Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Diana S napisał(a):

Mam pytanie co do koni, dlaczego maja pozasłaniane łby?

Dla zabezpieczenia oczu przed muchami... Materiał jest cienki więc konie bez problemu widzą a czują się bardzie komfortowo, bo muchy nie podrażniają ich oczek :)

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Mam dwa pytania odnośnie collie.
Pierwsze do dziewczyn którym podesłałam domek dla collie z Kalisza.
Czy coś z tego będzie?
Drugie moje pytanie, mam dom z Krakowa dla collie ale z małym dzieckiem.
Czy ktoś ma kolaczka sprawdzonego do dzieci?

Posted

Witam, czy nadal szukacie domku dla tego colli z Kalisza? Jeśli tak, chętnie go wezmę. Mieszkam w domku z dośc dużym podwórkiem w małej miejscowości. Mam co prawda sukę owczarka niemieckiego długowłosego, nie jest moja, ja się nią opiekuję podczas nieobecności właściciela.
Problem jest tylko z transportem, bo ja nie mam prawa jazdy i nie ma kto ze mną pojechac.
No i pytanie, czy on jest wysterylizowany? Nie mogę wysterylizowac suki, bo nie jest moja. Saba ma 7 lat i nigdy się nie szczeniła. To suka z rodowodem.
Nie mogę teraz bardzo dużo chodzic, bo jestem po operacji stawu biodrowego, ale czasu mam aż za dużo, jestem już na emeryturze, mam 55 lat :)
Jeśli zgodzicie się, to chętnie go wezmę. Kocham psy i były u mnie w domu zawsze.

Posted

W sprawie collie z Kalisza proszę się kontaktować z Fundacją dr Lucy, dziś został zabrany ze schroniska. I chyba na ostatnia chwilę, bo po kolei nam psy "znikają"....

Posted

[quote name='Ss']Psiaczek pojechał do nowego domu :multi::multi::multi:
[IMG]http://www.kalisz.schronisko.net/images/adopcje/18055.jpg[/IMG][/quote]

Piękne collaczki, do domków! :multi:

Posted

Witam cieplutko, jestem Ira lub Irena. Cezar przyjechał do nas w piątek 7 listopada :) i jesteśmy bardzo, bardzo szczęśliwi. Myślę, że On też. Saba i ja bardzo się cieszymy, chociaż Saba jest jeszcze trochę zazdrosna, ale już powoli jej to mija. Dzisiaj nawet nie zareagowała, kiedy Cezar poszedł się napic wody :)
Saba to 7-letnia suka owczarka niemieckiego długowłosego. Do tej pory była "jedynaczką". Teraz ma towarzystwo, ale jeszcze trochę czasu musi upłynąc, zanim całkowicie zaakceptuje Cezarka. Ważne, że już go nie stara się ugryźc. Raczej podchodzi i obwąchuje go, ale robi to bardzo ostrożnie.
Jest naprawdę czujna, ale jednocześnie jest karna i zdyscyplinowana.
Nop cóż, do tej pory to było tylko jej królestwo. Powoli jednak zaczyna rozumiec, że Cezar już tutaj zostanie i coraz mniej się go "czepia" :)
Myślę, że za jakiś czas sama będzie go wołac do zabawy. Jest psem bardzo ruchliwym i żywiołowym, jak zresztą owczarki. Są żywiołowe, wesołe, ale jednocześnie czujne i bardzo "pilnujące" swoich włości i "swojego stada".
Cezarek jest jeszcze trochę onieśmielony (no cóż, to dopiero 3 dni we własnym domu), trochę zagubiony i przytłoczony szczekaniem Saby, ale zaczyna się już pomalutku do niej przyzwyczajac. Chyba nie spotkał jeszcze tak hałaśliwej "baby". Hahahahahahaha......
Pozdrawiam wszystkich, którym leży na sercu dobro i życie tych pięknych i wiernych stworzeń, jakimi są psy, niezależnie od wieku, rasy i wyglądu. Wszystkie są cudowne i zasługują na miłośc i serce

Posted

Irysek1953!
Gratuluję szybkiej decyzji i dziękuję za dom dla Cezara:loveu:
Nie dość, że imię mamy takie same to jeszcze mam wyjątkowy sentyment do imienia Cezar ( też collie):loveu:.
Staraj się jak najwięcej oswajać Sabę z Cezarem poza domem i terenem Saby a wtedy szybciej psiaki się dogadają.
Najserdeczniejsze pozdrowienia dla Ciebie z Krakowa!!:loveu:

Posted

Witaj Irysku!
Cieszymy się bardzo, że naszemu Cezarkowi tak się poszczęściło. :loveu: Życzymy Wam wszystkiego najlepszego! I czekamy na zdjęcia i dalsze relacje! :)