Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 124
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam
Dziewczyny jestem zainteresowana wyjazdem , a mój skład do jazdy sie rozsypał. I może miałby ktoś miejsce , lub zebrałoby sie kilka osób to można zorganizować wyjazd busem ( jakby co to kierowca i bus są zarezerwowani w tym terminie)

Posted

[quote name='Asiaczek']EwikB - a jakie są warunki transportowe? Jaka forma rozliczenia: kwotowo czy w zależności od kilometrów? Napisz proszę coś więcej.
Pzdr.

Jest stała kwota do podziału na ilość jadących osób, wyjazd z Wawy.Przy pięciu osobach wychodzi 400 zł, ale z małymi psami może jechać więcej.W chwili obecnej są 2 osoby .

Posted

My będziemy w hotelu "Turist" tam wychodzi 16,50 Euro za osobę, nie wiem ile wynosi opłata za psa, ale pewnie ok. 3-5 Euro. Informacje na - www.chisinau-hotels.1bigeurope.com . Psy mamy już zgłoszone i płacimy tyle ile w pierwszym terminie czyli 90 Euro ( 3 wystawy ) najwyżej będziemy z nimi "grzecznie" wyjaśniać... Takie rady otrzymałam od osób, które były w październiku w Kiszyniowie ;)

Posted

GW - ale mnie zaskoczyłaś tą smutną wiadomością. Miałam przyjemność być kilkakrotnie na ringu, na którym sędziowała pani Elke Peper; zawsze będę Ją miło i sympatycznie wspominała... Zrobiło mi się bardzo smutno...
Pzdr.

Posted

Witam,

czy ktos może mnie \uswiadomić, ile nalezy otrzymac CACow, aby zostać championem. Czy wystawiając w championach i zodbywając CACa, to tak szybko mozna dostać tenże tytuł?
Na pewno ni etrzeba mieć żadnych wiz ani nic. Ja będąc na wypadzie ok.3 lata temu na Ukrainie, chciałam pojechać do Mołdawii i MSZ mówi, że bez wizy nie można, ale może wszystko się pozmieniało.Ale ktos z was pewnie już praktykował, więc ma rację zapewne.
My bylibysmy chętnji bardzo. Jestesmy z Wrocłaiwa. Mamy 2 sheltiki.1 lub 2 osoby.

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Wrócilismy z Kiszyniowa,
[LEFT]kraj daleki ponad 20 godzin jazdy nonstop. Atrakcji na granicach bylo duzo, a to zasluga naszych sluzb i niedoinformowania wystawcow.
Dziekujemy Wam sluzby Vet, MSZ i inne :shake: :shake: :shake: :shake: :mad: :mad: :mad: :mad: . Ekipa polska byla dosc reprezentacyjna i sympatyczna. Wiekszosc uczestniczyla w 2-3 wystawach, wiekszosc dostala championat Moldovy
Zdjecia i inne relacje po odreagowaniu ....[/LEFT]

Posted

limnolka napisał(a):
Wrócilismy z Kiszyniowa,
....

Witam - widzę że dojechałeś do domku;) Zgadza się że
O trudach podróży długo by pisać, ........efektów specjalnych mnóstwo ale było świetnie, polska ekipa trzymała sie razem i mocno wpierała sie w bojowych trudach ( zarówno na ringach jak i poza :-)) Ale warto było udać się na podbój Mołdawii i zdobyć unikalne trofea :-).:evil_lol: :evil_lol: Wyprawa nie do podrobienia:lol:

Dzięki wszystkim za doping , no i do zobaczenia w kolejnych dzikich Krajach :-))
pozdrawiam Ewa ( a może by tak zacząć pisać książkę ...:-)):evil_lol: :evil_lol:

Posted

Polska Ekipo! SERDECZNE GRATULACJE!!!!:loveu: :lol: :loveu: :lol:

Jak już odreagujecie i odeśpicie, to napiszcie coś na temat tych atrakcji weterynaryjno - jakiś tam......., żeby ewentualni, następni śmiałkowie wiedzieli czego się spodziewać.:eviltong:

I jeszcze prośba o stawkę staffiorków ( staffordshire bull terrier 76 FCI)

Posted

ja tez sie pochwale ta ELITARNA wystawka:)))))z moim psiakiem zaczelam intera, mam z wyjazdu 2 x CACiB, 3 x Best of Breed, 3 x NPwR, Championat Moldawii i Zwyciestwo Moldawii 2006:)))))))))))klimaty panujace w dzikim kraju opisze jak bede miala dostep dp kompa na dluzej

Posted

Gratuluję wytrwałości :crazyeye: kurcze 20 godzin.. nieźle..

No i ogromne gratulacje dla zwycięzców!!!!!!!!!!:multi: :multi: :multi:

Czy mogę prosić stawke goldenów i foksów gładkich?

Posted

To i ja się troszkę pochwale :

Moje psiaki na tej wystawce odniosły następujące wyniki:

Sznaucerki :

Holli - 3x BOB ,3x CAC, 2x CACIB, CH.MOŁ. ZW.MOŁ i ukończyła interchampionat.

Wanio - CACIB , R.CACIB , CAC , CH.MOŁ. ZW..MOŁ

Whippetka

Uzi - 3x BOB , 3x CAC , 2x CACIB , CH.MOŁ. ZW. MOŁ 2x BOG i III BIS

BOG - 11.03.2006

BOG - 12.03.2006

BIS - 11.03.2006

Podróż do tego odległego kraju bardzo męcząca , przez granice bez łapówek cięzko przejechać , drogi fatalne zwłaszcza na Ukrainie , w Mołdawi lepiej ale za to samowolka, kto pierwszy ten lepszy , samochody bez swiateł w dzień czy w nocy. Wystawka bardzo fajna , ringi wielkie , jedyny minus to bardzo zimna hala.
Pozdrawiam całą ekipe polską , było super , atmosfera świetna i pamiętajcie nie ma czasu !!!!!!!! hihihihi Jedziemy do Chin na wystawkę - Andrzej załatwiaj formalności !!!

Posted

Jeśli można, to za co te łapówki?
Za przejazd osób, samochodu, czy psów???? A może wszystko na raz ?????

Przypominam się, czy moge prosić o stawkę staffordshire bull terrier (76 FCI):lol: