Ss Posted June 11, 2008 Author Posted June 11, 2008 Psiaczek w sobote jedzie do nowego domku do Niemiec... czyli usuwam z pierwszej strony:multi::multi::multi: Quote
Pokahontas Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 [quote name='Ss']Psiaczek w sobote jedzie do nowego domku do Niemiec... czyli usuwam z pierwszej strony:multi::multi::multi: zabiera go prywatna osoba czy Fundacja? Można dopisać ze sunia z Chorzowa już po sterylizacji:cool3: Quote
Ss Posted June 11, 2008 Author Posted June 11, 2008 Wydaje mi sie ze Fundacja Dobermann-Not-Hilfe.... pomaga tylko w transporcie... Quote
Lucyja Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 [quote name='Ulka18']Od dzisiaj mam bana na forum collie za dyskusje z adminem :evil_lol: Napisalam kilka porad na watku Korala - dla P.Halinki, ktora ma na tymczasie Korala, a cierpi na straszna allergie i astme. Ta czesc mojego postu zostala natychmiast wycieta, a na moj protest, ze te kilka zdan serwera nie zapchalo, a moze przydaloby sie innym, dostalam bana :angryy: Widac tam admin moze wszystko :angryy: http://www.collie.intertel.net.pl/forum/viewtopic.php?t=3090&start=224 Nie wiem, kto się tam tak żądzi na forum, ale uważam, że jak sama nazwa wskazuje "forum" jest to miejsce na wymianę myśli i opinii i rad. Nawet jeśli ta rada nie dotyczyła bezpośrednio psa, to dotyczyła osoby, która się bezdomnym psem zajmuje, pomimo, że jest chora. Jestem wciąz na forum collie, ale czasem mnie tez już ręce opadają na zachowanie niektórych ludzi :( Quote
Ulka18 Posted June 11, 2008 Posted June 11, 2008 Mielecki kolak jedzie do domu znalezionego przez Fundacje Dobermann Not Hilfe. Reno2001 wiezie psiaki do Zgorzelca, gdzie odbierane sa przez ludzi z fundacji. Fundacja zwraca koszty paszportow, czipow i przygotowania do wyjazdu. Jedzie tez kilka schroniskowych weteranow, z czego sie najbardziej cieszymy :multi: Quote
Pokahontas Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 ta sunia z Chorzowa jest już w nowym domku :) Quote
zurdo Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 super! a co ze zdjęciami collaczka z częstochowy? Quote
florida_blue Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 tego ze schroniska pstrykne jutro .... znalazł się też merle... jest osoba która zastanawia się nad przygarnięciem go. Jesli się nie zdecyduje - czy mamy jeszcze tymczas ... ? to pies , ma ładne białe ząbeczki. jest łagodny, nie goni kotów, z innymi psami ok. coś mu sie stało w łapkę, ma czymś smarowaną i zabandażowana ,... Quote
Wet-siostra Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 [quote name='florida_blue']tego ze schroniska pstrykne jutro .... znalazł się też merle... jest osoba która zastanawia się nad przygarnięciem go. Jesli się nie zdecyduje - czy mamy jeszcze tymczas ... ? to pies , ma ładne białe ząbeczki. jest łagodny, nie goni kotów, z innymi psami ok. coś mu sie stało w łapkę, ma czymś smarowaną i zabandażowana ,... Cioteczko,zajrzyj na poprzednią stronę...Jeśli nie macie DT,może skorzystacie z mojej propozycji???Wiem,że to trochę daleko...Ale... Quote
zurdo Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 florida_blue C&C, która deklarowała tymczas, przygarnęła Astrę z Rzeszowa, ma w tym momencie 3 psy, więc myślę, że tymczas już odpada. Ja mam chętny dom w Białymstoku - umaszczenie i płeć obojętna, warunek: pies musi być łagodny do czworołapów i dzieci. Quote
Rybka_39 Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 Zgłosiła się do mnie Pani chętna na colaczka, ma dom z ogrodem. Chciała adoptować jedną z suniek które ogłaszałam, ale sunia collie znalazła już domek, więc dałam jej link do tego wątku i może coś z tego będzie!:cool3: Quote
