Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W sprawie zwrócenia pieniążków za bilet Reyes można by się zwrócić do Pani Lucynki (Dr Lucy) - w końcu po to były robione aukcje na forum - żeby zebrać pieniążki na pomoc collie. Czy ktoś mógłby się skontaktować z Panią Lucyną - ja niestety nie mam jej numery, a na PW nie odpowiada :(

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Guest Reyes
Posted

Hejka
Ja za zwrotem kosztów mogę psa do Łodzi zawieźć ale :
1.) Musicie mi zwrócić w obie strony bo mnie obecnie nie stać :oops: .
2.) Nie może to być blisko weekendu, bo ja pracuje na wystawach psów - środek tygodnia lub początek.
3.) Nie biorę psa w halterze : ugryzie kogoś i ja będę miała problemy :roll:
Mam sportowy kaganiec na sukę dobermana, powinien styknąć, taki to może być nawet na upał ( pies może ziajać)

Ustalcie kiedy wam wygodnie - w tym tygodniu mogę środa do piątek. :evil_lol:

Posted

Rozmawiałam z Panią Lucyną. Oczywiście, fundacja zapłaci za bilety. Czekam na dane do przelewu na pw. i informację o kwocie, jaka jest potrzebna.

Posted

To ustalmy po kolei ...
na kiedy planujemy cala podroz.?? bo musze dac znac p. Eli by zdazyli wypisac ksiazeczke , zaswiadczenie.
No i dograc z Tomkiem o ktorej i kiedy bedzie Reyes w Lodzi Widzewie zeby chlopak tez nie czekal 3 czy 4 godzin na pociag.

Posted

Reyes pisała, że ma wolne od środy do piątku.
Byłoby dobrze, gdyby w środę rano collie został odebrany z Chorzowa i dostarczony do Katowic do godziny 10.00

O godzinie 10.00 z Katowic odjeżdża pociąg pośpieszny do Łodzi z przesiadką w Warszawie. Na stacji Łódź-Widzew jest o godzinie 14.42.

To jeszcze wcześnie, więc jeśli Tomkowi by pasowało, to jest czas, aby go zawieźć do Kalisza i wrócić :)

Posted

[quote name='Kolia']Reyes pisała, że ma wolne od środy do piątku.
Byłoby dobrze, gdyby w środę rano collie został odebrany z Chorzowa i dostarczony do Katowic do godziny 10.00

O godzinie 10.00 z Katowic odjeżdża pociąg pośpieszny do Łodzi z przesiadką w Warszawie. Na stacji Łódź-Widzew jest o godzinie 14.42.

To jeszcze wcześnie, więc jeśli Tomkowi by pasowało, to jest czas, aby go zawieźć do Kalisza i wrócić :)[/quote]
Zaraz skontaktuje sie z Tomkiem czy odpowiadala by mu sroda . Do Srody rana tez zalatwione bylo by wszystko z ksiazeczka i zaswiadczeniem , moze tez udalo by sie pani Eli cokolwiek doprowadzic pieska do porzadku chyba zeby Diana S wziela go dzien wczesniej - bo nie wiem jakie sa warunki w schroniskach i czy pani Ela miala by mozliwosc zrobic cos z pieskiem, mowie o wykapaniu i wyczesaniu .

Posted

[quote name='Kolia']Udało się Pani skontaktować z Tomkiem? Trzymam kciuki, żeby się udało, bo na transport do domków czekają jeszcze dwa collaczki :([/quote]
Dzwonilam do Tomka odpowiada mu sroda ... zaraz na Pw przesle mu wszystkie dane odnosnie adresu i sytuacji . Odbierze collaczka - pytal czy ktos z nim pojedzie i z collaczkiem do Kalisze. I powiem szczerze ze mialam na uwadze Ciebie Kolia.

Posted

Kurcze bardzo bym chciała pomóc tylko, że ja do 16.00 jestem w pracy i nie mogę wyjść wcześniej....

A fakt jest taki, że jedna osoba z obcym psem w samochodzie... no może być ciężko. Moze C&C, Magda lub abs mogłyby pojechać z Tomkiem...

Posted

[quote name='Kolia']Kurcze bardzo bym chciała pomóc tylko, że ja do 16.00 jestem w pracy i nie mogę wyjść wcześniej....

A fakt jest taki, że jedna osoba z obcym psem w samochodzie... no może być ciężko. Moze C&C, Magda lub abs mogłyby pojechać z Tomkiem...[/quote]
Kolia nawet nie wchodzi w gre by Tomek prowadzil i pilnowal psa jednoczesnie.
Trzeba w tym przypadku napisac na forum collie.

