ala56 Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 U suni z Zabrza też cicho - domku brak nadal Quote
Ss Posted February 1, 2009 Author Posted February 1, 2009 Dostałam informacje ze psiak zostal dzisiaj adoptowany Quote
Kolia Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 nika28 napisał(a):Collaczka z Łodzi chyba będzie miała domek :roll: Państwo z naszego osiedla zobaczyli ją na stronie schroniska i się zakochali :loveu: Narazie myślą :roll: Zaproś Państwa na forum collie :) Quote
nika28 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Kolia napisał(a):Zaproś Państwa na forum collie :) Jak ich spotkam, powiem im ;) Quote
nika28 Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Następny collie, potrącony przez samochód... :-( Sunia po wypadku, złamana prawa tylna łapka, już po operacji złożona na płytkę, na grzbiecie prawdopodobnie brak skóry spowodowany wypadkiem, musiała bidulka wkręcić się jakoś pod samochód i została poparzona. http://www.dogomania.pl/forum/f28/watek-ogolny-zwierzeta-z-fundacji-niechciane-zapomniane-96376/index96.html Nie wklejajcie jej narazie na FC... :placz: :-( Quote
dusje Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Czy Gabi - Oborniki Wlkp, Cepelia - Rzeszow i sunia z Milanowka nadal czekaja na domy? Co z Zuzia z Krakowa? Mam zainteresowana i chce jej udzielic wlasciwych informacji. Potrzebne mi rowniez, jesli psiaki nadal do adopcji, wyczerpujace info co stanu zdrowia i ich charakteru :lol: Nie odsylajcie mnie, prosze do czytania watkow :evil_lol:, naprawde nie mam czasu azalezy mi na szybkim przekazaniu informacji. Quote
Ss Posted February 4, 2009 Author Posted February 4, 2009 Śniady owczarek szkocki collie - Gabi Płeć: suka Miejsce pobytu: Oborniki Wielkopolskie Stan pobytu: schronisko Kontakt: 0-61 29 60 017 Nic więcej o niej nie wiemy.. można zadzwonić i sie zapytac.. kontakt podany Tricolorowy owczarek szkocki collie – Cepelia Płeć: suka Miejsce pobytu: Rzeszów Stan pobytu: schronisko "Kundelek" Wiek: ok.6-8 lat Kontakt: 0 510-170-787, kierownik schroniska CEPELIA trafiła do schroniska pod koniec grudnia 2008. Jest deliktana, subtelna i grzeczna. Początkowo była bardzo nieśmiała i zagubiona. Teraz do znanych jej osób podchodzi z ufnością i radością. Czuje się nieswojo na otwartej przestrzeni, mimo, że jest na smyczy blisko znanego człowieka. Boi się obcych, przed którymi najchętniej schowłaby się w mysią dziurę. Jednkaże, gdy zaufa , okazuje sie być wspaniałym psem, który kocha miziadła. Tak słodko "przyskakuje" do człowieka, żeby wtulić się pod jego dłonie. Niesamowity pies, które potrzebuje dużo uwagi i zainteresownia. Sunia dobrze dogaduje sie z innymi psami, nie ma za nia problemow. Zuza.. ze wzgledu na stan zdrowia nie jest aktualnie do adopcji.. a sunia z Milanowka ma juz dom.. wybaczcie ale nie wiedzialam o tym, juz usuwam jej fotke wiecej o pieskach nie wiemy.. sa numery telefonu i zawsze mozna zadzwonic i sie dowiedziec.. niestety na odleglosc nie mamy tego jak sprawdzic... psy sa z calej polski Quote
Ss Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 Benio pojechał juz do swojego domku w Koloni Sara jest zarezerwowana i na dniach idzie do nowego domku :) Quote
Yorija Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 zjadło mi posta Gabi to suczka owczarka collie.Do schroniska trafiła z cieczką, dlatego jest zamknięta w boksie.sunia została wysterylizowana.Jest grzeczna. kontakt do schroniska: Schronisko dla psów Azorek 64-600 Oborniki Wielkopolskie ul. Łopatyńskiego 1 telefon do biura: (61)2960017</STRONG>. (od 8:00 do 15:00) Suczka będzie chodziła na spacer z dziećmi (jeżeli je lubi) Zamieszka na wybiegu gdzie jest ok 160 innych psów. Gdyby się okazała zaczepna do nich to albo przypna ją do budy albo w kojcu zamkną. wiele więcej się nie da dowiedzieć Jest całkiem niedawno w schronisku więc jeszcze nie wiem nic więcej. Quote
Yorija Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 W schronisku w Obornikach Wlkp pojawiła się suczka Gabi ślepa jestem - macie juz o niej wieści i na forum jest sorry za zamieszanie Quote
Ss Posted February 5, 2009 Author Posted February 5, 2009 nic sie nie stalo... przynajmniej wiecej o niej wiemy :) Quote
