Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Ulka18']Od dzisiaj mam bana na forum collie za dyskusje z adminem :evil_lol:
Napisalam kilka porad na watku Korala - dla P.Halinki, ktora ma na tymczasie Korala, a cierpi na straszna allergie i astme. Ta czesc mojego postu zostala natychmiast wycieta, a na moj protest, ze te kilka zdan serwera nie zapchalo, a moze przydaloby sie innym, dostalam bana :angryy:
Widac tam admin moze wszystko :angryy:

http://www.collie.intertel.net.pl/forum/viewtopic.php?t=3090&start=224

Ulka18 nawet nie wiesz jak mi przykro ze z mojego powodu za wskazanie kilku wspanialych rad dla mnie zostalas zbanowana przez admina .
Ja tez mialam juz z nim powazne sciecie ale wiem kim jest admin i powiedzialam ze kiedys na wystawie wykrece mu numer i to przy duzej liosci forumowiczow - ze podejde i powiem " witaj Admin :lol: " moze dlatego ... ostatnio nawet napisalam ze traktuje forum jako prywatny folwark a nie jak forum na ktorym mozna sie swobodnie wypowiadac. I bardzo sie ciesze ze w koncu moglam do was dolaczyc.

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

HalinkoM, witaj na dogomanii :Rose:
Bardzo milo, ze jestes tutaj z nami.

Wcale nie zaluje, ze zostalam zbanowana na forum collie, bo mnie tam nic nie trzymalo, poza kilkoma wspanialymi osobami jak LucynkaW, LucyZ, Ty Halinko,
Zurdo, Gosia, Mono. Myslalam, ze admin tam jest kobieta, a z tego co piszesz to mezczyzna.

Co do Twojej alergii to polecam jeszcze sok z pokrzywy, sok z zyworodki.
Tez mam allergie, ale juz tylko na kwitnace trawy, na siano mi przeszlo.
Mysle, ze na nastepny rok juz mi minie alergia na trawy ;)

Posted

Dziekuje Ulka18 sprobuje metod medycyny naturalnej moze w koncu odczule sie troszke.... bo tej chemi mam dosc.... najgorsza to ta moja astma, ale powoli ustepuje wiec mam nadzieje ze w koncu pozwoli mi normalnie zyc :razz:

Posted

Halinko,
moj ojciec tez mial astme, ale lekarka, ktora go leczy zapisala inhalacje, byl tez w sanatorium w Rymanowie 3 tygodnie, juz nie przyjmuje wziewnych lekow np. Berotecu, Berodualu.

A ten nowy kolak z rodowodem - dziwne, ze go oddaja? Nie znany jest powod oddania.

Posted

Witaj Halinko na dogomanii !!! :)
Dzięki Florida za fotki kolaka. Jutro pokażę go pani w pracy. Jesli przez czas mojego urlopu nie wzięła innego pieska, to może się na tego kolaska skusi :)
Maggie dzięki za chęć pomocy w transporcie. Jeśli tylko pani się zdecyduje to się z Tobą skontaktuję i coś wymyslimy w sprawie transportu.

Posted

Coli merle już u mnie:lol: Nazwałam go Lucky, cóż mogę o nim powiedzieć, nic:oops: Ludzie4, którzy go dokarmiali mówili, że uwielbia dzieci, kotów nie goni, trochę szczeka na obcych. U nich nie mógł zostać bo mają już psa i teren nie jest ogrodzony. Pies nie jest nauczony chodzenia na smyczy, gdy się go próbuje zapiąć po prostu sie kładzie, za to można go nosić:diabloti: Jest przesympatyczny. Ma niewielką ale juz podgojoną rankę na boku oraz jakiś uraz przedniej łapy, nic poważnego pewnie ktoś go przywalił kamieniem juz zaczyna na nią stawać więc to chyba nie problem. Ogólnie przymilasty i kochany, lekko wystraszony pewnie ktoś go bił smyczą bo jak podniosłam ręke ze smyczą to pies uciekł. Nie ukrywam, że chciałabym aby pies znalazł szybko dom bo naprawdę nie moge go trzymać mam 3 psy w tym jedną sukę z ADHD oraz samca pitka on jest łagodny ale wolę nie ryzykować, wiem, że suce by krzywdy nie zrobił ale samcowi? Boję się po prostu. Szukamy szybko domu. a oto przystojniak

Posted

HalinaM napisał(a):
Czy collaczek ma watek na forum collie ?? Czy trzeba mu zrobic ? ... jestem tu nowa wiec pytam.

Raczej nie ma:shake: Gdybys mogła mu tam założyc to byłabym wdzięczna, tylko trzeba pamiętać o aktualizacji informacji. Nie wiem czy on ma już osobny wątek na dogo, jeśli nie ma to go założę i podam tutaj link tam będą najnowsze informacje.

Posted

słuchajcie to jest TEN collie, którego nie mogliśmy złapać!!! Własnie on miał jechac do C&C na tymczas (ale zrozumiałe ze nie mogła czekać na nieistniejącego psa) Dopiero teraz zauważyłam, że ma troche kremowego na pyszczku. Lucyja, jego foty też przesyłam do ciebie.... Ten schroniskowy i merle - oba są do adopcji. Ula przywieziesz go w najblizszym czasie do weta?

Posted

Z jednej strony nie mam dobrych wieści, bo niestety pani ode mnie z pracy nie weźmie kolaczka. Ale jest też dobra strona tej wiadomości, bo w środę odbiera ze schroniska innego pieska, który jutro mam mieć kastrację. Tak więc udało mi się ją namówić, że warto wziąć psa ze schroniska.

Posted

Kopiuje ogloszenie wklejone przez karolaj u nas na forum - moze udalo by sie cos zorganizowac i pomoc ;) ja niestety mieszkam za daleko i nie mam auta.:placz:

wczoraj, zupełnie przypadkiem na stronie rzeszowskiego Kundelka znalazłam ogłoszenie tej treści :

Szukam nowego domu dla 8-letniego, rodowodowego owczarka collie. Pies jest po szkoleniu, z książeczką zdrowia.
Wysoka Strzyżowska

udało mi się nawiązać kontakt z autorką ogłoszenia. oto co mi napisała:
Witaj
To ogłoszenie zamieściłam w imieniu Majki, która nie ma dostępu do Internetu. W Wysokiej Strzyżowskiej prowadzi coś w rodzaju prywatnego schroniska, mieszka na uboczu, ma kilkadziesiąt psów. Poznałam ja jak jeszcze mieszkała w Rzeszowie, robiłam zdjęcia psom i ogłaszałam w internecie, 3 lata temu Majka wyprowadziła sie na wieś, z 80 km od Rzeszowa, byłam tam tylko raz, bo auta nie mam, a dojazd jest trudny. Jak dostane wiadomość żeby dać jakieś ogłoszenie to zamieszczam na naszej stronie i na lokalnych serwisach. Niestety rzadko dostaje od niej zdjęcia, czasem takie z komórki. To ogłoszenie już wisi jakiś czas, ale nie miałam sygnału że znalazła dom to pewnie aktualne.
Dzisiaj dostałam smsa ze miał przyjść ktoś z aparatem w komórce i zrobić zdjęcia, ale nic nie przyszło.
Ciężka sprawa z tymi ogłoszeniami, bo bez zdjęć to małe zainteresowanie jest.
Pozdrawiam Gunia

po kontakcie z Majką zgodziła się ona na założenie wątku na forum. prosiła jedynie aby uważać na pseudohodowców. jak pisała Gosia potrzebny jest też ktoś kto by tam pojechał i porobił zdjęcia - bez tego ciężko znaleźć chętnych.
http://www.collie.intertel.net.pl/forum/viewtopic.php?t=3336#151893

Posted

dziekuję Halino. pomocy potrzebuje nie tylko collie. Majka ma także inne psy. niestety nie ma dostępu do internetu. jest również problem ze zdjęciami. a bez tego ciężko znaleźć dom dla jakiegokolwiek psa.
proszę, pomóżcie.
Wysoka Strzyżowska to okolice Rzeszowa, Strzyżowa, także Jasła.