Posted

Już napisałam w wątku dokładnie o planach transportu i o prośbie towarzyszenia Tomkowi w podróży - wydaje mi się, że jeśli nie wystosujemy osobistej prosby do danego forumowicza to nikt nie odpowie :(

Posted

[quote name='Kolia']

[FONT=Arial]dziewczyny dlaczego tak dziwnie ...
jest takie połączenie też

Katowice - Częstochowa ..odj 9.35 -przyj. 11.18

Częstochowa - Łódź Widzew odj 11.43 - 14.28

Katowice - Łódź Widzew 12.40 - 15.49......bezpośredni
[/FONT]

Posted

[quote name='Alicja']
[FONT=Arial]Katowice - Łódź Widzew 12.40 - 15.49......bezpośredni [/FONT]

Ten bezpośredni lepszy! Ja szukałam, ale nie znalazłam, żadnego bezpośredniego :roll:

Czyli już tak ostatecznie:

Collie zostaje zabrany z Chorzowa i do godziny 12.30 dostarczony do Katowic. O godzinie 12.40 odjeżdża do Łodzi. O godzinie 15.49 zostaje odebrany przez Tomka na dworcu Łódź-Widzew i zawieziony do Kalisza :)

Posted

[quote name='Kolia']Ten bezpośredni lepszy! Ja szukałam, ale nie znalazłam, żadnego bezpośredniego :roll:

[FONT=Arial]jest sprawdziłam raz jeszcze dla pewności ;)[/FONT]

Katowice
25.06.08

12:40

P 45102
Pospieszny
Sosnowiec Główny

12:51 12:52
Dąbrowa Górnicza

13:02 13:03
Zawiercie

13:21 13:22
Myszków

13:32 13:33
Częstochowa Osobowa

13:55 13:58
Radomsko

14:29 14:30
Piotrków Tryb.

15:07 15:08
Łódź Widzew

15:49

Posted

Choroba, kto odbiera tego psa ze schronu?...
piszecie, jak ma pies dojechac do celu- do domu, ale jak ma wygladac odebranie go ze schronu, ja mam rzut beretem ( ze tak sie wyrażę) ...
kto ma go w koncu odebrac?...
Ja mogłabym ewnetualnie podejsc do schronu we czwartek, piatek...
wczesniejsze dni tyg. pracuje, nie da rady bym w srode poszła po niego...
Ustalmy cos w koncu...kto go odbiera....

Posted

[quote name='HalinaM']Zaraz skontaktuje sie z Tomkiem czy odpowiadala by mu sroda . Do Srody rana tez zalatwione bylo by wszystko z ksiazeczka i zaswiadczeniem , moze tez udalo by sie pani Eli cokolwiek doprowadzic pieska do porzadku chyba zeby Diana S wziela go dzien wczesniej - bo nie wiem jakie sa warunki w schroniskach i czy pani Ela miala by mozliwosc zrobic cos z pieskiem, mowie o wykapaniu i wyczesaniu .[/quote]
Diana S na ciebie liczylam ze odbierzesz go ze schroniska i zawieziesz do Katowic nie pisalas nic wczesniej ze nie mozesz.

Posted

[quote name='Diana S']Choroba, kto odbiera tego psa ze schronu?...
piszecie, jak ma pies dojechac do celu- do domu, ale jak ma wygladac odebranie go ze schronu, ja mam rzut beretem ( ze tak sie wyrażę) ...
kto ma go w koncu odebrac?...
Ja mogłabym ewnetualnie podejsc do schronu we czwartek, piatek...
wczesniejsze dni tyg. pracuje, nie da rady bym w srode poszła po niego...
Ustalmy cos w koncu...kto go odbiera....[/quote]
Wiec z tego wynika ze cala podroz trzeba bedzie przesunac na czwartek ... chyba ze znajdzie sie ktos inny kto pieska odbierze .

Posted

[quote name='florida_blue']merle mógłby jutro rano jechać do krakowa - około 9-10 rano - ale MUSI mieć zapewniony domek do czwartku do 16 - odbierze go karolaj .... i WIEM, ze jest póżno ...[/quote]
A dlaczego akurat jutro musi jechac do krakowa? Nie można go zawieźć później? Tam żeby nie musieć szukać mu noclegu w krakowie?

Posted

Ja go moge odebrac na bank, ale nie było wczesniej mowy o srodzie, zreszta mnie sie nikt nie pytał kiedy...
odbiore go we czwartek...bardzo to pokrzyzuje oraganizacje?...i ja nie mam kaganica...pozycze od Wery ( ma Syrka- Borzoj, ma kaganiec do colaka)...
na ktora ma byc w Katosach?...

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial]jest sprawdziłam raz jeszcze dla pewności ;)[/FONT]

Katowice
25.06.08

12:40

P 45102
Pospieszny
Sosnowiec Główny

12:51 12:52
Dąbrowa Górnicza

13:02 13:03
Zawiercie

13:21 13:22
Myszków

13:32 13:33
Częstochowa Osobowa

13:55 13:58
Radomsko

14:29 14:30
Piotrków Tryb.

15:07 15:08
Łódź Widzew

15:49
W tym wypadku na nowo trzeba uzgadniac ... ja o tej porze nie moge juz dzwonic do Tomka z transportem.
I ustalmy dokladnie bo nie chce ladowac chlopaka w balona.

Posted

[quote name='HalinaM']W tym wypadku na nowo trzeba uzgadniac ... ja o tej porze nie moge juz dzwonic do Tomka z transportem.
[FONT=Arial]
ten pociąg kursuje codziennie a dla psa spokojniej bo krócej a cena ta sama bo to pospieszny
[/FONT]

Posted

Ok, ale jak ten pies wyglada?...i trzeba za niego zapłacic, wiec jak?... ja jestem przed wypłata...
o 12:30 miałby byc odebrany z Katowic?...
Kto ma go odebrac, moze osoba by sie ze mna skontaktowała, ktora ma psa przejac na peronie...

Posted

Dziewczyny - jest problem: mój TŻ będzie raczej jechał samochodem z W-wy do Kalisza, w dodatku obładowany meblami w związku z wyprowadzką. Nie wiem czy da radę spakować tam psiaka. :shake: