Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ulka18 napisał(a):

Dzieki Bogu nie jestem juz aktywna na FC i mam daleko gdzies opinie wiekszosci forumowiczow z tamtego forum. Gdyby ruszyli szanowane tylki i zajrzeli co tydzien do schroniska, to nabralabym do nich szacunku, tak to mnie to nie obchodzi.

Na forum collie jest częśc osób, które patrzą realnie na świat i pomagają bezdomnym kolakom, ale jest część takich forumowiczów, którzy myśla tylko o championach i medalach.

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

zdecydowanie forum dzieli się na dwie grupy - wystawową i adopcyjną. Każdy robi co lubi a w sprawie mieleckiego schroniska to uważam że zaszło nieporozumienie.

Posted

ala56 napisał(a):
Owszem Kolia uprościłam ten podział . Jest jeszcze trzecia grupa ta o której piszesz i do której ja się zaliczam. Ale to chyba mniejszość / tak myślę/
Moja odpowiedź znalazła się na poprzedniej stronie więc cytuję samą siebie

Posted

ala56 napisał(a):
zdecydowanie forum dzieli się na dwie grupy - wystawową i adopcyjną.

Niekoniecznie. Są też ludzie, których hobby są wystawy, a którzy angażują się w pomoc collakom.

Posted

Ulka18 napisał(a):

Dzieki Bogu nie jestem juz aktywna na FC i mam daleko gdzies opinie wiekszosci forumowiczow z tamtego forum. Gdyby ruszyli szanowane tylki i zajrzeli co tydzien do schroniska, to nabralabym do nich szacunku, tak to mnie to nie obchodzi.

A mnie się wydawało, ze my wszyscy do jednej bramki, bez względu z którego forum. Cóż....
Tak czy inaczej wielkie dzięki za pomoc psiakom.

Posted

hmm, ponieważ ja rzuciłam hasło, to jeszcze zabiorę głos. Na każdym forum ludzie są różni i różnymi rzeczami się interesują. Nie ma się co żalić, że nie każdy z forum collie jest zainteresowany pomocą, tak jak nie ma się co żalić, że nie każdy jest tam zaintersowany wystawami. Sęk w tym, żeby ci, którzy już chcą się czymś zajmować - robili to rzetelnie, porzadnie i z głową. Znalazły się osoby, które powieliły informacje z innego forum. Informacje hmmm... kretyńskie. Nie wiem, skąd się wzieły, nie wiem, gdzie na dogomanii jest wątek o tym, że w mieleckim schroniksu takie straszne rzeczy się dzieją (bo ponoć jest). Nie zmienia to faktu, że to jednak kilka osób, które cierpią na deficyt mocnych wrażeń i które pomoc pojmują jako robienie sensacji ze wszystkiego, a nie forum jako całość...
Tak przy okazji - posty mówiące o tym, co dzieje się w mieleckim schronisku łamały regulamin i Admin zwrócił uwagę ich autorom.

Posted

[quote name='ala56']A ja myślę, że Beata Sz napisała to po przeczytaniu wklejonego postu z innego forum a Pysia jest na FC niedługo i nie wiele wie o mieleckim schronisku. Ja też chcąc przekazać Uli18 informację, że jest w Krośnie colak/ bo wiem jak bardzo pomaga / wkleiłam cały wątek, żebym wiedziała, że wykrzykniki Ulę18 urażą to bym je usunęła. A tak swoją drogą to zaczynam się bać cokolwiek przekazywać, żeby kogoś nie urazić.
Ala, nie urazily mnie wykrzykniki, tylko ta nieprawda, totalna nieprawda. Gdybym nie dzialala juz prawie 5 lat w Mielcu to co innego. Ciesze sie,ze przekazalas te plotki o mieleckim schronie, dziekuje Ci. Zawsze przeciez mozna sie liczyc, ze ktos kto nigdy w schronisku nie byl, nie pomagal, moze przekazywac rzeczy gdzies tam zaslyszane, lepiej o nich wiedziec. Gdyby nie Ty i Zurdo nie wiedzialabym, ze sa takie opinie o usypianiu psow w schronie.

Dzisiaj byl u mnie kierownik schroniska (jechal do hurtowni budowlanej po materialy na zadaszenia boksow), od razu powiedzialam o tej kolaczce z Krosna. Kierownik mowil, ze ma chetnego pana na kolaczke 'ruda' kilkuletnia, spokojna, wiec gdyby ta krosnienska trafila do Mielca, to zaraz po sterylizacji pojdzie do adopcji. Aha, w Krosnie wszystkie psy sa szczepione, ale tylko p.wsciekliznie.

Co do forumowiczow na FC, to naprawde jest fajna grupa pomagajacych w adopcjach, jest grupa hodowcow, ktorzy sie angazuja, oraz tacy, ktorych los psow bez papierow nie interesuje. To normalne, na kazdym forum tak jest.
Uwazam jedynie, ze tych pomagajacych powinno sie bardziej docenic, a nie traktowac jak gorszych forumowiczow, ale moze to tylko moje wrazenie.

Casablanka z mieleckiej rzezni pozdrawia :hand: Ma sie dobrze, rany po operacji ladnie sie zagoily, ma apetyt i chec do zabawy.