ala56 Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 W schronisku w Zywcu jest piesek mix collie. Na razie brak informacji, jest tylko zdjecie Quote
nika28 Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 [quote name='nika28']Następny collie, potrącony przez samochód... :-( Sunia po wypadku, złamana prawa tylna łapka, już po operacji złożona na płytkę, na grzbiecie prawdopodobnie brak skóry spowodowany wypadkiem, musiała bidulka wkręcić się jakoś pod samochód i została poparzona. http://www.dogomania.pl/forum/f28/watek-ogolny-zwierzeta-z-fundacji-niechciane-zapomniane-96376/index96.html Nie wklejajcie jej narazie na FC... :placz: :-( Aukcja cegiełkowa, może ktoś kupi cegiełkę ? :-( Gracja - sunia collie po wypadku - charytatywna Quote
irenaka Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Mam pytanie związane z sytuacją Szamana u Missieek. Z tego co wiem, fundacja szukała hotelu dla niego kiedy był jeszcze w schronisku Ol. U Missieek pies zostać nie może , wymaga pracy nad psychiką. Czy fundacja wycofała się z pomocy i szukania miejsca dla Szamana? Missieek nie jest w stanie zajmować się taką ilością zwierzą. Wątek Szamana: http://www.dogomania.pl/forum/f28/collie-piekny-zaniedbany-niemlody-czy-ma-jeszcze-szanse-na-dom-130741/index3.html Quote
Ss Posted February 7, 2009 Author Posted February 7, 2009 Moriaaa odkąd zmienił się "zarząd" FC wszystko się poprzewracało do góry nogami... czasem się zastanawiam, że cudem można tam coś jeszcze napisać.. co do wpłat na fundacje to całkowicie Cie popieram.. przecież to nie do przyjęcia:shake: Quote
Moriaaa Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Czy ktoś w temacie, mógłby mi na pw wytłumaczyć co się do ch..... stało z forum collie??? Forum Owczarka Szkockiego Collie :: Zobacz temat - Tricolorowa suka -GRACJA :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Quote
nika28 Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 [quote name='Moriaaa'] Forum Owczarka Szkockiego Collie :: Zobacz temat - Tricolorowa suka -GRACJA :-o :crazyeye: :-o Quote
irenaka Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Myślę, że w tej sytuacji najlepiej zawiadomić Lucynkę W. ( chociaż pewnie ciężko to zniesie przy Jej stanie zdrowia). Nie sądzę, aby akurat Lucynka W. jako szefowa Fundacji popierała takie "metody zdobywania popularności". Obawiam sie, że ktoś to zrobił bez wiedzy Fundacji i na jej szkodę. FC nie równa się Fundacja dr. Lucy. Quote
Kolia Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 [quote name='irenaka']Myślę, że w tej sytuacji najlepiej zawiadomić Lucynkę W. ( chociaż pewnie ciężko to zniesie przy Jej stanie zdrowia). Nie sądzę, aby akurat Lucynka W. jako szefowa Fundacji popierała takie "metody zdobywania popularności". Obawiam sie, że ktoś to zrobił bez wiedzy Fundacji i na jej szkodę. FC nie równa się Fundacja dr. Lucy.[/quote] 1. Jakie zachowanie jest według Pani zdobywaniem popularności? 2. Jakim działaniem została wyrządzona szkoda Fundacji? 3. Oczywiście, że FC nie równa się Fundacji Dr Lucy (bez kropki po dr). Do Moriaaa - analogiczna sytuacja miała miejsce przy zbiórce pieniędzy na Reksa. Zostałam zobowiązana do usunięcia z postu konta Emira, ale żeby nie pozbawiać psa wsparcia finansowego umieściliśmy konto Fundacji Dr Lucy - forumowicze przelewali pieniądze na Fundację, a Fundacja zebraną sumę przekazaywała na leczenie Reksa. Czy FNiZ odczuwa różnicę, czy pomoc finansowa płynie bezpośrednio od forumowiczów, czy poprzez Fundację Dr Lucy? Czy MOJA (wyraźnie zaznaczyłam edycję posta) prośba skierowana do forumowiczów o pomoc Gracji, poprzez wpłaty na Dr Lucy jest złamaniem prawa, tym bardziej, że pisałaś, że takiej pomocy potrzebujecie? Nie bardzo rozumiem o co jest całe zamieszanie. Quote
irenaka Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Kolia zamiast komentarza zapytam. Czy faktycznie nie widzisz, że jako moderator FC działasz na szkodę Fundacji? :-o Quote
Kolia Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 [quote name='irenaka']Kolia zamiast komentarza zapytam. Czy faktycznie nie widzisz, że jako moderator FC działasz na szkodę Fundacji? :-o[/quote] Nie widzię i dlatego zapytałam jakie zachowania działają na szkodę Fundacji? Quote
Recommended Posts