Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

UWAGA!

dostałam smsa (bo osoba nie raczyła zadzwonić) w sprawie adopcji zagubionego collie z Gdańska. kiedy w smsie zapytałam czy Pani sie zgadza na wizytę przedadopcyjną, umowę i kastrację dostałam odpowiedź:

"Nie bardzo mi to odpowiada. Nie jestem z Gdańska tylko zza elblaga.A poza tym nie miałam pojęcia, że z adopcją psa jest bez mała tyle komplikacji co z adopcją dziecka?!"

Podejrzewam, że Pani dalej będzie szukać collie, a ja uważam, że żaden pies nie powinien do niej trafić!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

witam :) ja sie tu tylko co jakiś czas pokazuję...

Trafiły do nas 2 male szczeniory, takie z budy. są juz nieco podrośniete, mają niecale 4 miesiące. czarna mieszka w budzie na dworze , ruda trafiła do bloków i oddali ją bo bardzo piszczała ... :roll: normalka - szczeniaki zwykle sa cichutkie i zalatwiają sie w toalecie. I jeszcze obiadki gotuja.

W kazdym razie ruda czeka wciaz na dom. dzisiaj zobaczylam ją pierwszy raz na zywo - i padlam :) wg mnie to ona jest owczarek szkocki krótkowlosy. na zdjeciu tego nie widać za dokladnie - ale ma łebek szczuply, taki collakowaty, bedzie takiej wielkosci mniej wiecej... Jest przepiekna :) ząbeczki mleczne jeszcze, odrobaczona, komplet szczepien, bez pchelek. jak tarafila na tymczas potrafila warczec na domownikow kiedy chcieli ją zgonic z kanapy (!!!) teraz nie robi takich numerow. prawie korzysta już z trawnika, wychowuje sie z trójką dzieci, dwoma kotami i duzym psem, wiec socjalizacje ma juz odpowiednią ;) jest bialo ruda z takim collakowym rozkładem łatek, ogon bardziej czarny.

Mieszka w czestochowie, na sląsk dojedzie, inne kierunki - postaramy sie cos wymyslić.
zdjecia jak byla mala mam .
Fundacja For Animals - Oddział w Częstochowie

Posted

wstawilam Mała na forum collakow...
http://www.collie.intertel.net.pl/forum/viewtopic.php?t=3770

Czy ma swoj watek na dogo?

Posted

Iza mieszka w boksie z Kaja, Dulką i Korą. Kaja niedlugo jedzie do swojego domu, Dulka właśnie została adoptowana. Wszystkie suczki z tego boksu byly kiedyś zupełnie dzikie, baly się ludzi. Nasze wolontariuszki poświeciły mnóstwo czasu, żeby je oswoić i przyzwyczaić do obecności czlowieka. Iza to suczka w typie krótkowłosego owczarka collie. Jest bardzo spokojną, dość płochliwą sunią, jest bardzo bardzo grzeczna, łagodna. Nadaje się do spokojnego domu, najlepiej z dużym ogrodem

Posted

Sympatycy rasy!
Zerknijcie na pierwszą stronę... na czerwono zaznaczyłam fragmenty tekstu, które na pewno przykują waszą uwagę... Prosimy o jakąkolwiek pomoc! Większość informacji jest w wątkach, które są podane nad zdjęciami psiaków... Zapoznajmy się z indywidualnymi historiami i pomóżmy!

Posted

Imię: Aris
Aris po śmierci swych opiekunów dwa miesiące spędził sam w domu, będąc jedynie dokarmianym przez sąsiadów. Pies jest łagodny, przyzwyczajony do ogrodu. Nie robi szkód, nie jest przyzwyczajony do jazdy samochodem. Z pewnością trzeba poświęcić trochę czasu, by zyskać jego zaufanie.

Niedawno Aris trafił do nowego domu, który chciał mu zapewnić ciepło i miłość do końca jego dni. Niestety okazało się, że Aris panicznie boi się chodzić po schodach, a z mieszkania w którym się znalazł dzieliły go od ogródka prawie dwa piętra. Właściciele po niecałych 24h godzinach zażądali, by Fundacja zabrała psa z powrotem.

Teraz trafił do domu tymczasowego. Aris nie jest agresywny w stosunku do suk (jesli chodzi o kontakty z psami, nie miał okazji jeszcze ich spotkać w naszej obecności), koty budzą jego zainteresowanie. Jest psem aktywnym, towarzyskim bardzo spragnionym obecności człowieka i pieszczot. Wiecej na: http://www.dogomania.pl/forum/f28/szp-aris-owczarek-szkocki-adopcja-klapa-potrzeba-domu-tymcz-na-cito-121846/index7.html

[URL=www.fotosik.pl][/URL

Posted

Witam serdecznie

nie wiem czy ktoś już tutaj pisał ale ja też mam na dogo tutaj collie potrzebującego pomocy :( Ja nie wiem jak tak wspaniałe psiaki mogą zostać porzucone

Ale przedstawiam Wam

Lord- niewidomy collie. Pies bez szans na dom?

Lord ma około 8 lat. Jest elegancki, dystyngowany (jak to collie) i dobrze wychowany. Po traumatycznym przejściach, pobycie w schronisku dochodzi do siebie w hoteliku w Niepołomicach pod Krakowem. Wystarczy 48 godzin aby perfekcyjnie opanował teren i omijał wszelkie przeszkody.

Szukamy dla Lorda domu cierpliwego, spokojnego i z małą ilością schodów.

Wątek Lorda można śledzić na bieżąco
http://www.dogomania.pl/forum/f28/owczarek-szkocki-collie-nie-widzi-czy-ma-szanse-na-dom-118136/

Można wsiąść udział w aukcjach charytatywnych, bazarkach na rzecz Lorda, które pomagają opłacić jego pobyt w hotelu (KOSZT 20 zł doba)- informacja w wątku.

lub wpłacić pieniążki bezpośrednio do fundacji która wspierają collie w potrzebie <hotel, leczenie>

Fundacja Dr Lucy
ul. Mickiewicza 33
63-100 Śrem
Nr konta: 90 1060 0076 0000 3200 0123 7484
z dopiskiem: "Dla Lorda"

Posted

o kurcze...Ducha to chyba wszyscy znali...mi też jakoś zapadł w serce..Duchu..tam już nic nie będzie bolało, tam już nie będzie ludzi...
tam będzie szczęście za TM. Trzymaj się w tej drodze [']