Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zamiast sie cieszyć, ze pies znalazł dobry dom..to ten ma pretensje, ze psa nie wystawiałas i nie dopuszczałas do hodowli:-o:-o..rany boskie:angryy:

Szkoda mi w tym wszystkim tylko tych colaczków..:-(
Widać hodowle psow rodowodowych takze mozna nazwac pseudohodowlami...

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ulka :crazyeye: To przerasta moją wyobraźnię, naprawdę :angryy:

Co do pseudohodowli... już kiedyś na forum pisałam, linia podziału między hodowcą i chodoffcą nie opiera się na posiadaniu przez psa rodowodu - niestety.
Ja to widzę w całej okazałości w Stanach: "renomowane hodowle AKC", a fafnaście różnych ras, psy w klatkach, szczeniory z zaczątkiem kennelozy wydawane tak szybko jak się da... wszystkie z rodowodem, oczywiście :shake:

Chciałabym kiedyś jakiegoś fajnego pastucha po pracujących rodzicach itp. - ale już przeraża mnie ilość pracy, jaką trzeba włożyć w znalezienie naprawdę dobrej hodowli. :roll:

Posted

Ulka18, szkoda, że odeszłaś z forum, zwłaszcza,że tyle dobrego robisz a osoba,która Cię tak potraktowała... może machnij ręką, co?
(i dopisz do listy osób, które mogą Cię pocałować w ...piętę :)

Jeszcze zaraz privik Ci wyślę

Posted

[quote name='florida_blue']biało -rudy 3 mies szczenior PIEKNY :) czeka na domek!!!!!!!!!!!!!!! zaraz wstawie foty....
Czy to ten psiak w Zielonkach u Maji?
Czy jakis nowy kolaczek w Czestochowie?

Posted

obłędny... boski, cudny... :loveu:
a na porośnięcie ma czas jeszcze :razz:
moje kociaki półdługowłose w tym wieku też takie raczej 'wyliniałe' były ;) a teraz - futrzaki jakich mało...

jak to się stało, że mały domu szuka?

[edit] do kotów by mi pasował :eviltong: (zwłaszcza tych rudych)

Posted

kupiony na rynku, bardzo zaniedbany, pani go leczyła, wydała duuuużo, ale.. nie wiem nie planowała/nie chce/nie moze/ mieć psa - chce go oddać. Poczatkowo chciała zwrotów kosztów leczenia, teraz zrezygnowała z tego już... pani go wykupiła bo jej było szkoda .....

Posted

w sercu całe mnóstwo... rozsądek mówi 'nie' (bo on tak cichutko, ostatnimi siłami mówi...)
muszę poczekać z adopcją zwierzaka aż 'się' pobuduję...
mam taki plan żeby jakiemuś potrzebujacemu psiakowi domek dać (bury Gacuś ze zdjęcia jest z wrocławskiego schronu)
oczywiście 'awansem' mogę się poddać lustracji przedadopcyjnej :diabloti: w każdej chwili

Posted

Wydaje mi sie, ze on moze byc z tych rzadszych collie czyli krotkowlosych.
Jest niewiele takich kolakow w Polsce, a tutaj prosze wlasnie taki malec do adopcji. Czy ten maly ma allegro?