Ss Posted October 23, 2008 Author Posted October 23, 2008 Diana S napisał(a): Mam pytanie co do koni, dlaczego maja pozasłaniane łby? Dla zabezpieczenia oczu przed muchami... Materiał jest cienki więc konie bez problemu widzą a czują się bardzie komfortowo, bo muchy nie podrażniają ich oczek :) Quote
Emiś Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 [quote name='Emiś']Forum Owczarka Szkockiego Collie :: Zobacz temat - Szczeniak w typie owczarka collie kr�tkow�osego MA JU� NOWY DOM!! Suczka jest obecnie w Gliwicach Szyszka jest już w nowym domu. Quote
Ss Posted October 31, 2008 Author Posted October 31, 2008 Gordon i Aris niebawem jada do nowych domow:multi::multi::multi::multi: Quote
irenaka Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Mam dwa pytania odnośnie collie. Pierwsze do dziewczyn którym podesłałam domek dla collie z Kalisza. Czy coś z tego będzie? Drugie moje pytanie, mam dom z Krakowa dla collie ale z małym dzieckiem. Czy ktoś ma kolaczka sprawdzonego do dzieci? Quote
irysek1953 Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Witam, czy nadal szukacie domku dla tego colli z Kalisza? Jeśli tak, chętnie go wezmę. Mieszkam w domku z dośc dużym podwórkiem w małej miejscowości. Mam co prawda sukę owczarka niemieckiego długowłosego, nie jest moja, ja się nią opiekuję podczas nieobecności właściciela. Problem jest tylko z transportem, bo ja nie mam prawa jazdy i nie ma kto ze mną pojechac. No i pytanie, czy on jest wysterylizowany? Nie mogę wysterylizowac suki, bo nie jest moja. Saba ma 7 lat i nigdy się nie szczeniła. To suka z rodowodem. Nie mogę teraz bardzo dużo chodzic, bo jestem po operacji stawu biodrowego, ale czasu mam aż za dużo, jestem już na emeryturze, mam 55 lat :) Jeśli zgodzicie się, to chętnie go wezmę. Kocham psy i były u mnie w domu zawsze. Quote
Bonsai Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 W sprawie collie z Kalisza proszę się kontaktować z Fundacją dr Lucy, dziś został zabrany ze schroniska. I chyba na ostatnia chwilę, bo po kolei nam psy "znikają".... Quote
brazowa1 Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Nasz mlodziak,roczny,ma domieszke collie,kwalifikuje sie? schronisko Sopot.Wspaniały pies. http://www.dogomania.pl/forum/f28/model-szczylek-przytulasek-czarnuszki-la-collie-w-trojmiescie-kazdy-cudowny-123403/ Ma dom :) Quote
irenaka Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 brazowa1 napisał(a):10 miechow,dzieciak. A jak ten dzieciak do dzieci? Jesteś w stanie sprawdzić? Quote
brazowa1 Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 nie,dzieci nie moga wchodzic do psow w schronisku,moge powiedziec jaki jest do dorosłych ludzi. Quote
Betbet Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 No to takie cudo sie znalazło w Gdansku: http://www.dogomania.pl/forum/f28/przyblakal-sie-owczarek-szetlancki-124335/#post11197707 Quote
Ss Posted November 7, 2008 Author Posted November 7, 2008 już założyłam mu wątek na forum collie...;) Quote
Ss Posted November 8, 2008 Author Posted November 8, 2008 Psiaczek pojechał do nowego domu :multi::multi::multi: Quote
Betbet Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 dla psiaka, ktorego watek podalam potrzebny jest tymczas. Pani ma swojego psa i trojke dzieci, colak siedzi w drewutni. Za kilka dni trafi do schroniska... Quote
MickeyM Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 [quote name='Ss']Psiaczek pojechał do nowego domu :multi::multi::multi: [IMG]http://www.kalisz.schronisko.net/images/adopcje/18055.jpg[/IMG][/quote] Piękne collaczki, do domków! :multi: Quote
Lucyja Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Ledwo jeden kolaczek znajdzie domek, to już następne biedactwa czekają w kolejce :( Czy to nigdy się nie skończy ? :( Quote
irysek1953 Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Witam cieplutko, jestem Ira lub Irena. Cezar przyjechał do nas w piątek 7 listopada :) i jesteśmy bardzo, bardzo szczęśliwi. Myślę, że On też. Saba i ja bardzo się cieszymy, chociaż Saba jest jeszcze trochę zazdrosna, ale już powoli jej to mija. Dzisiaj nawet nie zareagowała, kiedy Cezar poszedł się napic wody :) Saba to 7-letnia suka owczarka niemieckiego długowłosego. Do tej pory była "jedynaczką". Teraz ma towarzystwo, ale jeszcze trochę czasu musi upłynąc, zanim całkowicie zaakceptuje Cezarka. Ważne, że już go nie stara się ugryźc. Raczej podchodzi i obwąchuje go, ale robi to bardzo ostrożnie. Jest naprawdę czujna, ale jednocześnie jest karna i zdyscyplinowana. Nop cóż, do tej pory to było tylko jej królestwo. Powoli jednak zaczyna rozumiec, że Cezar już tutaj zostanie i coraz mniej się go "czepia" :) Myślę, że za jakiś czas sama będzie go wołac do zabawy. Jest psem bardzo ruchliwym i żywiołowym, jak zresztą owczarki. Są żywiołowe, wesołe, ale jednocześnie czujne i bardzo "pilnujące" swoich włości i "swojego stada". Cezarek jest jeszcze trochę onieśmielony (no cóż, to dopiero 3 dni we własnym domu), trochę zagubiony i przytłoczony szczekaniem Saby, ale zaczyna się już pomalutku do niej przyzwyczajac. Chyba nie spotkał jeszcze tak hałaśliwej "baby". Hahahahahahaha...... Pozdrawiam wszystkich, którym leży na sercu dobro i życie tych pięknych i wiernych stworzeń, jakimi są psy, niezależnie od wieku, rasy i wyglądu. Wszystkie są cudowne i zasługują na miłośc i serce Quote
viverna Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Witaj Ireno, bardzo się cieszę, że są tacy ludzie jak Ty! Cezar ma ogromne szczęście :-) Wszystkiego dobrego :-):-):-) Quote
irenaka Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Irysek1953! Gratuluję szybkiej decyzji i dziękuję za dom dla Cezara:loveu: Nie dość, że imię mamy takie same to jeszcze mam wyjątkowy sentyment do imienia Cezar ( też collie):loveu:. Staraj się jak najwięcej oswajać Sabę z Cezarem poza domem i terenem Saby a wtedy szybciej psiaki się dogadają. Najserdeczniejsze pozdrowienia dla Ciebie z Krakowa!!:loveu: Quote
Bonsai Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Witaj Irysku! Cieszymy się bardzo, że naszemu Cezarkowi tak się poszczęściło. :loveu: Życzymy Wam wszystkiego najlepszego! I czekamy na zdjęcia i dalsze relacje! :) Quote
Recommended Posts