Ypsylon Posted January 4, 2006 Posted January 4, 2006 ja na razie muszę z bólem serca zrezygnować z tej wystawy:(( jak się coś zmieni to najwyzej zgłoszę w późniejszym terminie... Quote
EwikB Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 Witam Dziewczyny jestem zainteresowana wyjazdem , a mój skład do jazdy sie rozsypał. I może miałby ktoś miejsce , lub zebrałoby sie kilka osób to można zorganizować wyjazd busem ( jakby co to kierowca i bus są zarezerwowani w tym terminie) Quote
Asiaczek Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 EwikB - a jakie są warunki transportowe? Jaka forma rozliczenia: kwotowo czy w zależności od kilometrów? Napisz proszę coś więcej. Pzdr. Quote
EwikB Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 [quote name='Asiaczek']EwikB - a jakie są warunki transportowe? Jaka forma rozliczenia: kwotowo czy w zależności od kilometrów? Napisz proszę coś więcej. Pzdr. Jest stała kwota do podziału na ilość jadących osób, wyjazd z Wawy.Przy pięciu osobach wychodzi 400 zł, ale z małymi psami może jechać więcej.W chwili obecnej są 2 osoby . Quote
Asiaczek Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 Dzięki. Jeszcze muszę obliczyć finanse i zastanowić się, ile psiaków wezmę. Pzdr. Quote
gwiezdny-wyslannik Posted January 8, 2006 Author Posted January 8, 2006 My będziemy w hotelu "Turist" tam wychodzi 16,50 Euro za osobę, nie wiem ile wynosi opłata za psa, ale pewnie ok. 3-5 Euro. Informacje na - www.chisinau-hotels.1bigeurope.com . Psy mamy już zgłoszone i płacimy tyle ile w pierwszym terminie czyli 90 Euro ( 3 wystawy ) najwyżej będziemy z nimi "grzecznie" wyjaśniać... Takie rady otrzymałam od osób, które były w październiku w Kiszyniowie ;) Quote
gwiezdny-wyslannik Posted January 10, 2006 Author Posted January 10, 2006 Właśnie się dowiedziałam, że Elke Peper nie żyje, więc pewnie będzie zmiana sędziego... http://www.nahaci.cz/ - Źródło... Jeszcze jedna dość istotna ifnormacja, na wystawie CAC nie ma finałów można najwięcej dostać BOB. Quote
Asiaczek Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 GW - ale mnie zaskoczyłaś tą smutną wiadomością. Miałam przyjemność być kilkakrotnie na ringu, na którym sędziowała pani Elke Peper; zawsze będę Ją miło i sympatycznie wspominała... Zrobiło mi się bardzo smutno... Pzdr. Quote
orsini Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 dla mnei REWELACYJNA sedzina i w ogole osoba:-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( Quote
Agasia Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 No niestety, mnie rowniez bardzo zasmucila ta wiadomosc.. Mysle ze jak kazdego wystawcę ktory mial z pania Elke stycznosc :( Quote
Monia-Fionia Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 Witam, czy ktos może mnie \uswiadomić, ile nalezy otrzymac CACow, aby zostać championem. Czy wystawiając w championach i zodbywając CACa, to tak szybko mozna dostać tenże tytuł? Na pewno ni etrzeba mieć żadnych wiz ani nic. Ja będąc na wypadzie ok.3 lata temu na Ukrainie, chciałam pojechać do Mołdawii i MSZ mówi, że bez wizy nie można, ale może wszystko się pozmieniało.Ale ktos z was pewnie już praktykował, więc ma rację zapewne. My bylibysmy chętnji bardzo. Jestesmy z Wrocłaiwa. Mamy 2 sheltiki.1 lub 2 osoby. Quote
gwiezdny-wyslannik Posted January 14, 2006 Author Posted January 14, 2006 Co do Championatu to wszystko jest napisane na pierwszej stronie, jeżeli Twój pies jest Championem Polski wystawrczy jeden CAC aby był on Championem Mołdawii. Wizy nie są potrzebne masz to napisane na - www.msz.gov.pl ;) Quote
lonka Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 :roll: Może ktos ma miejsce w aucie dla dwóch osób i małych piesków? Quote
Katarzyna Posted January 31, 2006 Posted January 31, 2006 Jest w końcu jakiś busik lub ktoś ma miejsce dla 1 osoby (lub 2) i dużego psa??:lol: Quote
