HalinaM Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 Wlasnie dzwonilam i mam dograny domek dla pieska . Czy jest ktos z Kalisza kto moglby sprawdzic domek. Namiary z adresem podam na PW. Tylko trzeba by bylo zorganizowac transport z Chorzowa do Kalisza. Quote
Rybka_39 Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 W sumie można by go pociągiem podrzucić..ale chyba bezpośredniego do Kalisza nie ma, jest tylko do Poznania....chyba:roll: Do Poznania pociagiem..tylko kto go z Poznania do Kalisza zawiezie hmm Quote
Ulka18 Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 [quote name='HalinaM']Wlasnie dzwonilam i mam dograny domek dla pieska . Czy jest ktos z Kalisza kto moglby sprawdzic domek. Namiary z adresem podam na PW. Tylko trzeba by bylo zorganizowac transport z Chorzowa do Kalisza. Halinko, tutaj namiar na dogomaniaczke Bonsai z Kalisza. KALISZ Bonsai (Ola) gg 4586861 tel. [prv] mail olaa-s@wp.pl NET DTA 1 doba, suczka bądź łagodny pies WIZ/Dom - Kalisz i najbliższe okolice WIZ/poadopcyjna - Kalisz, okolice XERO czarno-biale OGL/PLAKAT - służę drukarką OPIEKA/PIELEGNACJA - pomoc w kąpieli, opiece nad psem FOTO PETSITTER - opieka nad psem, sprzątanie po nim, układanie BEHAVIOR - służę klikerem. Strona intenetowa i forum o schronisku prowadzone przeze mnie: www.schronisko.kalisz.pl wolontariuszka w kaliskim schronisku Quote
HalinaM Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 Dzieki Ulka18 ... juz napisalam do niej e-maila Quote
HalinaM Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 Rybka_39 napisał(a):W sumie można by go pociągiem podrzucić..ale chyba bezpośredniego do Kalisza nie ma, jest tylko do Poznania....chyba:roll: Do Poznania pociagiem..tylko kto go z Poznania do Kalisza zawiezie hmm Tez tak rozwazam ...a moze pociagiem do Lodzi ... z Lodzi blizej do Kalisza niz z Poznania i mialabym wtedy transport z Lodzi do Kalisza . Tylko trzeba by sie bylo zorientowac w polaczeniach. Quote
Rybka_39 Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 Hmm..więc pociągiem do Łodzi ...i z Łodzi może ktoś by go odebrał... Quote
florida_blue Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 mam jeszcze jednego chetnego na collie... dzwonią mi ludzie z allegro... ja juz swoje wydałam, ale zostawiłam ogłoszenia, niech inne znajdą skoro mam tyle obserwatorów ;) Domek ma już collie psa samca 2 lata i jeszcze jakiegoś jamnika, ten dwulatek podobno choruje na trzustke, ale go ratują, domek na śląsku (okolice Gliwic) chcą adoptować suczke po sterylizacji albo psa - kto chce numer tel ? wysle na PW Quote
florida_blue Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 nie wiem , napewno chcą młodego żeby był towarzyszem dla tego ich dwulatka - dzwonił w związku z ogłoszeniem o moim rudzielcu.... podejrzewam, że mając chorego psa nie szukają jakiegoś "dochodzącego staruszka"... ale trzeba dopytać :):):) zgodził się na przekazanie swojego numeru komuś, kto ma do adopcji collie jakieś ... Quote
Rybka_39 Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 A szukałaś tutaj: http://www.collie.intertel.net.pl/forum/viewforum.php?f=18 Quote
florida_blue Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 nie - nie chce szukać bo nie bede sie zajmować tą adopcją - po prosty chciałam dac nr komuś, kto potrzebuje, bo ma psiaka, transport do Gliwic bedzie realny, sprawdzi domek itd ;) Quote
Rybka_39 Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 A pisałaś na colaczym, że oferujesz domek dla collie? Może założ tam watek i chętnym podasz numer;) Quote
florida_blue Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 a nie moze ktoś napisać kto jest tam zarejestrowany :razz: Quote
Rybka_39 Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 Jak chcesz to moge sie zarejestrować.:cool3: Quote
Rybka_39 Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 Ja teraz wyjeżdżam bede w poniedziałek. Czkem na oferty transportu z Łodzi do Kalisza!:cool3: Lub Z Chorzowa do kalisza! Quote
