zasadzkas Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 W schronisku w Korabiewicach: Sonia- sunia miła i przyjazna. Zgodnie żyje z innymi psami.: Sasza - pies ufny, garnie się do ludzi. Zgodnie żyje z innymi psami. Goran - podobnie jak Sasza: Więcej na stronie schroniska: http://www.dajmudom.pl/str.php?dz=48 Quote
zurdo Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 Z informacji na forum collie wynika, że został tylko Sasza :roll: Quote
zasadzkas Posted October 17, 2007 Posted October 17, 2007 o, dziękuję, a czy to pewna informacja? bo na stronie nie przeniesione Quote
zurdo Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Goran na 100% jest już poza schroniskiem, u Pani Ewy, forumowiczki z FC, choć na razie nie wiadomo, czy to DT, czy DS. Kiedy p. Ewa odbierała Gorana, dowiedziała się, że Sonia została już adoptowana. Quote
dudotrop Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Sonia też już w domu:) Sasza trochę kiepsko bo to dominant...więc zapsieni niechętni ;( Quote
Aaliyah1981 Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 dziewczyny wiem ,ze w schronach jest pelno collaczkow ale dzis przegladalam allegro i rece mi opadly:-( cale szczescie ,ze w tytule aukcji tego nie napisali bo zaraz jacys pseudohodowcy by zalicytowali sprzedaja szczenie bez rodowodu tricollor a na samym dole napisane ,ze oddadza gratis rodzicow (sa fotki) . nie chce nawet myslec co sie stanie jak trafia w niepowolane rece .zastanawiam sie czy do nich napisac moze umieszcza psy na stronie adopcyjnej . Sunia musiala byc dopuszczona minimum 2-krotnie bo na aukcji napisane jest ,ze szczeniak ma 13 tygodni ale jest jeszcze jeden starszy:shake: Quote
zurdo Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Aaliyah, spróbuj do nich napisać, mogę umieścić rodziców na forum collie, choć szlag mnie trafia - murzyn zrobił swoje, murzyn może odejść... Biznes im się słabo kręcił? Przerzucą się teraz na yorki? :angryy: Czytam Twój podpis i nie wierzę... Znowu... :-( Trzymaj się Quote
Aaliyah1981 Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 zurdo napisał(a):Aaliyah, spróbuj do nich napisać, mogę umieścić rodziców na forum collie, choć szlag mnie trafia - murzyn zrobił swoje, murzyn może odejść... Biznes im się słabo kręcił? Przerzucą się teraz na yorki? :angryy: Czytam Twój podpis i nie wierzę... Znowu... :-( Trzymaj się Cioteczko no jakies fatum nas prrzesladuje chyba :-( Fredziu marnieje w oczach a czlowiek jest bezsilny ale rodzice dbaja o niego i mamy nadzieje ,ze mimo wszystko bedzie z nami jeszcze dlugo dlugo. Wracajac do tematu masz niestety racje i tez mam juz tak zszargane nerwy jak wchodze na to allegro ,ze brak mi slow. Napisze do nich moze dadza sie przekonac ..w sumie to znalazlam jeszcze jedno ogloszenie ale tam chca za psy kase ...nooooooooo tak collie nie tak modne to juz sie nie oplaca hodofffla:angryy:dam ci znac czy mi odpisali..a tak apropo to musze wpasc do was na watek tzn do Ciebie i ksiezniczki bo czasami zagladam ale jakos nie moglam sie zebrac zeby cos napisac :oops: Quote
Pokahontas Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 jeżeli cioteczki bedą wiedzieć coś na temat starszej suni: prosze o kontakt: 509128116 - zaginęła w Zabrzu. Quote
Ulka18 Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 [quote name='Aaliyah1981']dziewczyny wiem ,ze w schronach jest pelno collaczkow ale dzis przegladalam allegro i rece mi opadly:-( cale szczescie,ze w tytule aukcji tego nie napisali bo zaraz jacys pseudohodowcy by zalicytowali sprzedaja szczenie bez rodowodu tricollor a na samym dole napisane ,ze oddadza gratis rodzicow (sa fotki) Pseudohowcy teraz pozbywaja sie psow bez rodowodow, jestem z siebie dumna, bo dalam pieniadze na wykup jednej suni z takiego wlasnie miejsca...ze wzgledu na inne kolaki nie moge napisac nic wiecej. Aaliyah, napisz prosze koniecznie do tych ludzi o szczeniaka collie i jego rodzicow. Moze forum collie wylozyloby na sterylizacje psow i ich pobyt w hoteliku? Na pewno znalezlibysmy im domy. Udalo sie znalezc niewidomemu Mawiemu, Kaji, Frankowi, na pewno teraz tez by sie udalo. Ja niestety z powodu pilnych prac nad strona mieleckiego schroniska rzadko zagladam na forum collie. Quote