limnolka Posted January 31, 2006 Posted January 31, 2006 uwaga zmienili sie sedziowie na tej wystawie i nie bedzie Kazimierskiego Quote
Agasia Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 No to juz za 2 tyg? Kto jedzie? Rozumiem ze nie ma co sie spodziewac jakis potwierdzen przyjecia psa.. ;) ? Quote
limnolka Posted March 14, 2006 Posted March 14, 2006 Wrócilismy z Kiszyniowa, [LEFT]kraj daleki ponad 20 godzin jazdy nonstop. Atrakcji na granicach bylo duzo, a to zasluga naszych sluzb i niedoinformowania wystawcow. Dziekujemy Wam sluzby Vet, MSZ i inne :shake: :shake: :shake: :shake: :mad: :mad: :mad: :mad: . Ekipa polska byla dosc reprezentacyjna i sympatyczna. Wiekszosc uczestniczyla w 2-3 wystawach, wiekszosc dostala championat Moldovy Zdjecia i inne relacje po odreagowaniu ....[/LEFT] Quote
EwikB Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 limnolka napisał(a):Wrócilismy z Kiszyniowa, .... Witam - widzę że dojechałeś do domku;) Zgadza się że O trudach podróży długo by pisać, ........efektów specjalnych mnóstwo ale było świetnie, polska ekipa trzymała sie razem i mocno wpierała sie w bojowych trudach ( zarówno na ringach jak i poza :-)) Ale warto było udać się na podbój Mołdawii i zdobyć unikalne trofea :-).:evil_lol: :evil_lol: Wyprawa nie do podrobienia:lol: Dzięki wszystkim za doping , no i do zobaczenia w kolejnych dzikich Krajach :-)) pozdrawiam Ewa ( a może by tak zacząć pisać książkę ...:-)):evil_lol: :evil_lol: Quote
Agasia Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 limnolka, EwikB czekamy na relacje, szczegolnie ze my podbijamy Moldawie w maju... ;) I od razu niesmialo pytam czy byly jakies beagle..? Quote
bongobongo Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 Polska Ekipo! SERDECZNE GRATULACJE!!!!:loveu: :lol: :loveu: :lol: Jak już odreagujecie i odeśpicie, to napiszcie coś na temat tych atrakcji weterynaryjno - jakiś tam......., żeby ewentualni, następni śmiałkowie wiedzieli czego się spodziewać.:eviltong: I jeszcze prośba o stawkę staffiorków ( staffordshire bull terrier 76 FCI) Quote
orsini Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 ja tez sie pochwale ta ELITARNA wystawka:)))))z moim psiakiem zaczelam intera, mam z wyjazdu 2 x CACiB, 3 x Best of Breed, 3 x NPwR, Championat Moldawii i Zwyciestwo Moldawii 2006:)))))))))))klimaty panujace w dzikim kraju opisze jak bede miala dostep dp kompa na dluzej Quote
nikit1 Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 Gratuluję wytrwałości :crazyeye: kurcze 20 godzin.. nieźle.. No i ogromne gratulacje dla zwycięzców!!!!!!!!!!:multi: :multi: :multi: Czy mogę prosić stawke goldenów i foksów gładkich? Quote
wanio Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 To i ja się troszkę pochwale : Moje psiaki na tej wystawce odniosły następujące wyniki: Sznaucerki : Holli - 3x BOB ,3x CAC, 2x CACIB, CH.MOŁ. ZW.MOŁ i ukończyła interchampionat. Wanio - CACIB , R.CACIB , CAC , CH.MOŁ. ZW..MOŁ Whippetka Uzi - 3x BOB , 3x CAC , 2x CACIB , CH.MOŁ. ZW. MOŁ 2x BOG i III BIS BOG - 11.03.2006 BOG - 12.03.2006 BIS - 11.03.2006 Podróż do tego odległego kraju bardzo męcząca , przez granice bez łapówek cięzko przejechać , drogi fatalne zwłaszcza na Ukrainie , w Mołdawi lepiej ale za to samowolka, kto pierwszy ten lepszy , samochody bez swiateł w dzień czy w nocy. Wystawka bardzo fajna , ringi wielkie , jedyny minus to bardzo zimna hala. Pozdrawiam całą ekipe polską , było super , atmosfera świetna i pamiętajcie nie ma czasu !!!!!!!! hihihihi Jedziemy do Chin na wystawkę - Andrzej załatwiaj formalności !!! Quote
bongobongo Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 Jeśli można, to za co te łapówki? Za przejazd osób, samochodu, czy psów???? A może wszystko na raz ????? Przypominam się, czy moge prosić o stawkę staffordshire bull terrier (76 FCI):lol: Quote
gwiezdny-wyslannik Posted March 15, 2006 Author Posted March 15, 2006 Ja poproszę o Setery Irlandzkie. Quote
Recommended Posts