halbina Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 http://static.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=121846 Aris - psiak ok. 10 lat, przebywający w Szczyrku. Łagodny, przyzwyczajony do ogrodu. Nie robi szkód. Nie jest przyzwyczajony do jazdy samochodem. Z pewnością trzeba poświęcić trochę czasu by zyskać jego zaufanie. Jest samotny po stracie (śmierci) swoich właścicieli. Szuka nowych, kochających właścicieli. Wiecej informacji pod numerem telefonu 887616166 Quote
jayo Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Ciotki, czy ktoras z Was robila jakies ogloszenia collaczce Lucy, ktora siedzi w hoteliku/kojcu pod Warszawa? Starunia siedzi wciaz zamknieta bez ludzi, ona tam odejdzie... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=116573&page=3 Quote
zurdo Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 jayo, chyba przesadzasz... Lucy nie siedzi zamknięta w kojcu, bez ludzi... Nie ma ogłoszeń - Lucy, jak wiesz, była już w bardzo złym stanie, nie była w stanie nawet sama wstać. Żeby zdecydować, co dalej, trzeba było zaczekać na to, jakie efekty przyniesie odchudzanie - żeby wiedzieć, czy ten pies ma jeszcze szansę na jako taki komfort życia. A odchudzenie psa trochę trwa i, wierz mi, Lucy nie była w tym czasie sama. Teraz już wiemy, że po schudnięciu ponad 1,5 kg jest znacznie lepiej - więc można zacząć szukać jej domu. Czekam na zdjęcia, ale w zasadzie można i bez zdjęć. Nie wiem tylko, do kogo podawać kontakt... Quote
jayo Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 zurdo napisał(a):jayo, chyba przesadzasz... Lucy nie siedzi zamknięta w kojcu, bez ludzi... a gdzie wedlug Ciebie siedzi? zdjecia mozemy zrobic przy kolejnej wizycie u szczeniakow.. Quote
KasiaO Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 zurdo napisał(a):Znajoma sąsiadki zabierała w ostatnią sobotę psa ze schronu we Wrześni. Widziała tam pięknego collie. Wiem tylko, że to samiec. Września to jedno z tych schronisk, z których psy lepiej zabrać szybciej niż później. Macie jakiś pomysł? Jakiś DT w okolicach Poznania? Hmm ten collie to chyba jakiś nowy bo jeżdze czasami do Wrześni i nie widziałam tam ostatnio żadnego... Może uda mi się tam wpaść w sobotę to dowiem się czy jest i jeśli tak to jak długo ( kwarantanna) Quote
KasiaO Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Dzwoniłam do schronu, rzeczywiście od kilku dni jest tam colli ( na 90% suka). Niestety nie ma możliwości zabrania jej wcześniej niż po upływie kwarantanny czyli 2 tyg....:-( Jutro wieczorem powinnam mieć foty i więcej info o psinie Quote
KasiaO Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 Obiecane foty psicy :) okazuje się, że jest to jednak pies a nie jak wcześniej pisałam suka.... Pies podobno od jakiegoś miesiąca błąkał się po polach, został odłowiony.. Jeśli jest szansa na DT/DS proszę o kontak. Trzeba go wyrwać z tego schronu!! PS. Piechol nie jest agresywny, ma na zdjęciach kaganiec bo dzieciaki go miały na spacerze i pracownik założył mu go tak na wszelki wybadek... Quote
Emiś Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 [quote name='"karinan"']W sobotę 4 października do przychodni dla zwierząt w Sosnowcu została przyprowadzona suczka. Wiek około 3 miesięcy. W chwili obecnej przebywa w DT ale nie może tam zostać na długo Piesek potrzebuje pilnie kochającego domu http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/83c9b46dc1683390.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/69994c026c4c3ae1.html ze względu na brak dostępu do internetu przez weekend proszę o kontakt pod nr tel. 507 052 457 http://www.collie.intertel.net.pl/forum/viewtopic.php?t=3663 Suczka jest obecnie w Gliwicach Quote
