Moriaaa Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Kolia, jesteś młoda i być może to spowodowało Twój krok. Bez zgody organizacji pod której opieką jest pies, bez skonsultowania tego z nami w żaden możliwy sposób, wkleiłaś w posta konto innej organizacji, tym samym działając na jej szkodę. Prawnie droga Kolio jest to zabronione. W takiej sytuacji powinno być podpisane porozumienie między organizacjami, a w tym przypadku nikt o takie porozumienie do nas nie wystąpił. Tak jak napisałam na FC, Twoim prawem było usunięcie konta FNiZ...a bezprawiem było wklejenie konta innej organizacji. Jakie były tego przesłanki nie wnikam i gorąco wierzę, że Lucynka nie miała o tym kroku zielonego pojęcia. Quote
Ss Posted February 14, 2009 Author Posted February 14, 2009 Zula jest już w nowym domu u Magolek:multi: Quote
nika28 Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 Super, następne collaczki mają domy :loveu: :multi: Quote
Negri Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 Dziewczyny mam pytanko, czy zgadzacie się na adopcje do Niemiec i jeśli tak to czy któraś z Was mogłaby być ze mną w kontakcie i mi podsyłać psy które mogą jechać? To zaufana organizacja, która uratowała już wiele psów z naszego schroniska. A może jakiemuś biedakowi by się tak udało:roll: Domy są sprawdzane, zdj i informacje także zawsze otrzymuje. Dziewczynę która założyła tą fundacje i zajmuje się adopcjami znam osobiście. Czekam na odp Quote
Negri Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 Też :) oni działają na takiej zasadzie ze wystawiają psa na str, robią ogłoszenia, i czekają czy ktoś sie zainteresuje. Jak jest dom chętny i pies dalej do adopcji to dom jest sprawdzany. Jeśli kontrole jest pozytywna to pies jedzie do Niemiec :) Transporty są z Wrocławia, czyli jedyny "problem: to ew transport do wrocka ale z tym sobie można dać rade :) Psów z naszego schronu mają wiele wystawionych, ale coli lub w typie u nas bywają bardzo sporadycznie <i całe szczęście> więc sądze ze warto wystawić tez psiaki z innych miejsc :) zawsze jakaś dodatkowa szansa dla nich A jeśli macie kundelki typowe też do pilnego zabrania to jaknajbardziej postaram sie pomóc:roll: Quote
nika28 Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 Negri napisał(a):Dziewczyny mam pytanko, czy zgadzacie się na adopcje do Niemiec i jeśli tak to czy któraś z Was mogłaby być ze mną w kontakcie i mi podsyłać psy które mogą jechać? To zaufana organizacja, która uratowała już wiele psów z naszego schroniska. A może jakiemuś biedakowi by się tak udało:roll: Domy są sprawdzane, zdj i informacje także zawsze otrzymuje. Dziewczynę która założyła tą fundacje i zajmuje się adopcjami znam osobiście. Czekam na odp Tylko collie wchodzą w gre ? Czy "kundle" też ? :roll: Quote
Negri Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 Negri napisał(a):Też :) oni działają na takiej zasadzie ze wystawiają psa na str, robią ogłoszenia, i czekają czy ktoś sie zainteresuje. Jak jest dom chętny i pies dalej do adopcji to dom jest sprawdzany. Jeśli kontrole jest pozytywna to pies jedzie do Niemiec :) Transporty są z Wrocławia, czyli jedyny "problem: to ew transport do wrocka ale z tym sobie można dać rade :) Psów z naszego schronu mają wiele wystawionych, ale coli lub w typie u nas bywają bardzo sporadycznie <i całe szczęście> więc sądze ze warto wystawić tez psiaki z innych miejsc :) zawsze jakaś dodatkowa szansa dla nich A jeśli macie kundelki typowe też do pilnego zabrania to jaknajbardziej postaram sie pomóc:roll: przeskoczyło..... Quote
nika28 Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 No to super że "kundle" też :loveu: Ciesze się bo na moim osiedlu błąka się pies już bardzo długo, bez oka brudy przeganiany i nieufny... Ma zero szans na adopcje w Polsce, myślałam o Niemczech, ale nie wiedziałam gdzie napisać :oops: http://www.dogomania.pl/forum/f28/bialo-czarny-kundel-bez-oka-bez-szans-lodz-126324/ Quote
graynew Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 W schronisku w Oławie niedaleko Wrocławia jest sunia owczarka szkockiego. Oddana przez wlascicielke poniewaz strsza Pani nie dawala juz rady wychodzic z sunia na spacery. Jakis drastyczne pogorszenie sie stanu zdrowia. Sunia jest zaszczepiona, nauczona czystosci w mieszkaniu. Suczka bardzo teskni za kontaktem z czlowiekiem nie bardzo rozumie co sie stalo i dlaczego. Mam narazie tylko jedno zdjecie i to kiepskie. Postaram sie o wiecej w najblizszym czasie. Moze ona moglaby pojechac do Niemiec. Jest blisko Wroclawia. Wiem do tego pewnie potrzeba lepszego zdjecia :-( A moze zakocha sie ktos z mieszkancow Polski ;) Kontakt : - albo do mnie przez dogo - albo bezposrednio do schronu w Oławie tel do Marty:504-211-752 ( pani wet i chyba tez kierownik schronu w Oławie) mail Marty; poczta@weterynarz.olawa.pl Quote