Ulka18 Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 Rybko, sa jeszcze kolaczki nie oglaszane. Czy Pani zgodzi sie na wizyte przed- i poadopcyjna? Nasza niesmiala Pumcia czeka na dom w hoteliku, kilka innych tez. http://allegro.pl/item382656672_niesmiala_suczka_w_typie_collie.html Quote
florida_blue Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 ja zaraz wstawie zdjecia rudasa - ma głowe jak pitbull :-o zurdo: domysliłm sie , bo przecież ile mozna czekac na psa .. Quote
florida_blue Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 Owczarek szkocki, samiec, młody, piekny, sierść zaniedbana, chudy. w każdym momencie moze być wydany. Jesli macie chetnych - czekamy.... Quote
Ulka18 Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 Florida, a moze oglosic psa na allegro? Mozna napisac, ze jest poszukiwany dom tymczasowy. Quote
Lucyja Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 Florida a wiesz ile ten kolaczek może mieć lat ? W poniedziałek w pracy pokażę jego zdjęcia pewnej osobie, która jest zdecydowana na psa ze schroniska. Może akurat on się jej spodoba. Quote
florida_blue Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 Lucyja napisał(a):Florida a wiesz ile ten kolaczek może mieć lat ? W poniedziałek w pracy pokażę jego zdjęcia pewnej osobie, która jest zdecydowana na psa ze schroniska. Może akurat on się jej spodoba. a tak na oko ze 2 lata. Moze mieć i 3 i 4... Napewno nie jest szczeniakiem i staruszkiem też nie jest. jutro dopytam jeszcze... na razie ma około 2 lat... no i kastracja ... nie mam wpływu na to jesli ktoś go wezmie ze schroniska dlatego wstawiłam go tutaj ... jest łagodny, nie chce pozować do zdjęć :eviltong: wiecie ile sie napstrykałam zeby te wybrać ? tak jak pisałam, profil ma lekko bullowaty, nie taki prosty jak od linijki Quote
zurdo Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 Lucyja, pytaj, pytaj... Kraków kapkę bliżej... Nawet nie kontaktuję się na razie z kobietą z Białegostoku, bo to jednak daleko... A gdzie jest merlaczek? Też w schronie? Quote
florida_blue Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 Kraków jest względnie mozliwy do zrealizowania ... ;) do Katowic jest w miare regularnie i bezproblemowo. Kraków to kwestia ustaleń. Macie tam coś sprawdzonego? Pies jest BARDZO chudy. Jest czwarty tydzien w schronisku, chyba nie wychudł tam aż tak strasznie... W każdym razie świetnie wyczuwalny pod sierscią kaloryfer + ząbkowany kręgosłup i miednica. Jest do odkarmienia, trzeba zadbać o jego sierść. o merle zapytam Quote
Lucyja Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 Ta pani ode mnie z pracy chyba dwa miesiące temu straciła swojego kochanego pieska. Była żałoba, a teraz już chce wziąć psa. Ja byłam tydzien na urlopie i dopiero teraz się dowiedziałam, że jest chętna na pieska. To byłby napewno wspaniały dom. Jutro się wszystkiego dowiem. Może mogłabyś mi wysłac zdjęcia kolaka na mejla lucyja@wp.pl A o merlaka tez popytaj i fotki wskazane. Quote
florida_blue Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 wysłała :) i foty merle są zamówione, jak dostane to wstawie ;) Quote
maggie1971 Posted June 14, 2008 Posted June 14, 2008 Jakby trzeba było to mogę pomóc w transporcie do krakowa Quote
florida_blue Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 maggie, byłoby super. gdyby ktos decydował się na niego - prosze o wiadomość. On jest cały czas do adopcji - tak jak pisałam - w kazdym momencie może ktoś 'z ulicy' go sobie zabrać Quote
AguśSosnowiec Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10316225#post10316225 Kolejny kolaczek szuka domu :-( :shake: Quote
HalinaM Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 http://www.collie.intertel.net.pl/forum/viewtopic.php?t=3321 Nie zauwazylam ze jest juz w temacie... jestem nowa i dopiero sie ucze. Quote
Recommended Posts