Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gonia, napisałam już w poprzednich postach, ze Kalina była kryta bratem Gavrilova - Galileo ;) To co jest na stronie to zwykły błąd, ale dość komp[romitujący.
Znam tych ludzi, bo zarówno oni, jak ja, mamy na warunkach hodowlanych suki z tego samego domu i moje wiadomości pochodzą z pierwszej ręki, od hodowcy.

Dzięki za informację o "pogrobowcu". Może się przydać :)
Co do tego, ze pies wtedy nie żył, mam 100% pewność, ponieważ moja suka pół roku przed Kaliną była kryta Galileo, właśnie dlkatego, ze pies nie żył.
Poza tym Gabryś ( Gavrilov) zmarł we śnie, jako 11 miesięczny szczeniak

• Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='asher'][quote name='Lagunka']

Wiem,wiem,łatwiej pisać niż reagować!Dla mnie chowanie głowy w piasek w takiej sytuacji jest równie naganne,jak bicie psa!To cicha zgoda!

Naganne jest, również oskarżanie, kiedy nie ma się w ręku dowodów, a opiera wyłacznie na własnych domysłach i nadinterpretacji.

Dziękuję za rzeczowe wypowiedzi :-?Lagunka, pisałas, że widziałaś, a nie wspomniałaś ani słowem, że jakoś zareagowaliście na to. Nic więc dziwnego, że wyciągnęlismy takie, a nie inne wnioski.
Dziwne bo na molosach na takim samym temacie, osoba ktora go zalozyla bardzo metnie sie tlumaczyla z tego, ze nie zareagowała :-?
I śledząc watek mozna wywioskować, ze nikt nie zareagowal, wlacznie z hodowca suczki :-?
A teaz się okazuje, ze jednak byla reakcja ... tylko skąd sprzeczne informacje? :-?

Posted

Gonia napisał(a):
Za krycie "pogrobowcem" można dożywotnio wylecieć z ZKwP.Znam taki przypadek z autopsji!Trzeba spraw zgłosić jak najszybciej komisji hodowlanej(oczywiście jeśli jesteście pewni że pies nie żyje).Wystarczy sprawdzić tatuaż,a w razie podejrzeń że jest przebity,zrobić zdjęcia cyfrówką i wysłać do zakładu kryminalistyki(my tak zrobiliśmy).

To jak to jest? Wiem, ze mrozi sie nasienia psów - championow wlasnie po to aby ewntualnie uzyc takiego nasienia do inseminacji po odejściu reproduktora za Teczowy Most? I podobno to jest legalne

Posted

Pika w sprawie "pogrobowca" dziewczyny pisza o kryciu podstawionym na miejsce niezyjacego psa innym psem / z jego miotu lub całkiem obcym + twierdzenie ze krło sie tym defacto niezyjacym/. Ja ostatnio słyszałam o kryciu gdzie po narodzeniu szczeniat hodowcy oniemieli bo nie było bata zeby wyszedł taki kolor jaki wyszedł / oficjalnie/ Po badaniu DNA szczeniaków nowo narodzonych i innego psa po tym samym reproduktorze okazalo sie ze to calkiem inny pies krył. Własnie sie nasz zkwp dogaduje wzgledem ukarania hodwcy z ichnim zwiazkiem.

Posted

PIKA napisał(a):
Gonia napisał(a):
Za krycie "pogrobowcem" można dożywotnio wylecieć z ZKwP.Znam taki przypadek z autopsji!Trzeba spraw zgłosić jak najszybciej komisji hodowlanej(oczywiście jeśli jesteście pewni że pies nie żyje).Wystarczy sprawdzić tatuaż,a w razie podejrzeń że jest przebity,zrobić zdjęcia cyfrówką i wysłać do zakładu kryminalistyki(my tak zrobiliśmy).

To jak to jest? Wiem, ze mrozi sie nasienia psów - championow wlasnie po to aby ewntualnie uzyc takiego nasienia do inseminacji po odejściu reproduktora za Teczowy Most? I podobno to jest legalne
A od kiedy 11-miesięczny pies jest reproduktorem?

Posted

karenina
Dzieki za wyjasnienie :D

[quote name='Gonia'] A od kiedy 11-miesięczny pies jest reproduktorem?
Gonia mnie chodziło o sprawe ogólna "pogrobowców" a nie o ten akuratnie przypadek :wink:
"pogorbowiec" to dziecko (szczeniak) urodzony po smierci ojca, czy tez w przypadku zamrozonego nasienia po jego smierci poczety, a nie dziecko kogos innego, a przypisane osobie niezyjącej :wink:

Posted

[quote name='PIKA']Dziwne bo na molosach na takim samym temacie, osoba ktora go zalozyla bardzo metnie sie tlumaczyla z tego, ze nie zareagowała :-?
I śledząc watek mozna wywioskować, ze nikt nie zareagowal, wlacznie z hodowca suczki :-?
A teaz się okazuje, ze jednak byla reakcja ... tylko skąd sprzeczne informacje? :-?Własnie sobie przeczytałam ten wątek na Molosach... Faktycznie, informacje sprzeczne :hmmmm: :niewiem:

• 3 months later...
Posted

Bylam wlasnie na tej stronie i rozumiem ze wszystko tam dziala jak dzialalo,czyli do dupy:shake:
Temat przycichl ale ja bym sie chciala dowiedziec czy ktos tam interweniowal i czy odniesliscie jakis skutek?