Posted

Witaj Ulko18 / znam Cie tylko pod tym nickiem./ ja na FC bywam od 3 lat tylko nie zabierałam głosu ale Ciebie pamiętam. Pamiętam Casablankę szukającą domu i przesyłam ucałowania jej i Twojemu drugiemu colaczkowi /niestety nie pamiętam już imienia/.Co do suni z Krosna to utwierdziłaś mnie w przekonaniu, że jednak dobrze, że wkleiłam ten nieszczęsny link, ja naprawdę liczyłam ,że go przeczytasz i będziesz pilotowała sprawę. dziękuję. Odnośnie pomagania to ja mało potrafię ale chcialabym przynajmniej pomóc przekazując wiadomośc o pieskach na FC albo na DG. I jeszcze jedno zdanie o schroniskach. Spotkałam sie z różną oceną tego samego schroniska od osób postronnych i dlatego czasami " schronisko " ma wykrzykniki a ludzie są na tym punkcie przwrażliwieni.Pozdrawiam serdecznie

Posted

Informacja o Skarpim zamieszczona dziś przez BUBU na jego wątku: "Skrapi zrobił na wczorajszym spacerze duży postęp. Poszliśmy w spokojne miejsce , w końcu przełamał strach i się otworzył. Widocznie potrzebował czasu aby zaufać. Ktoś musiał potwornie go skrzywdzić :shake: Ale w końcu odkleił się od ziemi i chodził na wyprostowanych łapkach. jak już poczuł sie bezpiecznie to tulił się i nastawiał do głaskania. Mysle ze teraz będzie już tylko lepiej :smile: Potrzebny tylko cierpliwy właściciel."

Posted

[quote name='ala56']Kolejne zdjęcia Skarpiego zamieszczone przez Bubu na jego wątku

Mam nieśmialą propozycję, żeby w pierwszym poście tego wątku zmienić opis Skarpiego, bo aktualny nie jest zachęcający. Zrobił chłopak postepy to myśle należy mu się lepsza reklama ;) I proszę ewentualnie stare zdjecie zamienić na ktoreś nowe. Dzięki

Posted

Zmieńcie Ciotki, zmieńcie..... ja go będę ogłaszać, potrzebny mi jakiś super tekst. A zmiany, owszem, pogratulować :)
Zaproponowałam Skrapiego ostatnio jednej Kobiecie, namyśla się..... Ale ogłoszenia i tak robię.

Posted

Chcę się z Wami podzielić takim oto ogłoszeniem:
"Sprzedam dorosłego Owczarka Szkockiego w dobre ręce. Pies uradził sie 5,06,2006 roku. Jest łagodny, wesoły i przyjazny dla dzieci. Posiada wszystkie potrzebne szcepienia oraz książeczkę zdrowia. Kolejne szczepienie na wścieklizne trzeba wykonać 3.11.2009 roku. Pies jest przyzwyczajony do warunków na dworze jak i w domu jednak większość życia spędził na dworze. Jego rodzicami były dwa piękne owczarki szkockie wrazie potrzeby mogę przesłać na maila ich zdjęcia. Niestety psa muszę oddać z powodów osobistych"

Kobieta chce za Niego pieniądze, nie wiem już sama czy wstawiać zdjęcie, żeby nie zostać posądzoną o propagowanie pseudohodowli.
Uważam, że psu trzeba pomóc, żeby nie trafił właśnie w takie miejsce.
Chętnie się skontaktuję, postaram się dokonać cudu negocjacyjnego, skoro z powodów osobistych, niech odda za darmo....
Albo ktoś go kupi do pseudo albo pies wyląduje w schronie. Takie jest moje zdanie na temat.
Co Wy na to?

Posted

Witaj Paulinko! Strasznie żałuję, że nie było mnie na FC, wtedy kiedy powinnam była coś napisać....

Odnośnie psiaka, masz rację trzeba coś zrobić. Gdybyś mogła zadzwonić i zaproponować, że znajdziemy mu dom (a przynajmniej się postaramy), ale też wytłumaczyć problem pseudohodowli, żeby się nie okazało, że dziś Pani pieska sprzedaje, a jutro weźmie następnego...

Posted

[quote name='Ss']Maryslia jutro jedzie do nowego domku :)

Dokladnie, moja wirtualna Marsylia (imie wymyslone przez moja corke Ulke) jedzie jutro do domu zalatwionego przez Lucynke W :multi:

Spinca, nie przejmuj sie banem, ja tez mam bana na FC i to jak dlugo, a ile zdzialalam razem z cioteczkami tutaj na dogo :cool3: Bardzo duzo, zajrzyj na nasze mieleckie watki.
Aha, moge prosic o link do watku czy wiadomosc za co Spinca dostala bana?

Co do psa do oddania, to dobrze byloby, gdyby go wlascicielka wykastrowala, wtedy moze isc spokojnie do adopcji. Moze da sie ją do tego przekonac?
A jak nie to wziac psa do hoteliku lub DT, jesli bedzie miejsce i szukac mu domu.

Posted

Ulka18 napisałam dziś na forum collie, że stracilismy kolejną (!) osobę na forum, która pomagała kolakom w potrzebie. Miałam tu na myśli Ciebie, Irenkę a teraz Spince czyli Paulinkę. Mysle, że forum collie ( a właściciwe założyciele forum) tak naprawdę jest mało zainteresowne pomocą psom colliepodobnym :shake:

Posted

Lucyja napisał(a):
Mysle, że forum collie ( a właściciwe założyciele forum) tak naprawdę jest mało zainteresowne pomocą psom colliepodobnym :shake:

Lucynko myślę, że to trochę krzywdzące stwierdzenie... Warto pamiętać o tym, że można pomagać po cichu, bez publicznego informowania o tym i z tego co mi wiadomo tak właśnie działa Monika. Nie jestem od tego, aby tu kogoś osądzać, bo sama popełniam masę błędów, ale uważam, że obie Panie postąpiły niesłusznie - Monika nie informując o usunięciu postu, Paulinka wyrażając się niekulturalnie o Monice. Mam nadzieję, że sprawa się wyjaśni, że ochłoną emocje, bo szkoda, aby forum zostało pozbawione tak aktywnie działającej osoby, jaką jest Spinca :(