Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Asiu dziękujemy Ci bardzo! Ja jutro będę do nich dzwoniła. Asiu to rozumiem, że Iza powiedziała, że jak zgłaszam przez 1.01 czyli za wystawę mam do zapłacenia 30 Euro to tyle mogę zapłacić na miejscu tylko muszę ich poinformować o tym na piśmie tak...?

Hotel już mamy, 16.50 Euro za osobę. W hotelu Cosmos jest dość drogo i płaci się jeszcze ok. 10 Euro za psa.

Mam nadzieję Asiu, że się wybierzesz z nami... ;)

• Replies 124
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czy mniej więcej ma to tak wyglądać:

"DOG SHOW 11-12.03.2006
KISHINIEV

Payment for dogs on dog show.

Charge:

11.03 CACIB - 30 Euro ( one dog )
11.03 CAC - 30 Euro ( one dog )
12.03 CACIB - 30 Euro ( one dog )

Dogs:
Irish Red Setter - GWIEZDNY WYSŁANNIK Dostojne Szałaputy, owner: ( ...), address : (...)
Beagle - DARES znad Pichny , owner: (...), address (...)"

? :lookarou:

Posted

Jeżeli organizatorzy potwierdzą, że można płacić na wystawie, to wtedy cena = I termin.

Co do mojej jazdy - do końca roku na pewno będę wiedziała.

Ja piszę tak: "About the paiement - I would like to pay my fees (tu wymieniam ile i za jakiego psa, jakie konkurencje hodowlane itp) on the show day, before the judging".
I potem wysyłam faksem zgłoszenia + rodowody + tytuły itp.
Pzdr.

Posted

Marta to wyslemy z mojego faxu, na dniach powinen byc juz czynny :) Mam nadzieje ze sie to uda.. i ze odpowiedza jeszcze w tym roku, po w styczniu to juz "musztarda po obiedzie" jesli sie nie zgodza.. :|

Posted

Czyli paszporty i już???????????????? Eee, no to fajnie:))))
Zastanawia mnie przejazd przez Ukrainę - szczególnie w dobie ptasiej - hmmm może być problem:((((
A z W-wy ktoś się wybiera, a może jeszcze miałby miejsce???????????:question: A liczył ktoś może koszty dojazdu???????

Posted

Bardotka napisał(a):
Czyli paszporty i już???????????????? Eee, no to fajnie:))))
Zastanawia mnie przejazd przez Ukrainę - szczególnie w dobie ptasiej - hmmm może być problem:((((
A z W-wy ktoś się wybiera, a może jeszcze miałby miejsce???????????:question: A liczył ktoś może koszty dojazdu???????

Niecałe 1000 km z W-wy- do Kiszyniowa.
Pzdr.

Posted

widzę, że jestem poszukiwana w tym temacie...;)
wiekszość informacji się zgadza i można płacić na miejscu, na wystawie:)
przed Świętami napisałam do Mołdawii z zapytaniem czy zgłaszając psa w pierwszym terminie opłacam po 30 euro i oto jaka padła odpowiedź:
If You enter dogs before 1 of January (30eu)you should pay before 1 of January by Western Union or You could pay 40eu at the dog The price for CAC and for Championships is 30 euro till 1 of march!
Baby, Puppy, Veteran - 50%

od zeszłego roku wzrosło zainteresowanie wystawami na Mołdawii i nieco się rozbisurmanili...;)
na żadnej z granic nie staliśmy dłużej niż 30 minut i nie płacilismy żadnych dodatkowych opłat, ani za psy, ani za ekologię czy podobne bzdury...
koszt championatu Mołdawii to 15 euro...
hotel Cosmos - 45 euro za pokój razem ze śniadaniem (szwedzki stół), niestety nie pamiętam czy płaciliśmy za psy, a nawet jeśli tak to chyba w granicach 5 euro od psa...
jeśli ktoś znalazł tańszy hotel to będę wdzięczna za wszelkie informacje!:)
kompletuję busa i jutro będę ostatecznie wiedziała czy jadę i z jakimi psami...
jeśli macie jeszcze jakieś pytania to pytajcie proszę:)

Posted

Agasia - jeśli zgłaszasz w pierwszym terminie i chcesz płacić 30 euro od psa to musisz im przesłać pieniądze Western Union inaczej na wystawie płacisz 40 euro od psa... tak przynajmniej to zrozumiałam:)))

Posted

Ja place 90 na miejscu i ani centa wiecej... :| Powoli zaczynam miec dosc tej Moldawii.. ;) Na maile nie odpisuja, a jak raz odpisali to tylko to ze mam do nich zadzwonic, skoro chce sie o cos tam dowiedziec, ostatnio fax mieli wylaczony....