Posted

Nic dziwnego ,że dwa szczeniaczki zagniotła.Widocznie bude ma za ciasną :evil: :evil:

:angryy: :angryy: bude zaciasną, więc niech sie babsztyl nie dziwi!!!!!!!!

Posted

Biedne te psy normalnie serce sie kroi.

Moze mnie tu zlinczujecie,ale tyle sie pisze niedobrego o pseudohodowlach,ale coraz wiecej jest hodowli z zwiazkow kynologicznych czy klubow psow rasowych,ktorzy robia dokladnie to samo.

Niewazne warunkiw jakich zyja psy tylko kasa,i coraz wiecej takich hodowli:placz:
Czy zwiazek kynologiczny tego niewidzi!!! a moze niechce widziec? byle sie placi skaladki,a reszta niewazna,bo jak to inaczej wytlumaczyc?:shake:

Gdybym widziala ze na wystawie kopal psa,to bym do faceta podskoczyla:mad: i czy nikt na to niezareagowal! to znacenie sie nad zwierzeciem i niesportowe zachowanie.taki hodowca powiniem miec zakaz wystawiania psow.

Posted

maxi3 napisał(a):

Gdybym widziala ze na wystawie kopal psa,to bym do faceta podskoczyla:mad: i czy nikt na to niezareagowal! to znacenie sie nad zwierzeciem i niesportowe zachowanie.taki hodowca powiniem miec zakaz wystawiania psow.

Zgadzam się w pełni! :angryy::angryy::angryy::angryy:

Posted

Marcela napisał(a):
Zgadzam się w pełni! :angryy::angryy::angryy::angryy:
no tak święta racja , ale my sobie możemy pogadać , skoro osoby które tam były raban przenosły na forum molosów a same siedziały cicho jak myszy pod miotłą , wystarczyło ruszyć to ,,goowno i by zaśmierdziało'' wtedy inni też by się odezwali , ale większosć działa na zasadzie ....nie będę się odzywać , bo NIKT się ni odzywa i się narazę ......skoro takie myślenie i czyny to po kiego czorta potem się bulwersują , pienią i wypisują historie na forach :angryy:

Posted

Alicja tu ci przyznam rację
Tak jest nietylko na wystawach ale na codzien w życiu,ludzie wola udawac ze niewidza,przemilczeć,bo po co sie narazac ,wluczyc po sądach i tp.
Ale jak wszyscy tak bedziemy robic to do czego to doprowadzi!!!

Posted

Ja np zawsze należałam do tych co się odzywają i do tej pory regularnie ktos się na mnie dziko patrzy lub na mnie podniesie głos bo np podam właścicielowi jakoegoś psa torebkę na koopę "bo pewnie zapomniał" :angryy:

albo zwrócę uwagę jakiemuś rodzicowi, że straszenie dziecka psem to nie jest mądry i odpowiedzialny pomysł...

i tak jak coś widze to o tym mówię...

choć teraz nie moge koledze wytłumaczyć, że jak pies (młody bokser) ma podejrzenie dysplazji to żeby zrobił mu dobry rentgen... a on idiota woli iść do znajomego i na żywca (nawet bez głupiego jasia, nie wspominając o pełnej narkozie) zrobić mu rentgen za 30 zł- bo u specjalisty to mu 300 zł powiedzieli :angryy: albo że karmy suche to można zmieniać i mieszać i jest fajnie :angryy: i co tydzień słysze o nowych mieszankach :angryy: albo jak wszyscy zapisali psy na szkolenie PT i kupili łańcuszki to i on kupił swojemu taki łańcuszek i pies cały czas jest powieszony na nim :angryy::angryy::angryy:
wiem że to nie na temat, ale musiałam to gdzieś napisać! w mojej okolicy jest tylko jeden psiarz który mi pomaga gadać z tym człowiekiem :angryy:

Posted

No to teraz pytanie co z tym zrobić? Czy są na forum:

1.ktoś z lokalnego lub najbliższego oddziału TOZ
2.jakieś inne organizacje chętne do wysałnia pisma lub odwiedzin ze strażą miejską w tej hodowli
2.hodowcy doga, zarejstrowani w ZK ?

Ja już idę spać, ale jak ktoś jeszcze ma siły dogomaniakować to może zapisać te nagorsze fragmenty z ich strony, na wypadek gdyby potem zmazali.

Posted

Alicjarydzewska napisał(a):
no tak święta racja , ale my sobie możemy pogadać , skoro osoby które tam były raban przenosły na forum molosów a same siedziały cicho jak myszy pod miotłą

Nie byłam w tej hodowli!! Zadzwoniłam do kobiety,usłyszałam o szczeniaku z chorą łapą, z ciekawości znalazłam ich stronę w internecie - zdjęcia kojca i warunków wstrząsnęły mną.

Hmmm... hodowcy dogów wiedzą co się tam dzieje,bo przecież kryją ich suki:mad: