Sasza jest wyjątkowym psem który zasługuje na wyjątkowy dom.

Kosu32 dokładnie tak - ja zrobie gumtree :) dla Kochanej Saszy :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...