florida_blue Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 a ja mam takiego kawalera - wiek nieznany, między 2 a 8 lat. owczarek collie, który błąkał się kilka miesięcy po Częstochowie - w rejonie Zawodzia. Trafił do schroniska… Na forum GW pojawił się wątek o tym psiaku - merhel zdecydowała się dać mu Dom Tymczasowy. U niej pies będzie czekał na najlepszy domek adopcyjny Udało się zabrac pieniążki na budę, którą wykonał nasz pan stolarz (serdecznie dziękujemy :*), załatwiłysmy też psiego fryzjera, który wykąpie, obetnie gigantyczne dredy i zadba o wygląd zewnętrzny naszego arystokraty relacja z DT: Ten pies zupełnie nie nadaje się na pobyt na podwórku - buda złożona, ocieplona a on całą noc przespał na kocu na betonie przy bramie. Dzis strasznie śnieg padał, z obawy na przemoczenie do szpiku, bo trząsł się z zimna kupiłam mu pelerynke. Moze lepsze to niż całkowicie mokra sierść...Wiem że głupio wygląda ale przynajmniej siersc sucha. Ma u mnie domek tymczasowy ale proszę, popytajcie znajomych, moze ktoś mógłby go wziąć do mieszkania, domu... Jest uroczy, bardzo spokojny, porusza sie jak arystokrata...:) Mały kot włazi na niego a on nic...:)Czasem sobie poszczeka, ale jak na tak duzego psa to szczekanie jest cichutkie... Oto jego foteczki, może podbije Wasze serca: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d581da1d7f85f9a1.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/55f8e8a284705643.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/acf6a6b5defe9ba0.html Quote
Ulka18 Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 Florida, piekny te pies :crazyeye: jak sie go wykapie, wyczesze, to bedzie jeszcze piekniejszy trikolorek. Sprawdzalyscie czy nie ma tatuażu w pachwinie? Czyli kawaler szuka domu stalego? Irenaka miala kilka namiarow na domki dla collie (po Carmen). Napisz prosze pw do Irenaka. Quote
florida_blue Posted November 14, 2007 Posted November 14, 2007 moze przy okazji kąpieli coś sie znajdzie, na razie pies jest tak potwornie brudny i skudlony ze nic na nim nie widać:angryy: Quote
Moriaaa Posted November 15, 2007 Posted November 15, 2007 Padłam....;) Ula, nie mogę wysłać prv więc piszę tutaj. Lisa już po sterylce, bardzo ładnie zniosła zabieg. Tymczasowy Pan nie chce jej oddac, tymczasowa Pani się zastanawia. Sunia potwornie gubi sierść, dr.Ewa mówi , że to po szczeniakach... Dostaje tabletki na tą siersc, ale na razie wygląda jak collie krótkowłosy ;) Sprawa już u powiatowego, miał się z nami kontaktować..od dwóch tygodni cisza...dzisiaj go przycisne. Quote
florida_blue Posted November 15, 2007 Posted November 15, 2007 no ja też padłam :-o fajne zdjecie, prawda ? Biedak w tym chodzi bo nie chce wejść do budy :/ A rezydentka labradorka nie dość, ze ma cieczkę to jeszcze uważa go teraz za intruza na podwórku chociaz wczesniej go bardzo lubiła ... Quote
Agnieszka Co. Posted November 15, 2007 Posted November 15, 2007 wklejam opis z allegro, brak zdjęć, lokalizacja Słupsk, cena symboliczne 10zł. ODDAM W DOBRE RECE 4LETNIEGO OWCZARKA COLLIE.PIES JEST BARDZO RODZINNY, PRZYJAZNY DLA DZIECI I BARDZO GRZECZNY. MOJA DECYZJA JEST SPOWODOWANA WYJAZDEM ZA GRANICĘ. CHCIAŁABYM ZNALEŹĆ MU CIEPŁY RODZINNY DOM...PO WCZEŚNIEJSZYM UZGODNIENIU MOŻLIWOŚĆ DOWIEZIENIA. tel. 0604-518-550 Quote
florida_blue Posted November 15, 2007 Posted November 15, 2007 collaczki w góre - gdzie domki dla mojego chłopaka ? Koty po nim łazą i wyzeraja mu z miski.... Juz wykapany i poobcinany... Nie znaleziono tatuazu ale za to byla ... drabinka do kwiatków :crazyeye: drabinka znajdowała się w kudłach sierści na klacie i nikt nie wiedzial o jej istnieniu do czasu kąpieli... mozecie to sobie wyobrazić? Quote
florida_blue Posted November 15, 2007 Posted November 15, 2007 collaczki w góre - gdzie domki dla mojego chłopaka ? Koty po nim łazą i wyzeraja mu z miski.... Juz wykapany i poobcinany... Nie znaleziono tatuazu ale za to byla ... drabinka do kwiatków :crazyeye: drabinka znajdowała się w kudłach sierści na klacie i nikt nie wiedzial o jej istnieniu do czasu kąpieli... mozecie to sobie wyobrazić? Quote
Ss Posted November 16, 2007 Author Posted November 16, 2007 Coś nieprawdopodobnego! jak to sie mogło stać?... Psiak mnie urzekł od samego początku... trzymam kciuki za domek... Collak na FOSz http://www.collie.intertel.net.pl/forum/viewtopic.php?p=113051#113051 Quote