nika28 Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 Graynew podaj jakiś kontakt i ile suczka ma lat to wrzuce ją na forum collie ;) Quote
graynew Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 Post juz nieaktualny. Sunia znalazla dom. Wiem ze to nie coli ale cudny moze ktos sie zainteresuje bo na watku terierow jakos cicho. http://www.dogomania.pl/forum/f28/czarny-terier-rosyjski-dt-ds-potrzebny-132523/ Pies jest na Zakrzowie dzielnica Wroclawia. Moze jechac na zagraniczna adopcje. Quote
Negri Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 Oki już ją wysyłam, zdj lepsze na pewno się przydadzą ale dobrze ze choć to jest ;) Ile lat tylko ważne Quote
zurdo Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 Kolia napisał(a):Do Moriaaa - analogiczna sytuacja miała miejsce przy zbiórce pieniędzy na Reksa. Zostałam zobowiązana do usunięcia z postu konta Emira, ale żeby nie pozbawiać psa wsparcia finansowego umieściliśmy konto Fundacji Dr Lucy - forumowicze przelewali pieniądze na Fundację, a Fundacja zebraną sumę przekazaywała na leczenie Reksa. Czy FNiZ odczuwa różnicę, czy pomoc finansowa płynie bezpośrednio od forumowiczów, czy poprzez Fundację Dr Lucy? Czy MOJA (wyraźnie zaznaczyłam edycję posta) prośba skierowana do forumowiczów o pomoc Gracji, poprzez wpłaty na Dr Lucy jest złamaniem prawa, tym bardziej, że pisałaś, że takiej pomocy potrzebujecie? Nie bardzo rozumiem o co jest całe zamieszanie. Pomijając wszystko inne - prosiłam Cię przy okazji sytuacji, w kórej Fundacja Dr Lucy bez swojej wiedzy została wkręcona w zbieranie pieniędzy dla Ducha, co skończyło się tak, jak się skończyło - prosiłam Cię wtedy, zeby nigdy więcej fundacja nie była zmuszana do pośredniczenia w zbiórce jakichkolwiek pieniędzy bez wiedzy Pani Lucyny. Naprawdę tak trudno spytać obie zainteresowane strony, naprawdę tak trudno zrozumieć, ze wymaga tego prawo i dobry obyczaj? Quote
Ulka18 Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 [quote name='Negri']Też :) oni działają na takiej zasadzie ze wystawiają psa na str, robią ogłoszenia, i czekają czy ktoś sie zainteresuje. Jak jest dom chętny i pies dalej do adopcji to dom jest sprawdzany. Jeśli kontrole jest pozytywna to pies jedzie do Niemiec Negri, jaka organizacja Wam pomaga? My mamy daleko do granicy, ale tez nam Niemcy bardzo pomagaja, wiele staruszków mieleckich znalazlo domy w DE. Quote
Yorija Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 [quote name='yorija']w schronisku w obornikach wlkp pojawiła się suczka gabi ślepa jestem - macie juz o niej wieści i na forum jest sorry za zamieszanie gabi juŻ adoptowana. Quote
Negri Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 Tierhilfe 4-Happy-Paws e. V. to link na ich stronę oni pomagają w Polsce i w Portugali, A tu byłaby kwestia transportu do wrocławia Quote
nika28 Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 W Żywcu jest taki fajny collak, narazie nic więcej o nim nie wiedomo, są tylko zdjęcia :roll: : Quote
Negri Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 dowiedzcie sie proszę coś o nim no i czy mógłby jechać do niemiec jakby był domek Quote
Ss Posted February 18, 2009 Author Posted February 18, 2009 Pilnie potrzebny DT dla NORMANA... Jest uczulony na ugryzienia pcheł... Pies przebywa w Janowie Lubelskim... Prosimy o pomoc! Quote
zurdo Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 SS, nie strasz... Norman NIE MA gronkowca. Ma tylko uczulenie na pchły. Dogaduje się z innymi psami, więc inne zwierzęta mogą być, byle tylko były zabezpieczone prze pchłami... Quote
Ss Posted February 18, 2009 Author Posted February 18, 2009 ok, zmieniłam... ale gdzies mi sie ta nazwa przewinela na jego watku... a ze czytałam to tak urywkami to moglam cos pominac.. Quote
Kunda Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 witam wczoraj znalazlam miksa collie w lodzi wiem ze to jeszcze za wczesnie na szukanie nowego domu,ale gdyby wlasciciel sie jednak nie znalazl(tfu tfu) czy moglabym liczyc ze ktos od kolakow sie nim zainteresuje:roll: psiur ma ok roku i jest straszna przylepa.Mam nadzieje ze taka pomoc nie bedzie konieczna bo mlody jest zadbany i licze ze wlasciciel go szuka:razz: Quote
Recommended Posts