Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

black_sheep napisał(a):
Asior tak zawsze!;) Asior bierz tego z hotelu!

oooj noo coo :( byłam w pracy i bardzo się podjarałam że może uda się jednemu Colaczkowi domek znaleść :p
Niewiem czy wezmą innego, bo niedawno stracili sunie. Maja juz dwa jamniki, ale mają ogromny sentyment do callaczków :)
W każdym razie zdjęcia jej wysłałam i w poniedziałekj da mi odpowiedź

Posted

Aga_Mazury napisał(a):
Podobno w Katoicach tez jest tragedia.....

czy psiaki z Katowic wstawione sa na forum collie?...sorry, że sama nie wstawiam, ale jak wiecie nie chcą mnie tam wpuścić:angryy:

a czemu??? o co chodzi?

Posted

:shake: śliczny i oczywiście ostatni w kolejce do kraty.

A ja upierdliwie jeszcze raz i do skutku - nie ma w Waszawie nikogo, kto mógłby sprawdzać Paluch? Czy ktoś wie, co z tymi dwoma colakami, co tam były w styczniu?

Posted

POdaję tel. do chłopaka z Kaziemierzy Wielkiej. On zgłosił sie na mojego szczeniaka collie, ale może mógłby wziąć dorosłego, nie zaszkodzi spytać.
516 760 939

Posted

Zgłosiła się do mnie Pani chcąca przygarnąć owczarka szkockiego .
Jeden warunek - pies nie może być agresywny w stosunku do dzieci , bo jest ich w domu 3 i niezbyt leciwy , żeby dzieciaki go nie męczyły .
Kielecki szczenior trafił do kogo innego .
Pani była w końcu umówiona na odbiór suczki w Mielcu , ale jak pojechała okazało się , że psinkę zabrał ktoś inny (trochę się wkurzyła) .

Posted

majafaja napisał(a):
no nie, to juz jakas przesada u Was w tym Krakowie... co jest z tymi ludzmi ???

jeszcze sie smieje widac... ale pewnie juz niedługo :(

psiak jest nie dłużej niż 2 tygodnie (wydaje mi sie, że wczoraj wyszedł dopiero z kwarantanny....
Śliczny ale boi się trochę w schronie :(

Posted

Czy któryś z wątkowych kolaków spełnia te warunki ?
Pani jest zdecydowana , może po psa przyjechać .
Jeśli dostanę odpowiedź , wyślę Jej namiary na PW .

Posted

W schronisku koło Częstochowy jest RINGO.

(więcej informacji o Nim ma truskawa144)

http://www.allegro.pl/item172258130_ringo_prawie_collie_zabierz_go_ze_schroniska_.html

"Ringo jest pieknym,mądrym psem. Troszke się boji,nie lubi schroniska… Kiedyś miał dom,chodził na długie spacery,bawił się całymi godzinami… Nie wiadomo czemu to się skończyło … Po prostu miał pecha… Ale jego los jeszcze może się odmienić,dzięki Tobie!! Ma dopiero 2 lata,jest taki młody i pełen życia… Nie może go spędzić w schronisku… !!
Pomóż mu odzyskać wiare w ludzi,w życie! Daj mu szanse! Będzie dla Ciebie wspaniałym przyjacielem,zawsze chętnym do zabawy czy wspólnego spaceru…!! Podaruj mu szczęśliwe zycie u Twojego boku!!

Ringo przebywa w Schronisku Dla Bezdomnych Zwierząt "As" w Jamrozowiźnie. (gmina Kłomnice,25km od Częstochowy). Jego numer tatuażu to 420!

Strona schroniska: www.schronisko.klomnice.pl"

Posted

Pani była w końcu umówiona na odbiór suczki w Mielcu , ale jak pojechała okazało się , że psinkę zabrał ktoś inny (trochę się wkurzyła)

A z kim Pani byla umowiona? Byl mail kilkanascie dni temu w skrzynce schroniska, ze jest pani chetna na collie do domku z 3 dzieci (chyba ze Slaska). Napisalam, ze nie polecam suni do domu z tak malymi dziecmi, a testow na dzieci nie mamy jak zrobic i bez tego nikt sie nie odwazy wydac psa do malych dzieci. Nie bylo drugiego maila, ze pani przyjedzie.

Weszko, Pani nie jest sprawdzona. Bez tego Lucynka, ktora placi za utrzymanie psa w schronisku, nie zgodzi sie wydac psa ani z Olkusza, ani tych dwoch, ktore jada z Agatka z Chorzowa.

Wiem, ze byla umowiona Pani, ktorej siostra ma juz od nas collie. Teraz i ta Pani zamarzyla o takim psie i adoptowala czarna sunie. I o tej adopcji wiedzial p.kierownik i potwierdzil dzisiaj, ze sunia pojechala do domu do tej Pani.

Od: "mtoz" <mtoz@tlen.pl>
Do: <urszula1813@o2.pl>
Temat: adopcje
Data: 12 marca 2007 13:52

Czarna colie poszła do adopcji. Nie wiem czy Pani pamieta colie, co poszło do Niemiec. Wzięła ja siostra Niemki, ta przyjechała na wakacje i zabrała do Niemiec.
Teraz ta colie poszła do tej mieszkającej w Polsce. Bardzo dobre miejsce.
Poszedł również do adopcji jeden z pręgowatych szczeniaków, został jeden.

Posted

Ulka18 - Pani namiary dostała ode mnie . Dzwoniła do schroniska , na numer podany na stronie internetowej , kilkakrotnie . Rozmawiała z niekoniecznie sympatycznym mężczyzną . W piątek potwierdziła chęć wzięcia suczki . W niedzielę zadzwoniła , że przyjedzie po nią w poniedziałek . Dzisiaj pojechała i wróciła z kwitkiem . Suczkę dostał ktoś inny . Nie dziwię się , że była zła .
Mam nadzieję , że sunia trafiała w dobre ręce !

Dla ścisłości nie chodzi tu o wylewanie żali i udowadnianie sobie czegokolwiek . Jest dom , chcący adoptować psa/suczkę i trzeba zrobić wszystko żeby ratować kolejne psie nieszczęście !!!

Posted

W Katowickim schronie collaczka została podobno pogryziona i ma ogon do amputacji.
Chcę tam jutro jechać i sprawdzic sytuację i w razie czego wezma ja na tymczas do siebie:(