Reno2001 Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Ss napisał(a):Juz w nowym domku :D A ja cały czas czekam na jakieś info na watku KSIĘCIA :roll: !! A tam cisza :razz: !!!! Quote
MonikaP Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 W poznańskim schronisku są dwa collie - obydwa samce (tak mi się wydaje). Jeden starszy - widać to po zębach i już niezbyt ładnie wyglądającej sierści, a drugi jest na pewno młodszy, bardzo zadbany, ale też bardzo, bardzo wystraszony - na kwarantannie przez całe dwa tygodnie nie chciał podchodzić do krat, tylko siedział z tyłu boksu, a teraz leży w budzie - widzę, że chciałby podejść, ale zbyt się boi... Quote
kaLOlina Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 ojjj monika co ty tu wynajdujesz??? jakie sliczne oba...ale ten mlodszy-szkoda go...collie sa z natury raczej plochliwe:( zle znosza schron...bardzo zle:( jesli mozna powiedziec ze jakiekolwiek psy 'dobrze' schron znosza...:( Quote
zurdo Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Poznańskie collaki na forum collie http://www.collie.intertel.net.pl/forum/viewtopic.php?p=88053#88053 Przez dłuższy okres czasu próbowałam się dodzwonić do tej pani z niby schroniska na Pomorzu. Komórka cały czas wyłączona. Quote
kaLOlina Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 a tak przy okazji-w sprawie poznanskiego schroniska radze kontaktowac sie z Monika- tez w sprawie pieskow tam przebywajacych...nie chce pisac ekhm zle...ale przez telefon nie zawsze uzyskuje sie dokladne informacje:( niestety... Quote
Asior Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 czytaliście to???? http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=66471 Quote
Reno2001 Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Ja sledzę ten wątek od początku. Dziś Loriś wyjeżdża do Niepołomic do hotelu. Oby wszystko się udało... Quote
Ss Posted May 24, 2007 Author Posted May 24, 2007 Co do collaków z Poznania to juz od jakiegoś czasu o nich wiem ale wstrzymalam sie z umieszczaniem ich na dogo ponieważ były na kwaranntanie i mialam nadzieje ze wroca do swoich domkow... ale coz wstawiam na wątek i szukamy domku! Quote
Natussiaa Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 Pamiętacie tą sunie ? Collie -ok.9 lat,sunia, starsza i bojaźliwa, chyba bardzo źle jej w schronie została zaszczepiona i przebadana Tak ma w nowym domku :):):):multi::multi: Sunia od razu zaprzyjaznila sie z cala moja arystokracja a moja czworka zaakceptowala ja i razem bawily sie radosnie . Jest radosna i naprawde bardzo szczesliwa , razem z pozostalymi pilnuje posesji . Mieszkaja ze mna w domu majac do dyspozycji caly dom z tarasem i ogromne podworko. Oto zdjecia "Tekli" w nowym domu. Adoptowana ze schroniska wiosną 2007 Quote
zasadzkas Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 Jaka ona piękna :loveu: Podmieniłaś psa, żeby się pochwalić, przyznaj się po dobroci. Quote
Natussiaa Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 [quote name='zasadzkas']Jaka ona piękna :loveu: Podmieniłaś psa, żeby się pochwalić, przyznaj się po dobroci. No co ty:evil_lol: A kto mi nie wierzy niech zerknie tutaj;): http://www.collie.intertel.net.pl/forum/viewtopic.php?p=78927#78927 Quote
Reno2001 Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 W Łodzi mamy w schronisku piękną mix collie. Oto Laura i jej wątek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=70452 Quote
Reno2001 Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Sunia jest sliczna, ale niestety bardzo potrzebuje juz pomocy. W schronie spędziła ponad półtora roku. Jest apatyczna i zrezygnowana. To zdjęcie najlepiej odzwierciedla jej obecny stan :-( ! Quote
dona20 Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Straszna bidulka.Serce mi sie kroi jak widze takie nieszczęscie.Trzeba sunie poogłaszać gdzie się da.Przeciez domek musi gdzieś na nią czekać. Quote
Natussiaa Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 A tego psiaka zauważyłam na tej stronie i od razu jakoś mi się skojarzył z collie(krótkowłosego:eviltong:) po mordce:cool3: http://www.schronisko-medor.webd.pl/modules.php?name=Encyclopedia&op=content&tid=18&NSNST_Flood=fabd25c8835ff3500ed07c7278a793cc Kolo to ok. 1,5-roczny, bardzo przyjazny piesek. Błąkał się po jednym ze zgierskich osiedli późnym wieczorem, kiedy straszliwie padał snieg. Nie chce zostawać w boksie, z pewnoscią miał kiedyś kanapę, za którą bardzo tęskni... Ten trzykolorowy piesek jest wykastrowany. śliczna mordeczka:loveu: ale na tym zdjęciu już nie jest podobny:shake: Quote
black sheep Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 W Krakowie w schronie jest taki prawie-że-kolaczek - bardzo fajny, przytulny, milutki: (jeśli był tu przedstawiany to przepraszam, ale się nie orientuję;)) Quote
krolixon Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Dnia 02.07.2007 znalazłam wspaniałego pieska rasy Owczarek szkocki Collie w okolicach Kępy Zawadowskiej. Był bardzo zaniedbany, brudny i zakołtuniony, przechodzący ludzie twierdzili że pies błąka się już od 3 tygodni. W domu po wielkich trudach (ze względu na stan sierści) doprowadziłam go do porządku. Minęło zaledwie 10 dni jak u nas mieszka a już cieszy się na nasz widok, domaga się pieszczot, wkupił się w nasze serca, ale niestety, mam już w domu 3 suczki rasy sheltie (z czego akurat jeszcze jedna dostała cieczki) i chyba czwarty piesek to za dużo, mimo że jest naprawdę kochany, dobrze wychowany i nie załatwia potrzeb w domu. Dlatego z wielkim bólem serca umieszczam ten post... Szukam tylko dobrych ludzi, którzy są w stanie zapewnić mu dużo miłości, duży dom i wszystko czego psiakowi potrzeba do zdrowia i szczęścia ... Zdjęcia mogę przesłać na e-mail bo nie umiem ich tu zamieszczać, albo prześlę do kogoś i ktoś może mógłby zamieścić? Prosimy o pomoc jest naprawdę wspaniały czysto-rasowy ale bez tatuażu.... Iwona Kowalczyk 0-600-941-836 krolixon82@tlen.pl gg 634 20 98 PS też wołamy na niego Oskar Quote
Recommended Posts