Posted

mam już wiadomości o tym kolaku. historia jest wstrząsająca!!!
oto czego się dowiedziałam: pies jest rodowodowy. mieszkał u swoich właścicieli przez 8 lat. podczas grilla w ogrodzie (najprawdopodobniej suto zakrapianego) zaatakował jednego z gości. Majka podejrzewa, że został przez tą osobę zaatakowany gdyż jest to niesamowicie łagodny pies. jednak faktem jest, że przegryzł tętnicę szyjną.
właściciele natychmiast zdecydowali się na uśpienie. trafili do Inspekcji Weterynaryjnej, pracownicy od razu zawiadomili Majkę, która zabrała psa do siebie.
Opiekunka odda psa ale tylko osobie bezgranicznie kochającej psy, wszystkie psy - nie tylko te rasowe. zastrzega sobie że sprawdzi przyszły dom, dlatego wolałaby osobę z okolic. jest to niezwykła kobieta, bezgranicznie kocha swoje zwierzęta, odniosłam wrażenie, że jest dla nich gotowa poświęcić wszystko. pies ma u niej dobre warunki, lecz jeśli znajdzie się odpowiednia osoba to jest gotowa go oddać.

pies ma rodowód. jest maści śniadej. obiecała mi przesłać wszelkie dane.

Posted

[quote name='Rybka_39']Słuchajcie a nie wiecie co jest z tym psiakiem:

http://www.schronisko.chwilka.pl/zdjecia/pieski/120.jpg
Jest jeszcze w schronisku?
Wiecie cos wiecej o nim?
Macie więcej fotek?
poprosze o kontakt z kim się kontaktować w sprawie psiaka?

Dzwonilam wlasnie do schroniska ... piesek jest jeszcze w schronisku zostal zaszczepiony zaczipowany mam miec zdjecia i opis tego piesia wiec jak tylko dostane e-maila to zaraz przekaze i wkleje.

Posted

Wklejam e-maila od pani Eli z Chorzowskiego schroniska

Witam,
niestety pies nie jest chętny do współpracy i nie chce wyjść z budy,
trochę się boi.
Wysyłam dwa zdjęcia, jeśli mi się uda jeszcze jakieś zrobić to prześlę
potem.
Psiak będzie za niedługo kastrowany, jak się uda to może pod koniec
tygodnia,
inne zdjęcie również tu:
http://www.schronisko.chwilka.pl/zdjecia/pieski/160.jpg

*

*

.... tyle informacji udalo mi sie zdobyc i tyle zdjec ... mam nadzieje ze uda mi sie jeszcze jakies zdjecia zdobyc bo jestem w dobrym kontakcie z pania ze schroniska ....mam z tego wlasnie schroniska "Tekle " collie adoptowana w maju tamtego roku a zdjecia "Tekli" wklejala Ulka18

Posted

pies ma rodowód. jest maści śniadej. obiecała mi przesłać wszelkie dane.
Trzeba uwazac na osoby z pln Polski, szukaja psa dla swojej suki collie. Mam nadzieje, ze Majka nie wyda psa bez kastracji.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Trzeba uwazac na osoby z pln Polski, szukaja psa dla swojej suki collie. Mam nadzieje, ze Majka nie wyda psa bez kastracji.

A co do tego pieska u Majki to moze by jeszcze dodatkowo ostrzec Majke i dac jej jakies namiary na tego czlowieka by nie wydala psa, bo moze nawet nie wie ze sa tacy ludzie, chociaz ostrzegala bysmy uwazali na pseldohodowcow.

Posted

maggie1971 napisał(a):
Jakby trzeba było to mogę pomóc w transporcie do krakowa

Maggie czy byłaby możliwość transportu kolaka przed weekendem do Krakowa ??