Kolia Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 W sprawie zwrócenia pieniążków za bilet Reyes można by się zwrócić do Pani Lucynki (Dr Lucy) - w końcu po to były robione aukcje na forum - żeby zebrać pieniążki na pomoc collie. Czy ktoś mógłby się skontaktować z Panią Lucyną - ja niestety nie mam jej numery, a na PW nie odpowiada :( Quote
Guest Reyes Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Hejka Ja za zwrotem kosztów mogę psa do Łodzi zawieźć ale : 1.) Musicie mi zwrócić w obie strony bo mnie obecnie nie stać :oops: . 2.) Nie może to być blisko weekendu, bo ja pracuje na wystawach psów - środek tygodnia lub początek. 3.) Nie biorę psa w halterze : ugryzie kogoś i ja będę miała problemy :roll: Mam sportowy kaganiec na sukę dobermana, powinien styknąć, taki to może być nawet na upał ( pies może ziajać) Ustalcie kiedy wam wygodnie - w tym tygodniu mogę środa do piątek. :evil_lol: Quote
zurdo Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Rozmawiałam z Panią Lucyną. Oczywiście, fundacja zapłaci za bilety. Czekam na dane do przelewu na pw. i informację o kwocie, jaka jest potrzebna. Quote
HalinaM Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 To ustalmy po kolei ... na kiedy planujemy cala podroz.?? bo musze dac znac p. Eli by zdazyli wypisac ksiazeczke , zaswiadczenie. No i dograc z Tomkiem o ktorej i kiedy bedzie Reyes w Lodzi Widzewie zeby chlopak tez nie czekal 3 czy 4 godzin na pociag. Quote
Katowice Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 witam szukamy transportu warszawa-katowice dla 7 letniego bastera z rodowodem:) Quote
Kolia Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Reyes pisała, że ma wolne od środy do piątku. Byłoby dobrze, gdyby w środę rano collie został odebrany z Chorzowa i dostarczony do Katowic do godziny 10.00 O godzinie 10.00 z Katowic odjeżdża pociąg pośpieszny do Łodzi z przesiadką w Warszawie. Na stacji Łódź-Widzew jest o godzinie 14.42. To jeszcze wcześnie, więc jeśli Tomkowi by pasowało, to jest czas, aby go zawieźć do Kalisza i wrócić :) Quote
HalinaM Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 [quote name='Kolia']Reyes pisała, że ma wolne od środy do piątku. Byłoby dobrze, gdyby w środę rano collie został odebrany z Chorzowa i dostarczony do Katowic do godziny 10.00 O godzinie 10.00 z Katowic odjeżdża pociąg pośpieszny do Łodzi z przesiadką w Warszawie. Na stacji Łódź-Widzew jest o godzinie 14.42. To jeszcze wcześnie, więc jeśli Tomkowi by pasowało, to jest czas, aby go zawieźć do Kalisza i wrócić :)[/quote] Zaraz skontaktuje sie z Tomkiem czy odpowiadala by mu sroda . Do Srody rana tez zalatwione bylo by wszystko z ksiazeczka i zaswiadczeniem , moze tez udalo by sie pani Eli cokolwiek doprowadzic pieska do porzadku chyba zeby Diana S wziela go dzien wczesniej - bo nie wiem jakie sa warunki w schroniskach i czy pani Ela miala by mozliwosc zrobic cos z pieskiem, mowie o wykapaniu i wyczesaniu . Quote
Kolia Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Udało się Pani skontaktować z Tomkiem? Trzymam kciuki, żeby się udało, bo na transport do domków czekają jeszcze dwa collaczki :( Quote
HalinaM Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 [quote name='Kolia']Udało się Pani skontaktować z Tomkiem? Trzymam kciuki, żeby się udało, bo na transport do domków czekają jeszcze dwa collaczki :([/quote] Dzwonilam do Tomka odpowiada mu sroda ... zaraz na Pw przesle mu wszystkie dane odnosnie adresu i sytuacji . Odbierze collaczka - pytal czy ktos z nim pojedzie i z collaczkiem do Kalisze. I powiem szczerze ze mialam na uwadze Ciebie Kolia. Quote