florida_blue Posted November 16, 2007 Posted November 16, 2007 Ss napisał(a):Coś nieprawdopodobnego! jak to sie mogło stać?... Psiak mnie urzekł od samego początku... trzymam kciuki za domek... Collak na FOSz http://www.collie.intertel.net.pl/forum/viewtopic.php?p=113051#113051 dziekuję, przejrzałam wątek, nie bedę się tam logować, namiary do merhel mam i jestem z nią w kontakcie...Pies jest bardzo kochany, opiekunka mi płacze,ze nie chce spac w budzie :( Leży na śniegu... Poza tym jest super naprawde, pozwala synkowi merhel (6-7 lat chyba) się prowadzić. Moze byś do domu z dziecmi, kotami - obojętnie :loveu: Mam jednak bardzo niemiłą wiadomość... Psiak jest wnętrem jednostronnym... Konieczna jest operacja. :placz: Koszt OKOŁO 120 zł... Quote
Gem Posted November 17, 2007 Posted November 17, 2007 Lex zaczął się przemieszczać. Ostatnio widziałem go kilka dni temu - i to na sąsiednim osiedlu. Nie bardzo wiem, jak w tej sytuacji mogę mu pomóc :( Quote
terra Posted November 17, 2007 Posted November 17, 2007 Gem napisał(a):Lex zaczął się przemieszczać. Ostatnio widziałem go kilka dni temu - i to na sąsiednim osiedlu. Nie bardzo wiem, jak w tej sytuacji mogę mu pomóc :( Nie dobrze. Może jeszcze wróci lub ktoś go przygarnie. Biedny pies.:-( Quote
Agnieszka Co. Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 florida_blue napisał(a):dziekuję, przejrzałam wątek, nie bedę się tam logować, namiary do merhel mam i jestem z nią w kontakcie...Pies jest bardzo kochany, opiekunka mi płacze,ze nie chce spac w budzie :( Leży na śniegu... Poza tym jest super naprawde, pozwala synkowi merhel (6-7 lat chyba) się prowadzić. Moze byś do domu z dziecmi, kotami - obojętnie :loveu: Mam jednak bardzo niemiłą wiadomość... Psiak jest wnętrem jednostronnym... Konieczna jest operacja. :placz: Koszt OKOŁO 120 zł... Na forum Owczarka Szkockiego w temacie częstochowskiego znajdy Zurdo napisał wczoraj ok 16: "Lessie otworzył sobie bramę i... tyle go widziano " Czy wrócił? Quote
zurdo Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 Wiem tyle, ile wyczytam na forum wyborczej :roll: Na razie, niestety, żadnych dobrych wieści. Wierzę, że się znajdzie... Miałby być może szansę na dom w tym tygodniu... Quote
baffi2 Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 Ss napisał(a): Carmen w nowym domku :D :D :D Świetnie!:multi: A jaki on śliczny...:loveu: Quote
florida_blue Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 jeszcze sie nie znalazł... ogłoszenia wiszą ... szukamy... pewnie zwiał bo dowiedział się co go czeka :mad::mad::mad: - a tak na powaznie - koniecznie musi mieć ten zabieg, w piatek miał iść na czesanie kudłów do fryzjera i uciekł, a od poniedziałku mielismy rozpoczynac badania i jak najszybciek kastracja ... Quote
zurdo Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 Ja wiem, że najpierw musi się znaleźć, ale... Florida_blue, czy ta operacja jest tak pilna, bo Lessie ma już jakieś komplikacje zdrowotne z powodu wnętrostwa? Bo jeśli nie - to może lepiej najpierw znaleźć mu dom, nawet tymczasowy, w którym mógłby przebywać w środku? Bo nie wyobrażam sobie, żeby po operacji wrócił na podwórze... :roll: Trzymam kciuki, żeby się znalazł biedaczek Quote
florida_blue Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 nie no, nie bedziemy go operować tak, zeby wrzucic go pozniej do budy... ale chcieliśmy już zacząć badania krwi - po prostu zaczac sie przygotowywać do zabiegu Quote
Agnieszka Co. Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 Może on jak książkowy Lessi - trochę odpoczął, podjadł i ruszył w dalszą drogę. Quote
zurdo Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 Dzięki, teraz już rozumiem :lol: Przepraszam, że taka namolna jestem :oops: ale zapadł mi chłopak w serce. Tylko niech się znajdzie, powsinoga jeden :-( Quote
florida_blue Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 dobrze, ze jestes namolna, chociaż widze,że ktoś sie nim interesuje, a co do wędrowania - bardziej niż w dalszą podróż to on sie wybrał na obchód włosci - bo on się włóczy od kilku miesięcy i na tym samym terenie... Quote
Agnieszka Co. Posted November 18, 2007 Posted November 18, 2007 W takim razie ogłoszenia powinny pomóc. Trzymamy, żeby szczęśliwie wrócił do DT. Quote
Ss Posted November 26, 2007 Author Posted November 26, 2007 dwa nowe collaki w 1 poście .. oraz mala metamorfoza... ciekawe czy poznacie;p Quote
Recommended Posts