Bonsai Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 W kaliskim schronisku przebywa staruszek collie: Ocenili go na 8 lat, ale na mój gust ma więcej. Niewykluczone, że skończy jak 900 jego poprzedników: 900 psów w zakładzie utylizacji - Rzeczpospolita Quote
Kolia Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Jeśli ktoś chciałby pomóc collaczkom to zapraszam tutaj: Bazarki na rzecz Fundacji Dr Lucy Quote
Bonsai Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 [quote name='Bonsai']W kaliskim schronisku przebywa staruszek collie: http://www.kalisz.schronisko.net/images/adopcje/18055.jpg Ocenili go na 8 lat, ale na mój gust ma więcej. Niewykluczone, że skończy jak 900 jego poprzedników: 900 psów w zakładzie utylizacji - Rzeczpospolita Tak napisały o nim dziewczyny: Jest kochany, nie ma w sobie agresji w stosunku do ludzi, uwielbia być głaskany i przytulany.Chyba czuje się jak malutki piesek bo próbuje wgramolić się na kolana Wink . Umie dawać łapę ;p Niestety nie mogę nic powiedzieć jak reaguje na inne psy,czy chodzi na smyczy itp bo kierowniczka nie pozwala nam go wziąć na spacer. Przy budzie nie wykazuje żadnej agresji, w sumie ma tak krótki łańcuch, że może kręcić się tylko w kółko ;/ Kontakt tel.: Aneta 505 344 666, Marta 665 121 147. Quote
Lucyja Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 Kolak przy budzie i do tego na łańcuchu ... to straszne :( Jak można mu pomóc ? Jakiś hotelik ? Ma ktoś jakiś dobry pomysł ?:placz: Quote
Bonsai Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 zurdo już do mnie pisała na PW, szukają DT, hoteliku dla psiaka pod Warszawą. W razie potrzeby mogę przewieźć pociągiem psiaka do W-wy, będę jechała tą trasą 11 listopada. Quote
Ss Posted October 20, 2008 Author Posted October 20, 2008 Lucy pojechała za granice szukać szczęścia więc myślę, że mogę ją zdjąć z naszej listy :) Quote
Ania W Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Uprzejmie informuję , że Kajka pojechała do nowego domu i już popołudniu szalała z drugą sunią i z dziećmi na ogródku... Jeszcze jakiś czas kciuki sie przydadzą ale jestem dobrej myśli :p Quote
zurdo Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 No to dzień dobrych wiadomości :multi: Cieszę się, Aniu :lol: Quote
Ulka18 Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Wiadomosci z domu Fionki prawie kolaczki krotkowlosej :multi: Fiona geht es sehr gut, es war sowieso verrückt, sie hat sich von Anfang an so verhalten, als ob sie schon alles kennen würde und schon immer bei mir gelebt hätte. Sie hat sich sofort mir den Pferden verstanden und der Hofkatze läuft sie auch nicht mehr hinterher. Seit dem dritten Tag läuft sie ohne Leine und folgt sehr gut, wirklich es ist, als ob sie alles kennen würde, nur in der Stadt, dann natürlich mit Leine, ist sie ganz freudig aufgeregt und will überall hinlaufen und sich alles anschauen. Sie ist ein absoluter Traumhund, auch wenn ich sie mir größer vorgestellt habe ist die Kleine eine ganz Große. Ich habe jetzt endlich ein paar Fotos gemacht, musste nämlich zuerst meine volle Speicherkarte leeren. Hoffe es funktioniert mit den Bildern? (Die Pferde haben leider die Fliegenmasken drauf, ich habe vergessen sie ab zu machen, schade.) Quote
Lucyja Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Nie znam niemieckiego, ale sądząc po zdjęciach to Fioneczka jest szczęsliwa :loveu: Quote
zurdo Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Fioneczka jest szczęsliwa A Pani jeszcze szczęśliwsza :lol: zuperrr ;) Quote
Diana S Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Ciesze sie, ze sunia ma sie dobrze :p Mam pytanie co do koni, dlaczego maja pozasłaniane łby? Quote
Recommended Posts