Kolia Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Kurcze bardzo bym chciała pomóc tylko, że ja do 16.00 jestem w pracy i nie mogę wyjść wcześniej.... A fakt jest taki, że jedna osoba z obcym psem w samochodzie... no może być ciężko. Moze C&C, Magda lub abs mogłyby pojechać z Tomkiem... Quote
HalinaM Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 [quote name='Kolia']Kurcze bardzo bym chciała pomóc tylko, że ja do 16.00 jestem w pracy i nie mogę wyjść wcześniej.... A fakt jest taki, że jedna osoba z obcym psem w samochodzie... no może być ciężko. Moze C&C, Magda lub abs mogłyby pojechać z Tomkiem...[/quote] Kolia nawet nie wchodzi w gre by Tomek prowadzil i pilnowal psa jednoczesnie. Trzeba w tym przypadku napisac na forum collie. Quote
Kolia Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Już napisałam w wątku dokładnie o planach transportu i o prośbie towarzyszenia Tomkowi w podróży - wydaje mi się, że jeśli nie wystosujemy osobistej prosby do danego forumowicza to nikt nie odpowie :( Quote
Alicja Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 [quote name='Kolia'] O godzinie 10.00 z Katowic odjeżdża pociąg pośpieszny do Łodzi z przesiadką w Warszawie. Na stacji Łódź-Widzew jest o godzinie 14.42. [FONT=Arial]dziewczyny dlaczego tak dziwnie ... jest takie połączenie też Katowice - Częstochowa ..odj 9.35 -przyj. 11.18 Częstochowa - Łódź Widzew odj 11.43 - 14.28 **** Katowice - Łódź Widzew 12.40 - 15.49......bezpośredni [/FONT] Quote
Kolia Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 [quote name='Alicja'] [FONT=Arial]Katowice - Łódź Widzew 12.40 - 15.49......bezpośredni [/FONT] Ten bezpośredni lepszy! Ja szukałam, ale nie znalazłam, żadnego bezpośredniego :roll: Czyli już tak ostatecznie: Collie zostaje zabrany z Chorzowa i do godziny 12.30 dostarczony do Katowic. O godzinie 12.40 odjeżdża do Łodzi. O godzinie 15.49 zostaje odebrany przez Tomka na dworcu Łódź-Widzew i zawieziony do Kalisza :) Quote
Alicja Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 [quote name='Kolia']Ten bezpośredni lepszy! Ja szukałam, ale nie znalazłam, żadnego bezpośredniego :roll: [FONT=Arial]jest sprawdziłam raz jeszcze dla pewności ;)[/FONT] Katowice 25.06.08 12:40 P 45102 Pospieszny Sosnowiec Główny 12:51 12:52 Dąbrowa Górnicza 13:02 13:03 Zawiercie 13:21 13:22 Myszków 13:32 13:33 Częstochowa Osobowa 13:55 13:58 Radomsko 14:29 14:30 Piotrków Tryb. 15:07 15:08 Łódź Widzew 15:49 Quote
Diana S Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Choroba, kto odbiera tego psa ze schronu?... piszecie, jak ma pies dojechac do celu- do domu, ale jak ma wygladac odebranie go ze schronu, ja mam rzut beretem ( ze tak sie wyrażę) ... kto ma go w koncu odebrac?... Ja mogłabym ewnetualnie podejsc do schronu we czwartek, piatek... wczesniejsze dni tyg. pracuje, nie da rady bym w srode poszła po niego... Ustalmy cos w koncu...kto go odbiera.... Quote
florida_blue Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 merle mógłby jutro rano (w poniedziałek) jechać do krakowa - około 9-10 rano - ale MUSI mieć zapewniony domek do czwartku do 16 - odbierze go karolaj .... i WIEM, ze jest póżno ... Quote
