Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Norman jest teraz u Karolaj. Niestety ona musi jutro jechać do domu z przyczyn od niej nie zależnych... wróci we wtorek a psa nie ma gdzie zostawić... to tylko pare dni.. :(

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Mam nadzieję że ktoś się znajdzie... :-(

Następny collie :

KOLA
Kolejny maluch w Krzesimowie. 4-miesięczny szczeniak, mix collie.

kontakt w sprawie adopcji:
Schronisko dla bezdomnych zwierząt w Krzesimowie
Tel. 691 522 924

:-(

Posted

]Simba to około 7 letni śliczny collie. Został przywiązany w krzakach koło schroniska. Żeby nie wrócił do domu ? Simba siedział na mrozie i wiernie czekał na swojego pana. Niestety nie doczekał sie, a zamiast swojego pana przyszła po niego osoba, która zaprowadziła go do schroniska. Simba nie wie dlaczego nie mógł tam zostać, nie wie że jego pan nie przyszedłby po niego. Na każdym spacerze kieruje sie w stronę bramy.
Simba jest bardzo miłym i spokojnym pieskiem. Źle znosi pobyt w schronisku, przez cały czas wyje w boksie. Dlatego bardzo prosimy o domek dla Simby albo chociaż tymczas.
Przebywa w schronisku w Koszalinie
094 343 43 36 tel. w sprawie adopcji

Nie znalazłam tu informacji o Simbie, więc pozwoliłam sobie wkleić. Jego stronkę podam za chwilę. Sliczny biedaczek może ktoś go pokocha.

Posted

Czesc dziewczyny,:lol:

Melduje sie, i mam dobre wiadomosci. Wczoraj Laydi przyjechala do NL i zostala powierzona opiece fajnemu , od lat zaufanemu domkowi tymczasowymi w Nijmegen :multi:

Krolewna jest az za dobrze zadbana......:evil_lol:XXXX kilo musi zejsc jak najszybciej. Jej Pani przedobrzyla nieco.....:evil_lol:, ale widac, ze o mala dbala jak tylko sie da.

Wkrotce zalacze zdjecia Laydi z jej DT :lol:

Pani Marto :loveu:

Dziekuje serdecznie za Pani serduszko dla psiakow i za pomoc.
Jest Pani wspaniala osoba i ciesze sie, ze mialam zaszczyt poznac Pania.
Prosze sie nie martwic o sunie ;) Trafila do dobrego domku i nikt jej nie skrzywdzi.

Malizna dominantka jest u mnie w domu i juz szukam dla niej kochanych psiolubnych i poslusznych rodzicow;):evil_lol::lol:

Pozdrawiam serdecznie i do nastepnego spotkania.

Posted

Zalaczam zdjecia Laydi:loveu: Ktora jest ktora??????

Kochana dziewczynka :loveu:bardzo sie ciesze, ze wrocila na kanape :multi: Pani Marto, dziekuje za Pani wielkie serduszko dla psiakow. Pani jest kochana i cudowna :loveu:

Posted

graynew napisał(a):
Wow. Superasne. No ja stawiam ze Laidy to ta najgrubsza :D

No ale sie ciesze, przypisze sobie troche zaslugi w adopcji bo to ja ja na dogo wstawilam. I bardzo sie ciesze,ze ma taki cudny domek.

A jak jej nauka jezykow obcych dobrze juz szczeka po Holendersku?? :lol:

Haha, masz racje graynew :lol: Laydi zawdziecza Ci wiele :lol: Dziekujemy i wstawiaj nadal olawskie psiaki na dogo. Ja zabralam szczeniore 3 miesieczna, nie moglam bez niej odjechac, a Pani Marta tak mnie przekonala, ze nie zaluje :lol: Szukam juz domku dla malej, zanim zapusci korzenie i zanim sie do niej przywiaze. Juz teraz kocham malizne niemozliwie i mysle jak to bedzie bez niej.....mam jednak 3 psiaki i rozsadek nakazuje mi szukania domku dla malej.

Pozdrawiam serdecznie:loveu:

PS. dopisuje. Moje psiaki tez polskie i gadaja po ichniemu z moim TZ, wiec nalezy sie spodziewac, ze Laydi jakos sobie poradzi :lol::evil_lol: Lekcje zaczyna sie z reguly od koekje/ ciasteczko/ , a pozniej to juz idzie szybko z reszta ,bo koekje zawsze mile widziane :lol:

Posted

Wow. Superasne. No ja stawiam ze Laidy to ta najgrubsza :D

No ale sie ciesze, przypisze sobie troche zaslugi w adopcji bo to ja ja na dogo wstawilam. I bardzo sie ciesze,ze ma taki cudny domek.

A jak jej nauka jezykow obcych dobrze juz szczeka po Holendersku?? :lol:

Posted

Zobaczcie dziewczyny jak Laydi sie smieje :loveu: U Pani Marty miala jak u Pana Boga za piecem, ale tesknila za domkiem z kanapa :lol: Pani Marta spowodowala, ze krolewna dostala kanape tymczasowa ;) jeszcze troszke i bedzie w swoim wlasnym domku :multi: Jej obecna rodzinka wyszczotkowala sunie i pokazala jej urode. Nie musiala nic wiecej robic - psiaki u Pani Marty nie maja pchel, sa zadbane na 10 :loveu: Super kobieta
:loveu:

Nasza sunia ma przed soba kawal zycia. W domku szybko sie odnajdzie, zreszta widac na zdjeciu jak blyskawicznie zaakceptowala i kolegow i kolezanki.

