Rybka_39 Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Zamiast sie cieszyć, ze pies znalazł dobry dom..to ten ma pretensje, ze psa nie wystawiałas i nie dopuszczałas do hodowli:-o:-o..rany boskie:angryy: Szkoda mi w tym wszystkim tylko tych colaczków..:-( Widać hodowle psow rodowodowych takze mozna nazwac pseudohodowlami... Quote
dunia77 Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Ulka :crazyeye: To przerasta moją wyobraźnię, naprawdę :angryy: Co do pseudohodowli... już kiedyś na forum pisałam, linia podziału między hodowcą i chodoffcą nie opiera się na posiadaniu przez psa rodowodu - niestety. Ja to widzę w całej okazałości w Stanach: "renomowane hodowle AKC", a fafnaście różnych ras, psy w klatkach, szczeniory z zaczątkiem kennelozy wydawane tak szybko jak się da... wszystkie z rodowodem, oczywiście :shake: Chciałabym kiedyś jakiegoś fajnego pastucha po pracujących rodzicach itp. - ale już przeraża mnie ilość pracy, jaką trzeba włożyć w znalezienie naprawdę dobrej hodowli. :roll: Quote
Urwis Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 Ulka18, szkoda, że odeszłaś z forum, zwłaszcza,że tyle dobrego robisz a osoba,która Cię tak potraktowała... może machnij ręką, co? (i dopisz do listy osób, które mogą Cię pocałować w ...piętę :) Jeszcze zaraz privik Ci wyślę Quote
Rybc!a Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Mój collie nie ma jeszcze Allegro. Zapraszam na wątek (1 post). Quote
florida_blue Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 biało -rudy 3 mies szczenior PIEKNY :) czeka na domek!!!!!!!!!!!!!!! zaraz wstawie foty.... Quote
Ss Posted February 26, 2008 Author Posted February 26, 2008 wkoncu udalo mi sie zaktualizowac wątek... zapraszam do 1 postu Quote
Ulka18 Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 [quote name='florida_blue']biało -rudy 3 mies szczenior PIEKNY :) czeka na domek!!!!!!!!!!!!!!! zaraz wstawie foty.... Czy to ten psiak w Zielonkach u Maji? Czy jakis nowy kolaczek w Czestochowie? Quote
Gacusiowa Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 matulu, jaki ziabutek śliczny....:loveu: szczenior = chłopaczek? Quote
florida_blue Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 tak - chłopczyk ... fajny, prawda ? taki moze mało puchaty ale pyszczek ma super :) Quote
Gacusiowa Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 obłędny... boski, cudny... :loveu: a na porośnięcie ma czas jeszcze :razz: moje kociaki półdługowłose w tym wieku też takie raczej 'wyliniałe' były ;) a teraz - futrzaki jakich mało... jak to się stało, że mały domu szuka? [edit] do kotów by mi pasował :eviltong: (zwłaszcza tych rudych) Quote
florida_blue Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 kupiony na rynku, bardzo zaniedbany, pani go leczyła, wydała duuuużo, ale.. nie wiem nie planowała/nie chce/nie moze/ mieć psa - chce go oddać. Poczatkowo chciała zwrotów kosztów leczenia, teraz zrezygnowała z tego już... pani go wykupiła bo jej było szkoda ..... Quote
Gacusiowa Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 MARZĘ o takim własnie psiaku... chodzą za mną collaki już od dłuższego czasu... Gacusiowa, nie masz miejsca, nie masz miejsca....:shake: Quote
Gacusiowa Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 w sercu całe mnóstwo... rozsądek mówi 'nie' (bo on tak cichutko, ostatnimi siłami mówi...) muszę poczekać z adopcją zwierzaka aż 'się' pobuduję... mam taki plan żeby jakiemuś potrzebujacemu psiakowi domek dać (bury Gacuś ze zdjęcia jest z wrocławskiego schronu) oczywiście 'awansem' mogę się poddać lustracji przedadopcyjnej :diabloti: w każdej chwili Quote
florida_blue Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 a maluch teraz .... ? rozsądek mozna schowac do doniczki i zasypac ziemią ;) Quote
Ulka18 Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Wydaje mi sie, ze on moze byc z tych rzadszych collie czyli krotkowlosych. Jest niewiele takich kolakow w Polsce, a tutaj prosze wlasnie taki malec do adopcji. Czy ten maly ma allegro? Quote
dunia77 Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Wprawdzie nie collie, ale blisko :razz:: śliczny mix sheltie (merlak) w schronie w Rybniku... http://www.collie.intertel.net.pl/fo...pic.php?t=2946 Może ktoś zna osobę poszukującą pieska w tym typie? Quote
Recommended Posts