Aaliyah1981 Posted October 23, 2007 Posted October 23, 2007 Ulka18 napisał(a):Pseudohowcy teraz pozbywaja sie psow bez rodowodow, jestem z siebie dumna, bo dalam pieniadze na wykup jednej suni z takiego wlasnie miejsca...ze wzgledu na inne kolaki nie moge napisac nic wiecej. Aaliyah, napisz prosze koniecznie do tych ludzi o szczeniaka collie i jego rodzicow. Moze forum collie wylozyloby na sterylizacje psow i ich pobyt w hoteliku? Na pewno znalezlibysmy im domy. Udalo sie znalezc niewidomemu Mawiemu, Kaji, Frankowi, na pewno teraz tez by sie udalo. Ja niestety z powodu pilnych prac nad strona mieleckiego schroniska rzadko zagladam na forum collie. Uleczko napisalam juz ale do tej pory zero odzewu ..jest podany numer telefinu .nie chcialam narazie nic pisac o sterylce bo widze ,ze ludzie ci sa dumni z tego ,ze ich pieski byly rozmnazane:shake:malo tego napisali ,ze musza isc do domu razem bo sa do siebie przyzwyczajone (nie chce myslec co bedzie jak trafia na takich samych rozmnazaczy:angryy:)to jak z deszczu pod rynne.Jest jedno zdjecie psiaczkow sa naprawde ladne (typowe tricolor taki jak sama mialam )sluchaj moze ci wysle ta aukcje na pw sama zobaczysz bo widac ze mimo to chca jeszcze na tym szczeniaku zarobic bo jest wystawiony za 250 zl Quote
Aaliyah1981 Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 cioteczki psiak w typie collie szuka domu Imię: Lessi (suczka) Wiek: około roku Wielkość: mała Wygląd: białe futerko z dłuższym włosem, ciemna główka i uszy Opis: Suczka przebywa w przytulisku pani Stanisławy Olszewskiej w Rachowie Starym 50, koło Annopola, tel.0505 932 581. W marcu tego roku błąkała się wraz z siostrą przy drodze dojazdowej do Annopola. Pieski zauważyli sąsiedzi pani Stanisławy i tak obie suczki znalazły się w przytulisku. Były bardzo wycieńczone, a siostra Lessi miała połamane żebra i obrażenia po potrąceniu przez samochód, mimo leczenia zmarła po kilku dniach. Lessi jest bardzo spokojnym i przyjacielskim pieskiem, może znajdzie prawdziwy dom. Quote
Gem Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 W Kielcach, na moim osiedlu błąka się psiak w typie collie, tyle że trochę mniejszy. Pojawił się może z miesiąc temu wraz z towarzyszem - mniejszym, żółtym pieskiem. Myślałem, że przybiegły za suką, ale jeśli nawet, to ten w typie collie już tu został. Gdy dziś go karmiłem, podeszła jakaś starsza pani i była mocno zdziwiona, że pies daje mi się głaskać i nie ucieka. Podobno tydzień temu został pobity i skopany. Kielce to złe miejsce dla psów, a my jesteśmy całkowicie zapsieni. Pies (imię robocze Lex) koczuje obok śmietnika. Oprócz grup rozwydrzonej młodzieży grozi mu coś znacznie gorszego - kielecki schron. Zdjęcia Leksa: Jeśli ktoś mógłby pomóc w znalezieniu DT, to proszę o kontakt: Grzesiek, tel. 601530844, mail gem.set@gmail.com Quote
terra Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 [quote name='Gem']W Kielcach, na moim osiedlu błąka się psiak w typie collie, tyle że trochę mniejszy. Ojej, może to sheltie? Nie wygląda na strachliwego. czy da się mu sprawdzić tatuaż? Może komuś zaginął? zaraz dam info na foru sheltie, może coś ruszy. I dam namiar na Ciebie, Gem. Quote
Gem Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Ok, spróbujemy złapać, zaprowadzić do weta i sprawdzić tatuaż. Przy okazji odpchlimy i odrobaczymy. Quote
zurdo Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Ss, wiadomo co z tym psiakiem z Łodzi, z pierwszego postu? I z Ostródy? A i Aiszkę można już szczęśliwie "usunąć" :lol: Quote
Aga_Mazury Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Klara niestety nadal w schronisku w Ostródzie :( Quote
zurdo Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Aga, mogłabyś coś o niej napisać, może jakieś lepsze zdjęcie... Quote
Gem Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Nie udało się dzisiaj znaleźc Leksa :( Mam nadzieję, że to tylko efekt deszczu i że gdzieś się przed nim schronił. Gdy tylko się pojawi, pójdziemy z nim do weta. Quote
terra Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Mam nadzieję, że wszystko się uda i to jak najprędzej. Czy ktoś pytał lub mailował w jego sprawie? Quote
Negri Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Mam mega wazne pytanie na szybko. Czy te psiaki z 1 pstu wszystkie nadal czekają na dom?? Quote
zurdo Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 Negri napisał(a):Mam mega wazne pytanie na szybko. Czy te psiaki z 1 pstu wszystkie nadal czekają na dom?? Na pewno Aisza jest już w domu. Też bym chciała uaktualnienia i więcej info, bo na forum collie szykuje się jeden albo i więcej potencjalnych domków. Aga, napisz coś o Klarze. Quote
Gem Posted November 10, 2007 Posted November 10, 2007 terra napisał(a):Mam nadzieję, że wszystko się uda i to jak najprędzej. Czy ktoś pytał lub mailował w jego sprawie? Kompletnie nikt. Widziałem Leksa rano przez okno. Potem przez cały dzień go nie było. Quote
Ss Posted November 12, 2007 Author Posted November 12, 2007 Tak... wszystkie psiaki w 1 poście szukaja domu... z Gory chcialabym przeprosić za brak aktualizacji ale chwilowo nie mialam na to czasu.. Trudno jest czasem cos o psiaku znalezc jesli nie ma podanego linku do wątku, namiarów... często korzystam z info z FOSz lub ze stronek schronisk... Jesli ktos dysponuje jakimis informacjami to pomoc mile widziana.... Sasza z Korabiewic ma nowy dom:multi: Quote
Recommended Posts