Wiem jedno: bez Pani Marty ta sunia bylaby za TM. Pani Marta dbala o nia i kochala na miare wlasnych mozliwosci. Jeszcze raz dziekuje Pani Marto za wszystko.

Posted

Ale collakowo :lol: Laydi wygląda rewelacyjnie :loveu:
Ciotka dusje, czy Ty możesz w ramach wiosennych porządków wyczyścić sobie skrzynkę, bo Ci się priwy wysypują i żadne nowe nie mieszczą?

Posted

[quote name='zurdo']Ale collakowo :lol: Laydi wygląda rewelacyjnie :loveu:
Ciotka dusje, czy Ty możesz w ramach wiosennych porządków wyczyścić sobie skrzynkę, bo Ci się priwy wysypują i żadne nowe nie mieszczą?

Wyczyscilam :lol: i przepraszam za niechlujne zachowanie ;)

Co do sunieczki, mala zostala wyszczotkowana i czeka ja jeszcze wielki prysznic :lol: Jej zabki pokryte sa kamieniem i ten musi zostac usuniety i poza tym nasza lalka nie jest wysterylizowana jeszcze. Pani Marta byla gotowa wysterylizowac mala, ale w zwiazku z niepewna data mojego przyjazdu / nie chcialam wiezc suni w taka podroz tuz po sterylce/, umowilysmy sie, ze to juz zalatwimy na miejscu.

Przebywa w domku z innymi collie, miedzy innymi z wykastrowanym samcem, wiec nic jej nie grozi z jego strony. Bedzie dobrze, bo to kochana i przymilna sunia i na pewno znajdzie szybciutko warty jej urody i charakteru dom :lol: Jest naprawde przeurocza i bardzo slodka.
Laydi, trzymamy za ciebie kciuki, za twoja przyszlosc:multi: a jej wielbicielki pozdrawiamy serdecznie i prosze, uzupelnijcie na forum collie informacje, dziekuje :lol:

Pani Marcie z Olawy, jescze raz gorace podziekowania za Jej serduszko :loveu: Jak to zrobic, by moc Pania sklonowac?

Zalaczam zdjecie Laydi z Olawy. Slicznosc wyszla nam czesciowo na spotkanie`:loveu: Pani Marta bardzo bolala nad jej losem......Laydi tak bardzo byla zszokowana znalezieniem sie w przytulisku, ze biedna chowala sie za bude przez piewrwsze 2 tygodnie :-(, mimo szczerych wysilkow Pani Marty zeby ja stamtad wyciagnac....moj Boze, co te psiaki musza przechodzic i dlaczego tak cierpiec...:shake::-( Jak szkoda Pani Marcie tych psiakow... a ona chcac im ulzyc w cierpieniach - szuka na wlasna reke domkow.

Jesli moge Was prosic- pomozcie Pani Marcie w adopcjach :lol: Naprawde zsluguje na kazda i kazdego pomoc :loveu:

Zakladajcie psiakom watki na dogo, prosze - jesli kilka z nich opusci przytulisko to Pani Marta moze przyjac kolejne biedy. Tam jest niewiele miejsc dla psiakow, bo to bardzo male przytulisko, takie na kilka psow.

Pani Marta poznaje psiaki i wkrotce juz je zna i potrafi o nich wiele powiedziec - pomozmy Jej pomagac psom :lol:

Posted

Witam. Piękna 2-letnia suczka, mix owczarka szkockiego collie szuka domu!!!

Oczy Safiry mówią wszystko. Opowiadają o lęku, krzykach, być może ciosach. Jej całe dygoczące ciałko opowiada historię psa... psa który nie miał wyboru, psa który musiał żyć tam, gdzie los wybrał. Nie było to miejsce dla Safiry...ona pełna delikatności, subtelności, nie rozumiała świata pełnego hałasu, nienawiści, strachu...Jednak los tak chciał...

Safira przetrwała...

Safira jest od dwóch tygodni w fundacji "niechciane i zapomniane" w Łodzi. Zmieniła się nie do poznania. Wcześniej wylękniona, dziś rozdaje buziaki na prawo i lewo. Uśmiecha się, radośnie merdając ogonem, wystawia brzuchol do głaskania...poprzednie życie powoli odchodzi w niepamięć...teraz będzie już tylko lepiej :)

Kontakt w sprawie adopcji:

Kaja tel. 604-172-520
mail: kaja@niechcianeizapomniane.org

Przedstawiam tą o to piękność:

Posted

Dakar został znaleziony na jednej z Olsztyńskich ulic. Psiak jest starszym, dostojnym Panem. Jest zadbany, ale wychudzony. Jego zęby są w tragicznym stanie. Jest bardzo towarzyski i przymilny. Dakar potrafi zachować czystość, nie załatwia się w pomieszczeniu. Obecnie przebywa na kwarantannie. Do adopcji zostanie wydany po kastracji. Dakar ma ok. 8 lat. Czy ktoś pokocha tego cudownego, starszego psiaka?

http://www.dogomania.pl/forum/f28/dakar-starszy-owczarek-collie-czy-ktos-go-pokocha-133096/