Edi100 Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 Agnieszka Co. napisał(a):Czy to nie jest ta sama, której zdjęcia ze schr są na poprzedniej stronie? Tego niestety nie wiem. Wątek Meggi, załozyłam na prośbe Lucynki.Ona jeździ do schronu i zabiera ją na spacery. Byc może ta suczka na kwarantannie to właśnie Ona. Ja także usilnie szukam jej domku, a wszelkie info mam właśnie od Lucybki bo do szczecina to mam z 500 albo 600km. Oby Meggi szybko znalazła domek! Quote
bodzia78 Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 zurdo napisał(a):Jest DT w Łodzi dla marmurka... Tylko trzeba go złapać, zanim problem rozwiąże rozpędzony samochód :-( cholera...szkoda że tak daleko mieszkam ... i że Jazz skończyła cieczkę... Może na sukę go udałoby się zwabić ??? Quote
Wet-siostra Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 Witam...Collie i sheltie to moje ulubione rasy,miałam kiedyś suczkę sheltie,niestety,zginęła tragicznie...Musiałam wyjechać,dałam koleżance,a ona nie dopilnowała i suńka wpadła pod samochód...:-( Czy pozwolicie,że będę podbijać wątek??? Jeszcze poszukam wątków sheltie...Chyba,że macie linki??? Quote
Agnieszka Co. Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 szelciaki na dogomanii: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=8491&page=15 Quote
Wet-siostra Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 Dzięki!!!:loveu:Sama też przed chwilką znalazłam ten wątek...:evil_lol: Ale tam sie chwalą swymi psiakami i wymieniają poglądy,a ja wolałabym się poudzielać na wątkach potrzebujących pomocy psiaczków...;) Quote
florida_blue Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 bodzia78 napisał(a):cholera...szkoda że tak daleko mieszkam ... i że Jazz skończyła cieczkę... Może na sukę go udałoby się zwabić ??? drogą szła mała suczka, nawet kroku nie zrobil w jej strone... boi sie panicznie ludzi, ucieka widząc zwalniający samochód, rower... przed człowiekim idącym pieszo tak się chowa, że go ni widać nawet.... a pozniej zaraz wraca na posterunek... i znów CZEKA. dzisiaj był polowania ciąg dalszy- pogoda piekna i już prawie sie udało - ale przyjechali AKURAT DZISIAJ orać pole traktorem jacyś miejscowi... Masakra, pies oczywiscie sie gdzies zaszył i po łapace. Dostali od Marty taki opier... tłumaczyli sie ze nie wiedzieli ze go łapiemy i posłusznie poczekali aż poszukamy psa... mówili że pies jets tam od 12 -13 kwietnia :look3: zostawiłyśmy mu suchego i czystą wode ... jeszcze tam pojedziemy, musimy go złpać, domku tymczasowy pamietaj o nas i marmurku :) Quote
zurdo Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 C&C napisał(a):DT pamięta o marmurku! :multi: Ooo, widzicie... Tylko go/ją złapcie... C&C dziękuję po stokroć :Rose: Quote
Wet-siostra Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Witam piękne Collie.Choć chyba nie wszystkie psinki na tym wątku to"rasowce"???:evil_lol: Niemniej jednak-piękne,biedne psinki,potrzebujące pomocy. Pozdrawiam wszystkie COLLIE!!! Quote
florida_blue Posted April 27, 2008 Posted April 27, 2008 są .... bylismy tam wczoraj i nie było go.... była tam dzisiaj koleżanka i również nic.... pozostaje mieć nadzieje ze go jakoś odłowili i jest w schronisku w Myszkowie.... ostatnio widzieliśmy go w środę .... sprawdzałysmy wzdłuż drogi - okolice- czy nie lezy gdzieś w rowie przejechany... NIC :placz: została po nim tylko wygnieciona trawa ... nawet jednego zdjęcia nie mamy... jeszcze kolezanka tam pojedzie , obiecała... Quote
MickeyM Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Słuchajcie, na allegro znalazłam aukcję. Jest do oddania Owczarek Szkocki, niewidomy szczeniak. Jeśli nikt go nie przygarnie, zostanie uśpiony :-( :-( http://allegro.pl/item356320794_pomozuratowac_muzycie_owczarek_szkocki_collie.html#photo Quote
Ss Posted April 30, 2008 Author Posted April 30, 2008 wiadomo czy to akucje wystawia wlasciciel czy juz jakas osoba posrednia? moze mi ktos dac maila od tych osob? Quote
MickeyM Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Nie mam pojęcia. Trafiłam na tą aukcję przypadkiem. Podejrzewam, że być może to bezpośrednio "hodowca" chce go oddać. Wszystkie szczeniaki się sprzedały, jak jest napisane w aukcji, a ten jeden został, bo jest niewidomy i jeśli ktoś go nie przygarnie zostanie uśpiony. Szkoda psiaka, przecież nie jest niczemu winny. :-( I to jeszcze kochany Collak. :-( Kopiuję z aukcji: "Proszę o kontakt! Tel.889018106 lub e-mail. Możliwość przywiezienia szczeniaka!". Quote
Ss Posted April 30, 2008 Author Posted April 30, 2008 kurcze, malopolskie jest niedaleko mnie... moze chociaz tymczas... zabralabym go do siebie bez zastanowienia... niestety to nie tylko moja decyzja.... trzeba dzialac Quote
MickeyM Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Na aukcji jest napisane, że mogą dowieźć pieska. Kurcze, przecież on jest śliczny. Niestety nie jestem w stanie go wziąć. Mam już jednego psa, a mieszkam w małym mieszkaniu. Quote
AguśSosnowiec Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Cholera jasna! Ratujcie tego szczeniaczka PROSZE WAS :placz: Quote
florida_blue Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 C&C - owczarek jest !!!!!!! mamy informacje że przeniósł sie w inne miejsce, dzieci go namierzyły. Bedziemy kontunuowac akcje - czy tymczas jeszcze aktualny? Quote
MickeyM Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Co z tym szczeniaczkiem Collie? :-( Czy jest ktoś kto mógłby się nim zająć? :modla: Quote
AguśSosnowiec Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 To dobrze ze marmurek sie znalazl! A co z tym szczeniaczkiem? Quote
florida_blue Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 ok, dziekuje C&C :) Mam nadzieje ze w koncu sie uda - mamy wsparcie okolicznych dzieciaków ;) Quote
MickeyM Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Podnoszę małego. Może jest ktoś, kto mógłby się zająć biedactwem? :shake: http://allegro.pl/item356320794_pomozuratowac_muzycie_owczarek_szkocki_collie.html :placz: Quote
MickeyM Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Może ktoś mógłby przekleić adres tej 'aukcji' allegro na forum o Collakach? Nie mam tam konta i mam jakiś problem, żeby się tam zarejestrować. Quote
Recommended Posts