Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Pamiętamy o Cepelii.. proponuje założyć jej osobny wątek i zrobić jak największą ilość ogłoszeń... przypominaniem nic niestety nie zrobimy :(

Posted

Znajomość internetu nie jest moją mocną stroną, więc ograniczam się do przypomnienia lub znalezienia potrzebującego colaka .Ewentualnie do pomocy finansowej. Tyle potrafię, o resztę proszę dobre serduszka, które się na tym znają i chcą pomóc, tylko nie wiedzą o tych biednych psinach.

Posted

wiem wiem i rozumiem...
Moje słowa były skierowane do wszystkich zaglądających tutaj cioteczek i stryjków ;)

Niestety collaczków coraz więcej, zaraz aktualizuje 1 post

Posted

Czy jest ktos moze z Krakowa? Wolontariusze??
Jest domek dla tego psiaka, potrzeba informacji.. prosze popytajcie na watkach...

Posted

[quote name='nika28']Co chwila nowy collie do adopcji... Co się dzieje ??? :placz: :placz: :placz:
No własnie co sie dzieje ? :(
Wczoraj przejrzałam all...ro a tam oferty sprzedaży szczeniaków collie-podobnych, a nawet oferty krycia przez psy bez papierów, po to by mnożyć kolejne biedy, które lądują na ulicy.

Posted

ja zobaczylam na stronie łodzkiego schroniska sunię Bejkę i nie daje mi spokoju ta sunia:shake:ma coś takiego w oczach, bardzo intensywnie myslalam, że może chociaz DT ale ten numer nie przejdzie

Posted

Ss napisał(a):
Czy jest ktos moze z Krakowa? Wolontariusze??
Jest domek dla tego psiaka, potrzeba informacji.. prosze popytajcie na watkach...

W związku z tym wpisem mam pytanie. Kto sprawdził ten dom?
Czy jest pewność, że pies nie trafi na łańcuch?
Kto wziął odpowiedzialność za tą adopcję?
Przez telefon ludzie wiele mówią i obiecują.

Posted

8 stycznia tego roku do zabrzańskiego schroniska z interwencji trafiła około 10 letnia, zaniedbana suczka collie, które ledwo stała na nogach, została znaleziona w lesie. Trafiła zaraz do lecznicy, oprócz zmęczenia okazało się, że sunia musi być na diecie "wątrobowej", niestety wiadomo, że w schronisku nie jest to takie proste, oczywiście staramy sie ze wszystkich sił... Jest zima ona potrzebuje opieki i spokoju, dużo miłości... Jest łagodna, bardzo spokojna (chociaż może to depresja?:-() Kto zlituję się nad nią? Może chociaż jakieś DT?
Oto sunia:

Kontakt:

bezpośredno ze mna : 518534909 (Lucyna)

lub

gosha160@wp.pl
692 581 343
gg: 4913896

Posted

W związku z moim wczorajszym wpisem dotyczącym sprawdzenia domu dla collie z Krakowa, bardzo proszę wszystkich z FC o wzięcie pod uwagę moich uwag.
Muszę się powołać na regulamin który znalazłam z FC.
Regulamin działu adopcje brzmi:
3. Prosi się o nieprzeklejanie ogłoszeń z innych miejsc w Internecie bez uprzedniego zweryfikowania ich aktualności, tego czy pies rzeczywiście jest w potrzebie i czy autor ogłoszenia życzy sobie umieszczenia informacji na forum.

Ze względu na ilość pracy i psów pod opieką nie jestem w stanie zająć się solidnie następnymi adopcjami i stąd moje wpisy dotyczące collie w potrzebie na tym wątku. Jeżeli ktoś ma czas i wolę pomocy tym psiakom uważam, że powinien to robić z należytą starannością.
Dlatego zgodnie z regulaminem FC sprzeciwiam się temu aby kopiować moje ogłoszenia psów, chyba, że skontaktuje się ktoś ze mną jako autorem ogłoszenia i wyrazi chęć pomocy na jasnych warunkach. Wolontariusz który chce psa ogłaszać musi zakładając wątek podać kontakt w sprawie adopcji do siebie ( lub innej osoby odpowiedzialnej za adopcję) i sprawdzać dom który zgłasza się w sprawie adopcji.
Niedopuszczalne jest dla mnie powoływanie się na regulamin FC:

„Jeśli chodzi o FC to punktem regulaminu działu adopcje jest podpunkt w pierwszym poście - stan pobytu (schron, DT, hotel, błąkający się)”

kiedy istnieje moje podejrzenie, że ogłaszany pies może trafić na łańcuch.
Kierując się dobrem psa i rozumem a nie regulaminem bardzo proszę aby brano w przyszłości pod uwagę moje stanowisko w tej sprawie.

Posted

Kolia napisał(a):
Informacja o stanie pobytu Karla i Pankracego została usunięta, a telefon schroniska, zgodnie z prośbą zurdo zastąpiłam telefonem do Pani.

Chyba się nie rozumiemy, ja chyba wyraźnie napisałam, że nie jestem w stanie zająć się większą ilością adopcji niż w tej chwili.
Sama siebie cytować nie będę.