Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 256
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak pomyślałam... Ludzie neichętnie dają cokolwiek osobom prywatnym, przecież mogę oszukiwać... może macie jakąś zaprzyjaźnioną fundację, któa zgodziłaby się, żeby na jej konto szły pieniądze? Wtedy pewnie by ruszyło..

Posted

ale jak byśmy wpłacały na prywatne konto to nie trzeba będzie płacić 50 zł za księgową...

nie wiem co o tym myśleć

może niech każdy się wypowie co myśli w tym temacie

Posted

Ja myślę tyle, że na wystawionym przeze mnie allegro nikt nie kupił ani pół cegiełki póki co...
I mam wrażenie, że jest to związane z faktem, że wpłaty maja iśc na prywatne konto

Posted

[quote name='Sylwia K']ale jak byśmy wpłacały na prywatne konto to nie trzeba będzie płacić 50 zł za księgową...
nie wiem co o tym myśleć
może niech każdy się wypowie co myśli w tym temacie

Może bardziej jasno... Bo Ty to tak enigmatycznie napisałaś...:razz:
Znalazłam fundację, która wstępnie zgodziła się założyć Saszy subkonto (czyli na allegro możnaby poidać do wpłat konto fundacji, co podejrzewam diametralnie zmieniłoby stosunek oglądających ludzi do sprawy i zachęciło do pomocy), pod warunkiem, że pokryjemy koszty księgowości - taką fundacja ma umowę z zatrudnianą przez siebie księgową, że za każde prowadzone subkonto musi płacić 50 złotych miesięcznie.
Fundacja oczekuje tekże wyznaczenia jednej osoby, która będzie podejmowała wszytskie decyzje (np w razie zebrania sporej nadwyżki finansowej- na co te pieniądze przeznaczyć), żeby uniknąć jakichkolwiek nieporozumień. Ale to akurat w moim odczuciu nie powinno podlegać dyskusji, wynika samo z siebie, jest logiczne, w pewien sposób oczywiste i ze wszech miar sensowne.
Biorąc pod uwagę, że póki co na moim allegro dla Saszy, którego wystawienie kosztowało koło 25 złotych, nikt nie kupił ani jednej cegiełki, pomimo ponad 130 wyświetleń... ja jestem za podjęciem współpracy z fundacją i to jak najszybszym, zważywszy na fakt, że za dziewięć dni allegro się kończy i trzeba będzie wystawić nowe... Prawdopodobnie równie bezowocne
Z niecierpliwością czekam na opinie innych.

Posted

ja się boję, ze nie zbierzemy pieniędzy na nią żadnych...
jak na razie mamy chyba jedną deklaracje tylko...
a mnie nie stać aby ją utrzymywać za swoje...

wiec teraz nawet nie mamy 50 zł na księgową a co dopiero na badania, leczenie i hotel...

Posted

Ja bardzo chętnie.... ale ostatnio wszystkie ciotki wybłagałam o deklaracje dla Dzoka :( i mnie juz nie dazda zadnych pieniędzy dla Suni........
poza tym niestety ale jest nas tutaj chyba 4... trzeba prosic o zaglądanie chociaz....

Posted

Jakby zamiast mojego prywatnego podać konto fundacji pewnie jacyś ludzie by coś wpłacili.
Ale jasne, lepiej jest jęczeć że nic nie można... a czas ucieka.
Ręce mi opadają. Drugiego allegro nie zrobię, jesli nie zostanie podjęta współpraca z jakąs fundacją (nie upieram się przy tej konkretnej).
Może inni tez poszukają, popytają, co?
Bo na razie to nie ma sensu.

Posted

Dzika Figa spoko, pieniądze mogą być wpłacane na fundację.

Ale oprócz konta trzeba znaleźć sponsorów jeszcze...

może umówmy się tak, ze jak będziemy miały deklaracje na kwotę 100 zł to wtedy zaczniemy zbierać pieniążki, ok?

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...