gwiezdny-wyslannik Posted December 18, 2005 Author Posted December 18, 2005 Asiu dziękujemy Ci bardzo! Ja jutro będę do nich dzwoniła. Asiu to rozumiem, że Iza powiedziała, że jak zgłaszam przez 1.01 czyli za wystawę mam do zapłacenia 30 Euro to tyle mogę zapłacić na miejscu tylko muszę ich poinformować o tym na piśmie tak...? Hotel już mamy, 16.50 Euro za osobę. W hotelu Cosmos jest dość drogo i płaci się jeszcze ok. 10 Euro za psa. Mam nadzieję Asiu, że się wybierzesz z nami... ;) Quote
gwiezdny-wyslannik Posted December 18, 2005 Author Posted December 18, 2005 Czy mniej więcej ma to tak wyglądać: "DOG SHOW 11-12.03.2006 KISHINIEV Payment for dogs on dog show. Charge: 11.03 CACIB - 30 Euro ( one dog ) 11.03 CAC - 30 Euro ( one dog ) 12.03 CACIB - 30 Euro ( one dog ) Dogs: Irish Red Setter - GWIEZDNY WYSŁANNIK Dostojne Szałaputy, owner: ( ...), address : (...) Beagle - DARES znad Pichny , owner: (...), address (...)" ? :lookarou: Quote
Agasia Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 Razem zawsze razniej... ;) Asiu dziekujemy za informacje... I oby udalo sie z tymi oplatami na miejscu.. moze Ypsylon zajrzalaby do tego topicu ;) Quote
Asiaczek Posted December 18, 2005 Posted December 18, 2005 Jeżeli organizatorzy potwierdzą, że można płacić na wystawie, to wtedy cena = I termin. Co do mojej jazdy - do końca roku na pewno będę wiedziała. Ja piszę tak: "About the paiement - I would like to pay my fees (tu wymieniam ile i za jakiego psa, jakie konkurencje hodowlane itp) on the show day, before the judging". I potem wysyłam faksem zgłoszenia + rodowody + tytuły itp. Pzdr. Quote
gwiezdny-wyslannik Posted December 19, 2005 Author Posted December 19, 2005 Asiu, a jak oni mają potwierdzić skoro ja np. wysyłam zgłoszenie i tą deklaracje z faxu na poczcie? :roll: Quote
Agasia Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Marta to wyslemy z mojego faxu, na dniach powinen byc juz czynny :) Mam nadzieje ze sie to uda.. i ze odpowiedza jeszcze w tym roku, po w styczniu to juz "musztarda po obiedzie" jesli sie nie zgodza.. :| Quote
Bardotka Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Dziewczynki, może głupie pytanie: jak tam wygląda sprawa przeciwciał, wiz itp itd?????????? Pozdrawiam, Quote
Agasia Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Wiezdza sie na paszport/dowod wiec nic wielkiego... przeciwciala, jakies badania rowniez nie... :) Najwyzej teoretycznie :D Quote
orsini Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Asiaczek pokasuj skrzynke z priwami bo nie mozna sie do Ciebie dopisac:))) Quote
Bardotka Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Czyli paszporty i już???????????????? Eee, no to fajnie:)))) Zastanawia mnie przejazd przez Ukrainę - szczególnie w dobie ptasiej - hmmm może być problem:(((( A z W-wy ktoś się wybiera, a może jeszcze miałby miejsce???????????:question: A liczył ktoś może koszty dojazdu??????? Quote
Asiaczek Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 orsini napisał(a):Asiaczek pokasuj skrzynke z priwami bo nie mozna sie do Ciebie dopisac:))) Już to zrobiłam. Dzięki. pzdr. Quote
Asiaczek Posted December 19, 2005 Posted December 19, 2005 Bardotka napisał(a):Czyli paszporty i już???????????????? Eee, no to fajnie:)))) Zastanawia mnie przejazd przez Ukrainę - szczególnie w dobie ptasiej - hmmm może być problem:(((( A z W-wy ktoś się wybiera, a może jeszcze miałby miejsce???????????:question: A liczył ktoś może koszty dojazdu??????? Niecałe 1000 km z W-wy- do Kiszyniowa. Pzdr. Quote
Ypsylon Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 widzę, że jestem poszukiwana w tym temacie...;) wiekszość informacji się zgadza i można płacić na miejscu, na wystawie:) przed Świętami napisałam do Mołdawii z zapytaniem czy zgłaszając psa w pierwszym terminie opłacam po 30 euro i oto jaka padła odpowiedź: If You enter dogs before 1 of January (30eu)you should pay before 1 of January by Western Union or You could pay 40eu at the dog The price for CAC and for Championships is 30 euro till 1 of march! Baby, Puppy, Veteran - 50% od zeszłego roku wzrosło zainteresowanie wystawami na Mołdawii i nieco się rozbisurmanili...;) na żadnej z granic nie staliśmy dłużej niż 30 minut i nie płacilismy żadnych dodatkowych opłat, ani za psy, ani za ekologię czy podobne bzdury... koszt championatu Mołdawii to 15 euro... hotel Cosmos - 45 euro za pokój razem ze śniadaniem (szwedzki stół), niestety nie pamiętam czy płaciliśmy za psy, a nawet jeśli tak to chyba w granicach 5 euro od psa... jeśli ktoś znalazł tańszy hotel to będę wdzięczna za wszelkie informacje!:) kompletuję busa i jutro będę ostatecznie wiedziała czy jadę i z jakimi psami... jeśli macie jeszcze jakieś pytania to pytajcie proszę:) Quote
Agasia Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 Czyli jak to z tymi oplatami bo sie zamotalam...? Quote
Asiaczek Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 Ypsylon, dzięki za info. To ja czekam na wiadomości o busie i o składzie. Pzdr. Quote
Ypsylon Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 Agasia - jeśli zgłaszasz w pierwszym terminie i chcesz płacić 30 euro od psa to musisz im przesłać pieniądze Western Union inaczej na wystawie płacisz 40 euro od psa... tak przynajmniej to zrozumiałam:))) Quote
Agasia Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 Ja place 90 na miejscu i ani centa wiecej... :| Powoli zaczynam miec dosc tej Moldawii.. ;) Na maile nie odpisuja, a jak raz odpisali to tylko to ze mam do nich zadzwonic, skoro chce sie o cos tam dowiedziec, ostatnio fax mieli wylaczony.... Quote
Bardotka Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 Jeszcze takie małe pytanko dotyczące opłat: czy za kolejnego zgłoszonego psa są jakieś zniżki?????????? czy płacimy tyle co za pierwszego???????? Quote
Asiaczek Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 Ypsylon - coś wiesz na ten temat? pzdr. Quote
Ypsylon Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 tak, wiem, nie ma zniżek za kolejne psy, za każdego zgłoszonego psa płacimy tyle samo - zniżki są tylko dla szczeniąt i weteranów... Quote
Asiaczek Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 Oooo, wielka szkoda. Rzeczywiście rozbisurmanili się. To ja się jeszcze zastanowię. Pzdr. Quote
Bardotka Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 Rozumiem, że kaskę za wystawę wysyłać na adres związku podany na stronie?????????? Quote
Asiaczek Posted December 30, 2005 Posted December 30, 2005 No tak. Bo innej możliwości chyba nie ma... Pzdr. Quote
Recommended Posts