HalinaM Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 Rybka_39 napisał(a):Hmm..więc pociągiem do Łodzi ...i z Łodzi może ktoś by go odebrał... Tak z Lodzi odebral by go Tomek (mono) z forum collie mieszka w Lodzi i zawiezie pieska na miejsce do Kalisza .... tylko musimy dograc dzien i godzine zeby pasowalo i zeby z psem nie blakac sie nie wiadomo gdzie i ile czasu. Quote
Rybka_39 Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 Super;) Mam osobe, która może zawiozła by collie do Łodzi, ale za zwróceniem kosztów za bilet. Moze się zrzucimy?:roll: Halina, możesz umiescic na colaczym oferte adopcji (florida prosiła kilka postów wczesniej) bo nie bede sie specjalnie rejestrowac.;) Quote
HalinaM Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 Rybka_39 napisał(a):Super;) Mam osobe, która może zawiozła by collie do Łodzi, ale za zwróceniem kosztów za bilet. Moze się zrzucimy?:roll: Halina, możesz umiescic na colaczym oferte adopcji (florida prosiła kilka postów wczesniej) bo nie bede sie specjalnie rejestrowac.;) Wlasnie florida podala mi numer na PW tego zaiteresowanego pana z Gliwic. A co do zabrania collaczka ze schronu to i ja moge to zrobic bo mam prawie darmowy bilet i koszty by byly bardzo niskie takze nie potrzebowala bym zwrotu tylko nie orientuje sie w zab z polaczeniami z Chorzowa do Lodzi . Quote
HalinaM Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 I musze dograc z Tomkiem kiedy jemu by pasowalo. Wtedy bysmy sie dostosowali ...i jeszcze musze dowiedziec sie w schronie kiedy pieska mozna ewentualnie zabrac bo jest po kastracji. Planowalam ze to moze ja bym pojechala po pieska bo mam prawie bezplatny bilet i podroz kosztowala by po prostu grosze ze nie musowo by sie bylo zrzucac na bilet ale przed chwileczka dostalam od corki wiadomosc ze wnunio mial wypadek samochodowy , potracil go samochod na przejsciu , ma zlamany obojczyk i otwarte zlamanie nogi ... i chyba z mojego wyjazdu nic nie bedzie. Quote
Bonsai Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 Hej, czy nadal mam przeprowadzić wizytę przedadopcyjną dla collie, bo już się pogubiłam? ;) Jeśli tak, to zrobię to na początku przyszłego tygodnia. Co do transportu z Łodzi do Kalisza: mój TŻ będzie jechał w przyszły weekend z W-wy do Kalisza przez Łódź Kaliską. Jeśli ktoś podrzuci psiaka na dworzec to sądzę, że nie powinno być problemu. Quote
HalinaM Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 [quote name='Bonsai']Hej, czy nadal mam przeprowadzić wizytę przedadopcyjną dla collie, bo już się pogubiłam? ;) Jeśli tak, to zrobię to na początku przyszłego tygodnia. Co do transportu z Łodzi do Kalisza: mój TŻ będzie jechał w przyszły weekend z W-wy do Kalisza przez Łódź Kaliską. Jeśli ktoś podrzuci psiaka na dworzec to sądzę, że nie powinno być problemu.[/quote] Oczywiscie ze trzeba ten domek sprawdzic umowiona jest wizyta przedadopcyjna i podalam Ci wszystkie dane ... skomplikowala sie tylko sprawa jak narazie z zabraniem przeze mnie collaczka i przywiezienia do Lodzi ale to jeszcze dogramy jak dostane wszystkie wiadomosci zarowno ze schroniska jak i od Tomka. Jesli nie pojade ja to pojedzie ktos inny po collaczka i go dowiezie. Ale o tym poinformuje. Quote
HalinaM Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 Dzis dostalam od p. Eli wiadomosc ze schroniska w sprawie pieska. wklejam tresc E-maila: Witam, piesek ma się bardzo dobrze, myślę że spokojnie może jechać pociągiem, tylko trzeba nas wcześniej poinformować aby lekarz wystawił książeczkę. Można psa jak najbardziej już zabrać. Pozdrawiam Ela Kołcz Nie mam tylko jeszcze wiadomosci od Tomka na kiedy bylby wolniejszy. Quote
Rybka_39 Posted June 21, 2008 Posted June 21, 2008 Ale transport jest. Reyes moze zawiesc psa, jak jej oplacicie bilet;)(pociągowy) Zawiozła by go o Łodzi, a z Łodzi TZ bonsai, jeszcze jest ewentualnie oferta trol, ale za zwrotem kosztów, pies by jechał autem. Quote
Recommended Posts