HalinaM Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 [quote name='HalinaM']Zaraz skontaktuje sie z Tomkiem czy odpowiadala by mu sroda . Do Srody rana tez zalatwione bylo by wszystko z ksiazeczka i zaswiadczeniem , moze tez udalo by sie pani Eli cokolwiek doprowadzic pieska do porzadku chyba zeby Diana S wziela go dzien wczesniej - bo nie wiem jakie sa warunki w schroniskach i czy pani Ela miala by mozliwosc zrobic cos z pieskiem, mowie o wykapaniu i wyczesaniu .[/quote] Diana S na ciebie liczylam ze odbierzesz go ze schroniska i zawieziesz do Katowic nie pisalas nic wczesniej ze nie mozesz. Quote
HalinaM Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 [quote name='Diana S']Choroba, kto odbiera tego psa ze schronu?... piszecie, jak ma pies dojechac do celu- do domu, ale jak ma wygladac odebranie go ze schronu, ja mam rzut beretem ( ze tak sie wyrażę) ... kto ma go w koncu odebrac?... Ja mogłabym ewnetualnie podejsc do schronu we czwartek, piatek... wczesniejsze dni tyg. pracuje, nie da rady bym w srode poszła po niego... Ustalmy cos w koncu...kto go odbiera....[/quote] Wiec z tego wynika ze cala podroz trzeba bedzie przesunac na czwartek ... chyba ze znajdzie sie ktos inny kto pieska odbierze . Quote
maggie1971 Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 [quote name='florida_blue']merle mógłby jutro rano jechać do krakowa - około 9-10 rano - ale MUSI mieć zapewniony domek do czwartku do 16 - odbierze go karolaj .... i WIEM, ze jest póżno ...[/quote] A dlaczego akurat jutro musi jechac do krakowa? Nie można go zawieźć później? Tam żeby nie musieć szukać mu noclegu w krakowie? Quote
Diana S Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Ja go moge odebrac na bank, ale nie było wczesniej mowy o srodzie, zreszta mnie sie nikt nie pytał kiedy... odbiore go we czwartek...bardzo to pokrzyzuje oraganizacje?...i ja nie mam kaganica...pozycze od Wery ( ma Syrka- Borzoj, ma kaganiec do colaka)... na ktora ma byc w Katosach?... Quote
HalinaM Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 [quote name='Alicja'][FONT=Arial]jest sprawdziłam raz jeszcze dla pewności ;)[/FONT] Katowice 25.06.08 12:40 P 45102 Pospieszny Sosnowiec Główny 12:51 12:52 Dąbrowa Górnicza 13:02 13:03 Zawiercie 13:21 13:22 Myszków 13:32 13:33 Częstochowa Osobowa 13:55 13:58 Radomsko 14:29 14:30 Piotrków Tryb. 15:07 15:08 Łódź Widzew 15:49 W tym wypadku na nowo trzeba uzgadniac ... ja o tej porze nie moge juz dzwonic do Tomka z transportem. I ustalmy dokladnie bo nie chce ladowac chlopaka w balona. Quote
Alicja Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 [quote name='HalinaM']W tym wypadku na nowo trzeba uzgadniac ... ja o tej porze nie moge juz dzwonic do Tomka z transportem. [FONT=Arial] ten pociąg kursuje codziennie a dla psa spokojniej bo krócej a cena ta sama bo to pospieszny [/FONT] Quote
Diana S Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Ok, ale jak ten pies wyglada?...i trzeba za niego zapłacic, wiec jak?... ja jestem przed wypłata... o 12:30 miałby byc odebrany z Katowic?... Kto ma go odebrac, moze osoba by sie ze mna skontaktowała, ktora ma psa przejac na peronie... Quote
Bonsai Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Dziewczyny - jest problem: mój TŻ będzie raczej jechał samochodem z W-wy do Kalisza, w dodatku obładowany meblami w związku z wyprowadzką. Nie wiem czy da radę spakować tam psiaka. :shake: Quote
Recommended Posts